סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

אז מה?
ניצחון למכבי 23%  23%  [ 3 ]
פלאשבקים ל-2003: הפסד ביתי נוסף 77%  77%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:51 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
העונה היחידה שאני זוכר שדובר בה על גירעון הייתה עונה ארויו ואפי. מכבי לא מגיעים למצב של גירעון בכלל. לא קרוב לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:52 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
אבל את זה אפשר להסביר על ידי זה שבעבר הבעלים של מכבי הוציאו כסף מהכיס וכל אחד נתן סכומים יפים כנראה בשביל לכסות את הגרעון. הם החליטו להפסיק עם זה ולהתנהל רק על פי התקציב המאוזן.

זה הסבר לא פחות הגיוני ולדעתי הרבה יותר הגיוני מזה שהם החליטו שהם רוצים להרוויח כסף. הם פשוט החליטו שהם לא מעוניינים להמשיך להפסיד כסף, וזה דבר אחר.

אתה מתכוון להמשיך להתעלם מהעובדה שהם חברה בע"מ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:54 pm 
Senior

shachaf78 כתב:
מסקנה- הכסף אף פעם לא חסר. זה עניין של מי שרוצה להשקיע אותוץ

לא חסר בבית של פדרמן, של רקאנטי ושות' כן. הם יכולים אם הם רוצים להשקיע 2-3 מיליון דולר ביחד ולהביא כל שחקן שהם רוצים אם הם היו רוצים. אבל מצד שני החלטה שהם לא מעוניינים להשקיע את זה כי הם לא רוצים להפסיד כסף זה הגיוני. הם עשו את זה בעבר והחליטו שלא עוד כנראה. אני חושב אם אני זוכר ששי רקאנטי בראיון בתחילת העונה (או אולי זה היה פדרמן) אמר אפילו שילדים שלהם שנכנסו לניהול הם הרבה יותר קשיחים בעניין הזה והרבה יותר מתעקשים לניהול על פי התקציב בעוד הם בעבר אם היה צריך היו יותר גמישים. זה גם יכול להיות סיבה לקשיחות יותר לגביי התקציב.

אבל מפה ועד לזה שהם מרוויחים כסף על חשבון הקבוצה לדעתי המרחק רחוק מאד. פדרמן הוא קודם אוהד הקבוצה והוא מספיק עשיר כמו גם רקאנטי לדעתי שהם לא צריכים את הקבוצה בשביל להרוויח כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:55 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
shachaf78 כתב:
מסקנה- הכסף אף פעם לא חסר. זה עניין של מי שרוצה להשקיע אותוץ

לא חסר בבית של פדרמן, של רקאנטי ושות' כן. הם יכולים אם הם רוצים להשקיע 2-3 מיליון דולר ביחד ולהביא כל שחקן שהם רוצים אם הם היו רוצים. אבל מצד שני החלטה שהם לא מעוניינים להשקיע את זה כי הם לא רוצים להפסיד כסף זה הגיוני. הם עשו את זה בעבר והחליטו שלא עוד כנראה. אני חושב אם אני זוכר ששי רקאנטי בראיון בתחילת העונה (או אולי זה היה פדרמן) אמר אפילו שילדים שלהם שנכנסו לניהול הם הרבה יותר קשיחים בעניין הזה והרבה יותר מתעקשים לניהול על פי התקציב בעוד הם בעבר אם היה צריך היו יותר גמישים. זה גם יכול להיות סיבה לקשיחות יותר לגביי התקציב.

אבל מפה ועד לזה שהם מרוויחים כסף על חשבון הקבוצה לדעתי המרחק רחוק מאד. פדרמן הוא קודם אוהד הקבוצה והוא מספיק עשיר כמו גם רקאנטי לדעתי שהם לא צריכים את הקבוצה בשביל להרוויח כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:56 pm 
Senior

shachaf78 כתב:
העונה היחידה שאני זוכר שדובר בה על גירעון הייתה עונה ארויו ואפי. מכבי לא מגיעים למצב של גירעון בכלל. לא קרוב לשם.

אלא אם דני פדרמן משקר אז לא נראה לי. הוא אמר בפירוש שגם את השנה שעברה הם סיימו בגרעון של סביבות המיליון דולר. ואני חושב שדיוויד באחד הרעיונות שלו אמר שכמעט כל עונה הם מסיימים בגרעון. רק להדגיש, גרעון אצלם כמו שאני מבין את זה זה שהם צריכים להביא כסף מהבית בשביל לסגור את התקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 10:58 pm 
Hall of Famer

אוקיי, אני מבין שהחלטת להתעלם מהעובדה שהם חברה בע"מ (או שאתה פשוט לא מבין את המשמעות, ומתבייש להודות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:02 pm 
Senior

nadav_hacohen כתב:
קוף ירוק כתב:
אבל את זה אפשר להסביר על ידי זה שבעבר הבעלים של מכבי הוציאו כסף מהכיס וכל אחד נתן סכומים יפים כנראה בשביל לכסות את הגרעון. הם החליטו להפסיק עם זה ולהתנהל רק על פי התקציב המאוזן.

זה הסבר לא פחות הגיוני ולדעתי הרבה יותר הגיוני מזה שהם החליטו שהם רוצים להרוויח כסף. הם פשוט החליטו שהם לא מעוניינים להמשיך להפסיד כסף, וזה דבר אחר.

אז יופי. הם חברה בע"מ, זה לא ממש מעניין. גם אם נניח שהם היו שמחים להרוויח כסף, הם, בפירוש לדבריהם (ואני בוחר להאמין להם כן) מסיימים כמעט כל עונה בסופו של דבר בגרעון כזה שהם נאלצים להביא כסף מהבית. לפחות עד השנים האחרונות. בשנים האחרונות בהחלט יש מגמה של קיצוץ ויש יותר קשה על ההדק, אולי בדיוק מהסיבה הזאת שנמאס להם להביא כסף מהבית.

שוב, מפה ועד להרוויח כסף הדרך ארוכה. הNBA זה דוגמא יפה אם היינו חיים בארה"ב אבל אנחנו חיים באירופה ובאירופה הספורט הוא לא רווחי, הכדורסל וגם הכדורגל זה עסק מפסיד שהרצון להשקעה בו נובע מדברים אחרים.

אני יחזור ויגיד מה שאמרתי לפני זה, פדרמן הוא אוהד מכבי קודם כל (אני לא חושב שאפשר לחשוד בו בזה), הוא בנאדם מספיק עשיר, כמוהו הרקנאטים, ואני מתקשה להאמין שמה שהם צריכים זה ה (נניח במקרה הטוב והמוגזם) רווח של איזה מיליון דולר שהם יצליחו להוציא את ימקסמו את הרווחים של מכבי באיזה שנה. הרבה יותר קל לי להבין שהם פשוט לא מעוניינים להמשיך להפסיד כסף אחרי שנים שהם הביאו כסף, ומעוניינים להעמיד תקציב מאוזן כזה שלא ידרוש מהם השקעה נוספת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:06 pm 
Sophomore

מה זאת אומרת "גם אם נניח שהם היו שמחים להרויח כסף"? כמו שנדב כותב הלוך וחזור, מדובר בחברה בע"מ. מטרתה היא אחת - להרויח כסף, לכן ההנחה שלך צריכה להיות נקודת המוצא ולא הנחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:07 pm 
Senior

ציטוט:
יש אסטרטגיה מאיפה להביא את הכסף, כדי לא להביא אותו מהבית?
"אנחנו כל הזמן מחפשים דרכים להתייעל מחד, ולייצר מקורות הכנסה חדשים מאידך, אבל עם תקציב של 80 מיליון, אנחנו מביאים כסף מהבית".
- גם השנה, לאחר ההשתתפות באדריאטית?
"כן, בטח. גם השנה היא שנה גירעונית; לא פחות מהשנה שעברה".
- למה זה קורה?
מכבי תל אביב בכדורגל קיבלו 20 מיליון שקלים כשעלו לליגת האלופות. בכדורסל, כשאתה עולה שלב אתה זה שמוציא כסף. אצלנו ההכנסות הגדולות מבוססות על זכויות שידור. בגלל שאין איכות בכסף של כל משחק, אנחנו משחקים על כמות המשחקים המשודרים".

קטע מתוך ראיון של דני פדרמן לגלובס בשנה שעברה.

אם הקבוצה מרוויחה כסף נדב מדוע הם צריכים להביא כסף מהבית בדיוק?

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ו' ינואר 25, 2013 11:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:08 pm 
Senior

לפטופ כתב:
מה זאת אומרת "גם אם נניח שהם היו שמחים להרויח כסף"? כמו שנדב כותב הלוך וחזור, מדובר בחברה בע"מ. מטרתה היא אחת - להרויח כסף, לכן ההנחה שלך צריכה להיות נקודת המוצא ולא הנחה.

אז הם נכשלים במטרה שנה שאחרי שנה... זה עדיין לא משנה שום דבר ולא קשור לדיון הזה. הם רוצים להרוויח כסף, אבל בספורט כמו בספורט זה עסק מפסיד והם נכון לעכשיו (כולל שנה שעברה כמו שפדרמן אמר) לא מצליחים (ולעולם לא יצליחו לדעתי, כי ככל שהקבוצה יותר מצליחה צריך יותר כסף להחזיק אותה שם וחוזר חלילה).

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ו' ינואר 25, 2013 11:10 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:10 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
nadav_hacohen כתב:
קוף ירוק כתב:

אז יופי. הם חברה בע"מ, זה לא ממש מעניין. גם אם נניח שהם היו שמחים להרוויח כסף, הם, בפירוש לדבריהם (ואני בוחר להאמין להם כן) מסיימים כמעט כל עונה בסופו של דבר בגרעון כזה שהם נאלצים להביא כסף מהבית. לפחות עד השנים האחרונות. בשנים האחרונות בהחלט יש מגמה של קיצוץ ויש יותר קשה על ההדק, אולי בדיוק מהסיבה הזאת שנמאס להם להביא כסף מהבית.

שוב, מפה ועד להרוויח כסף הדרך ארוכה. הNBA זה דוגמא יפה אם היינו חיים בארה"ב אבל אנחנו חיים באירופה ובאירופה הספורט הוא לא רווחי, הכדורסל וגם הכדורגל זה עסק מפסיד שהרצון להשקעה בו נובע מדברים אחרים.

אני יחזור ויגיד מה שאמרתי לפני זה, פדרמן הוא אוהד מכבי קודם כל (אני לא חושב שאפשר לחשוד בו בזה), הוא בנאדם מספיק עשיר, כמוהו הרקנאטים, ואני מתקשה להאמין שמה שהם צריכים זה ה (נניח במקרה הטוב והמוגזם) רווח של איזה מיליון דולר שהם יצליחו להוציא את ימקסמו את הרווחים של מכבי באיזה שנה. הרבה יותר קל לי להבין שהם פשוט לא מעוניינים להמשיך להפסיד כסף אחרי שנים שהם הביאו כסף, ומעוניינים להעמיד תקציב מאוזן כזה שלא ידרוש מהם השקעה נוספת.

זה לא ממש מעניין, כי אתה לא מבין את המשמעות. חוק החברות קובע במפורש: "תכלית חברה היא לפעול על פי שיקולים עסקיים להשאת רווחיה". לחברה שפועלת ב"מטרה להפסיד" יש השלכות מרחיקות לכת: מס הכנסה לא יכיר בהפסדיה, ואף עשוי לראות בדבר הונאת מס. מעבר לכך, כמו שאמר ראי, אם באמת לא היתה פה כוונה להרוויח ו"במקרה" היתה יוצאת איזו עונה רווחית, מלכ"ר לא היה משלם על זה מס.

אבל זו חברה בע"מ, והמשמעות היא שהמשקיעים פועלים להשאת רווח. לפעמים זה מצליח להם, לפעמים לא, אבל זאת צריכה להיות נקודת המוצא כשמנתחים מהלכים של בחירת שחקנים במועדון: שהבעלים רוצה להרוויח.

לגבי המודל העסקי, בוא נאמר שלמכבי ת"א בכדורסל יש מודל פוטנציאלי לרווח שהרבה מאד מועדוני ספורט בעולם היו מאמצים בשמחה. 11,000 מנויים קבועים ליורוליג-חלקם במחיר מפוצץ, תאי השכרה לחברות, הכנסות גבוהות מפרסום ומזכויות שידור, מחבילות נסיעה לחו"ל, וזה עוד רק עניינים תפעוליים בלי לדבר על השקעות לטווח ארוך שיכולות להתקיים במועדון כדורסל (תשאל בויטוריה ויספרו לך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:17 pm 
Senior

למכבי אין מודל עיסקי מוצלח, יש להם בסיס יותר טוב מקבוצות באירופה שמאפשר להם אולי באמת להגיע למודל תפעולי שיצליח להשאיר אותם מאוזנים בלי שהם צריכים להשקיע הרבה. כי ברגע שמכבי תהיה קבוצה בינונית באירופה, כזאת שלא עולה להצלבה, כזאת שלא מצליחה מקצועית, אז גם יהיו פחות מינויים, ספונסרים, זכויות שידור וכדומה. בשביל להשאיר את מכבי בשיא כמו שהיא עכשיו הרי צריך להשקיע ולבנות קבוצות טובות בכסף לא קטן. כבר היום הרי אוהדי מכבי באים בטענות שלא משקיעים מספיק ושיכניסו יד לכיס בשביל להחזיר את הקבוצה למעלה. אם בשנים האחרונות למרות קיצוץ תקציבי הבעלים מביאים כסף מהבית בשביל לכסות גרעון (על פי דברי פדרמן השנתיים האחרונות הסתיימו בגרעון) אז המודל העיסקי כנראה לא כזה מוצלח. בסופו של דבר זה בדיוק הבעיה בספורט, בשביל להצליח אתה צריך להשקיע כסף, ברגע שהצלחת אתה צריך יותר כסף בשביל להישאר שם. הסיכוי האמיתי באמת להרוויח בספורט לא קיים. כן יכולה להיות שנה שבה בתקציב נמוך הדברים יתחברו לך, תגיע רחוק ואולי תסיים עם איזה רווח כזה או אחר. לאורך זמן זה כנראה לא עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:18 pm 
Sophomore

האמת שרק עכשיו אני ממש מבין את עניין החברה בעמ... תודה שהארתם את עני לעניין הזה וזה רק מקמם יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:19 pm 
Hall of Famer

קוף, אתה ממשיך להתווכח על סמך תחושות בטן ובורות, ואז אני נזכר בזה שהחלטת בזמנו שאלכס תיוס לא קיבל הצעה מאלקטרה כי הוא צייץ את זה (!!!)-ומחליט להפסיק פה את הויכוח.

רק אומר שהמשפט הזה:
קוף ירוק כתב:
הסיכוי האמיתי באמת להרוויח בספורט לא קיים. כן יכולה להיות שנה שבה בתקציב נמוך הדברים יתחברו לך, תגיע רחוק ואולי תסיים עם איזה רווח כזה או אחר. לאורך זמן זה כנראה לא עובד.
כל כך קל להפרכה עובדתית, ומלמד משהו על איכות שאר טיעוניך המלומדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:25 pm 
Senior

נדב, קצתי להתדיין עם גאון כמוך. כמובן שבחרת להתעלם מזה שדני פדרמן אמר ומדבריו שהבאתי שגם השנה שעברה וגם השנה שלפני הסתיימה בגרעון, מה שאומר שהם הפסידו והביאו כסף מהבית. ואלו בשנים שהתקציב כנראה גם קוצץ מלפני זה, מחירי המינויים עלו וכו'. העיקר שהם חברה בע"מ אז הם אמורים להרוויח כסף. עובדתית כנראה הם לא מרוויחים, או שדני פדרמן שקרן. כן כן, כמו שטיוס שקרן. אני בוחר להאמין מה לעשות לטיוס שאמר שהוא מעולם לא קיבל הצעה ממכבי. אני בוחר להאמין לדני פדרמן שאומר שהם הפסידו כסף וגמרו בגרעון. אני לא בוחר להאמין לך כי אתה החלטת אחרת... מצער, אבל אתה לא איזה סמכות שיש לה מושג מבחינתי. אני מאמין הרבה יותר לאנשים המעורבים בדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:32 pm 
Hall of Famer

לעניין תיוס, אמרתי לך אז ואני אומר לך היום, מידיעה מלאה, שהוא קיבל הצעה. גם דני פדרמן, דרך אגב, סוג של הודה בזה בראיון. אבל אין לי בעיה שאתה ממשיך לחשוב שהשמש זורחת במערב.

לעניין מה שג'וניור אמר בראיון-אין לי מושג אם הם הרוויחו או הפסידו בעונה שעברה. הם חברה פרטית, והם לא חייבים להראות את המאזנים לאף אחד. כן, הוא בהחלט יכול לשקר, ולא-לא אמרתי שהוא בהכרח שיקר. כשאני מציין שוב ושוב שהם חברה בע"מ אני בא להעביר מסר מאד פשוט: מטרתם היא להרוויח כסף, ולכן יש לשפוט גם את החלטותיהם המקצועיות לפי השיקול הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:35 pm 
Sophomore

אגב חברה בעמ- זה אומר שיש להם מניות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:35 pm 
Hall of Famer

guyancho כתב:
אגב חברה בעמ- זה אומר שיש להם מניות?

כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:37 pm 
Senior

קוף ירוק כתב:
shachaf78 כתב:

אלא אם דני פדרמן משקר אז לא נראה לי. הוא אמר בפירוש שגם את השנה שעברה הם סיימו בגרעון של סביבות המיליון דולר. ואני חושב שדיוויד באחד הרעיונות שלו אמר שכמעט כל עונה הם מסיימים בגרעון. רק להדגיש, גרעון אצלם כמו שאני מבין את זה זה שהם צריכים להביא כסף מהבית בשביל לסגור את התקציב.

אם אתה מניח שכל מה שהם אומרים זה אמת זה קצת בעייתי. דני פדרמן יגיד לך שאין התערבות של ההנהלה בבחירת הסגל בכלל. צריך להסתכל קצת על איך שהמציאות נראית. עם העונה של האדריאטית אני עוד איכשהו יכול לדמיין את זה(סיפור פארגו שגרם למכבי להביא בעצם 3 שחקנים להחליף אותו, ובעיקר ההוצאות של האדריאטית).
מעבר לזה? בדיחה. מכבי העלתה את מחירי המנויים השנה, והשחקן הכי יקר ברכש שלה עלה 700K. סופו ולאנגפורד כל אחד עלו יותר מזה בשנה שעברה.
אם משפחת פדרמן לא רוצה להפסיד כסף, או גרוע מזה להרוויח על חשבון האוהדים, שתמכור את המועדון למישהו שכן מוכן לעשות את זה.
כל מועדון גדול באירופה, כולל בכדורגל, זה עסק מפסיד. מי שלא מפסיד כסף נתקע עם מדלים ותומאסים והיקמנים ומחכה לכל מיני פוקסים כמו פארגו. זה לא אומר שצסק''א או ברצלונה לא יכולות ליפול, אגב. או שאי אפשר לשפוך כסף ולהיראות חרא כמו הטורקיות. אבל לרוב כרטיס הכניסה לפיינל פורים עולה 20M יורו ולמעלה מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדב לא מתעלם ממה שדני פדרמן אמר, הוא פשוט לא מאמין לו בעניין הזה... וכך גם אני.
שוב, נקודת המוצא היא שאם אין לך סיכוי להרוויח (או שהסיכוי הוא קטן וספורדי ואולי מתפלקת לך שנה כזו במקרה פעם ב...) - אז אין שום הגיון עסקי בהקמת חברה בע"מ. עדיף להשאיר את הקבוצה כעמותה/מלכ"ר, וליהנות מהטבות מס.
בפועל, מכבי היא חברה בע"מ כבר מ-1995. לא ראיתי שאיש מבעליה בעבר ובהווה, אנשי עסקים שמבינים משהו בכלכלה, חשב להמיר את המודל הזה במודל של עמותה. יכולה להיות לזה רק סיבה אחת שיש לה הגיון כלכלי.

מצד שני, שחף - לא כתוב בשום מקום שבעלים חייבים להפסיד. לא מוצא חן בעיניך? אל תקנה כרטיס או אל תצפה בטלויזיה. אתה כן צופה? אז אין שום סיבה להשקיע יותר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' ינואר 25, 2013 11:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:47 pm 
Hall of Famer

שחף, קודם כל המשפט על הכדורגל הוא פשוט מגוחך באי נכונתו. מנצ'סטר יונייטד הרוויחה בעונה שעברה מעל 23 מליון פאונד, באיירן מינכן מרוויחה כבר 19 שנים ברציפות, אפילו בנפיקה ליסבון משיגה רווחים יפים. בהחלט אפשר להרוויח בכדורגל אירופי.

להרוויח כסף זו לא קללה. אם יש מודל שמאפשר את זה, וצריך להיות מודל שמאפשר את זה, זה אחלה וזה חמודה. אבל אם הבעלים יוצרים ספינים על הקהל ומחרטטים להם החתמות כמו תומאס על טיקט של באסטון בשביל לחסוך/לעשות עוד כמה שקלים, הקהל צריך להתקומם ולהביע את מחאתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:49 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נדב לא מתעלם ממה שדני פדרמן אמר, הוא פשוט לא מאמין לו בעניין הזה... וכך גם אני.
שוב, נקודת המוצא היא שאם אין לך סיכוי להרוויח (או שהסיכוי הוא קטן וספורדי ואולי מתפלקת לך שנה כזו במקרה פעם ב...) - אז אין שום הגיון עסקי בהקמת חברה בע"מ. עדיף להשאיר את הקבוצה כעמותה/מלכ"ר, וליהנות מהטבות מס.
בפועל, מכבי היא חברה בע"מ כבר מ-1995. לא ראיתי שאיש מבעליה בעבר ובהווה, אנשי עסקים שמבינים משהו בכלכלה, חשב להמיר את המודל הזה במודל של עמותה. יכולה להיות לזה רק סיבה אחת שיש לה הגיון כלכלי.

מעבר לזה, כאמור על ידי מספר פעמים, מס הכנסה לא מטומטם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:49 pm 
Sophomore

כמה עולה מניה של מכבי לעזאזל?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:50 pm 
Hall of Famer

guyancho כתב:
כמה עולה מניה של מכבי לעזאזל?!

מה זה משנה? הם חברה פרטית, ולא נראה לי שהם בעניין של למכור לך (אבל זה כי הם מפסידים, ברור, תשאל את קוף ירוק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 25, 2013 11:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין לה מחיר, כי מכבי היא לא חברה ציבורית שנסחרת בבורסה, היא חברה פרטית. תן הצעה לפדרמן או לבעל מניות אחר, ירצה ימכור, לא ירצה לא ימכור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.Grant44, Bing [Bot], Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: