סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  הבא

אז מה?
ניצחון למכבי 23%  23%  [ 3 ]
פלאשבקים ל-2003: הפסד ביתי נוסף 77%  77%  [ 10 ]
סך הכל הצבעות : 13
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 7:56 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי, לפני ההחטאה מול צסק''א בורשטיין קלע עוד שלשת קלאץ'. מול סקיפר בחוץ, במינוס 3. זה היה מהלך די אוטומאטי, שלא מצריך הרבה חשיבה, כי הוא הגיע אחרי ריבאונד התקפה ומסירה החוצה, וכל מה שבורשטיין היה צריך לעשות זה לזרוק. אבל עקרונית בקבוצה עם פארקר בורשטיין באמת לא היה צריך להיות האיש שלוקח כדור אחרון.
אוחיון בכל מקרה לא צריך להיות כזה ברמת יורוליג, כי אין לו את היכולת לסיים מהלך כזה בסל באחוז סביר, חוצפן או לא. גם דווין סמית' לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 8:22 pm 
Hall of Famer

בואו נודה בזה. למכבי אין מישהו שאפשר לסמוך עליו ברמות האלו לסגור משחק (וזו אחריות של מי שבנה את הסגל). זה צריך להיות או תרגיל קבוצתי שידוע לכולם ומבוצע באימונים או מהלך השתחררות מאחורי חסימה של לוגן. היקמן באחד על אחד יכול לעבוד לפעמים אבל זה פחות או יותר המהלך האחרון שאתה רוצה. חוץ כמובן מסמית' ואוחיון מנסים לייצר משהו מכלום.

אני חושב שבלאט השנה לא עושה עבודה טובה באימון הקבוצה, לפחות לא כמצופה ממאמן ברמתו, אבל התחושה היא שהוא לא מאמין בסגל השחקנים שיש ברשותו (ורובו כנראה הונחת עליו) ושיש עליו הרבה מאוד לחץ מצד ההנהלה. הפרסומים בתקשורת לא עוזרים. האווירה במכבי תל אביב תמיד הייתה לחוצה אבל כעת היא מרגישה לי כמו האווירה בירושלים, כזו שכמעט בלתי אפשרי להשיג בה הישגים.

לטובתו של בלאט כדאי לו לעזוב את מכבי תל אביב. מה שיישאר אחריו הוא, סביר להניח, חורבן. מישהו חושב שגודס יכול לעשות יותר עם סגל השחקנים של מכבי? או להיאבק באופן יותר אפקטיבי מול ההנהלה החובבנית של הקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 8:59 pm 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
ראי, לפני ההחטאה מול צסק''א בורשטיין קלע עוד שלשת קלאץ'. מול סקיפר בחוץ, במינוס 3. זה היה מהלך די אוטומאטי, שלא מצריך הרבה חשיבה, כי הוא הגיע אחרי ריבאונד התקפה ומסירה החוצה, וכל מה שבורשטיין היה צריך לעשות זה לזרוק.

צריך לזכור שזה הגיע אחרי שהוא עמד על הקו בפיגור 3 כמה שניות לסיום, היה אמור לקלוע את הראשונה ולהחטיא את השנייה ובסוף החטיא את שתיהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 9:00 pm 
Sophomore

לטעמי לא רק ההנהלה אשמה במצב. בלאט נושא בחמישים אחוז מן האחריות. ההצמדות שלו לסגל רחב של 12 שחקנים לא ממש מוכיחה אתה עצמה. ניקח את עונת פארגו לדוגמא, שם סגל מאוד מצומצם ואיכותי לקח אותו רחוק מאוד, רק נזכר שברגע שפרקינס גמר את העונה לא היה למכבי גארד אחר שיחליף אותו ופניני עלה למלא מקום ובעוד העונה הנוכחית עם ההשעיה של פניני, הפציעה של מדלי, המחלה של סמית ועוד מכבי נשארה על הרגליים בזכות הסגל הארוך. מה שאני בא לומר שעונה כמו זו הרצופה פצועים חולים ומושעים היא נדירה ואין צורך בסגל כזה רחב. בלאט מתעקש על כך ומקבל סגל בינוני להחריד ובכך אחראי לא פחות מהג׳ונירים על איכות הסגל. טוב יעשה בלאט אם יתגמש בנושא אחרת לטעמי אין לבלאט ברירה אלא לקפל את הבאסטה ויתכן שזה לא יהיה כל כך רע כמו שניתן לחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 26, 2013 9:38 pm 
Freshman

אתה מתכוון להמשיך להתעלם מהעובדה שהם חברה בע"מ?[/quote]

זה שהם חברה בע"מ מאשר להם לקזז הפסדים למול חברה פרטית שמחזיקה את מניות אלקטרה ?
זאני מתכוון עד כמה שאני זוכר מי שמחזיק במניות אלקטרה זה לא פדרמן או רקאנטי ישירות אל באמצעות חברות פרטיות יכול להיות שזהנעשה לצורך
הכרה בהפסדים מאלקטרה לטובת רווחים מחברה אחרת ?

אולי לזה התכוונת שכתבת על הלא חוקי אבל אני לא רו"ח.

מה שאני כן מבין זה שפדרמן מצוי בצרות גדולות עם פטרוכימיים שמחזיקה בכ- 30% מבזן ויכול להיות שהוא מכין כסף להסדר חוב (כולל תספורת...) שהוא יעשה ב2014

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 12:39 am 
Freshman

נראה לי שעשו פה קצת סלט ....

מכבי כדורגל רצו להיות חברה ( לא רלוונטי אם בע"מ או לא ) כדי לקבל החזרים דרך מע"מ תשומות (הרי ברור שהתשומות גבוהות בהרבה מהעסקאות כשההכנסות מהוות אחוז זניח מהתקציב ) וזה נדחה כי הם לא חברה שפועלת להשגת רווח ולא כי זה נגד התקנון .

אגב נראה שלענין מס הכנסה הם דווקא כן מוגדרים כעסק .

http://www.ralc.co.il/site-article-op-a ... tno-1.html

מכבי כדורסל לעומת זאת כן מנוהלת לפי מודל עיסקי ולכן סווגה בצדק כמודל עיסקי .

הבעיה היא שכנראה הילדים של... שכחו שבדרך הזו ההכנסות יישחקו באופן כואב מאוד תוך כמה שנים ולא יישאר להם מזה כבוד אלא "כבוד" בסגנון של לוני ושות' .

גם האמירות של פדרמן על הבנים שעושים עבודה יותר טובה מההורים גרמו בעיקר נזק , אנחנו מעדיפים שינהלו את זה כמו שמזרחי ופדרמן עצמו ניהלו את זה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 1:20 am 
Freshman

shayn00 כתב:
אתה מתכוון להמשיך להתעלם מהעובדה שהם חברה בע"מ?

זה שהם חברה בע"מ מאשר להם לקזז הפסדים למול חברה פרטית שמחזיקה את מניות אלקטרה ?
זאני מתכוון עד כמה שאני זוכר מי שמחזיק במניות אלקטרה זה לא פדרמן או רקאנטי ישירות אל באמצעות חברות פרטיות יכול להיות שזהנעשה לצורך
הכרה בהפסדים מאלקטרה לטובת רווחים מחברה אחרת ?

אולי לזה התכוונת שכתבת על הלא חוקי אבל אני לא רו"ח.

מה שאני כן מבין זה שפדרמן מצוי בצרות גדולות עם פטרוכימיים שמחזיקה בכ- 30% מבזן ויכול להיות שהוא מכין כסף להסדר חוב (כולל תספורת...) שהוא יעשה ב2014[/quote]

זה נשמע לי מאוד בעייתי כי בשביל זה צריך שהחברה שמחזיקה במניות תרוויח כסף ממקורות אחרים ותמשוך הפסדים ממכבי , אבל כדי למשוך הפסדים ממכבי צריך לממש אחזקה , בכל מצב אחר אין פה הפסד ממכבי .

גם אם הם שמים כסף במכבי (והם לא... ) זה מוגדר כהשקעות בעלים כאלו או אחרות ובוודאי לא כהפסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 11:17 am 
Hall of Famer

בעקרון, אפשר לקזז הפסדים בעסקים מול רווחים בעסקים אחרים. זה לא שייך ל"מימוש השקעה" כמו שיוסי כתב, זה שייך לתוצאות עסקיות. מס הכנסה לא ינטה להכיר בהפסדים שהוא יחשוד שנובעים מפעילות שבאה כתוצאה משיקולים לא-עסקיים.

יוסי, מה הקשר בין מימוש השקעה להכרה בהפסדים? עסק יכול להפסיד באופן שוטף, בלי קשר להשקעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 1:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מלבד זאת, העובדה הפשוטה - כמה זמן מדובר על ההפסדים של פדרמן בבזן? שנה? אפילו שנתיים, נניח? מכבי היא חברה בע"מ כבר 18 שנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 9:07 pm 
Freshman

הקשר לבזן זה במצב בעסקי הקשה של פדרמן ביחס לשנים קודמות. ומכאן אולי החוסר מוטיבציה/יכולת לשים כסף בתחביבים בתקופה כזאת (ראה מקרה נוחי ומעריב להבדיל)

אני מניח שהוא שולט במניות אלקטרה בחברה פרטית (ולא ישירות) ויש ברשותו חברות פרטיות נוספות (שמחזיקות בעקיפין נכסים אחרים שחלקם ריווחיים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 27, 2013 11:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
shayn00 כתב:
הקשר לבזן זה במצב בעסקי הקשה של פדרמן ביחס לשנים קודמות. ומכאן אולי החוסר מוטיבציה/יכולת לשים כסף בתחביבים בתקופה כזאת

ולכן בזן מאמצת את חיפה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 28, 2013 2:27 am 
Hall of Famer

guyancho כתב:
מה שאני בא לומר שעונה כמו זו הרצופה פצועים חולים ומושעים היא נדירה ואין צורך בסגל כזה רחב.

הנה הקטע האהוב עלי מדי שנה .

מבין שחקני החמישייה של מכבי סמית הוא היחיד שנעדר ( 2 משחקים ) . גם תומאס ולוגן שותפו בכל המשחקים , לנדסברג החסיר אחד ( אולי סתם לא שותף ) , קיינר-מדלי ופניני 3 כ"א .

דוגמאות להשוואה משאר הקבוצות הבכירות ביבשת :
בסיינה אזה החסיר 7 משחקים .
באפס באראץ' וטונצ'רי החסירו 4 כ"א .
נבארו החסיר 3 משחקים ביורוליג ( ואף יותר בליגה הספרדית ) .
ארצג פצוע ממחזור היורוליג השני , וורונוצ'ביץ כבר חודשיים בחוץ . ווימס נעדר משני משחקים .
בפאו' סופו החסיר 3 משחקים ו-DD שניים .
ריאל חסרה 4 משחקים את פוציוס ואת יול בשניים .
ז'לגיריס עם פציעות רבות בקו הקדמי .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 28, 2013 2:35 am 
Hall of Famer

ממה שאני ראיתי תומאס ושרמדיני נעדרו כמעט בכל משחק, וגם לאליהו ולוגאן לא חסרו העדרויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 28, 2013 8:40 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
shayn00 כתב:
הקשר לבזן זה במצב בעסקי הקשה של פדרמן ביחס לשנים קודמות. ומכאן אולי החוסר מוטיבציה/יכולת לשים כסף בתחביבים בתקופה כזאת

ולכן בזן מאמצת את חיפה?

המצב העסקי של בזן בסדר גמור. של פדרמן שמחזיק בעקיפין גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 1:27 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
guyancho כתב:
מה שאני בא לומר שעונה כמו זו הרצופה פצועים חולים ומושעים היא נדירה ואין צורך בסגל כזה רחב.

הנה הקטע האהוב עלי מדי שנה .

מבין שחקני החמישייה של מכבי סמית הוא היחיד שנעדר ( 2 משחקים ) . גם תומאס ולוגן שותפו בכל המשחקים , לנדסברג החסיר אחד ( אולי סתם לא שותף ) , קיינר-מדלי ופניני 3 כ"א .

דוגמאות להשוואה משאר הקבוצות הבכירות ביבשת :
בסיינה אזה החסיר 7 משחקים .
באפס באראץ' וטונצ'רי החסירו 4 כ"א .
נבארו החסיר 3 משחקים ביורוליג ( ואף יותר בליגה הספרדית ) .
ארצג פצוע ממחזור היורוליג השני , וורונוצ'ביץ כבר חודשיים בחוץ . ווימס נעדר משני משחקים .
בפאו' סופו החסיר 3 משחקים ו-DD שניים .
ריאל חסרה 4 משחקים את פוציוס ואת יול בשניים .
ז'לגיריס עם פציעות רבות בקו הקדמי .

פרט לאזה בסיינה אני לא ממש מסכים איתך כי:
נבארו פצוע ON OFF כבר כמה שנים וזה רק מחזק את הטענה כשיש לך שחקן אחד פצוע בסגל ובמיוחד אם הוא המיועד להפצע.
באראץ גם כן שחקן שפצוע עוד מהעונה שעברה.
ארצג בכלל לא פתח עונה, כמעט מקרה פופס. איך זה קשור? מי זה וורנוביץ'? מישהו שם בנה עליו? ועם שני העדרויות של ווימס גם מכבי הייתה יכולה לחיות
ריאל לא ממש דוגמא, יש לה סגל שלא נגמר וליגה הרבה יותר קשוחה מזו של מכבי.
ז'לגיריס שמבוססת על סגל מזדקן היא גם לא דוגמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 1:37 am 
Hall of Famer

ארצג כן פתח את העונה ( נפצע לאחר 2 משחקי יורוליג מצוינים שלו ) . המעמד של וורונצ'ביץ' בצסק"א ( בטח לאור פציעתו של ארצג ) הוא הרבה יותר מאשר של פניני וקיינר מדלי במכבי ( שאתה ציינת את ההיעדרות שלהם , למרות שהיא קצרה יותר מזו של הרוסי ) .
הסגל של ריאל עמוק בדיוק כמו זה של מכבי . ברור שיש הבדלים באיכות השחקנים , אבל גם למכבי יש 12 שחקנים בכירים , כך שהיעדרות של שחקן מחליף לחודש היא לא משהו שאמור להשפיע בצורה קיצונית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 2:02 am 
Senior

פיני גרשון מפגיז אצל אופירע- '' מכבי תצטרך להביא את אובראדוביץ' ועוד שני זרים של מיליון דולר ומעלה כדי שלא תהיה לה בעיה בשנה הבאה"....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 3:08 am 
Junior

shachaf78 כתב:
פיני גרשון מפגיז אצל אופירע- '' מכבי תצטרך להביא את אובראדוביץ' ועוד שני זרים של מיליון דולר ומעלה כדי שלא תהיה לה בעיה בשנה הבאה"....

כן כן, שמענו עליו,
אולימיפיאקוס שלו עם יותר מ2 זרים בסכום הזה לא הגיעה רחוק יותר.
בלאט מאמן מצוין, השנה מכבי פשוט גרועה ובנויה בצורה גרועה.
כמו שכתבו פה עשרות פעמים, ייתכן שעדיף להשקיע על שלשה זרים איכותיים ולא על הרבה זרים בינוניים ומטה.
בלאט לא נקי אבל גם לאוברדוביץ היו שנים גרועות עם סגל הרבה יותר מפוצץ, שפיני לא יבלבל תשכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 3:45 pm 
Senior

מה הקשר בין חוסר ההצלחה של פיני ביוון לכישלון הנוכחי של בלאט? למישהו יש ספק בכלל שאובראדוביץ׳ מאמן טוב ממנו? אני בטוח שכל אוהד של מכבי קונה זכייה ביורוליג על כל כישלון באי עליה להצלבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 4:06 pm 
מנהל פורום

הקשר הוא שפיני מטיף לדבר שהוא נכשל בו כישלון חרוץ
לי יש ספק האם אוברדוביץ טוב מבלאט, השועל התפנק בעשור אחרון בתקציבים דימיוניים, ואני לא בטוח שבלאט עם אותו כסף לא היה עושה הרבה יותר או לפחות קצת יותרכי בכל זאת אברדוביץ עשה המון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 4:15 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ארצג כן פתח את העונה ( נפצע לאחר 2 משחקי יורוליג מצוינים שלו ) . המעמד של וורונצ'ביץ' בצסק"א ( בטח לאור פציעתו של ארצג ) הוא הרבה יותר מאשר של פניני וקיינר מדלי במכבי ( שאתה ציינת את ההיעדרות שלהם , למרות שהיא קצרה יותר מזו של הרוסי ) .
הסגל של ריאל עמוק בדיוק כמו זה של מכבי . ברור שיש הבדלים באיכות השחקנים , אבל גם למכבי יש 12 שחקנים בכירים , כך שהיעדרות של שחקן מחליף לחודש היא לא משהו שאמור להשפיע בצורה קיצונית .

לשיטתך יש הצדקה לסגל ארוך בגלל כל הדוגמאות שהבאת הנה אבל טענתי היא שהדוגמאות שהבאת אינן רלוונטיות ברובן וגם אלו שאכן חופפות את המקרה הפרטי של מכבי הנן משהו שסגל צר יכול להתמודד עמן. צסקא, ברצלונה וריאל יכולות להרשות לעצמן סגל ארוך והן גם קצת יותר נאבקות במהלך העונה ממכבי.
לגבי השאר אני חושב שגם מכבי הייתה יכולה להתמודד עם פציעה כזו או אחרת של כל שחקן כמה משחקים מבלי להתלות בסגל של 12 שחקנים ממוצעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 4:20 pm 
Junior

הערה כללית: גם אם יש לך תקציב אינסופי - סגל ארוך הוא לא בהכרח בחירה חכמה. יש לו חסרונות משלו, גם בלי השיקול הכלכלי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 4:42 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
מה הקשר בין חוסר ההצלחה של פיני ביוון לכישלון הנוכחי של בלאט? למישהו יש ספק בכלל שאובראדוביץ׳ מאמן טוב ממנו? אני בטוח שכל אוהד של מכבי קונה זכייה ביורוליג על כל כישלון באי עליה להצלבה.

לי יש ספק. אוברדוביץ' ריפד את עצמי בכל שחקן בו חפץ וגם כך היו שנים שפאנא נראתה מזעזע. אני משוכנע שאם תתן לבלאט את דיאמנטידיס ושות' אתה תהיה מבסוט עליו לחלוטין, מה שלא בטוח שיקרה אם תתן לז'ליקו את אוחיון ואליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 29, 2013 8:57 pm 
Hall of Famer

guyancho כתב:
shmueliki כתב:

לשיטתך יש הצדקה לסגל ארוך בגלל כל הדוגמאות שהבאת הנה אבל טענתי היא שהדוגמאות שהבאת אינן רלוונטיות ברובן וגם אלו שאכן חופפות את המקרה הפרטי של מכבי הנן משהו שסגל צר יכול להתמודד עמן. צסקא, ברצלונה וריאל יכולות להרשות לעצמן סגל ארוך והן גם קצת יותר נאבקות במהלך העונה ממכבי.
לגבי השאר אני חושב שגם מכבי הייתה יכולה להתמודד עם פציעה כזו או אחרת של כל שחקן כמה משחקים מבלי להתלות בסגל של 12 שחקנים ממוצעים.

לשיטתי , כמעט בכל שנה בשלב מסוים נכתבת פה הודעה על כמה שפציעות ובלת"מים שונים הורסים למכבי את העונה . התשובה שלי היא תמיד בסגנון הזה .
אני לא רואה איך קישרת את זה לעובדה שאני בעד סגל ארוך .
בכל מקרה , היעדרות נקודתית של כמה שחקני משנה לא יכולה להוות תירוץ קלוש אפילו לעונה כושלת .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2013 12:37 am 
Sophomore

עד שיש לך מאמן ישראלי ברמה הגבוהה ביותר באירופה, ללכת לחפש מאמן טוב יותר במקום אחר זה קצת מטופש. גם אם אובראדוביץ' אובייקטיבית פשוט מאמן טוב יותר - לי זאת נראה החלטה הזוייה להביא אותו רק בגלל עונה אחת לא מוצלחת.
הרי שנה שעברה כולם שרו שירי הלל על גדולתו של בלאט כמאמן....זכרון באמת כל כך קצר?

הבעיה האמיתית היא שנערי מכבי לא באמת אוהבים שמישהו מתערב להם בעיניינים - בלאט הוא מאמן בעל נוכחות ולכן קצת קשה להשתיק אותו - אבל מישהו משווה אותו לאובראדוביץ'? יש למישהו ספק שכזה מצב יגמר בפיצוץ אחרי בערך שבועיים?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 275 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: idpwf1 ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: