סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 17, 2025 9:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 10:58 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
למכבי יש כישרון מעצבן להביס קבוצות חלשות ממנה ולהיכשל מול קבוצות ששות לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 11:07 pm 
מנהל פורום

מה מעצבן בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 11:24 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
לא בטוח מי יותר גרוע מדלי או תומאס

תומאס, ולדעתי לא במעט. בכל מקרה, סוף סוף משחק חצי נורמלי של מכבי, לא גדול, לא מדהים, רבע שלישי זוועתי, אבל עדיין, להשיג ניצחון חוץ בהפרש כזה בטופ 16 זה תמיד יפה, אפילו בעונה כזו. בכל מקרה, מכבי עדיין לא בדרך לשום מקום ואני לא רואה אותה עולה מהבית הזה, הבעיות בצבע הן אותן בעיות, חוץ מג'יימס ואליהו (מול קבוצות חלשות) אין למכבי מה להציע בצבע, פלאניניץ' מציג את תסמונת מלקולם תומאס, כמה משחקים ראשונים מבטיחים ואז העלמות והתדרדרות, עבירות תוקף מטופשות (להגנתו-זה לאמוניקה ולפחות שתי שריקות נגדו, מוצדקות או לא, זה שריקות מהסוג שפחות או יותר רק לאמוניקה לוקח), הגנה נוראית, אין ריבאונד, הדבר היחיד הטוב שיש לו זה הפוסט אפ החביב, אבל גם אותו, כמו עם שרמדיני, מכבי ממש לא יודעת להפעיל אז גם כאן הוא חסר תועלת.

גם בקו האחורי, הכל נשאר כשהיה, שחקנים בינוניים פלוס שאף אחד מהם הוא לא יתרון מול קבוצות באמת טובות, משחק קבוצתי מאוד בינוני, הדבר היחיד שבאמת נראה לא רע זה היכולת של מכבי ללחוץ בזכות העובדה שהגארדים שלה יחסית זריזים וגם זה לא עובד מול הקבוצות הטובות באמת.

בכל מקרה, לפחות היו כמה מהלכים יפים במשחק, הדאנק של לנדסברג בסוף המחצית, כמה בלוקים יפים, והמהלך הבאמת נהדר של אליהו שנתן בלוק די משפיל למרקוטה, אסף את הכדור ורץ קוסט-טו-קוסט באין מפריע לדאנק יפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 11:35 pm 
Senior

מדלי בניגוד לתומאס כן עשה משהו בקריירה שלו. יכול להיות שבקבוצה יותר נורמלית, עם סנטר שיש לו פוסט אפ ורכז יותר טוב מאוחיון הוא גם היה נראה כמו שחקן כדורסל. יכול להיות שהוא באמת אוסף של כלום אבל את העליבות של תומאס אני לא זוכר מאף זר של מכבי שקיבל דקות משמעותיות כבר הרבה מאוד זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2013 11:48 pm 
Hall of Famer

כרכז טהור, אוחיון לא רע בכלל. אולי לא בטופ האירופאי, אבל גם לא כל כך רחוק משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:09 am 
Senior

אוחיון הוא ויקטור סאדה לעשירים. הוא שומר טוב, ריבאונדר לא רע לגודל שלו, מנהל לא רע את המשחק ויש לו יכולות התקפיות עדיפות על אלו של סאדה. מה בדיוק גורם לך לחשוב שהוא קרוב לטופ האירופאי? הסדרה מול פאנאתנייקוס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:18 am 
Hall of Famer

כשאני אומר שהוא קרוב לזה, אני מתכוון לומר שהוא איפשהו בין 8 ל 15 הרכזים הטובים באירופה. אפשר לחשוב כמה רכזי על כבר יש ביבשת חוץ (דיאמנטידיס, תיאודושיץ כשהוא מפוקס, ספאנוליס אם הוא נחשב לרכז, מקאלב, בובי בראון... כמה עוד?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:26 am 
Hall of Famer

ועכשיו, כשאני עובר על רשימת המוסרים המובילים ביורוליג בשביל להזכיר לי שמות, אז כן - גם פלאניניץ', מרסליניו, מרקוס ווליאמס, פארמר ואולי סרחיו בשביל אינה. כלומר, עשר שמות טובים ממנו. יש לו קייס מול כל אחד אחר (והאמת שגם מול סרחיו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:47 am 
מנהל פורום

הוא די ברמה של סרחיו אני חושב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:56 am 
Hall of Famer

קובי כתב:
תותח, לא ניצחת את בארסה כשהיו לך שחקנים וקבוצה הרבה יותר טובים, מה גורם לך לחשוב שתנצח אותם עכשיו??

לא חושב שום דבר, בקושי רואה את המשחקים השנה.

אבל צריך להיכנס לפרופורציות - יש עוד 8 משחקים, הם כולה 2 משחקים מהמקום הרביעי. להגיד תיאורטי וקלוש מאוד נשמע לי מוגזם. נכון, לא גבוה. אבל תיאורטי?? סתם סקפטיות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 1:15 am 
Senior

נורטון כתב:
ועכשיו, כשאני עובר על רשימת המוסרים המובילים ביורוליג בשביל להזכיר לי שמות, אז כן - גם פלאניניץ', מרסליניו, מרקוס ווליאמס, פארמר ואולי סרחיו בשביל אינה. כלומר, עשר שמות טובים ממנו. יש לו קייס מול כל אחד אחר (והאמת שגם מול סרחיו)

אבל אפשר להגיד אותו דבר גם על לוגאן. כאילו, ו...? זה הופך את אוחיון ליותר טוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 1:19 am 
Hall of Famer

לא, על לוגאן אי אפשר לומר את זה. אולי על היקמן.
והשאלה לא היתה אם אוחיון הוא שחקן טוב אבסולוטית. לא יודע אפילו איך להגדיר משהו כזה. השאלה היתה אם הוא שייך לרמה שלו ולא מבייש את הפירמה, והתשובה היא שבעיקרון כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 1:22 am 
Hall of Famer

וכשאני חושב על זה, אולי זאת הבעיה בסגל של מכבי השנה. יש לה חמישה שחקנים פותחים (ג'יימס, אליהו, סמית', היקמן, אוחיון) שכולם איפשהו בין 10-15 השחקנים הטובים באירופה בעמדה שלהם (אולי ג'יימס קצת יותר). הבעיוה היא שעל מנת שקבוצה תשאף גבוה, היא צריכה לפחות שחקן אחד, ועדיף יותר מכך, שהוא טופ 3 או לפחות טופ 5. ואת זה, לצערי, אין למכבי.

האמת היא שזה גם דבר די קל למדידה במספרים גדולים. לוקחים שנת יורוליג ומסתמכים נגיד רק על המדד (לא מושלם, אבל לך תמצא כלי סטטיסטי אחר). ואז בודקים מהו המודל של הקבוצות המצליחות יותר (למשל - סנטר בטופ 3, פאוור בטופ 12, סמול פורוורד בטופ 5 וכן הלאה), אם עושים את זה על פני עשר שנים יש לך חתיכת כלי סטטיסטי שמאפשר לבנות קבוצה על פי ציפיות (כלומר, אף פעם אי אפשר לדעת, מקאלב על פי שנה שעברה במדד נטו, היה צריך להיות טופ 3, על פי השנה משהו כמו טופ 8), אבל אפשר בהחלט לבסס כמה דברים על פי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 1:31 am 
Senior

הממממ. לא ממש. אני חושב שאתה מתבסס יותר מידי על אולימפיאקוס של שנה שעברה.מקרה מאוד מאוד חריג. אם תסתכל נניח על פאנאתנייקוס וצסק''א שלקחו את היורוליג, תראה שכמעט כל החמישייה שלהן זה שחקני טופ 5 ביורוליג. תסתכל על מכבי של השושלת ותראה שלושה שחקנים בטופ(הכי טובים) ועוד אחד שהוא ברביעייה או בחמישייה. אפילו בקבוצת פיינל פור יש לך שניים שהם בטופ ועוד משלימים שהם בטופ 6-7(כדוגמא אפשר לקחת את מכבי ב-2011 עם סופו, פארגו, אידסון ופרקינס. אפילו המשלים שלהם הוא שחקן של טופ 15- בלו) מי במכבי נכנס לטופ 5 בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 1:41 am 
Hall of Famer

תקרא שוב את מה שכתבתי, אמרתי שבמכבי אין מישהו שהוא טופ 5. וגם מעולם לא אמרתי שאני יודע מהו מבנה אידיאלי, רק ברור לי שלקחת קבוצה של שחקנים טובים אבל לא יותר מכך, בלי כוכב או שניים זה לא הפיתרון (תחשוב למשל: אטלנטה של ה 6-7 שנים האחרונות, או אינדיאנה של השנתיים שלוש האחרונות).
אגב גם דטרויט ההיא היא לא בדיוק יוצא מהכלל. כי אם נפרק את זה לצד ההגנתי היו להם 4 שחקנים שהם טופ 5 שחקני הגנה בעמדות שלהם, אם לא יותר מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 2:34 am 
Hall of Famer

shachaf78 כתב:
אוחיון הוא ויקטור סאדה לעשירים.

ההשוואה הגיונית במובן מסוים , אבל ויקטור סאדה לעשירים זה מעמד לא רע כלל וכלל .

ג'יימס עדיין טירון יורוליג והכל , אבל אני לא רואה יותר מדי סנטרים שעדיפים עליו בבירור : קרסטיץ' , טומיץ' , בורוסיס , פול דיוויס ואולי עוד איזה אחד או שניים .
בהחלט יש לו קייס מול שחקנים כמו ארדן , ג'אווי , באראץ' , קאון , ארון ביינס וכו' .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 3:05 am 
Junior

קוף, מכבי לא ברמה של אוליפיאקוס וקאחה. נקודה.
מי שהולך לפי תוצאת המשחק פשוט לא ראה את המשחק.

ב2 המשחקים מכבי היתה נחותה מהיריבה בכמה דרגות ורק בזכות מומנטום טוב ועם הרבה עזרה מהקהל היא הצליחה לחזור והפסידה בצדק.

בחוץ מול הקבוצות הנ״ל זה אמור להיות הרבה יותר דומה לחימקי..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 3:42 am 
Senior

לא מסכים. מכבי בדיוק ברמה שלהם. יותר מזה, 2 המשחקים היו ביד של מכבי שעשתה הכל בשביל להפסיד בדקותה אחרונות. לא רק המהלך האחרון אלא 4-5 מהלכים אחרונים מחורבנים. ב2 המשחקים ליריבות היה בעיקר רבע שני טוב שמכבי קיבלה בראש, מחצית שנייה מצויינת של מכבי, ואז דקות אחרונות של חירבון ושטויות למרות שליטה של מכבי ברוב המחצית השנייה והזדמנויות לגמור את המשחק מוקדם יותר. באולימפייקוס זה בכלל היה השיא, שכלל מספר החטאות של זריקות קלות וכמובן 3 החטאות עונשין של פלאניניץ בעקבות היציאה של ג'יימס ב5 עבירות.

לא אולימפייקוס ולא קאחה טובות ממכבי. מדובר בקבוצות באותה רמה פחות או יותר. בטח לא טובות משמעותית ממכבי. זה גם לצד השני, מכבי לא טובה מהם.

עצם העובדה שאולימפייקוס הפסידה בבית לסיינה האימתנית (כן כן, זאת מהבית המוקדם של מכבי) לטעמי מראה את זה בבירור לדעתי.

וסיינה היא דוגמא מצויינת לזה. ברור שהיא לא קבוצה טובה ממכבי, ראינו אותה מספיק פעמים. אבל ביטחון, מומנטום, ולא מעט מזל (החטאות לייאפים של אולימפייקוס שבוע לפני מכבי) ופתאום הם מצאו עצמם במאזן מושלם (עד היום).

בו נראה אם בחוץ מול הקבוצות האלה זה יהיה אותו דבר ונדבר אחרי זה. אני מעריך שממש לא, שיהיו משחקים צמודים שיכולים ללכת לכאן או לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 10:42 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

After Barcelona date rapes maccabi in Nokia can we stop the speculations and start the "next season" thread?

Oh and NCM is amazing! 3/3 from deep but can't score a layup...why does he insist on pumping up and under every time and releasing the ball when he's descending? Hr has no hang time nor ballance.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 12:54 pm 
מנהל פורום

כי אמרו לו שהוא יכול היה להיות שחקן גדול אם רק תהיה לו חדירה ומשחק קרוב לסל אז הוא מתאמן על זה במשחקים של מכבי
בינתיים התוצאות לא משו אבל אם יתאמן מספיק פעמים אולי ישתפר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 9:31 pm 
Hall of Famer

THE G1 כתב:
nadav_hacohen כתב:
oren_80 כתב:
הפסד ומכבי מגיעה לפתיחת השלב הגרוע שלה אי פעם באירופה (1-5). אהרל'ה וייסברג עלה על הקטע הזה.

אלא שהוא קצת טעה, כמו שפרסם ערן סלע. בעונה ההיא (85-86) הנצחון הראשון של אלקטרה היה במשחק החמישי, היינו מאזנה היה 4-1 ובמשחק הבא הפך ל5-1.

הטעות היא שלך...מכבי התחילה במאזן 4:0...ניצחה במחזור התשיעי(משמע יומיים אחרי המחזור המחזור הרביעי כי היא הייתה משחקת מול הסובייטיות בבלגיה בהפרשים של יומיים),גברה על מילאנו במחזור החמישי ועלתה ל4:2 ואפילו השיגה ניצחון שלישי ברציפות על חשבונה של ציבונה בבית...

הטעות לא שלי, היא של ערן סלע (או של מי ששלח לו). אני רק הבאתי את הנתון לפה על עיוור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 01, 2013 9:43 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
לא מסכים. מכבי בדיוק ברמה שלהם. יותר מזה, 2 המשחקים היו ביד של מכבי שעשתה הכל בשביל להפסיד בדקותה אחרונות. לא רק המהלך האחרון אלא 4-5 מהלכים אחרונים מחורבנים. ב2 המשחקים ליריבות היה בעיקר רבע שני טוב שמכבי קיבלה בראש, מחצית שנייה מצויינת של מכבי, ואז דקות אחרונות של חירבון ושטויות למרות שליטה של מכבי ברוב המחצית השנייה והזדמנויות לגמור את המשחק מוקדם יותר. באולימפייקוס זה בכלל היה השיא, שכלל מספר החטאות של זריקות קלות וכמובן 3 החטאות עונשין של פלאניניץ בעקבות היציאה של ג'יימס ב5 עבירות.

לא אולימפייקוס ולא קאחה טובות ממכבי. מדובר בקבוצות באותה רמה פחות או יותר. בטח לא טובות משמעותית ממכבי. זה גם לצד השני, מכבי לא טובה מהם.

עצם העובדה שאולימפייקוס הפסידה בבית לסיינה האימתנית (כן כן, זאת מהבית המוקדם של מכבי) לטעמי מראה את זה בבירור לדעתי.

וסיינה היא דוגמא מצויינת לזה. ברור שהיא לא קבוצה טובה ממכבי, ראינו אותה מספיק פעמים. אבל ביטחון, מומנטום, ולא מעט מזל (החטאות לייאפים של אולימפייקוס שבוע לפני מכבי) ופתאום הם מצאו עצמם במאזן מושלם (עד היום).

בו נראה אם בחוץ מול הקבוצות האלה זה יהיה אותו דבר ונדבר אחרי זה. אני מעריך שממש לא, שיהיו משחקים צמודים שיכולים ללכת לכאן או לכאן.

נובמת.

קודם כל, בוא נזכור ששני ההפסדים הצמודים של אלקטרה לקאחה ולאולימפיאקוס היו בנוקיה. אתה באמת חושב שאלקטרה הנוכחית יכולה לבוא לפרננדו בואסה מול קאחה הנוכחית כשווה מול שווה?! אנחנו מדברים על קבוצה שנמצאת כנראה בכושר השני בטיבו באירופה (שנייה רק לריאל), ובאולם סופר-ביתי.

לגבי אולימפיאקוס, אני מקווה שאתה זוכר שהיא הגיעה לנוקיה בלי 2 אמריקאים ואבדה גם את מנצאריס תוך כדי המשחק. בהרכב מלא וביוון, היא קבוצה טובה באופן משמעותי מאלקטרה.

וגם סיינה שאתה טוען ש"ברור שהיא לא קבוצה טובה מאלקטרה"...על בסיס מה זה בדיוק כל כך ברור? היא נצחה את אלקטרה פעמיים מתוך שלוש, וגם בנוקיה לא היתה רחוקה מלנצח. נראה לי שאתה קצת מתבלבל בהגדרות בין "סגל טוב" ל"קבוצה טובה". הסגל של אלקטרה, על הנייר, טוב בהרבה משל סיינה. במציאות, סיינה קבוצה טובה יותר. אני אפילו אהיה כדורגלן לרגע ואומר לך שהטבלה לא משקרת. תסתכל עליה ותיווכח מי יותר טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 02, 2013 3:31 pm 
Junior

נכניס לפה: מלקולם תומאס שוחרר לפי העמוד של המנהלת בפייסבוק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 03, 2013 10:04 am 
Hall of Famer

תגובה על מנת להראות את הנושא כ"נקרא"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר