סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 8:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שבת בבוקר באן בי איי
הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 12:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נייט רוב מוביל את הבולס לנצחון ביוטה 93-89. לא סתם דיברתי עליו לפני העונה. היה חבל מאוד אם לרובינסון הייתה קריירה של קוריוז תחרות הטבעות ותו לא. הוא שווה הרבה יותר מזה ורשמתי על זה בת'רד הפטיש לשחקנים.
viewtopic.php?f=1&t=11814

אז אולי הוא לא ג'רו הולידיי (שבעצמו עשה שדרוג רציני השנה) אבל קוליסון בטח ובטח, ורכז מחליף מהטובים בליגה. 12 נק', 4 אס', 41% לשלוש, 84% מהקו ב-23 דקות.

יוטה: ג'פרסון 32 ו-13 ריב' (הרבה ג'אמפרים חופשיים), מילסאפ 21, פוי 14
שיקגו: בוזר 19 ו-5 ריב', נייט רוב 18 ו-9 אס', דנג 15 ו-10 ריב', גיבסון 14 ו-8 ריב', נואה 12 ו-11 ריב'

במשחקים אחרים:
-לברון מקלקל את החזרה של כריס פול למגרשים עם 30 נק'
-כרמלו תופר 36 נק' ומנצח לניקס את המשחק במינסוטה. רוביו היה דווקא מצוין עם 18 ו-11 אס' אבל החלטה לא מיטבית במאני טיים עם מסירה ללוק רידנאוור שהחטיא.
-יוסטון מנצחת את פורטלנד עם הצגה של ג'יימס הארדן 35 נק' 11 אס' ו-7 ריב'
-אוקלהומה קולעת 14/21 מהשלוש ומביסה את פיניקס. 5 קלעים מעל 16 נק', ביניהם ספולושה עם 18 נק' (7/11 מהשדכה) ופרקינס עם 17 (8/9 מהשדה)
-אין יותר מקום יותר מתאים לפנצ'ר בגלגלים מאשר בדטרויט, וזה מה שקרה לסן אנטוניו. מונרו עם 26 ו-16 ריב', וילנואבה 21, נייט עם 24, וקלדרון 8 אסיסטים. פארקר עם 31 ו-8 אס' לספרס.
-לייקרס 100-93 בשארלוט. מחצית ראשונה קובי סיים עם 0/2 מהשדה ו-0 נק' וגם מעט אסיסטים עקב הרבה החטאות של החברים. זה נגמר עם 20 נק' 8 אס' ו-7 ריב'.
-השחקן האלמוני הטוב ביותר גריוויס ואסקז עם טריפל דאבל בנצחון באטלנטה.
-אורלנדו עם הפסד 13 רצוף, הפעם בקליבלנד של אירווינג שנראה מצוין עוד יותר ממשחק למשחק. מעניין איך הוא יראה כשישחק עם שחקנים אמיתיים ולא ערימה של קונוסים. הלילה 24 נק' ו-8 אס'. באורלנדו ניקולסון עם 21 ו-8 ריב', יש בו משהו מאוד מיוחד ולדעתי הם צריכים להתמקד בפיתוח שלו. בהחלט יכול להפוך לפול מילסאפ/דיוויד ווסט שכזה.
-וושינגטון מביסה את הברוקלין אוברייטדס 89-74.
-במשחק המותח של הלילה, טורונטו מנצחת בהארכה עם סל נצחון בשנייה האחרונה של רודי גיי, וסל משווה להארכה הזוי למדי של אמיר ג'ונסון. ביתרון 4 הפרש עם איזה 4-5 שניות לסיום, אינדיאנה מקבלת סל מרודי גיי. דיוויד ווסט מוציא כדור ומשום מה מוסר אותו לטורונטו. הכדור מגיע לאמיר ג'ונסון שדוהר לסל, מחטיא, אבל תופס ריבאונד וקולע ממש על הבאזר ומשווה להארכה. יונאס ולנצ'ונאס עם 14 ו-13 ריב' ב-26 דקות, וחטף גם הטלת בושידו מטיילר הנסברו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 12:27 pm 
Hall of Famer

רובינסון עושה עבודה נהדרת והוא בהחלט שחקן טוב אבל אי אפשר לנתק את זה מהשיטה של ת'יבודו שבה אפילו מספרי 2 (ונייט עד כה היה יותר סקנד זעיר מרכז) מככבים כרכזים. נייט למעשה נכנס לנעליו של ג'ון לוקאס השלישי (וממלא אותן בקלות ויותר מזה).

כמו שתיארת, דיוויד ווסט (שנמצא בתקופה מצוינת) פשוט הפסיד לאינדי את המשחק עם ההחלטה האומללה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 4:45 pm 
Hall of Famer

לברון לא רק קלע 30 והוביל נצחון של ההיט ב22 הפרש בלי בוש וריי אלן מול קליפרס בהרכב מלא, הוא גם עשה את זה ב9/11 מהשדה. הבנאדם (?) מפחיד.

נצחון חשוב ליוסטון על פורטלנד, הרוקטס כרגע מקום שמיני והבלייזרס דולקים אחריהם במקום התשיעי, הנצחון עשה פער של 2 משחקים בין הקבוצות שזה לא הרבה עם עוד 30 משחקים בלו"ז, אבל שווה משהו. אחרי ההפסד של יוטה, הרוקטס גם חצי משחק מהם ומהמקום השביעי. לייקרס? 3.5 משחקים מהמקום השמיני לאחר הנצחון המג'ועג'ע בשארלוט.

אגב הנצחון של הויזארדס, ג'ון וול מביא אותם לרמה אחרת לגמרי כשבשלושת המשחקים האחרונים הם רושמים נצחונות על הקליפרס, הניקס והלילה על הנטס. שחקן מאד מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 6:42 pm 
Hall of Famer

לברון עם 37/47 מהשדה ב-4 המשחקים האחרונים של מיאמי, בכולם הוא קלע לפחות 30 נק' בלפחות 60% מהשדה, זה די בלתי נתפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 7:51 pm 
Hall of Famer

שחקנים נוספים שעשו את זה ב-28 שנה האחרונות:
1. אמארה סטודמאייר
2. שאקיל - פעמיים
3. דרקסלר
4. ג'ורדן
5. קרל מלון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 8:34 pm 
Sophomore

טייסון צ'נדלר וגאסול לא היו קרובים לשיא הזה?
בכ"מ,דיוויד ווסט חזר לגמרי למה שהוא היה לפני הפציעה.
ג'ף טיג שכשהוא בא לליגה היה קלעי שלוש נוראי כעת עם 40%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 10:18 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:

אולי 30 נק' ב-4 משחקים ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 10:37 pm 
Freshman

לברון עם 56%, דוראנט עם 52%, ווייד עם 51%. אפילו קובי ומלו קולעים באחוזים גבוהים מהרגיל. אנחנו בעידן חדש בליגה, עידן הסטטיסטיקות המדויקות שמלמדות את הקבוצות בדיוק איזו זריקה הכי יעילה.

אגב, דוראנט בדרך ל50-40-90 ולברון רחוק משם בגלל העונשין. אבל מעניין אותי (אולי מישהו ידע למצוא), מה האחוז הכי גבוה שהשיג שחקן מהשדה כשהיה לו גם 40%+ מהשלוש. מישהו פעם עשה 60% מהשדה ו40% משלוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 10:51 pm 
Hall of Famer

לא, לברון של השנה עם אחוזי השדה הגבוהים ביותר לשחקן של 40%+ לשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 10:57 pm 
Hall of Famer

כן, תגיד את זה לג'יי.אר סמית' או למונטה אליס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:04 pm 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
charlie5 כתב:

אולי 30 נק' ב-4 משחקים ביחד.

סליחה,פספסתי את עניין הנקודות(התכוונתי לאחוזי שדה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:06 pm 
Junior

Super Mario כתב:
אנחנו בעידן חדש בליגה, עידן הסטטיסטיקות המדויקות שמלמדות את הקבוצות בדיוק איזו זריקה הכי יעילה.

אני לא חושב שהכוכבים שמים קצוץ על איזו זריקה הכי יעילה. אולי רק לברון שמיעט בכמות השלשות בשנה וחצי האחרונות.
העונה האישית של לברון היא באמת מדהימה-מספרים התקפיים מעולים של 27 נק' ו7 אס' בקבוצה כל כך עמוקה ומוכשרת, זה מרשים. יותר מ8 רב' גם מרשים לגובהו. הדובדבן זה ה56% שדה (שמעניין אם ימשך לעוד כמה עונות), ה42% 3 לא פחות מדהימים בעיני כי בעבר השלשה לא היתה הכלי החזק שלו וזה שיפור דרסטי. ופחות מ3 אב' למשחק (לשם השוואה-שנה שעברה 6.2 אס' על 3.4 אב'. השנה 7 אס' על פחות מ3 אב').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:19 pm 
Freshman

נורטון כתב:

כמה דקות וזריקות למשחק מקבלים היום סמית' ואליס? וכמה לפני 3 שנים? זה אחלה סימן לראות איך הקבוצות נהיות יותר חכמות. שחקנים לא יעילים עדיין יש, רק שהיום יודעים את ערכם האמיתי.

FLASH כתב:
Super Mario כתב:
אנחנו בעידן חדש בליגה, עידן הסטטיסטיקות המדויקות שמלמדות את הקבוצות בדיוק איזו זריקה הכי יעילה.

אני לא חושב שהכוכבים שמים קצוץ על איזו זריקה הכי יעילה. אולי רק לברון שמיעט בכמות השלשות בשנה וחצי האחרונות.
העונה האישית של לברון היא באמת מדהימה-מספרים התקפיים מעולים של 27 נק' ו7 אס' בקבוצה כל כך עמוקה ומוכשרת, זה מרשים. יותר מ8 רב' גם מרשים לגובהו. הדובדבן זה ה56% שדה (שמעניין אם ימשך לעוד כמה עונות), ה42% 3 לא פחות מדהימים בעיני כי בעבר השלשה לא היתה הכלי החזק שלו וזה שיפור דרסטי. ופחות מ3 אב' למשחק (לשם השוואה-שנה שעברה 6.2 אס' על 3.4 אב'. השנה 7 אס' על פחות מ3 אב').

אני חושב שא. היום השחקנים רוצים לקבל את כל האינפורמציה, כל עובדה שתעזור להם. לא רק לברון. אני יודע שגם דוראנט, ווייד, פול וגריפין שואבים את האינפורמציה הזו.
ב. גם אם לשחקנים לא אכפת, למאמנים ועוד איך אכפת, והיום יותר מתמיד המאמנים יודעים לבנות תרגילי התקפה שיבטיחו טאצ'ים במקומות שבהם השחקנים הכי יעילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:29 pm 
Sophomore

Super Mario כתב:
נורטון כתב:

כמה דקות וזריקות למשחק מקבלים היום סמית' ואליס? וכמה לפני 3 שנים? זה אחלה סימן לראות איך הקבוצות נהיות יותר חכמות. שחקנים לא יעילים עדיין יש, רק שהיום יודעים את ערכם האמיתי.

FLASH כתב:
Super Mario כתב:

אני חושב שא. היום השחקנים רוצים לקבל את כל האינפורמציה, כל עובדה שתעזור להם. לא רק לברון. אני יודע שגם דוראנט, ווייד, פול וגריפין שואבים את האינפורמציה הזו.
ב. גם אם לשחקנים לא אכפת, למאמנים ועוד איך אכפת, והיום יותר מתמיד המאמנים יודעים לבנות תרגילי התקפה שיבטיחו טאצ'ים במקומות שבהם השחקנים הכי יעילים.

תראה,מן הסתם אתה צודק שיש התייחסות לכך בטח בקבוצות שמעסיקות סטטיסטיקאים כמו יוסטון,אבל קשה לי להאמין מצפיה בלברון,דוראנט,וקובי שהם עברו לפני המשחק על דף ורשמו לעצמם מאיפה לזרוק.זה נראה טיפה יותר קשור למהלך המשחק.

נערך לאחרונה על ידי charlie5 בתאריך ש' פברואר 09, 2013 11:30 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:30 pm 
Senior

אני חושב שאחוזי השדה של לברון פחות קשורים לסטטטיסטיקות מתקדמות. הוא פשוט השחקן היחיד בליגה היום שאי אפשר כמעט לכפות עליו לקחת זריקה קשה- הוא יכול להגיע לטבעת מתי שהוא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 09, 2013 11:45 pm 
Freshman

צ'ארלי, קודם כל עם המידע שקיים היום, שחקנים באמת יודעים איפה על המגרש הכי משתלם לזרוק ממנו (בצבע והשלשות בפינות, בעיקר השמאלית), אפשר לראות איך זה משפיע על שחקנים גם כשהם לא זורקים - לברון מוביל את הליגה בפער עצום באסיסטים לשלשות בפינה.

אבל כמו שאמרתי, זה פחות מתבטא בכך שלברון קורא את הסטטיסטיקה ומחליט שהוא הולך לזרוק הרבה מהפינה השמאלית של הצבע נניח, זה מתבטא בכך שהמאמן יודע שלברון צריך לקבל את הכדור מטר בתוך הקשת לכיוון שמאל, כי משם הוא אפקטיבי (נניח).

אני חושב שהמאמנים משקיעים המון מחשבה היום בארגון ההתקפות שלהם כדי שהשחקנים הבכירים יקבלו את הכדור במקום בו הם הכי יעילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 12:19 am 
Hall of Famer

Super Mario כתב:
נורטון כתב:

FLASH כתב:
Super Mario כתב:

אליס אולי מעט פחות, אבל זה בגלל שמשחק איתו בקו האחורי ג'נינגס, עוד אחד שאני מניח (ואם לא השנה אז בשנים קודמות) לא מצטיין במיוחד באחוזי שדה. סמית' בהחלט זורק הרבה בניו יורק. לא יודע אם יותר או פחות מאשר דנבר לפני כמה שנים, אבל לא נראה שההבדל משמעותי, ואין לי כוח לבדוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 12:31 am 
Hall of Famer

סמית' זורק השנה משמעותית יותר מאשר כל עונה אחרת, 15 זריקות למשחק, השיא הקודם שלו אמנם היה 13.8 (ב-2009-10) שזה די קרוב, אבל חוץ מהעונה ההיא אין לו אף עונה שבה הוא הגיע אפילו ל-12 זריקות למשחק, לפני שנתיים בדנבר הוא אפילו לא הגיע ל-10 זריקות למשחק. לגביי אליס, הוא זורק 17.3 זריקות למשחק לעומת 22 זריקות למשחק בשיא שלו בגולדן סטייט, אבל אני לא הייתי מייחס את זה דווקא לג'נינגס אלא יותר לעובדה שבגולדן סטייט הוא שיחק בקצב פסיכי לעומת הקצב האיטי יחסית של מילווקי ולעובדה שהוא משחק 5 דקות פחות לערב (36 במקום 41).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 12:55 am 
Senior

מעניין שכל ענייני הסטטיסטיקות המתקדמות הביאו גם קבוצות בליגה לזרוק הרבה יותר שלשות(אם זה בגלל זה) למרות שרוב תורות הסטטיסטיקה מדברות על שלשה כעל זריקה לא ממש משתלמת, דבר שגם הוכיח את עצמו בפלייאוף לאורך השנים(עם מקרים יוצאי דופן של דאלאס ואורלנדו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 1:21 am 
Freshman

זה לא ששלשה היא זריקה לא מתשלמת, זה פשוט שבפלייאוף ההגנות הרבה יותר אינטנסיביות ויש פחות שלשות נוחות. לכן קבוצות שמתבססות על שלשות מתקשות בפלייאוף בדרר כלל.

הסטטיסטיקה לא לימדה קבוצות לזרוק יותר שלשות סתם, אלא להמיר את רוב הזריקות מחצי מרחק (זריקה מאוד לא יעילה) לזריקות משלוש.

טוב, סמית' משחק יותר, אבל לדעתי הוא היוצא מן הכלל. קבוצות היום נותנות פחות ערך לסקוררים עם יעילות נמוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 2:09 am 
Hall of Famer

והיעילות של סמית' כל כך נמוכה שהוא הקלעי השני בטיבו באחת הקבוצות הטובות בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 7:13 am 
Sophomore

Super Mario כתב:
זה לא ששלשה היא זריקה לא מתשלמת, זה פשוט שבפלייאוף ההגנות הרבה יותר אינטנסיביות ויש פחות שלשות נוחות. לכן קבוצות שמתבססות על שלשות מתקשות בפלייאוף בדרר כלל.

הסטטיסטיקה לא לימדה קבוצות לזרוק יותר שלשות סתם, אלא להמיר את רוב הזריקות מחצי מרחק (זריקה מאוד לא יעילה) לזריקות משלוש.

טוב, סמית' משחק יותר, אבל לדעתי הוא היוצא מן הכלל. קבוצות היום נותנות פחות ערך לסקוררים עם יעילות נמוכה.

חצי מרחק זה הטווח הכי יעיל.
הסקוררים הגדולים באמת חייבים להיות קלעים טובים לחצי מרחק.(ע"ע קובי,וויד,לברון,ווסטברוק,אולדריג' ועל זו הדרך)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 7:41 am 
Junior

חצי מרחק עד קשת השלוש זה הטווח הכי לא יעיל צ׳ארלי.
אחוזי קליעה קרובים לאחוזים מהשלוש רק עם תמורה של נקודה פחות.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 9:11 am 
Hall of Famer

מצד שני, פחות מאבקים וצפיפות מאשר מתחת לסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 10, 2013 2:23 pm 
Sophomore

למה שלשה זו זריקה סטטיסטית לא משתלמת ?
יש 14 שחקנים ב NBA שקלעו יותר מ60% מהשדה עד עכשיו מתוכם רק 8 ביותר מ13 משחקים.
יש יותר מ50 שקולעים יותר מ40% מהשלוש.
40% מהשלוש זה כמו 60% מהשתיים.

ברור שיש עוד פרמטרים כמו כמות הזריקות אבל סטטיסטית זו זריקה מאוד משתלמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה