סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 10:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 7:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אישית, אם אני צריך לבחור עם איזה שחקן אני רוצה לשחק את ה30 משחקים שנותרו השנה, אני לוקח את מונרו ופקוביץ' עכשיו, לפני האוורד, ואני בודאי אקח את בוש לפניו כסנטר בשיטת דאנטוני. לפלייאוף ולעונה הבאה אני ייקח את דוויט בתקווה שיחזור לעצמו מהפציעה, האוורד ישתפר מתישהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 7:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא רואה הבדל בין ההגדרה של בוש כסנטר וההגדרה של גארנט כסנטר. רכות זו תכונה בעייתית בין אם אתה ארבע ובין אם אתה חמש, ולשחקן רך הרבה יותר קשה לפעמים לשמור פאוארים זריזים מאשר סנטרים נגרים. בכל אופן בוש עבר בצורה מלאה לגמרי לשחק בעמדת הסנטר וככה צריך להתייחס אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 7:25 pm 
Junior

סגנון המשחק של בוש הוא בפירוש סגנון משחק של 4, הוא שחקן שחי על ג'אמפים ונדיר מאוד לראות אותו עושה מהלכי פוסט. אין ספק שהוא משחק 5 בסמול בול של מיאמי, אבל אנחנו מדברים על שחקן עם 7.2 ריבאונדים למשחק שחי על ג'אמפרים ככה שהוא לא בדיוק נופל למשבצת של הסנטר הקלאסי.
ובוש שומר בסדר גמור, אולי קצת נרתע ממגע, אבל הוא משתלב מצוין במערך ההגנתי של מיאמי שהיא כאמור קבוצת הגנה מעולה (כשהיא רוצה), ככה שדווקא הרכות שלו זו לא התכונה הבעייתית שלו.

אני חושב שמיאמי זו קבוצה כמעט ללא עמדות בהתחשב בזה שבאטיה משחק 4 רוב הזמן, בוש הסנטר, וויד ולברון( שחקן הפוסט העיקרי של הקבוצה) מנהלים את רוב ההתקפות וכו'... אני באמת לא חושב שאפשר להשוות בין בוש והאוורד (או כל סנטר קלאסי אחר) בעמדה מספר 5, בעיקר כי בוש משחק כמו פורוורד לכל דבר.

פלאש, אם אתה מעדיף את פקוביץ' ומונרו בתור ה5 הפותחים שלך (כי זה התפקיד של האוורד, בטח שהיל וגאסול בחוץ) אז אין לי ממש טיעון נגד... אני לא חושב שזה אפילו קרב הוגן בינהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 7:30 pm 
מנהל פורום

סאבוניס לא חי על ג'אמפרים? אילגאוסקס לא חי על ג'אמפרים?

אני לא רואה איך אפשר לראות אחרת את העמדה של בוש כשהוא משחק ליד שני הפורוורדים לברון ובאטיה. וצריך גם להגיד שלדעתי אחרי שבמשך שנתיים בוש די הוצג כמאכזב מבין הטריו ואפילו כשחקן מאוד אוברייטד, בטח בגמר הפלייאוף שנה שעברה וגם העונה מתייחסים אליו אחרת. לדעתי, כמו גארנט, המעבר לסנטר עשה לו די טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 7:37 pm 
Junior

אני חושב שמתייחסים אליו אחרת כי היחס אליו עבר מפרנצ'ייז פלייר כמו שהיה בימי טורונטו לאלוסטאר, שזה המעמד שלו במיאמי... כאולסטאר הוא עושה אחלה עבודה, כפרנצ'ייז פלייר הוא לא (כי הוא לא כזה). אני חושב שהמעבר שלו לסנטר שחרר את ההרכב של מיאמי מהצורך באנתוני, ועשה למיאמי הרבה טוב וכך גם למוניטין של בוש, אבל מבחינה סטטיסטית אני לא חושב שיש שינוי משמעותי.
מבחינת יכולת משחק הוא משחק ליד עוד פורוורד מרווח (באטיה) מה שמקל עליו לקבל מבטים פנויים מחצי מרחק שמשם הוא אוטומט.

הטיעון עם סאבוניס ואילגאוסקס הוא טיעון מוצלח. קשה לי להגיד מה ההבדל הגדול. מבחינת ריבאונד וטווחים הם בדיוק אותו דבר ועליהם לא הייתי מתווכח שהם סנטרים... כנראה שאין הבדל גדול אם בכלל. איכשהו אני לא מקשר את סגנון המשחק של בוש עם סנטר.

לגבי העמדה אז אין לי ויכוח איתך שבמיאמי הוא משחק על תקן הסנטר, אבל אני חושב שבכלל העמדות במיאמי זה סלט. את האמת לי מרגיש כאילו לא השתנה כלום במשחק שלו במעבר מעמדה 4 ל5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 8:56 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני לא רואה הבדל בין ההגדרה של בוש כסנטר וההגדרה של גארנט כסנטר. רכות זו תכונה בעייתית בין אם אתה ארבע ובין אם אתה חמש, ולשחקן רך הרבה יותר קשה לפעמים לשמור פאוארים זריזים מאשר סנטרים נגרים. בכל אופן בוש עבר בצורה מלאה לגמרי לשחק בעמדת הסנטר וככה צריך להתייחס אליו.

אבל גארנט לא רך. בכל מקרה אני ממש לא חולק על כך שבוש סנטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 9:09 pm 
Senior

האמת שכעיקרון, אני לא חושב ש-5 זו העמדה האידיאלית של בוש. בעיקר כי היא מבליטה את החסרונות שלו(חוסר פיזיות). מיאמי החליטו לעבוד הפוך על הפוך, ובמקום למצוא סנטר שישחק ליד בוש לקחו מישהו כמו באטייה והפכו אותו לסטרץ' 4 שירווח את המגרש, ובעצם ניסו להפוך חיסרון ליתרון. בשנות ה-90 זה לא כל כך היה עובד, בליגה שיש בה מעט מאוד פאוורים שאשכרה יכולים לנצל את המיס מאצ' הזה ומעט מאוד סנטרים שבאמת יחגגו על בוש בפנים זה עדיף פי כמה וכמה על הנגרות של אנתוני או האסלם בעמדה 5. מיאמי עדיין חשופה בנושא אחד וזה הריבאונד. זה אחת הסיבות להפסד שלה בגמר ב-2011. אבל רואה מעט מאוד יריבות עם מספיק כישרון שיכולות להציק לה בתחום הזה. מול אוקלהומה בגמר בשנה שעברה זה אפילו נראה פיתרון עדיף בהרבה שגרם גם לגבוהים של הת'אנדר להראות מסורבלים וכבדים בהשוואה לחבר'ה של מיאמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 9:54 pm 
Hall of Famer

בוש הוא פאואר פורוורד מוסב. אני חושב שזו עדיין העמדה הטובה ביותר שלו אבל זו הדרך בה מיאמי בוחרת לראות את המשחק ושנה קודמת זה הצליח להם.
אני לא חושב שבוש עשה עבודה לא טובה כפרנצ'ייז פלייר. מישהו היה מצפה מגריפין לסחוב את הקליפרס רחוק בפלייאוף ללא פול ועזרה מחברים נוספים?
אני חושב שהחשיבה במונחים של פרנצ'ייז פלייר היא שגויה. כיום אתה צריך שלושה שחקני טופ5 בעמדות שלהם או שני סופרסטארים טופ3 בעמדות שלהם לפחות וצוות מסייע טוב או ארבעה-חמישה שחקנים בטופ10 של העמדה שלהם כדי לאיים על האליפות. בוש סבל בטורונטו מצוות מסייע אומלל ולא היה לו לידו אפילו שחקן אחד נוסף שהיה טופ10 בעמדה שלו (קלדרון התקרב בשלב מסוים אבל לא ממש). אני חושב שהוא עשה את תפקידו שם כשחקן המרכזי בצורה סבירה ומעלה, הוא לא אשם בכך שהיה לו את הג'י-אם הכי גרוע בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 10:21 pm 
Hall of Famer

מי דיבר על אליפות. פלייאוף באופן קונסיסטנטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 11:47 pm 
Senior

אני לא חושב שבוש היה אמור להיות פרנצ'ייז פלייר, אבל אנשים רואים את החד מימדיות שלו במיאמי ושוכחים שהוא בסך הכל שחקן די מגוון שעושה במיאמי תפקיד מסויים מאוד. הג'אמפר שלו מחצי מרחק הוא בין הנקיים שיש, השליטה שלו בכדור היא אדירה לשחקן שהוא מעל 2.10 מ' והוא שומר קבוצתי אנדרייטד מאוד, בגלל שאנשים נתפסים לרכות שלו. הבעיה אצלו שבמקום לקחת את הדברים האלה צעד הלאה ולעבוד על החולשות אצלו(קשיחות, קשיחות ושוב קשיחות) כמו שנניח גארנט עשה אחרי שהוא הגיע לליגה, הוא מעדיף תמיד לקחת את הג'אמפר מחצי מרחק על פני כניסה חזקה לסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 11, 2013 11:59 pm 
מנהל פורום

מה זאת אומרת לא היה אמור? הוא היה פרנצ'ייז פלייר לכל דבר ועניין בטורונטו.

וממה שאני ראיתי (לא הרבה), יש לו התקפה סבירה מאוד מתחת לסל. יש מקרים שבהם הסטטיסטיקה כנראה לא משקרת ואם שחקן ברמה שלו לוקח שיבעה ריבאונדים למשחק בקבוצה שהוא בה הגבוה האמיתי היחיד והיא גם קבוצת הריבאונד הכי גרועה בליגה אז די ברור על מה הוא צריך לעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:02 am 
Junior

בתור אחד שעוקב מקרוב אחרי הנושא אני מחזק את שחף שקלע למטרה. בוש הוא לא סנטר אמיתי, הוא אמנם מתופקד כסנטר אבל אין לו את סט היכולות שאני חושב ושההיסטוריה של הכדורסל מראה שסנטר טוב צריך. הוא משחק שם כאילוץ ובעיקר מחוסר ברירה. לדעתי הוא הרבה יותר מועיל לקבוצה כPF, כסנטר החסרונות שלו (העדר נוכחות בצבע, ריבאונדר בנוני מאוד, לא אתלטי במיוחד, לא מגן טוב במיוחד על הטבעת, לא אוהב מגע) פוגעים בהיט לאורך כל העונה. נכון שבהתקפה הוא מועיל, אז זה בגלל שהוא שחקן התקפה טוב, לא בגלל שהוא מתופקד כסנטר. מאז שבירדמן הגיע רואים איזה השפעה חיובית גדולה הוא עושה, למרות שהוא בעצם סנטר מחליף בן 34 שחוזר מפציעה, אבל הוא מאוד עוזר מהסיבה הפשוטה - הוא באמת סנטר בכל רמ"ח אבריו. יש לו את את הסקיל-סט שנדרש להיט בעמדה הזו ואני מהמר שהתפקיד והדקות שלו רק יגדלו ככל שהוא יחזור לכושר.
לדעתי ספולסטרה מקשה על ההיט בהרבה משחקים עם ההתעקשות לשחק את בוש כסנטר, נכון שגו'אל אנטוני שחקן די מחורבן אבל הוא לפחות סנטר אמיתי. בעולם מושלם בוש צריך לשחק רק כפוואר פוררוד לצד סנטר פיזי שמשלים את החולשות שלו. למרבה השמחה ההיט השיגו את בירדמן אבל לא אתפלא אם ינסו להשיג עוד סנטר בטרייד דדליין.

למי שתוהה איך ההיט לקחו אליפות עם בוש כסנטר אני אפנה לשתי תשובות : 1- לברון ג'יימס, ו 2- המאץ'אפים שיחקו לטובתם. הסלטיקס ואוקלהומה קבוצות חזקות אבל החולשה שלהן היתה בהעדר ביג-מנים פיזיים שיענישו את ההיט בצבע. מול הספרס למשל, אני צופה בעיות רציניות אם הסמול-בול לא יעבור שדרוג.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:18 am 
Senior

לא אמור זה אומר שבקבוצה ששואפת להיות בפלייאוף(לאו דווקא קונטנדורית לאליפות כמו מיאמי שיש לה שני סופרסטארים, שזה המצב האידיאלי עבורו) הוא לא אמור להיות אופציה התקפית ראשונה. עניין הקשיחות זה משהו אחר ונושאים אחרים כמו הריבאונד נגזרים ממנו. ועדיין, אני חושב ששופטים אותו לחומרה טיפה. גם נוביצקי הוא לא השחקן הכי קשוח בעולם, אבל הוא אף פעם לא נדרש לשמור על סנטרים או לשחק בעמדה הזאת בעצמו, ותמיד הוא שיחק ליד סנטרים עבי בשר כמו דמפיר, צ'אנדלר, היווד והשנה קיימן. בוש לעומת זאת נדרש לשחק סנטר פחות או יותר מאז שהוא הגיע לליגה, להוציא אולי שנה-שנתיים עם בארנייני שהוא אולי הסנטר הכי רכרוכי בליגה, למרות שמבנה הגוף שלו בפירוש לא מתאים לזה.

שימי- מה ההבדל הגדול בין דאנקן של השנה לגארנט של שנה שעברה(שגם אותו מיאמי הייתה צריכה לעבור)? ההבדל המשמעותי עלול להיווצר אם הספרס ישחקו בהרכב גבוה עם ספליטר ודאנקן ביחד, אבל אז נוצרים גם מיס מאצ'ים לכיוון השני שמיאמי יוכלו לנצל, ככה שאני לא חושב שפופ יעשה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 11:18 am 
Junior

shachaf78 כתב:
לא אמור זה אומר שבקבוצה ששואפת להיות בפלייאוף(לאו דווקא קונטנדורית לאליפות כמו מיאמי שיש לה שני סופרסטארים, שזה המצב האידיאלי עבורו) הוא לא אמור להיות אופציה התקפית ראשונה.

אבל הוא היה אופציה ראשונה מובהקת בקבוצה שהגיעה כמה פעמים לפלייאוף. אני חושב שבוש אחד הגבוהים ההתקפיים הטובים בליגה, אבל מאוד קשה לתת 22-24 נק' כמו בראפטורס כשאתה משחק כשחקן משלים שמקבל כדור רק לקליעה פנויה. כנ"ל ריי אלן,אגב.

לת'אנדר יש בעיית מצ'אפ קשה מול מיאמי, לסלטיקס דווקא לא -הם הגיעו לשבעה משחקים הרבה בזכות גארנט, כשפירס ואלן שיחקו פצועים. לספרס יש קבוצת התקפה שיכולה לנצח את ההגנה של ההיט, התקפה מתואמת שקולעת מבחוץ בדיוק כמו המאבס ההיא, אבל להדיח גם את הת'אנדר וגם את ההיט יהיה מאוד מאוד קשה... דאלאס עשו את זה כשהת'אנדר היו ממש צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:11 pm 
מנהל פורום

בוש משחק בסנטר משהו כמו חצי מדקות המשחק שלו, והשאר בפאואר.
אני מניח שעם ההשתלבות של אנדרסן, זה עוד ילך וירד לכיוון 60-40 או אפילו 65-35.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:37 pm 
Junior

רק אם מחשיבים את האסלם כסנטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:45 pm 
Junior

FLASH כתב:
אבל הוא היה אופציה ראשונה מובהקת בקבוצה שהגיעה כמה פעמים לפלייאוף. אני חושב שבוש אחד הגבוהים ההתקפיים הטובים בליגה, אבל מאוד קשה לתת 22-24 נק' כמו בראפטורס כשאתה משחק כשחקן משלים שמקבל כדור רק לקליעה פנויה. כנ"ל ריי אלן,אגב.

מצד שני זו גם הייתה קבוצה שרק פעם אחת בתקופתו סיימה את העונה מעל 50 אחוז נצחונות (ופעם נוספת בול 50 אחוז). הוא היה פרנצ'ייז פלייר אבל של פרנצ'ייז מאוד בינוני.
אני חושב שברגע המעבר למיאמי חשבו שבוש ייתן יותר ולכן הוא נחשב כמאכזב בהתחלה. ברגע הבינו שהוא אולסטאר ברמה של קבוצות צמרת ולא פרנצייז פלייר ברמת קבוצת צמרת אז גם הציפיות התיישרו והתלונות פחתו עד נעלמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:47 pm 
מנהל פורום

התלונות נעלמו כשהוא נתן סידרת גמר יוצאת מהכלל מול אוקלהומה אחרי החזרה מהפציעה. וגם אחרי פתיחת העונה הטובה. עובדה שעכשיו כשמיאמי נראים שוב פגיעים ובעליל הריבאונד זו הבעיה הקשה שלהם התלונות חוזרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:47 pm 
מנהל פורום

FLASH כתב:
רק אם מחשיבים את האסלם כסנטר.

מכיוון שהאסלם שומר על הסנטר של היריבה כשהם משחקים ביחד, הוא הסנטר לצורך העניין.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 12:51 pm 
Junior

לא יצא לי להתקל בתלונות שכאלו, אבל להאשים את בוש לבדו (או בעיקר) בבעיית הריבאונד של ההיט זה פשוט לא נכון. בוש מעולם לא היה משאבת ריבאונד, ומי שמצפה ממנו להיות אחד כזה אז מצפה לו אכזבה.
ההיט משחקים בהרכב נמוך, ומה שהם מרוויחים בפאסט-ברייקים ויכולת לעשות סוויצ'ים בחסימות הם מפסידים בריב'. אפשר לשים את בוש 4 ואת אנדרסון 5 ואני מניח שאז הריבאונד ישתפר, אבל גם אז שיטת הריווח האהובה והמוצלחת תפגע מאוד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 1:15 pm 
Junior

לא משאבת רב', אבל עשה 3 עונות עם 10 רב' לפחות. ובמקור הציפיה ממנו היתה לעשות משהו כמו 20 + 10 במיאמי. מילא הנקודות-בוש לא מקבל מספיק בידודים, אבל בקבוצת רב' חלשה, כשאתה משחק לרוב כגבוה בודד, הייתי מצפה מכריס בוש לקחת 10 רב', הוא לוקח כרגע קצת יותר מ7 רב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 1:20 pm 
Junior

מצד שני הוא לקח 8.3 ריבאונדים עונה לפני שהגיע להיט. לא הבדל כזה משמעותי ( למרות שלא כזה זניח גם ריבאונד בממוצע למשחק).

על ההנחה בנושא "ואקום" בריבאונד אפשר להתווכח, כי כאשר אתה נלחם לבד נגד 2 שחקנים יריבים על הריבאונד יותר קשה לך מאשר שיש לך שחקן שמושך תשומת לב ליד. אני חושב שמיאמי הוכיחו שבניגוד לסלוגן של "אין ואקום בכדרוסל", אז בהחלט יש ואקום בריבאונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 1:24 pm 
Junior

ה8.3 רב' היו בעונה הראשונה במיאמי, בעונה האחרונה שלו בטורונטו היו לבוש 10.8 רב'. עניין הואקום נשמע הגיוני, מצד שני זה לא מסביר את העונה הראשונה שבה בוש שיחק ליד האסלם וביג זי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 12, 2013 1:25 pm 
Junior

אכן ה8.3 היו במיאמי, טעות שלי.

לא כל כך הבנתי מה זה אמור להסביר לגבי העונה הראשונה....?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], מנחם ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה