סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 6:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 3:40 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
התותח המפוברק כתב:
אם התצוגות האחרונות ימשיכו עוד חודשיים, יש למישהו ספק שלברון לוקח עוד MVP לארון?

אני לא חושב שלברון יכול להמשיך בקצב הזה עוד חודשיים. בכל מקרה אם מיאמי תגמור עם מאזן זהה לאוקלהומה או טוב יותר לברון יהיה MVP.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 3:56 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
פלאש, אתה מדבר על שחיקה של קובי ואז מתחיל לספר לנו סיפורים על איך הלייקרס ינצחו 66% מהמשחקים? ועוד אחרי שקיבלתם בראש בבית 25 בראש? לא שזה לא ריאלי בכלל, אבל אתה צריך להתחיל לחזור לקרקע. אולי הערב הבנת גם שהסיכוי של הלייקרס לעשות משהו בפלייאוף דומה יותר לסיכויים של יוטה ויוסטון מאשר לסיכויים של אוקהלהומה והספרס. או שתבין את זה אחרי שתשחקו באוקלהומה ותקבלו שוב בראש. הלייקרס לא במצב של לעשות קצב ניצחונות כזה.

רוב הסטריק של המשחקים בחוץ היה מול קבוצות מחוץ לפלייאוף. מעבר לזה הלייקרס ניצחו משחק אחד מול ניו ג'רזי, ניצחו בבית את אוקלהומה ו..זהו.

מה זה קשור? הלייקרס היו קבוצה של 5-15 שלילי במשחקי חוץ, ממש ממש גרועים, וברצף של משחקי החוץ הם ניצחו את רובם. גם את הקבוצות שאתה מגדיר פח (איך קבוצה יכולה להפסיד ללייקרס ולא להיות פח?), בעבר הלייקרס נהגו להפסיד לקבוצות האלה. לגבי השחיקה של קובי, גם כשקובי שחוק הוא מוצא את הדרכים להיות מאוד אפקטיבי.

אתה אומר ש66% נצחונות מעכשיו זה לא "לא ריאלי בכלל", ואני מהמר שהם כן ישיגו 18-10 או 19-9. איפה המחלוקת הגדולה? ראיתי את הלייקרס כל השנה והם השתפרו מאוד לעומת חצי העונה הראשונה, הלילה הקליפרס היו און פייר, והם משחקים כרגע בסגל מלא מה שלא היה כל השנה- בסגל מלא הם מוכשרים לא פחות מאף קבוצה-בטח כשצ'ונסי משחק כמו אלסטאר.

שימי ריגר וונאבי כתב:
FLASH כתב:
שימי ריגר וונאבי כתב:
לברון 8)

אתה אמור להכניס את זה לשדה "סיסמא" כשאתה מתחבר, לא לפרסם את זה, אתה רוצה שיפרצו לך ליוזר?

אתה חושב שאחרי שלברון לוקח אליפות השנה וקובי מחמיץ את הפלייאוף לברון עוקף אותו בדרוג ההיסטורי? אני חושב שכן 8)

נ.ב - הוא גם יותר קלאץ' 8)

ברכותי, זכית בתואר "בדיחת השנה". למעשה יש כאן תיקו על המקום הראשון, אבל מאחר ושתי הבדיחות לעיל שייכות לך ואני לא יכול להחליט מה יותר מצחיק, פשוט נכריז עליך כמנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:08 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הממ. אם נתעלם מתחרות ההשתנה, אז במחשבה רצינית יקח ללברון לפחות עוד אליפות אחת אחרי זו בשביל לעבור את קובי היסטורית. עם 3 אליפויות כשחקן מוביל (שעל אחת מהן אפשר לאמר מכוכבת, אם כי אני לא חושב) ולפחות 3 MVPים ו-MVP גמר אחד, יהיה לו פור היסטורי מסויים על קובי עם 2 אליפויות כשחקן מוביל, 3 כסיידקיק ראשי,MVP אחד ו-2 MVP גמר. אבל גם אז זה לא מוחלט ומאד ניתן לויכוח, אליפות רביעית תשים פלומבה לדעתי בעיני רוב העולם, וחמישית תקשה גם על מעריצי קובי שרופים להביא נימוקים כלשהם בעדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:14 pm 
Senior

אתה יכול להמר מה שאתה רוצה. מעשית- הקצב שאתה מדבר עליו הוא קצב של קבוצת צמרת. הלייקרס לא קבוצת צמרת בליגה. אני לא מהמר על כלום, בעיקר כדי לא לנחס(את היריבות של הלייקרס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:28 pm 
Junior

הם לא קבוצת צמרת אבל הם מוכשרים מספיק ועשו ריצה לאחרונה בקצב הזה. חצי מהמשחקים היו מול קבוצות פלייאוף (כולל מיאמי אוקלהומה והקליפרס) והחצי השני מול נמושות.

Amos Gueta כתב:
הממ. אם נתעלם מתחרות ההשתנה, אז במחשבה רצינית יקח ללברון לפחות עוד אליפות אחת אחרי זו בשביל לעבור את קובי היסטורית. עם 3 אליפויות כשחקן מוביל (שעל אחת מהן אפשר לאמר מכוכבת, אם כי אני לא חושב) ולפחות 3 MVPים ו-MVP גמר אחד, יהיה לו פור היסטורי מסויים על קובי עם 2 אליפויות כשחקן מוביל, 3 כסיידקיק ראשי,MVP אחד ו-2 MVP גמר. אבל גם אז זה לא מוחלט ומאד ניתן לויכוח, אליפות רביעית תשים פלומבה לדעתי בעיני רוב העולם, וחמישית תקשה גם על מעריצי קובי שרופים להביא נימוקים כלשהם בעדו.

שלא לדבר על אליפות שמינית שתשתיק את אוהדי ג'ורדן.
הרי הוא זכה סך הכל באליפות אחת, ומדהים לראות איך פלייאוף אחד שלו שינה את הדעה עליו מקצה לקצה. בכלל, גם ב2011 הפלייאוף שלו שינה את הדעה עליו מקצה לקצה. רק להיזכר איך הוא נתפס לפני האליפות:
http://www.youtube.com/watch?v=ebvLPKsPrUM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:44 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שימי ריגר וונאבי כתב:
FLASH כתב:
שימי ריגר וונאבי כתב:
לברון 8)

אתה אמור להכניס את זה לשדה "סיסמא" כשאתה מתחבר, לא לפרסם את זה, אתה רוצה שיפרצו לך ליוזר?

אתה חושב שאחרי שלברון לוקח אליפות השנה וקובי מחמיץ את הפלייאוף לברון עוקף אותו בדרוג ההיסטורי? אני חושב שכן 8)

נ.ב - הוא גם יותר קלאץ' 8)

למה זה טוב? הנה הת'רד מתארך לו בעוד 10 עמודים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:06 pm 
Junior

sir charles כתב:

למה זה טוב? הנה הת'רד מתארך לו בעוד 10 עמודים...

:lol: האמת סתם ניסיתי לטרלל קצת..

אבל בכנות, בלי קשר למה יקרה בשאר העונה, זה די ברור שלברון שחקן יותר טוב משקובי אי פעם היה. קובי השיג יותר אליפויות, אבל כדורסל זה ספורט קבוצתי והשגת אליפויות היא רק פרמטר אחד להשוואת שחקנים (לרורבט הורי יש 7, לצ'רלס בארקלי יש 0, מה זה אומר?) בין כל מיני פרמטרים.

צריך לעשות הפרדה בין שתי דרכים נפרדות לבחון שחקן : מה הוא הצליח להשיג (מבחינת אליפויות, שיאים, MVP ושאר) והרמה שבה הוא שיחק את משחק הכדורסל.

כשמדברים על רמה כשחקן כדורסל (בניגוד להשוואה בין השגים בקריירה, שבמה נכנסים הרבה גורמים כמו עם מי שיחקת, באיזה מועדון היית, מול מי התמודדת ועוד ועוד) כבר עכשיו ברור לחלוטין שלברון פשוט שחקן יותר טוב, יותר שלם, יותר דומיננטי, יותר מיוחד ויותר מרשים מקובי ומהרבה אחרים. מבחינת דומיננטיות ורמת משחק הוא כבר עכשיו שייך לטופ של טופ בהיסטוריה, המבחן הבא שלו יהיה האם הוא יוכל גם להשיג עוד השגים קבוצתיים שיתלוו לגדולה שלו.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:26 pm 
Junior

שימי ריגר וונאבי כתב:

צריך לעשות הפרדה בין שתי דרכים נפרדות לבחון שחקן : מה הוא הצליח להשיג (מבחינת אליפויות, שיאים, MVP ושאר) והרמה שבה הוא שיחק את משחק הכדורסל.

בלי ציניות, זה מאוד נכון.

אבל שאר ההודעה שלך: תמיד עצבן אותי הזלזול הזה בקובי. ב2006-2010 קובי היה מכונת ההתקפה הכי מושלמת מאז ג'ורדן. זה כלל את כל מה שיש לו היום+אתלטיות ברמה גבוהה מאוד שזה המון. הדרך היחידה למנוע ממנו לשים 40-50 נק' היתה להביא עליו דאבלים וטריפלים לקשת ה3. חבל שבגיל 27-28 (בדיוק הגיל שלברון משתלט על הליגה), קובי שיחק עם שחקני די ליג+ אודום, ומזל שהגיע גאסול. בשנים האלה, קובי היה שחקן התקפה בלתי עציר יותר מלברון ולא במעט, רק עכשיו הדומיננטיות ההתקפית של ג'יימת מתחילה להשתוות למה שקובי יכל לעשות בגילו-כיום ג'יימס דורש דאבלים וטריפלים גם מחוץ לקשת. הגנתית, קובי עד שאיבד מהאתלטיות היה שחקן הגנה בין הטובים בליגה, כמו לברון היום. בנוסף, יש את הזמן הארוך (15 שנה כרגע) שבו הוא שיחק ברמה גבוהה מאוד, אם הוא ייבחר עוד פעמיים לחמישיית העונה-הוא ישבור את השיא של מאלון לבחירות לחמישיה הראשונה, ואת השיא של ג'באר לסה"כ בחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:48 pm 
Junior

אני באמת לא מזלזל בקובי, ההצהרה שלברון שחקן יותר טוב ממנו לא באה מחוסר הערכה לקובי אלה מהשתהות ממה שלברון עושה. אני למשל גם חושב שלברון כשחקן יותר טוב מלארי בירד, וההסבר הוא אותו הסבר בדיוק. לארי השיג יותר בקריירה ולכן בדרוג GREATNESS היסטורי נמצא מעל לברון (בצדק), אבל לברון פשוט שחקן יותר טוב ממה שלארי היה.

אני חושב שהבחירה לחמישית העונה זה בדיוק מסוג הפרטים שהם בקושי רלוונטים בעיני. אני לא צריך לספור כמה פעמים מישהו היה אולסטר או בחמישית ההגנה או אלף ואחד פרסים אחרים. אני רואה את לברון על המגרש והוא פשוט לקח תמשחק שלו לרמה מאוד מאוד נדירה בהיסטוריה. להזכירך גם לברון שיחק עד לא מיזמן עם מו וויליאמס, סשה פבלוביץ ודנלוטה ווסט. הוא לקח אותם לגמר הNBA. עונה אחרי שעזב הם קרסו בלעדיו לקבוצה הכי חלשה בליגה. הדומיננטיות שלו משתווה רק למייקל ושאקיל בשיאו בעיני. הדרוג ההיסטורי (שהוא גם ככה מדד אובייקטיבי לחלוטין שמוכתב מנראטיבים שונים ומשונים) שלו יקבע על פי השאלה - האם הוא יצליח להשיג מספיק השגים קבוצתיים שישתוו לרמה האישית שלו.
אותי אישית הדרוג ההיסטורי לא עד כדי כך מעניין, פשוט כיף לראות את המשחק משוחק בכזאת רמה עילאית כאן ועכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 6:14 pm 
Hall of Famer

אם נתנתק רגע מויכוח קובי-לברון, למרות שתמיד כיף לחזור אליהם, קצת חדשות:

ג'רי באס, הבעלים של הלייקרס, אושפז בבי"ח, ממה שהבנתי, באס חולה בסרטן ונראה שהייתה התדרדרות במצב שלו.

קווין גארנט הודיע שזה משחק האולסטאר האחרון שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 6:59 pm 
Senior

rony כתב:
אם נתנתק רגע מויכוח קובי-לברון, למרות שתמיד כיף לחזור אליהם, קצת חדשות:

ג'רי באס, הבעלים של הלייקרס, אושפז בבי"ח, ממה שהבנתי, באס חולה בסרטן ונראה שהייתה התדרדרות במצב שלו.

קווין גארנט הודיע שזה משחק האולסטאר האחרון שלו.

אני חושב שזה אולי הנושא הלעוס ביותר בתולדות הפורום, כולל השוואות סטטיסטיות של אחוזי הקליעה של קובי ולברון מהפינה השמאלית וכמה ריבאונדים כל אחד מהם לוקח כשהוא קולע מעל 23 נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:05 pm 
Hall of Famer

געגועי לשאראסלומון ולדשד"ש... :cry_ing:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:06 pm 
Junior

שחף, אני לא יודע כמה זמן אתה בפורום, אבל אני לא חושב שמשהו יכול להתקרב לויכוחי המכבי-ירושלים של לפני עשר שנים. היום לפחות ויכוחי קובי-לברון נשארים בתחומי הת'רדים של הNBA והת'רדים האחרים עדיין חופשיים מזה. לפני עשור בודדים היו הת'רדים בנושא כלשהו שלא הגיעו בסוף למכבי-ירושלים.

מזל שהכדורסל הישראלי מת ואפשר להתרכז בויכוחי קובי - לברון :P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:09 pm 
Hall of Famer

אני חושב שויכוח קובי-לברון הוא הויכוח ששורד הכי הרבה זמן בפורום, ויכוח מכבי-ירושלים/שאראס-סלומון/דשד"ש וכל השאר אולי היו אינטנסיביים יותר והשתלטו על יותר ת'רדים, אבל אף אחד מהם לא שרד את ה-6 שנים ששורד הויכוח הזה, ומילא שורד, לא נראה שהוא הולך להפסיק בעתיד הנראה לעין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:14 pm 
Junior

ויכוחי מכבי-הפועל היו פה תקופה ארוכה מאוד לדעתי, אני הגעתי לפורום בתחילת שנות ה2000 וזה נמשך לפי דעתי סדר גודל של 5-6 שנים בצורה רציפה מאוד... סלומון-שאראס ודשדש זכורים לי כאינטסנסיבים אבל קצרים באמת. אבל מכבי-ירושלים באמת היה מאוד ארוך ומאוד אגרסיבי בצורת ההשתלטות שלו על הת'רדים.

אני לא חושב שזה ויכוחי לברון-קובי כמו שמבחינתי אלו ויכוחים מול פלאש/איגי שלא מפספסים הזדמנות להאדיר את קובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:51 pm 
Hall of Famer

מה לגבי ויכוחי דווין וצ'אקי vs. מג'יק ולארי בירד? האבסורד שאנשים עוד התווכחו איתו ולא הבינו שהוא טרול...

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 7:54 pm 
Junior

אחח אלמדלסי... את האמת היה בחור חביב להפליא, ומה שהכי מדאיג שהוא התווכח ברצינות גמורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 8:18 pm 
Junior

אפרופו מייקל, כתבה מרגשת על החיים שלו אחרי הפרישה, פחות על כדורסל ויותר על האדם שמאחורי האגדה והתמודדות שלו עם האנושיות שלו. לא תמיד קל להיות אגדה חיה.

http://espn.go.com/espn/story/_/page/Mi ... t-building

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 12:28 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שקי, הסר דאגה מליבך, לא רצינות ולא גמורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מייקל ג'ורדן בן 50.
הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 11:36 am 
Sophomore

שימי ריגר וונאבי כתב:
אפרופו מייקל, כתבה מרגשת על החיים שלו אחרי הפרישה, פחות על כדורסל ויותר על האדם שמאחורי האגדה והתמודדות שלו עם האנושיות שלו. לא תמיד קל להיות אגדה חיה.

http://espn.go.com/espn/story/_/page/Mi ... t-building

כתבה מעניינת מאוד.

הנה עוד אחת:
ווילבון כותב על כמה קל זה לשכוח שלום,
http://espn.go.com/chicago/nba/story/_/ ... -dominance

האם מישהו זוכר / יודע שלג'ורדן היתה עונה בה הוא השיג 10 טריפל דאבל ב-11 משחקים? ועוד תהיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 7:46 pm 
Junior

sheky כתב:
ויכוחי מכבי-הפועל היו פה תקופה ארוכה מאוד לדעתי, אני הגעתי לפורום בתחילת שנות ה2000 וזה נמשך לפי דעתי סדר גודל של 5-6 שנים בצורה רציפה מאוד... סלומון-שאראס ודשדש זכורים לי כאינטסנסיבים אבל קצרים באמת. אבל מכבי-ירושלים באמת היה מאוד ארוך ומאוד אגרסיבי בצורת ההשתלטות שלו על הת'רדים.

אני לא חושב שזה ויכוחי לברון-קובי כמו שמבחינתי אלו ויכוחים מול פלאש/איגי שלא מפספסים הזדמנות להאדיר את קובי.

בדיוק כך.

רק ההפך, שונאי קובי לא מפספסים הזדמנות לרדת עליו (וכיוון שהם כמעט תמיד אוהדי המפלצת, להאדיר את לברון באותה הזדמנות), וכל מי שקורא פה שם לב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:11 pm 
Hall of Famer

*משפט רנדומלי על גמלים ודבשות*

ואם כבר תחרות ההטבעות הלילה, סקירה מ-2007 של הדאנקים הכי גדולים בהיסטוריה שבוצעו במהלך משחק, לא זוכר אם זה כבר עלה כאן פעם, אבל תמיד כיף לראות שוב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רוני, ציפיתי לתגובה יותר נזעמת על שהפכו אותך לאוהד מיאמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:30 pm 
Hall of Famer

אני חושב ש-"המפלצת" זה לברון ולא מיאמי ולמרות שהוא אפילו לא בעשיריה הראשונה מבחינת השחקנים האהובים עלי, הוא עדיין שחקן שאני בכל זאת אוהב ואין לי בעייה עם העובדה שמתייגים אותי כאוהד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 10:26 pm 
Junior

אחלה לינק רוני! תודה

הדאנק האהוב עלי שם הוא של צ'יימברס. אני יודע שהוא קיבל דחיפה והכל, אבל זה פשוט מרשים.

הדאנק הגדול ביותר שראיתי היה וינס קארטר על פרדריק וויס... לא חושב שמישהו יכול להתחרות בזה לעולם. כמובן שזה לא היה במסגרת הNBA אז זה לא רלוונטי לסרט, אבל בפירוש הדאנק הכי מטורף שאני ראיתי במשחק.

אם היו עורכים את אותה תוכנית היום אז לבלייק גריפין היה שם מקום של כבוד. האיש דפק כמה מהדאנקים In your face מהמרשימים ביותר.

דאנק שמאוד אהבתי שקרה כמובן אחרי עריכת התוכנית ולפי דעתי יש לו גם מקום של כבוד (כמובן לא בטופ 4):
ג'יי אר סמית' על גארי ניל - http://www.youtube.com/watch?v=ZdmsNA6yhXY

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, יציע שמבן ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה