סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 5:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 179 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
charlie5 כתב:
sir charles כתב:
שיימס כתב:
אני חושב שההבדל בין הזרים המפתיעים משנים עברו לזרים של השנה הוא הגיל. באסטון (27), פישר (27), מוריס (26), פרקינס (26), פארגו (24) וביינום (23), כולם הגיעו למכבי באמצע שנות העשרים ולפני השיא המקצועי שלהם, כאשר שלושת הראשונים שיחקו לפני מכבי לפחות ביורוקאפ, פרקינס ופארגו זכו באליפויות לפני מכבי וביינום שיחק במנש. תשוו את זה לנסיון של היקמן (27 שנה אחת בליגה בכירה ובלי נסיון באף מפעל אירופאי), נק"מ (29 שיחק אמנם בליגה הכי טובה ביבשת אך עד היום לא שיחק ביורוליג), סמית' (28 עד שהגיע היה בעיקר שחקן יורוקאפ ולא הרשים בקדנציה הקודמת ביורוליג), ג'יימס (28 עונה ראשונה בה הוא מקבל דקות נורמליות ביורוליג), שלא לדבר על רוט שבגיל 30 מופיע לראשונה במפעל אירופי ופלאניניץ/תומאס החצי אפויים.
ללכת על שחקנים שנושקים ל-30 מבלי נסיון ביורוליג (או במנש) זה הימור שמשתלם רק בעלות הנמוכה. פעם מקבלים את אידסון ופעם את נק"ם.

אם אתה משווה את הניסיון של פרקינס לניסיון של היקמן.דיינו.
כמו כן,27 זה פעם אמצע שנות העשרים ופעם נושק ל30,יש משהו יותר סגור?

נכון, אלו הבדלים קטנים, אבל אם תשים לב לעומת המוצלחים שהגיעו למכבי עד גיל 27, רוב הזרים הנוכחיים הגיעו למכבי כאשר הם מתקרבים ל-30 (או עברו את ה-30, על חלקם מדובר בגילאים לפני שנתיים) ללא נסיון משמעותי בגביעי אירופה.
היקמן לראשונה העונה משחק במפעל אירופי, לעומת פרקינס שהגיע למכבי מהקבוצה שמתחה אותה בגמר הפלייאוף (לאחר אליפות בבלגיה) ובשנה הראשונה נראה לא משהו ובשנייה כבר הרשים מאוד. יכול להיות שגם היקמן ישתפר בשנה הבאה אבל לא נראה לי שתבוא קפיצה משמעותית, הרי יש סיבה ששחקן אמריקאי עובר בכל מיני ליגות זניחות ורק בגיל 27 מגיע לראשונה ליורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 4:55 pm 
Senior

ונקודה לגביי היקמן שחייבים להגיד. עושה עבודה לא רעה סה"כ ושחקן בסדר אבל קבלת ההחלטות שלו במתפרצת היא הגרועה ביותר שאני זוכר מגארד כבר זמן. לדעתי רק אתמול לפחות 5 מתפרצות ביתרון מספרי לא נגמרו בסל קל בגלל החלטה רעה של היקמן, או החלטה לזרוק בכוח או החלטה למסור למקום לא קשור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הציטוט הזה מהכתבה קצת מלחיץ:
ציטוט:
לגבי מצבת השחקנים הישראלים, הוסיף פדרמן: "אני חושב שיש לנו את הישראלים הכי טובים בארץ. אני לא חושב שיש איזה ישראלי שצריך להיות אצלנו ולא נמצא. אולי אחד הישראלים הטובים ביותר שיש ושלא אצלנו הוא עומרי כספי, אז זה לא רלוונטי, אלא אם כן הוא ירצה לחזור לאירופה, מה שאני לא רואה שיקרה בשנים הקרובות. חוץ מזה, אני לא חושב שחסר לנו ישראלי טוב".

זה די רומז שמכבי מחזירה את כספי בשנה הבאה. אם כמה שהוא שחקן טוב מאוד ברמה האירופית אני חושב שהאגו שלו רק יפגע במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:20 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
ונקודה לגביי היקמן שחייבים להגיד. עושה עבודה לא רעה סה"כ ושחקן בסדר אבל קבלת ההחלטות שלו במתפרצת היא הגרועה ביותר שאני זוכר מגארד כבר זמן. לדעתי רק אתמול לפחות 5 מתפרצות ביתרון מספרי לא נגמרו בסל קל בגלל החלטה רעה של היקמן, או החלטה לזרוק בכוח או החלטה למסור למקום לא קשור.

או כמו שאמרתי בעבר, שחקן לא רע אבל רכז הוא לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 5:29 pm 
Senior

אין לזה שום קשר לרכז או לא. סתם אינטליגנציית משחק בסיסית. לו וללוגאן יש אינטילגנציית משחק של חרק. אבל בלאט מעדיף קפיצים על מוח כשהוא בוחר שחקנים(מלקולם תומאס כמשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 10:32 pm 
Junior

sir charles כתב:
הציטוט הזה מהכתבה קצת מלחיץ:
ציטוט:
לגבי מצבת השחקנים הישראלים, הוסיף פדרמן: "אני חושב שיש לנו את הישראלים הכי טובים בארץ. אני לא חושב שיש איזה ישראלי שצריך להיות אצלנו ולא נמצא. אולי אחד הישראלים הטובים ביותר שיש ושלא אצלנו הוא עומרי כספי, אז זה לא רלוונטי, אלא אם כן הוא ירצה לחזור לאירופה, מה שאני לא רואה שיקרה בשנים הקרובות. חוץ מזה, אני לא חושב שחסר לנו ישראלי טוב".

זה די רומז שמכבי מחזירה את כספי בשנה הבאה. אם כמה שהוא שחקן טוב מאוד ברמה האירופית אני חושב שהאגו שלו רק יפגע במכבי.

על משקל אם דני אומר שמש סביר להניח שגשום?

דווקא במשפט הזה אמר את המובן מאליו. די ברור שאם וכאשר ייפלט מהליגה של הגדולים יגיע למכבי, די ברור שזה לא יקרה בשנה-שנתיים הקרובות כי מעריכים שתימצא אחת מ-30 שתתן לו חוזה מינימום.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 10:44 pm 
Hall of Famer

צ'ונסי, אם ההצעה הכי טובה שכספי מקבל ב-NBA זה משכורת מינימום, אני די בטוח שמכבי יכולה להציע לו הצעה יותר אטרקטיבית בלי בעיות. שכר המינימום לשחק בוותק שלו עומד על פחות ממיליון ברוטו, אני בהחלט יכול לראות את מכבי מציעה לו 800-900 אלף נטו כדי לשכנע אותו לחזור. אני בכלל לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשות מבחינתה, אבל אני בכלל לא אתפלא אם במכלול הנסיבות שמכבי רוצה להחזיר את כספי ויכולה להציע לו יותר ממה שהוא יקבל ב-NBA (מבחינת כסף, דקות משחק ומעמד), כספי יתעקש על להישאר ב-NBA במצב שבו הוא שחקן קצה רוטציה שולי לגמרי בקבוצה חלשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 15, 2013 11:00 pm 
Junior

כספי לא יחזור בעונה הבאה מאותה סיבה שיותם לא חזר עד עכשיו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 12:34 am 
Junior

רוני, אין ספק שמכבי ת״א תוכל (ולדעתי גם תרצה) להציע לו יותר מה750 אלף דולר ברוטו שהוא יקבל כמינימום בnba.
אני פשוט חושב שהוא ייבחר להמשיך להיאבק על ״החלום״, לתת עוד ניסיון להוכיח שהוא מתאים ולא לחזור עם הזנב בין הרגליים ולידיעה שרבים יתייחסו אליו כחוזר עקב כישלון, כמו הכדורגלנים היוצאים לסיבוב באירופה וחוזרים אחרי שנה-שנתיים אחרי שהמאמן האנטישמי לא נותן להם דקות.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 12:40 am 
Sophomore

http://sports.walla.co.il/?w=//2617017
מישהו יכול למנות את כל האי דיוקים שיש בכתבה הזאת? כי לעניות דעתי יש הרבה, אך אני לא לגמרי בקיא בפרטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 1:00 am 
מנהל פורום

לא מצאתי עובדות לא נכונות, אפשר לתווכח על האינטרפטציה אבל זה נכון שלבלאט היו שנתיים נהדרות במכבי בשתי העונות האחרונות, זה נכון שבתקציב של מכבי כמו שהוא אפשר לעשות דברים יפים, ואם יורשה להביע את דעתי בשנים הקרובות התקציב של הקבוצות האחרות יתקרב לזה של מכבי
פאו ובטח אוליפיאקוס ממש לא רחוקות ממכבי, ריאל וברצלונה חיות במדינה שהולכת ומסתגלת למציאות כלכלית חדשה, צסקא כבר לא מחזיקה מחזיקה את אותו תקציב מפחיד, חימיקי להערכתי לא רחוקה ממכבי היחידות שחיות בסרט זאת הטורקיות
כן אני מכיר את התיאוריה שכל שנה כמות קבוצות חדשות עם התקציב פסיכי, כבר אני חושב שזה הולך ומתכנס ויש פחות ופחות התפרעויות תקציביות
בסך הכל פדרמן משדר כאן שפיות

מילה על הסיכויים של מכבי, הלו נשארו 7 משחקים בקופה שתי קבוצות נמצאות ביתרון 2 משחקים על מכבי, שתיהן ניצחו בהפרש קטנטן בנוקיהו
יש סיכוי יותר מתיאורטי למכבי לעבור אותם, יש פציעות יש תקופות של כושר רע החשודה העיקרית להתחיל להתמוטט זאת קחא לדעתי
למה? קחה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 1:02 am 
Senior

THE G1 כתב:
כספי לא יחזור בעונה הבאה מאותה סיבה שיותם לא חזר עד עכשיו...

אני חושב שעניין המס במקרה של כספי פחות רלוונטי מכיוון שהמס בארה"ב הוא יחסית מאד גבוה ככה שגם אם כספי יחזור לארץ לא יהיה מדובר בסכומים גבוהים. בניגוד להלפרין ששיחק במדינות שבהם המס הוא מינימאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 1:36 am 
Senior

אוריאל, שחקן ספסל בצסק''א מרוויח פי 1.5 בממוצע לעומת השחקן הכי יקר של מכבי. לורבק יושב על 3 מיליון יורו לעונה, שזה בערך כמו כל החמישייה של מכבי ביחד ומעבר לזה. על איזה שפיות אתה מדבר? וכן, כל שנה יש איזה משוגע חדש שמוציא מיליונים. בשנה שעברה זו הייתה מילאנו, השנה קובאן, ומי יודע מי זה יהיה בשנה הבאה.

יש שוק, וצריך להציע לשחקנים סכומים בהתאם לשוק, לא בהתאם למה שדני פדרמן חושב שהם שווים. בערך כמו שלמהנדס תוכנה אתה לא תציע שכר מינימום, כי הוא פשוט לא יבוא לעבוד אצלך. זה לא אומר לשלם לרומיין סאטו המזדקן מיליון וחצי יורו, כי זה באמת טימטום. אבל לספאנוליס, דיאמנטידיס, וגם לקית' לאנגפורד ומאריץ' צריך להציע סכומים שהם תחרותיים בהתאם ללבל ולמוניטין שלהם, אחרת אתה נתקע עם היקמנים ותומאסים. אי אפשר לבנות כל שנה על פוקס כמו פארגו. כדי להסתכל לברצלונה בעיניים ולא לבוא כמו שטיח אתה צריך תקציב של 25 מיליון דולר ומעלה. ובשביל להיות ברבע הגמר אתה צריך קו אחורי יותר טוב מלוגאן והיקמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 3:06 am 
Sophomore

uriel17 כתב:
מילה על הסיכויים של מכבי, הלו נשארו 7 משחקים בקופה שתי קבוצות נמצאות ביתרון 2 משחקים על מכבי, שתיהן ניצחו בהפרש קטנטן בנוקיהו
יש סיכוי יותר מתיאורטי למכבי לעבור אותם, יש פציעות יש תקופות של כושר רע החשודה העיקרית להתחיל להתמוטט זאת קחא לדעתי
למה? קחה!

שלוש קבוצות, ולא שתיים, נמצאות ביתרון שני משחקים על מכבי ת״א. לעוד אחת יש מאזן זהה, וצפויה עוד לארח אותה אצלה. מלבד זאת, שני משחקים מתוך שבעה זה לא כל־כך מעט. (דרך אגב, כשם שמכבי ת״א רחוקה שני משחקים מההצלבה, היא רחוקה שני משחקים גם מהמקום האחרון.)
בכל אופן, כרגע אפשר עדיין להימנע מחישובים מסובכים, ולפשט את הדיון: כדי להעפיל לשלב הבא יידרשו למכבי ת״א לפחות ארבעה ניצחונות, אולי חמישה, בשבעת המשחקים שנותרו לה (שרובם משחקי חוץ). יכול להיות שיש "סיכוי יותר מתאורטי" שזה יקרה. כמה יותר מתאורטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 10:55 am 
Junior

ארבעה ניצחונות לא יספיקו למכבי כמעט בשום קונסטלציה. מצד שני, חמישה ניצחונות יכניסו אותה בסבירות לא מאוד נמוכה למקום הרביעי. כמה זה תיאורטי? כולה ניצחונות בית על חימקי, סיינה והטורקים האומללים + ניצחונות חוץ באולקר ובויטוריה/יוון. קשה אבל לר בלתי הגיוני לחלוטין.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 11:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אבל אם מכבי מגיעה לשיבעה ניצחונות, שזה לכשעצמו קשה למדי, אז עדיין יכול להיות ששתיים מהקבוצות שכרגע עם ארבעה ניצחונות ישיגו ארבעה ניצחונות והיא תישאר במקום החמישי. וגם אם הן משיגות שלושה ניצחונות אז יווצרו בתים פנימים וכרגע מכבי בנחיתות מול חימקי בגלל ההפרש ומול קאחה/אולימפיאקוס כי ברגע שהיא מפסידה לאחת מהן אז היא בנחיתות בכל מצב של בית פנימי ששתיהן נמצאות בו.

אני אף פעם לא מספיד את מכבי עד השריקה האחרונה, אבל באמת שהפעם זה נראה שהעפלה מהמקום הרביעי תהיה יותר מרשימה מנס ז'לגיריס או נס ויטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 6:38 pm 
מנהל פורום

בעניין הסיכוי לעלות, טעות שלי, חשבתי שמכבי צריכה נפילה של קבוצה אחת, מסתבר שהיא צריכה נפילה של 2 קבוצות מתוך שלוש' מה שמאוד לא סביר שיקרה
תקציב, פדרמן וכו, תשמע שחף, מאז שנת 2000 מכבי איימה כמעט כל עונה על הפיינל. פור
לקחה שתיים וחצי גביעי אירופה, הייתה בעוד ארבעה פיינל פורים, שזה מאזן שנופל אולי בטיפ טיפה מצסקא ופאו חוץ מעונה אחת אולי שתיים, לא עברה את ה20 מיליון דולר בתקציב, אז מסתבר שב 18 עד 20 מיליון דולר שזה יציב ונתמך באולם ביתי חזק אפשר להיות אלופי אירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 6:58 pm 
מנהל פורום

מצד שני, התקציב בשנותיה הגדולות של מכבי לא משקף את התרומה העודפת של הבנק של פנאן. אני חושב שגם בקרב אוהדי מכבי מוסכם שזה מסביר לפחות חלק מהתופעה של "שחקנים מוכנים לשחק במכבי תמורת פחות כסף".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 7:44 pm 
Junior

ראובן כתב:
מצד שני, התקציב בשנותיה הגדולות של מכבי לא משקף את התרומה העודפת של הבנק של פנאן. אני חושב שגם בקרב אוהדי מכבי מוסכם שזה מסביר לפחות חלק מהתופעה של "שחקנים מוכנים לשחק במכבי תמורת פחות כסף".

וואלה, לא חשבתי על זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 8:30 pm 
Hall of Famer

לא מבין איך 5 ניצחונות בסיבוב נראים לאנשים כמו יעד ריאלי כאשר מכבי סיימה זה עתה סיבוב עם 2 ניצחונות . נזכיר גם שבסיבוב הבא למכבי יהיה משחק בית אחד פחות ביחס לסיבוב הראשון .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 8:37 pm 
מנהל פורום

ושאת משחק החוץ הקל היא כבר שיחקה...

אבל הקטע הוא שגם אם היא תשיג חמישה ניצחונות לדעתי רוב הסיכויים הם שהיא לא תעפיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני עד עכשיו לא הבנתי למה מישהו חושב שהפדרמנים, עם כל סלידתי מדרך התנהלותם (מבחינת המניפולציות שהם עושים, לא ההתנהלות הכלכלית שלהם), חייבים משהו למישהו. למה אנשים חושבים שזה שהם בעלי הקבוצה אומר שהם צריכים לשפוך בה כספים בלי הגבלה.
הפדרמנים הם אנשי עסקים וזה השיקול שעומד בבסיס הפעולות שלהם. לא כתוב בשום מקום שבעלי קבוצה צריכים לשפוך בה כספים בלי שום שיקול כלכלי, זה שיש יוונים ורוסים משוגעים שעושים את זה לא אומר שכולם צריכים.
לא מוצא חן בעיניכם מה שהם עושים? אל תקנו מנויים, אל תקנו כרטיסים, אל תצפו בטלויזיה ותגרמו להורדת הרייטינג. אם אנשים ממשיכים לעשות את כל אותם דברים שמניתי, כנראה שמבחינתם המוצר מספיק טוב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:40 pm 
Sophomore

הביקורת שלי היא שהם יכולים לעשות הרבה יותר בתקציב שיש למכבי.לא מצפה מהם ולא דורש מהם להשתגע ולהכניס את היד לכיס.
תביאו שחקנים יותר נורמלים בתקציב הזה.זה הכל.לא דורש את פארמר לא את לורבק ולא את ספאנוליס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:58 pm 
Sophomore

כל עוד מכבי תמשיך להיות בית קברות לכל שחקן שלא מפוצץ בביטחון עצמי זה לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 10:12 pm 
Senior

לפני 8 שנים לא שיחקו פה שלושה מהשחקנים הכי טובים באירופה בעמדות שלהם? כן, אני רוצה את פארמר ולורבק, או קרסטיץ'. מועדון אירופאי בצמרת, שמכניס כמו צסק''א וברצלונה, אין שום סיבה שלא יהיו לו לפחות 2 שחקנים מהטופ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 179 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: