סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 8:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 10:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שזה יכול להתפתח לנושא מעניין לגבי פיתוח ואיתור כשרונות צעירים בכדורסל וגם מעניין אותי לשמוע מגוון דעות ולא רק את ביטלא, עודד, CP3 ומאמנים אחרים.

הסיפור הוא כזה:
יש לי קבוצה של ילדים בכיתה ו' (קטסל א'), שאת חלקם אני מאמן עוד מאז שהם בכיתה א' והשנתון הזה הוא הפרוייקט שלי. בתחילת השנה הזאת מצאתי ילד אחד שכיום הוא 1.78, מוטת ידיים 1.90, standing reach של 2.34, ומגיע לגובה מקסימלי עם ניתור מהמקום (בלי צעד) של 2.80! מידת נעליים 46 וחצי.
חשוב לציין שהוא בכיתה ו' אבל למעשה בגיל של כיתה ז' (נולד באמצע שנת 2000) והוא משחק עם הקטסל ולא עם שכבת הגיל שלו כי הוא רק התחיל ואני מעדיף שהוא קודם יצבור ביטחון וניסיון (אנחנו שולטים בקלות בליגה החלשה גם בלעדיו, אז אין פה עניין של לקחת אליפות בזכותו).
הוא כרגע לא שחקן כזה טוב, הוא מטביע בסל קטסל בלי בעיה, גם במשחקים, ומאוד חזק ונייד, וגם שיפר קצת קליעה ואני מנסה שישחק גם קצת בחוץ ולא רק ליד הסל, אבל עדיין לא מבין איך באמת לנצל את הגובה שלו, לפעמים הולך לאיבוד לגמרי אם אני לא מרשה לו סתם לעמוד ליד הסל ולא מסוגל עדיין להוביל כדור. כמובן שיש לו המון פוטנציאל לעתיד.

אז מה הבעיה?
עכשיו ראה אותו פה איזה מאמן כדורעף, והוא גם הביא לפה את מאמן נבחרת ישראל בכדורעף והם מנסים עכשיו לשכנע אותו לבוא כבר השנה לפנימיית כדורעף בוינגייט ורוצים שאני "אוותר" עליו.

העניין הוא שהילד בא ממשפחה הרוסה, עם אם חד-הורית שמגדלת אותו ועוד ילד בן שנתיים. הוא לא משלם שקל לאגודה, הבאתי לו הכל בחינם, כולל נעלי כדורסל מאחד משחקני הבוגרים שלנו שעולות 700 ש"ח. עשיתי לו אימונים אישיים בשבתות, עזרתי לו בהסעה הבייתה הרבה פעמים, ממש לקחתי אותו תחת חסותי.

בכדורעף הם טוענים שהכי טוב בשבילו להיות בפנימייה כבר מעכשיו כי זה יחסוך לאמא שלו הרבה הוצאות ומבחינתי אם זה מה שהוא רוצה וזה מה שטוב בשבילו אז אין לי בעיה, שילך לכדורעף ויצליח.
אבל מצד שני... אני גם מכיר את הסיפור של צ'וברוביץ' שעד גיל 17 שיחק כדורעף עד שנמאס לו ואומנם הוא היום שחקן ליגת-על, אבל הוא יכל להיות שחקן יורוליג אם אולי היה משחק כדורסל מגיל קטן.

אלה האופציות שלי כרגע:
1. לא להתערב ולתת לאמא שלו להחליט, כלומר לתת לאנשי הכדורסל לבלבל לה הרבה את המוח ולקחת אותו לוינגייט. ואולי זה גם באמת הכי טוב בשבילו.
2. לערב את איגוד הכדורסל ואולי להבטיח לו מקום באקדמיה בכדורסל עוד שנתיים. אולי אפילו להביא לפה את שיבק.
3. בלי לערב אף אחד, להסביר למשפחה שאומנם אני לא יכול להבטיח לו כלום, אבל שגם אם לעכשיו יש לכדורעף יתרון כלכלי (מגורים ואוכל חינם), אז בעתיד בכדורסל יש הרבה יותר כסף מאשר בכדורעף ולספר להם את המקרה של צ'וברוביץ'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 10:08 pm 
Hall of Famer

יש גם את העניין הפעוט של האם הילד מתעניין בכדורסל או בכדורעף והאם הוא רוצה ללכת לפנימייה. היכן לבו של הילד בפרשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 10:15 pm 
מנהל פורום

זהו שאני לא בטוח שהם בכלל שאלו אותו.
עד השנה הוא לא שיחק אף פעם כדורסל. הוא היה באתלטיקה ולפני זה בהיאבקות, אבל מהשנייה הראשונה שלו על הפארקט כולם ראו שהוא מצא את המקום שלו.
הוא אוהב כדורסל והוא משתפר מאוד וסך הכל הוא מצליח בכדורסל. לא מהילדים האלה שכל היום נושמים כדורסל אבל הוא דיי התחבר. כדורעף הוא עוד לא שיחק בחיים, אבל הם החליטו שהוא הולך להיות שחקן כדורעף וללחוץ על אמא שלו בקטע הכלכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 11:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קודם כל, אני לא רואה שום סיבה לנקיפות מצפון בלהתערב ולשכנע אותו להישאר בכדורסל, אם בצד השני עובדים חזק עליו ועל אמא שלו לא יקרה כלום אם תפעיל גם אתה תותחים מהצד שלך.
דבר אחר, אולי בהקשר לת'רד האחר - אתה מדבר על לדעת לנצל את הגובה שלו, במסגרת הקטסל יש לו מול מי לשחק ולנצל את הגובה שלו? הוא לא גדול עליהם קצת? יכול להיות שלדעת לנצל את הגובה שלו קשור קצת גם לזה שהוא ישחק נגד שחקנים טיפה יותר גדולים, יותר גבוהים ויותר חזקים? לבנות לו בטחון זה חשוב, השאלה אם זו הדרך, אם לא קל לו מדי והבטחון שהוא מקבל הוא מזויף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 11:41 pm 
Junior

למה לא תהיה שונה ותשאל את הילד מה הוא רוצה?

לדעתי היכולת שלך להבטיח לו תנאים סביבתיים דומים לאלו שמציעים לו בכדורעף זה מאוד קריטי, במיוחד אם בא ממשפחה הרוסה.
השוואת תנאים בין שני המקצועות זו הדרך היחידה בעיניי להבטיח שהילד יבחר את מה שהוא באמת רוצה

אם הם הביאו מאמן נבחרת ואתה יכול גם אני לא רואה בזה התערבות גסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 19, 2013 11:52 pm 
Hall of Famer

ההיגיון שלי אומר שעם איך שהכדורסל נראה כיום, עדיף לגדל כל שחקן כגארד מאשר כגבוה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 12:03 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ההיגיון שלי אומר שעם איך שהכדורסל נראה כיום, עדיף לגדל כל שחקן כגארד מאשר כגבוה.

גם אם הוא הביאה השניה של שאקיל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 12:07 am 
Junior

סיפור מעניין. מחשבות :

1. קצת עצוב בעיני שבכל הסיפור לא כתבת מה הילד עצמו מעדיף, לא שאלת אותו או שזה לא נראה לך פרט מספיק חשוב לכתוב? הוא בכלל רוצה לגור בפנימיה ולשחק כדורעף?
2. לא הייתי ממליץ להשתמש בטיעון "בכדורסל יש יותר כסף". עם כל הכבוד, ילד שעד כיתה ו' לא שיחק כדורסל זה כנראה לא ילד שבוערת בו איזה אהבה בוערת למשחק. שזאת אחת התכונות הכי חשובות בשביל מי שרוצה לעשות מזה מקצוע. למעשה מצאת איזה פרוספקט אתלטי, לא שחקן כדורסל בהכרח. אני מציע גם להרגע עם ההתלהבות לגבי הפוטנציאל שלו, אולי הוא קיים ואולי לא. אבל לא הייתי בונה קריירה עתידית על מספר נעליים של ילד בכיתה ו'. בגילאים כאלה יש פערים גדולים בהתפתחות והרבה פעמים אתלטים מתפתחים דווקא יותר מאוחר בעוד שטוואילים למינהם מסיימים להתפתח בגיל צעיר יחסית. ובאופן כללי לא חכם להתנהל מול ילד בגיל כזה במחשבה על הרווחים הכספיים הצפויים לו אם יתפתח להיות שחקן בליגה בכירה..זה עוד רחוק מידי ואלף דברים יכולים לקרות בדרך, חלקם לא בשליטתו בכלל ולא נראה לי בריא או מועיל לשים עליו מעמסה כזאת עכשיו. זה כמעט נשמע כאילו הוא בוחר קריירה. המעמסה הזאת לא תעזור לו להנות מהמשחק.
3.שאלה כללית - מה הפיתוי הכלכלי הגדול בלגור בפנימיה בכלל? חוץ מאוכל חשמל ומים, מה בדיוק הם חוסכים לו? זה שווה הפרדה של ילד מהמשפחה שלו? (בהנחה שהמשפחה יציבה בערך, גם עם חיה בצמצום כלכלי).

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

נערך לאחרונה על ידי שימי ריגר וונאבי בתאריך ד' פברואר 20, 2013 12:11 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 12:10 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
קודם כל, אני לא רואה שום סיבה לנקיפות מצפון בלהתערב ולשכנע אותו להישאר בכדורסל, אם בצד השני עובדים חזק עליו ועל אמא שלו לא יקרה כלום אם תפעיל גם אתה תותחים מהצד שלך.
דבר אחר, אולי בהקשר לת'רד האחר - אתה מדבר על לדעת לנצל את הגובה שלו, במסגרת הקטסל יש לו מול מי לשחק ולנצל את הגובה שלו? הוא לא גדול עליהם קצת? יכול להיות שלדעת לנצל את הגובה שלו קשור קצת גם לזה שהוא ישחק נגד שחקנים טיפה יותר גדולים, יותר גבוהים ויותר חזקים? לבנות לו בטחון זה חשוב, השאלה אם זו הדרך, אם לא קל לו מדי והבטחון שהוא מקבל הוא מזויף.

אל תחשוב שלא חשבתי על זה, במיוחד שאני בעצמי מאמן גם את הקבוצה שלנו של כיתות ז' ואפילו משלב 5 שחקנים מהקבוצה של הקטנים יותר בקבוצה של הגדולים. למעשה השחקן הכי טוב אצלי בקבוצה של כיתות ז' הוא ילד בכיתה ו'.

מבחינת שחקנים להתמודד איתם - אז גם בקבוצה של כיתות ו' יש לי עוד 2 שחקנים חוץ ממנו מעל 1.70. התוכנית הייתה שהוא יתחיל עם הקטנים ובהדרגה יעבור להתאמן ולשחק עם הגדולים. לצערי יש כל מיני סיבות שבינתיים מונעות את זה.

התותח המפוברק כתב:

הקבוצות שלי משחקות בשיטה שמותאמת לפיתוח שחקנים בגילאים הצעירים, כאשר לכל שחקן יוצא לשחק בתפקידים שונים על המגרש ואנחנו משחקים עם כל השחקנים מחוץ לקשת, בלי "שחקני פנים". מדי פעם אני מרשה גב לסל, אבל אין שחקן קבוע שעומד באזור הצבע.
שלושת מובילי הכדור הכי טובים שלי הם בגובה של ה"סנטרים" של היריבות שלנו, אז אני בין האחרונים שאפשר לבוא אליו בטענות בנושא הזה. מבחינתי הוא ילמד להוביל כדור, לחדור לסל, לקלוע מרחוק כמו כולם. בינתיים הוא עוד לא יכול לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 8:52 am 
Sophomore

ואדים,אני לא אימנתי ילדים אפילו לא יום בחיי,אבל אני יכול להגיד לך שמהניסיון שלי ילדים מתחברים לאדם ולא לכל המסביב.
כלומר כמו שאני מבין היתרון המשמעותי שלך על פני האנשים מהאקדמיה הוא בפן האישי,אם הילד מתחבר אליך באופן רגשי שום פיתוי בעולם לא יעזור.
היה לי פעם נער שאמר לי "אני לא עובר למקום אחר רק בגללך".
לכן אני מאמין שהדבר הטוב ביותר הוא חיזוק הקשר האישי איתו וזה לדעתי ישאיר אותו אצלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 10:49 am 
Junior

קצת בהמשך לדובראש ושימי:
אני לא איש של אימון, אבל ניסיון בחינוך יש לי. (שבע שנים עם ילדים ונוער מכל הסוגים והרקעים, מהמקומות הכי הרוסים שיש ועד לילדים מבתים סבבה).
בעיני השאלה היא לא שאלה של כסף או קריירה מקצוענית. השאלה היא שאלה של אהבה.
ממה שנשמע בין השורות, אתה אוהב אותו. ילד בגיל הזה ומרקע כזה זקוק למבוגר משמעותי יותר מכל דבר אחר בעולם. הכדורסל שטויות, גם הכדורעף. לא רלוונטי לכלום. אולי הוא הביאה השניה של שאקיל ומייקל ביחד, ואולי בגיל 18 הוא יחליט לפתוח מפעל לדוקים בקריית גת. אין לדעת, והאמת היא שזה גם לא משנה.
אם טוב לו איתך, ואם אפשר ברמה כזו או אחרת לשמר את המסגרת המשפחתית שלו, (כלומר: לגור עם אמא) - אתה מציל חיים של ילד.
מניסיון אישי, הBENEFIT של זה גדול בהרבה מכל דבר אחר עלי אדמות. בוודאות.
שיהיה בהצלחה, בכל מקרה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 11:29 am 
Hall of Famer

אם לסכם את ההודעה של צוד, ודים- לך תגור עם אם הילד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 11:07 pm 
Sophomore

צוד אמר דברים נכונים מאוד. אנחנו כרגע חווים פה משהו דומה, ושחקניות לא כל כך שמחות לעזוב את הבית, גם בגיל 15, אז לא כל שכן ילד בן 12 שאמא שלו כנראה המבוגר הכי משמעותי בחייו.
מעבר לכך - שאל את הילד מה הוא חושב / מרגיש על המצב. שאל את האמא. תסביר לה את המצב.
ולבסוף: 1.78 בכיתה ז זה לא הכי נדיר, אפילו לא בארץ. מה הגובה של האבא?
השאלה בעיניי היא כמה זה בוער בו לעומת כמה זה בוער בך. הוא יוזם ומבקש אימונים או אתה מחליט והוא מגיע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 20, 2013 11:22 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
התותח המפוברק כתב:

גם אם הוא הביאה השניה של שאקיל

כן. אולי אז יהיה לנו שאקיל ישראלי שקולע ב-70% מהקו במקום ב-50%

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 12:09 am 
מנהל פורום

CP3 כתב:
צוד אמר דברים נכונים מאוד. אנחנו כרגע חווים פה משהו דומה, ושחקניות לא כל כך שמחות לעזוב את הבית, גם בגיל 15, אז לא כל שכן ילד בן 12 שאמא שלו כנראה המבוגר הכי משמעותי בחייו.
מעבר לכך - שאל את הילד מה הוא חושב / מרגיש על המצב. שאל את האמא. תסביר לה את המצב.
ולבסוף: 1.78 בכיתה ז זה לא הכי נדיר, אפילו לא בארץ. מה הגובה של האבא?
השאלה בעיניי היא כמה זה בוער בו לעומת כמה זה בוער בך. הוא יוזם ומבקש אימונים או אתה מחליט והוא מגיע?

נכון, 1.78 בגיל שלו זה לא הכי נדיר ובעיקרון מדובר בקצב של "רק" 1.95-2.00 מטר, וזה כמובן בהנחה הלא כל כך ברורה שהוא ימשיך בקצב הזה. רק אצלי בקבוצה של כיתות ז' יש עוד 2 בערך בגובה שלו. מה שמיוחד אצלו זה המוטת-ידיים. הוא ממש כמו שון ג'יימס של הקטסל. הוא גם מחזיק כדור 5 כמו ששאקיל מחזיק כדור 7.
אה והוא גם זוכה באופן קבוע בתחרויות אתלטיקה (ריצות קצרות, קפיצה לגובה והדיפת כדור ברזל) ששם זה הולך לפי שנתונים נטו ולא לפי כיתות.

בכל מקרה מדובר בסוג של אזעקת שווא. כל מיני גורמים ניסו להפעיל עליי לחץ וגרמו לי לחשוב שכאילו כבר הכל סגור, אבל היום התברר שהאמא בכלל לא מתכוונת לשלוח אותו לשום פנימייה בשנתיים הקרובות, על אף מצבם הכלכלי ושהוא לא מתכוון לעזוב כל כך בקלות את הכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 9:33 am 
Hall of Famer

ודים, רק קצת פרופורציות. אני לא חושב שיש טעם לחזות עתיד לכישרונות יוצאי דופן לפני כיתה י'. יש כל כך הרבה משתנים וכל כך הרבה דברים בדרך, שהיכולת והפוטנציאל ששחקן מראה בקטסל לא משנים דבר. יש לי כל כך הרבה סיפורים שאני מכיר על ילדים ומחזורים שבטוח יעשו את זה וכשאני מדבר על יעשו את זה, אז לפעמים מדובר על רמת ליגת הנוער ולא מעבר, שלא יצא מהם כלום. והדבר שהכי אסור להסתמך עליו זה כל אותן תחזיות גובה. שמעתי כל כך הרבה פעמים על איך שחקן יהיה בגובה הזה והתחזית מדברת על גובה מרשים אחר וכמעט כמעט תמיד התחזיות הן במקרים האופטימליים. המציאות לצערנו לא ממש אופטימלית.

בעיני בגיל הזה הדילמה מאד פשוטה. עושים מה שטוב לילד. הכדורסל, הכדורעף בעיני לא רלוונטי. ודרך אגב, מה שטוב לילד לאו דווקא אומר להישאר עם האמא. כל מקרה לגופו. מקווה שבסופו של דבר ההישארות עם האמא זה הדבר הטוב ביותר שקרה לילד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 9:37 am 
מנהל פורום

איפה במקרה הזה ראית יציאה מפרופורציות?
מה שאמרתי זה שיש לו נתונים מעולים לכדורסל וחבל לאבד ילד כזה. לא אמרתי שמדובר בכישרון של פעם בדור.

אם אתה מדבר על הכותרת של האשכול אז זה סתם, כי לא ידעתי איך עוד לנסח את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 9:42 am 
Hall of Famer

היציאה מפרופורציה אכן כוונה דבר ראשון לכותרת. אבל גם האזכור של צ'וברוביץ' כשיקול מה עדיף לילד בעיני לא רלוונטי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bluey, Google [Bot], rony, עופר האדום ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה