סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 11:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עשרים לפברואר בNBA
הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
30 הפרש ו74 נק' לאינדיאנה במחצית על הניקס
וואוו

רודי גיא לא ממש מצליח להתרומם מול האקסית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עשרים לפברואר בNBA
הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 8:27 am 
מנהל פורום

לג'יימס הארדן הלך קצת יותר טוב מול האקסית
46 נק', 14/19 משדה, 7/8 מהשלוש, 11/12 מהקו. 8 ריב' ו-6 אס' ורק 2 איבודים, סה"כ מדד 61 :ps_ih: :ps_ih: :ps_ih:

מהצד השני דוראנט עם עוד משחק שלפי הסטט' סה"כ נראה טוב (טריפל דאבל של 16 נק', 12 ריב' ו-11 אס', אבל באחוזי גבינה כחוש, ווסטברוק ממשיך גם לשפוך מספרים עם 28+10+8 אבל גם 7 איב', והשחקן המוביל של אוק-סיטי הלילה היה ת'אבו ספולושה בהופעת חייו - 11/16 מהשדה, 6/10 מהשלוש, 28 נק', 5 ריב', 3 אס' ו-2 חס'.
יוסטון בנצחון חשוב מאוד בדרך לפלייאוף 122-119, ומעניין אם הטרייד על תומאס יחזק אותם.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 8:36 am 
מנהל פורום

ובנתיים השופטים דופקים* את בוסטון כבר שלושה רבעים רצוף.

* דופקים = מאפשרים את קיום המשחק למרות שבוסטון שיחקה אתמול, מדובר בקבוצה זקנה, יש לה שלושה פצועים חשובים וללייקרס יש אדג' מנטלי בדמות "אנו משחקים בשביל ג'רי", זה לחלוטין לא לעניין, ואף גובל בשחיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 12:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
שלא לדבר על זה שכל הסלים של הלייקרס הובקעו ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 12:18 pm 
Junior

וואו. מה אוקלהומה יכלו לעשות העונה אם הם לא היו מוותרים בטרייד על שחקן טופ 10 בליגה (ובזמן הטרייד זה היה די ברור שזה הפוטנציאל שלו), כמו שרבים מאיתנו הצענו להם. והוא עוד רק בן 23.

דוראנט-ווסטברוק-הארדן יכלה להיות השלישיה הגדולה בהיסטוריה של הליגה כבר השנה! או לפחות להפוך לכזו תוך שנתיים-שלוש אחרי כמה אליפויות. אני חושב שעכשיו להחתים את איבקה לפני הארדן נראה מצחיק ממש, איזו טעות פאטלית! אני לא יודע אם אוקלהומה השנה פחות טובים משנה שעברה, אני די בטוח שעם דוראנט-ווסטברוק-הארדן היו רצים עוד שנה זו היתה קבוצת התקפה אדירה ששווה באזור 65 נצחונות לשנה.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ה' פברואר 21, 2013 12:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 12:19 pm 
Junior

הלייקרס הערב הציגה 7 שחקנים בדאבל פיגרז וחלוקה מאוד מאוזנת של דקות ונקודות בקבוצה. בהחלט נראה ניצחון מרשים.

אצל ההיט באטייה במשחק מצוין וצ'אלמרס ואלן תרמו גם המון. בימים בהם השחקנים המשלימים באים טוב אז מיאמי כמעט בלתי עצירה...

הארדן :shock: אהבתי את הסל מחצי מגרש, פשוט עצר לג'אמפר רגיל. איזו יעילות מטורפת שלו במשחק הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 1:28 pm 
Junior

אגב נזכרתי בשאלת המדד PPS (נקודות לזריקה) שהיה עליו דיון מעניין בתחילת השנה. אני הייתי נגד המדד לחלוטין, הטענה בעד הייתה שהעיוותים במדד הם נדירים וקורים בעיקר עם האוורד ושחקנים דוגמתו, בוא נבדוק:

כידוע זו השנה הכי טובה של לברון מבחינת אחוזים: 56.5% שדה ו42.5% מחוץ לקשת אלו שני נתונים מדהימים, ו74.8% מהקו - כרגיל. נחשבת עונה היסטורית מבחינת יעילות-בטח לשחקן חוץ. 1.478 במדד הPPS זה בהחלט גבוה.

אממה, דוראנט לעומתו קולע ב51.6% מהשדה, 5% פחות שזה משמעותי, אבל יש לו 1.611 במדד הPPS!! (יש מצב שזה חסר תקדים לסקורר חוץ). אבל את זה עוד איכשהו, ממש בקושי, אפשר להבין-דוראנט קולע ב90.7% עונשין ומגיע לשם המון.... איכשהו אפשר לקבל טענה שהוא יותר יעיל.

עכשיו נבדוק את ג'יימס הארדן, הוא קולע ב45.4% שדה לא גבוהים, 36% מה3, 85.7% עונשין. בסה"כ לעומת לברון ג'יימס, להארדן יש 11% פחות מהשדה ו11% יותר מהעונשין, ו6% פחות מחוץ לקשת-לברון יעיל יותר במובהק. אבל להארדן יש PPS של 1.523. לברון כאמור עם 1.478, ואנחנו עמוק בעונה...

זו הוכחה חותכת: המדד הרבה יותר מיטיב לשחקנים שמגיעים לעונשין המון וקולעים משם מצוין (דוראנט והארדן), מאשר לשחקנים שקולעים מעולה מהשדה. הנקודות עונשין הם ממש בונוס-ככל שיש לך יותר נק' מהקו, המדד קופץ. אם ממשיכים לשמוע למדד המצחיק הזה-זה אומר שהארדן יעיל מלברון... אגב-תמיד חשבתי שמדדים כאלה הם שקריים, PPS תמיד היטיב עם לברון וייד ושחקנים אחרים שהגיעו המון לקו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 1:53 pm 
Hall of Famer

זה רק אומר שהארדן הוא סקורר יעיל יותר. יש עוד אספקטים למשחק, אתה יודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 1:56 pm 
מנהל פורום

אגב עוד נתוני PPS:

קובי - 1.305
דוויט האווארד - 1.599
דאנקן - 1.246
וייד - 1.335
בוש - 1.394
כרמלו 1.28
לין - 1.203

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 2:25 pm 
Junior

נורטון כתב:
זה רק אומר שהארדן הוא סקורר יעיל יותר. יש עוד אספקטים למשחק, אתה יודע

דיברתי כמובן רק על סקורינג, וברצינות, אתה חושב שהארדן סקורר יעיל יותר מלברון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 3:00 pm 
מנהל פורום

פלאש, אני הייתי לצידך בעניין המדד הזה, אבל עד כמה שזכור לי הטיעון המרכזי היה שאחוזי עונשין לא משתקללים בכלל. ככה שאם כבר המדד אמור לעשות עוול לדוראנט והארדן עם אחוזי העונשין המעולים שלהם. קצת מוזר לראות איך הארדן עם אחוזים רעים כאלה עובר את לברון. אתה יכול להביא את הנתונים המלאים והחישוב המדויק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 3:21 pm 
Junior

לברון: 27.2 נק', לוקח 18.4 זריקות מהשדה וקולע ב56.5%. מגיע 6.8 פעמים לקו וקולע אותם ב74.8%.
דוראנט: 29 נק', לוקח 18 זריקות מהשדה וקולע ב51.6%. מגיע 9.3 פעמים לקו וקולע אותם ב90.7%.
הארדן: 26.5 נק', לוקח 17.4 זריקות מהשדה וקולע ב45.4%. מגיע 10.1 פעמים לקו וקולע אותם ב85.7%.

החישוב המדויק של הPPS - כמות נקודות חלקי כמות זריקות מהשדה:
לברון: 27.2/18.4 = 1.478.
דוראנט: 29/18 = 1.611.
הארדן: 26.5/17.4 = 1.523.

המדד מתייחס במכנה רק לזריקות מהשדה, מתעלם מכמות הזריקות עונשין!, לכן הוא מעוות בשתי מקרים:
1. כמו שאמרת, שחקן שקולע 5 מ20 מהקו כל משחק, יקבל אותו מדד יעילות כמו שחקן שקולע 5 מ5 מהקו כל משחק.

2. נניח שחקן מגיע 10 פעמים לקו וקולע משם ב90% = 9 נקודות מהקו. אלו נקודות בונוס לכל דבר ועניין, כי הוא לא זרק מהשדה, אבל קלע נקודות, לכן הוא הרוויח 9 "נקודות בונוס" למונה, כשהמכנה לא משנה!! לעומתו שחקן שזורק 7 פעמים מהקו וקולע משם ב75% = 5.25 נק' מהקו ולכן הרוויח רק 5.25 "נקודות בונוס" למונה.
ההבדל בין 9 נקודות בונוס ל5.25 נקודות בונוס הוא עצום במדד הזה, ולכן דוראנט והארדן יוצאים פה מאוד מורווחים-שמי שקולע יותר זריקות עונשין, מקפיץ את המדד שלו לשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 3:32 pm 
Junior

אני לא חושב שהיה מישהו שטען שזה משקף לחלוטין. היה קונצנזוס, עד כמה שאני זוכר, על הצורך לשקלל זריקות עונשין. ראובן הציע הצעה נחמדה, עד כמה שאני זוכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:07 pm 
מנהל פורום

לא זכור לי משהו גרנדיוזי. בעיקרון ההיגיון אומר להחשיב כל זריקת עונשין כ0.5 זריקות מהשדה, אפשר לעשות פיין טיונינג כלשהו. נדמה לי שהובאו גם מדדים אחרים (אבל רוני לדעתי היה בעד המדד הנוכחי). בכל אופן אני מסכים עם פלאש שהנתונים הנוכחיים מגוחכים.

בשיקלול של חצי זריקה לקליעת עונשין זה הופך להיות:

לברון: 27.2/21.8 = 1.248
דוראנט: 29/27.1 = 1.07
הארדן: 26.5/27.5 = 0.96

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 5:43 pm 
Junior

החשבת לדוראנט והארדן כל זריקת עונשין כזריקת שדה במקום כ0.5 זריקת שדה.
אם מחשיבים כל זריקת עונשין כ0.5 זריקת שדה, כמו שהציע ראובן, זה הופך להיות:

לברון: 27.2/21.8 = 1.248
דוראנט: 29/22.65 = 1.280
הארדן: 26.5/22.45 = 1.180

דוראנט עדיין הסקורר הכי יעיל, אני מנחש שזה בזכות העובדה שהוא קולע הרבה שלשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 5:56 pm 
מנהל פורום

צודק, באמת נראה לי מוזר שהארדן מתחת ל"50%". בכל אופן אני מניח שגם העדיפות הברורה של דוראנט בעונשין עובדת לטובתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:42 pm 
Junior

דוראנט משיג במשחק 3.3 נקודות מהקו בממוצע יותר מלברון ובאחוזים גבוהים יותר, ובנוסף קולע חצי שלשה יותר באותם אחוזים בערך. מה2 לברון קולע בממוצע סל אחד יותר למשחק ב0.2 יותר זריקות.

אני חושב שזה הגיוני מאוד שדוראנט סקורר יעיל מלברון. את האמת זה גם לא ממש מפתיע.
עדכון נחמד מאוד למדד, סחטין ראובן. כמובן שזה לא מושלם כי זה "מפלה" and one ופאולים על ה3, אבל בהנחה שרוב זריקות העונשין הן מזריקה ל2 אז זה אחלה. עדיף בהרבה על הבונוס החינמי שנתנו זריקות עונשין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 12:40 pm 
Junior

הלילה הספרס יצאו לסטייפלס למשחק מול הקליפרס. מפגש בין שני הרכזים אולי הטובים בליגה, כריס פול וטוני פארקר (שרושם את הסטט' הטובה בקרירה שלו ולעניות דעתי גם עדיפה על הסטט' של פול).

הספרס סיימו את זה די מהר, 13 הפרש אחרי רבע אחד, 28 הפרש בסיום הרבע השלישי. משחק חוץ מול הקליפרס, עוד יום בעבודה.

כריס פול: 4 נק', 1-6 מהשדה, 3 אס' ו3 אב'.
טוני פארקר: 31 נק', 12-16 מהשדה ו7-7 מהקו, 7 אס' על 0 אב', אולי הרכז סקורר הכי טוב שיצא לי לראות. הוא פשוט לא טועה, תמיד מקבל את ההחלטה הנכונה, את הסיומת בצבע הוא פיתח לשלמות שרואים רק מיחידי סגולה והם בכלל נהנים מאתלטיות מטורפת. מגיע לצבע בקלילות בזכות החוסר פחד והמהירות המסחררת.

פארקר מוביל את סן אנטוניו למאזן 44-12 (קצב של 65 נצחונות בעונה) אבל נשארו להם 17 משחקי בית ו9 משחקי חוץ :shock: מדובר בקבוצת הבית הכי טובה בליגה, וקבוצת החוץ הכי טובה בליגה ביי פאר. לא מאמין שיתנו לפארקר MVP, אבל זו כן שנה אי זוגית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 12:53 pm 
Junior

אה, ומתברר שב18 משחקים האחרונים פארקר רושם באזור 25 נק' ו9 אס' למשחק באחוזים מטורפים (58.4% שדה ו85% מהקו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 12:55 pm 
Senior

הבעיה של הספרס שבפלייאוף מכריע בעיקר כישרון ולא קבוצתיות. באלמנט הזה הם נופלים מאוקלהומה, גם אם בלי הארדן הפער הצטמצם. על מיאמי אין מה לדבר בכלל, עם כל הכבוד לדאנקן ופארקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 1:02 pm 
Junior

בדירוג באתר הNBA הוא כרגע מדורג שלישי במירוץ לMVP (כמובן שזו דיעה)
http://www.nba.com/mvp-ladder/2012-13/index.html

אני חושב שהסיבות שקצת מתעלמים ממנו הם:
1) סטטיסטיקה לא "נוצצת". מאוד יעיל, סטטיסטיקה מעולה לרכז, אבל איכשהו פחות נוצץ מה29 נקודות למשחק והאול-ארואנד של לברון.
2) קבוצה לא נוצצת. אין לספרס כמעט היי-לייטס, מה שגורר את זה שלא רואים את כמעט את פארקר (בניגוד לפול, דוראנט, ג'יימס , קובי וכו') ברשימות "עשרת המהלכים" למניהם.
3) פופוביץ'. היו איזה 2 משחקים השנה שהספרס עלו עם סגל מחליפים מלא, ועדיין נראו מצוין. יש הרגשה שפופוביץ' אחראי שם על הכל ובעצם הוא יצליח עם הספרס לא משנה מי ישחק שם.

מעניין אם בקונסטלציה מסוימת פארקר יוכל להיות מומעד רציני יותר לMVP (כרגע זה רק לברון ודוראנט להרגשתי) מבחינת העיתונאים (הרי בסוף הם מצביעים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 1:33 pm 
Junior

shachaf78 כתב:
הבעיה של הספרס שבפלייאוף מכריע בעיקר כישרון ולא קבוצתיות. באלמנט הזה הם נופלים מאוקלהומה, גם אם בלי הארדן הפער הצטמצם. על מיאמי אין מה לדבר בכלל, עם כל הכבוד לדאנקן ופארקר.

הספרס הפסידו לאוקלהומה ממש בקושי, אם אני זוכר נכון הם היו קרובים לנצחון במשחקים 5 ו6, והארדן עזר לOKC מאוד מאוד מולם. אני לא יודע אם עוד פעם OKC יצליחו לנצח אותם בלי ביתיות ובלי הארדן, לדעתי זה 50-50. סן אנטוניו קבוצה שמזכירה את המאבס 2011 מבחינת הנעת הכדור, הניסיון, ואיןספור הקלעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 2:53 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
בדירוג באתר הNBA הוא כרגע מדורג שלישי במירוץ לMVP (כמובן שזו דיעה)
http://www.nba.com/mvp-ladder/2012-13/index.html

סהדי במרומים שאין לי כל רצון וכוונה לפתוח פה עוד ויכוח קובי רחמנא ליצלן, אבל באמת מתמיה אותי כיצד זה בדירוג שהבאת קובי בריאנט ממוקם 4 מקומות מעל ג'יימס הארדן כאשר הסטטיסטיקות שלהם זהות כמעט לחלוטין (ההבדלים הכי גדולים הם 0.5 ריבאונד למשחק לטובת קובי ו-0.4 חטיפות לטובת הארדן), ויש את העניין הקטן הזה שיוסטון מובילה על הלייקרס ב3.5 משחקים כרגע כשהלייקרס נחשבו בתחילת העונה לקונטנדרים, מה שלגמרי אי אפשר להגיד על הרוקטס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 3:40 pm 
Junior

מה הלייקרס נחשבו או לא נחשבו בתחילת העונה לא חשוב היום.

מעבר לזה אני מסכים שבאופן כללי הארדן צריך להיות כמה מקומות קדימה, אבל אין טעם להתווכח איפה הוא צריך להיות, ההסבר הוא שהדירוגים מושפעים גם מיכולת השחקנים והעדפות סובייקטיביות, אף מאמן לא ייקח את פארקר לפני דוראנט ולברון ואף אחד לא ייקח את הארדן לפני קובי, שנחשב אחד השחקנים הטובים בליגה (יותר מזה- בתחילת הכתבה ג'ורדן אמר שהוא היה לוקח את קובי לפני לברון אם הוא צריך לבחור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 4:07 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
MJ אמר את זה גם בעבר ועם הרבה יותר זלזול. הוא פשוט לא ממש מסמפט את לברון. אני לא יודע למה, אבל יש לי תיאוריה מוזרה שזה איכשהו קשור למספרי החולצות ....(או שהוא לא אהב שלברון הסתובב עם ה-23 שלו מלכתחילה, או שהוא לא אהב שהוא שינה את זה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman, shmueliki, uriel17, מנחם, נורטון, ציפה דריפה אלמדלסי ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: