סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
שמעון מזרחי מנה את המספרים. 130 אלף שקל לקבוצות שהגיעו לגמר ובסביבות ה50 אלף שקל לשאר הקבוצות. אלה מספרים זעומים למדי. התכוונתי בכל אופן לא להכנסות הכוללות מהאירוע אלא למה שמגיע לקבוצות.

מדובר ביותר לדעתי, אמרו משהו בסביבות ה100 אלף שקל לקבוצה.

וראובן, לא יודע כמה אתה יודע אבל ממש לא מדובר במספרים זעומים. לקבוצות כמו חולון, אשקלון, הפועל ת"א, הרצליה נתניה וכו', 100 אלף שקל ואפילו 50 אלף שקל זה הרבה מאד כסף בימיינו. קבוצות שמתקשות לגמור את החודש ונמצאות בגרעון.

לחולון סיפרו רק ביום ראשון האחרון אין 25 אלף שקל בשביל להגיש ערעור על העונש שקיבל שון דניאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:44 pm 
Junior

כמדומני שהוא נרתם לא אחת למען טובת קבוצות אחרות (בעיקר בענין הליגות האירופיות השונות), וללא שום טובות הנאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:45 pm 
Hall of Famer

אז למה הם לא מתחרדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 4:48 pm 
Hall of Famer

פאקה כתב:
גבי כתב:
לקוף -
א. מגרש ביתי זה לא רק הרוב של הקהל, אלא גם המגרש, הסלים וכו'

חייב להתייחס לזה-אני שומע את זה כל פעם מכל מיני פרשנים ושדרנים, זה נשמע לי כל כך מופרך. זה במיוחד מופרך שהקהל של מכבי במיעוט (כמו בחצי גמר גביע) ועדיין מחפשים לתרץ בכח את "הביתיות".

שחקנים שמחליפים קבוצות כל עונה, משחקים כל שנה באולם אחר, באמת "מכירים" סלים ופרקט בצורה אחרת? לפי הלוגיקה הזאת, אם החמישיה של מכבי משחקת עונה הבאה נגיד ב...ירושלים, אז הם צריכים להרגיש בבית במשחק נגד מכבי. הריי יוצא שהם "מכירים" את הסלים והפרקט יותר טוב, הגיוני לא?

בלי קשר לזה שאני חושב שצריך פליאוף גם גמר, אם כבר גמר אחד אז באולם נטרלי, אבל שיהיה באמת אולם גדול. מצחיק אותי לקרוא את יונה יהב מקשקש "אם בכדורסל שלנו יטפחו כוחות מקומיים ולא יצבעו בצבעי מכבי תל אביב קבוצה מחו"ל שמורכת מאמריקאים, אז מנהלת הליגה תוכל להביא עוד ספונסרים ושיקול הכסף יירד". שמישהו יספר לו, שהקבוצה שמייצגת את העיר שלו, בנויה כולה מאמריקאים, אולי חוץ מהאפסנאי.

יונה יהב גם החליט ש"היינו מצחצחים כבר גביע ראשון בארון אם הגמר היה נערך במקום אחר." חבל רק שבינתיים גם ברוממה הקבוצה שלו הפסידה למכבי ת"א העונה כבר פעמיים- גם בגביע ווינר וגם בליגה. מישהו עף על עצמו קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קוף ירוק כתב:
ראובן כתב:
שמעון מזרחי מנה את המספרים. 130 אלף שקל לקבוצות שהגיעו לגמר ובסביבות ה50 אלף שקל לשאר הקבוצות. אלה מספרים זעומים למדי. התכוונתי בכל אופן לא להכנסות הכוללות מהאירוע אלא למה שמגיע לקבוצות.

מדובר ביותר לדעתי, אמרו משהו בסביבות ה100 אלף שקל לקבוצה.

וראובן, לא יודע כמה אתה יודע אבל ממש לא מדובר במספרים זעומים. לקבוצות כמו חולון, אשקלון, הפועל ת"א, הרצליה נתניה וכו', 100 אלף שקל ואפילו 50 אלף שקל זה הרבה מאד כסף בימיינו. קבוצות שמתקשות לגמור את החודש ונמצאות בגרעון.

לחולון סיפרו רק ביום ראשון האחרון אין 25 אלף שקל בשביל להגיש ערעור על העונש שקיבל שון דניאל.

אלה לא מספרים זעומים במנותק מההקשר. אבל כמו שמיליון דולר זה לא אותו מיליון דולר אם זה מה שחסר לי כדי לקנות בית (טוב, בית גדול) או אם זה תוספת תקציבית של המדינה לצורך דחוף כלשהו, אז גם כאן, כשמה שעומד על הפרק זו שאלת ההגינות והספורטיביות של האליפות, אלה סכומים זעומים.

אתה כמובן רשאי לחלוק על ההנחה שלשחק בנוקיה מול רוממה (או ליתר דיוק, מול רוטציה באולמות) זה פחות ספורטיבי, אבל זה לדיון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:10 pm 
Senior

אני חושב שמשחק אחד ככה או ככה הוא לא ספורטיבי וחוסר נתינת יתרון ביתיות לקבוצה שמסיימת במקום הראשון הוא לא ספורטיבי. ככה שההחלטה להעביר את המשחק לרוממה היא הרבה דברים אבל אין לה שום קשר לספורטיביות. דווקא אם יש משחק אחד משחק אחד באולם של הקבוצה שסיימה במקום הראשון הוא הדבר הספורטיבי (אם יש רק משחק אחד שזה כאמור דבר גרוע), אבל כמובן זאת צריכה להיות ההחלטה מראש! שמי שמסיימת במקום הראשון המשחק מתקיים בבית שלה.

אם ספורטיביות הייתה מעניינת את הליגה היינו עוברים לסדרות עד הסוף מזמן, אבל ספורטיביות זה הדבר האחרון שמעניין את הליגה.

מכיוון ששנים מכבי עושה מה שהיא רוצה אני שמח עם ההחלטה להעביר לרוממה, בטח אם זה עוזר לנו (כולם הרי אינטרסנטים) אבל להציג את ההחלטה כטוהר הספורט כשכל כך הרבה דברים רקובים פה זה צביעות של הקבוצות.

דווקא בגביע צריכה להיות רוטציה, שם צריך להיות השינוי כי זה מפעל שהוא הגרלה ומזל בחלקו ושם ראוי וספורטיבי שהוא יערך ברוטציה בין מגרשים ראויים (ובעוד כמה שנים יהיו 4 כאלה כנראה).

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ה' פברואר 21, 2013 6:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:13 pm 
מנהל פורום

כמו שכתבתי, זה לדיון אחר... (שבו אני אסכים איתך, מודולו עניינים סימבוליים)

אני אישית נהנה מההחלטה הזו בעיקר בגלל שהיא מוציאה משמעון מזרחי את המיטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:15 pm 
Senior

עם זה אני בטח לא יתכווח איתך. אני גם נהנה. ואני חושב שגם ראוי אחרי ששנים זה במגרש של מכבי שמוציאים את זה משם אפילו אם רק בשביל להכניס למכבי ולהראות לה (וזאת הרי הסיבה האמיתית)... אבל הנסיונות להציג את זה כאבירי הספורט והצדק זה כבר סיפור אחר. והניסיונות של שמעון להציג את עצמו מהצד השני כאביר הקבוצות והמגן שלהם הוא אפילו עוד יותר הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 6:21 pm 
מנהל פורום

אה, מה שמזכיר לי: גינות, נובמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 9:28 pm 
Freshman

קוף ירוק כתב:
אני חושב שמשחק אחד ככה או ככה הוא לא ספורטיבי וחוסר נתינת יתרון ביתיות לקבוצה שמסיימת במקום הראשון הוא לא ספורטיבי. ככה שההחלטה להעביר את המשחק לרוממה היא הרבה דברים אבל אין לה שום קשר לספורטיביות. דווקא אם יש משחק אחד משחק אחד באולם של הקבוצה שסיימה במקום הראשון הוא הדבר הספורטיבי (אם יש רק משחק אחד שזה כאמור דבר גרוע), אבל כמובן זאת צריכה להיות ההחלטה מראש! שמי שמסיימת במקום הראשון המשחק מתקיים בבית שלה.

אם ספורטיביות הייתה מעניינת את הליגה היינו עוברים לסדרות עד הסוף מזמן, אבל ספורטיביות זה הדבר האחרון שמעניין את הליגה.

מכיוון ששנים מכבי עושה מה שהיא רוצה אני שמח עם ההחלטה להעביר לרוממה, בטח אם זה עוזר לנו (כולם הרי אינטרסנטים) אבל להציג את ההחלטה כטוהר הספורט כשכל כך הרבה דברים רקובים פה זה צביעות של הקבוצות.

דווקא בגביע צריכה להיות רוטציה, שם צריך להיות השינוי כי זה מפעל שהוא הגרלה ומזל בחלקו ושם ראוי וספורטיבי שהוא יערך ברוטציה בין מגרשים ראויים (ובעוד כמה שנים יהיו 4 כאלה כנראה).

ראשית כל מה שידוע סביר ונקבע מראש הוא ספרטיבי - גם משחק 1 שקובע אליפות.

כמו כן אני מזכיר לך שיש סיבה שהגענו למצב של משחק אחד שמכריע אליפות.

זה כמו שתגיד שאנו מדינה פמיניסטית כי נשים מקבלות חצי נקודה יותר רק בגלל שהן נשים.
היה משהו קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 10:04 pm 
Freshman

oren_80 כתב:
פאקה כתב:
גבי כתב:
לקוף -
א. מגרש ביתי זה לא רק הרוב של הקהל, אלא גם המגרש, הסלים וכו'

חייב להתייחס לזה-אני שומע את זה כל פעם מכל מיני פרשנים ושדרנים, זה נשמע לי כל כך מופרך. זה במיוחד מופרך שהקהל של מכבי במיעוט (כמו בחצי גמר גביע) ועדיין מחפשים לתרץ בכח את "הביתיות".

שחקנים שמחליפים קבוצות כל עונה, משחקים כל שנה באולם אחר, באמת "מכירים" סלים ופרקט בצורה אחרת? לפי הלוגיקה הזאת, אם החמישיה של מכבי משחקת עונה הבאה נגיד ב...ירושלים, אז הם צריכים להרגיש בבית במשחק נגד מכבי. הריי יוצא שהם "מכירים" את הסלים והפרקט יותר טוב, הגיוני לא?

בלי קשר לזה שאני חושב שצריך פליאוף גם גמר, אם כבר גמר אחד אז באולם נטרלי, אבל שיהיה באמת אולם גדול. מצחיק אותי לקרוא את יונה יהב מקשקש "אם בכדורסל שלנו יטפחו כוחות מקומיים ולא יצבעו בצבעי מכבי תל אביב קבוצה מחו"ל שמורכת מאמריקאים, אז מנהלת הליגה תוכל להביא עוד ספונסרים ושיקול הכסף יירד". שמישהו יספר לו, שהקבוצה שמייצגת את העיר שלו, בנויה כולה מאמריקאים, אולי חוץ מהאפסנאי.

יונה יהב גם החליט ש"היינו מצחצחים כבר גביע ראשון בארון אם הגמר היה נערך במקום אחר." חבל רק שבינתיים גם ברוממה הקבוצה שלו הפסידה למכבי ת"א העונה כבר פעמיים- גם בגביע ווינר וגם בליגה. מישהו עף על עצמו קצת.

אכן הפסידה בליגה.
אבל מימה שאני זוכר מגמר הגביע אז 2 דקות לסיום דווקא הירוקים הובילו כך שאף פעם לא נדע וכו'.
אבל טענה רלוונטית לגמרי לא רואה איפה הוא 'עף 'על עצמו'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 21, 2013 11:25 pm 
Hall of Famer

הטענה מגוחכת מאחר שאחרי שהקבוצה שלך הפסידה 4 פעמים השנה לאותה קבוצה,לקבוע בבטחון גמור שבמגרש אחר היא הייתה מצחצחת גביע זה מצחיק,מה לעשות

Sent from my GT-I9000 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 7:06 am 
Junior

חברה זה פוליטיקאי מדבר,
דירוג אחד מתחת לעורכי-דין וזונות.
הוא בעצמו לא מתכוון לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 7:40 am 
Hall of Famer

פוליטיקאי וגם עו"ד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 8:57 am 
Sophomore

אורן כתב:
פוליטיקאי וגם עו"ד.

שימון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 12:01 pm 
Junior

shayn00 כתב:
ראשית כל מה שידוע סביר ונקבע מראש הוא ספרטיבי - גם משחק 1 שקובע אליפות.

כמו כן אני מזכיר לך שיש סיבה שהגענו למצב של משחק אחד שמכריע אליפות.

זה כמו שתגיד שאנו מדינה פמיניסטית כי נשים מקבלות חצי נקודה יותר רק בגלל שהן נשים.
היה משהו קודם.

הטענה שמה שנקבע מראש זה ספורטיבי היא די מתחכמת. אם היה מוחלט שהגמר נערך על ידי זריקה מהחצי של הקפטנים זה היה ספורטיבי?
זה לא ספורטיבי כי זה עושה רדוקציה של עונה שלמה למשחק אחד באולם ניטרלי שבו אין שום חשיבות למהלך העונה. זה אחלה דרך לגביע, זו דרך פחות אחלה לאליפות ... אני חושב שאפשר לראות גם איך הקהל מקבל את זה לפי היחס לאליפות של ג"ג ב2009 לעומת זאת של גליל ב1993. אחת זו אליפות היסטורית והשניה זו אליפות שאני צריך לגגל כדי להזכר מתי היא הייתה מרוב שזה היה סתמי.

מצד שני, אסכים איתך בזה ש40 שנה אותה אלופה זה משמעותית פחות ספורטיבי מקביעת אלופה במשחק אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:15 pm 
מנהל פורום

זה רעיון מוצלח להגדיר את האליפות האחרונה של הגליל כסתמית בדיוק לפני כניסת השבת. אבל אני בטוח שצוד יקרא את זה גם בצאת השבת ככה שאתה לא תחמוק ממנו בכזו קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:21 pm 
Junior

ועוד בשבת שקוראים בה: "זכור... לא תשכח". (שבת זכור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:23 pm 
Senior

אני חושב שדווקא ההגדרה הזאת של האליפות כסתמית מתבטאת טוב מאד בטור של יונה יהב דווקא:
ציטוט:
השנה אנו מציינים 20 שנים בדיוק לאותה "עונת דובדבנים" מפורסמת, בה הוביל פיני גרשון את הפועל גליל עליון לזכייה באליפות המדינה. האוהדים הצעירים שמילאו את אולם הכדורסל בתל אביב לפני שבועיים אולי אינם זוכרים את ההתרגשות ההיא שאחזה במדינה כולה. לראשונה מזה רבע מאה מכבי תל אביב לא זכתה באליפות המדינה בכדורסל וקולות השמחה של אוהדי הספורט נשמעו לא רק ברחבי הגליל, אלא גם בבאר שבע, חיפה וירושלים. לא חלילה בגלל השמחה לאיד, אלא גם ובעיקר בגלל רוח התקווה החדשה שנשבה בליגה. בשל ההבנה שאפשר לעשות כדורסל טוב ולאסוף אוהדים נאמנים בכל מקום ברחבי הארץ.

הוא לא מדבר על אליפות זכתה בה גלבוע לפני מעט מאד שנים, הוא לא מדבר אפילו על האליפות שכזכתה בה חולון אפילו (כשהיא מקום ראשון בליגה). הוא מדבר על משהו שקרה לפני 20 שנה כדוגמא שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:31 pm 
מנהל פורום

איך זה מתבטא? הוא כתב את זה לרגל מלוא עשרים שנה לאליפות ההיסטורית ההיא, לא זו של 2009. אם ב2011 ציינו שלושים שנה לגמר מול בולוניה זה הופך את האליפויות עם שאראס ופארקר לסתמיות?

חוץ מזה שברור שהאליפות ההיא היתה אירוע גדול יותר. זה שX גדול מY לא אומר שY הוא אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:32 pm 
Hall of Famer

זה גם לא אומר ש-X גדול מ-0.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 22, 2013 5:42 pm 
מנהל פורום

בהנחה שX וY הם אי-שליליים (ובעולם שלי זו ההנחה הדיפוליטיבית) אז דווקא כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 4:05 am 
Junior

שבוע טוב.
אם יהיה לי מחר כח אגיב באריכות, אבל בינתיים:
האליפות של גג הייתה סופר מרגשת, עמדתי ביציע ורעדתי. ברבע הרביעי לא נשמתי בכלל.
האליפות של גליל עליון נחשבת בעיני יותר.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 5:05 pm 
Sophomore

אין שום דבר חיובי במשחק אחד, ואני לא מבין מדוע הליגה הלכה לכיוון הזה בכלל. הרי האליפות כאן לא משנה הרבה לגבי הליכה לאירופה, אז לפחות שתהיינה סדרות שיוכלו לייצר קצת מתח ועניין. בטח בעונה כמו השנה שמכבי יחסית חלשה, סדרה שלה עם חיפה יכולה להוביל לארבעה משחקים וזה עוד שני משחקי בית. נראה לי שההכנסה מזה לקבוצה האחרת שתגיע לגמר תהיה יותר מאשר משחק אחד במגרש נייטרלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2013 5:38 pm 
Junior

בכוונה רשמתי את האליפות של ג"ג ולא של חולון, מהסיבה הפשוטה שהאליפות של חולון נתנה רושם של "הוגנת" יותר, כי המשחק הבודד הזה שיקף לא רע את יחסי הכוחות במהלך העונה.

במקרה של ג"ג זה מרגיש יותר כמו התעלות במשחק אחד (כי כדי להדיח את ירושלים מספיק לשחק לא מחורבן) שלא העיד על העונה כולה. אני אישית הייתי מאמין יותר להגדרה של "אלופת המדינה" אם הקבוצה הייתה מציגה עליונות בסדרה ולמעשה מראה שהיא הקבוצה העדיפה על היריבה שלו, ולא ניצחון במשחק בודד.
יכול להיות שגליל גם הייתה מנצחת בסדרה, אני באמת לא יודע, אבל ההרגשה ממשחק בודד זה של חוסר אמינות של התואר.

צוד, אנא סלח לי , נקודת מבטי היא של מישהו שלא אוהד את ג"ג, אני משוכנע שעבורך זה היה אחלה :)

אחזור ואגיד שאני באמת חושב שהמצב שבו מכבי היא אלופה כבר 40 שנה הוא אפילו פחות ספורטיבי מפיינל פור, ולכן כאשר מדברים על ספורטיביות צריכים למצוא דרכים (בחיי שאין לי מושג איך) איך להעלות את התחרותיות בארץ, לא איך להוזיל את משמעות התארים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 79 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: idpwf1 ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה