סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 8:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 6:21 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
טייסון צ'נדלר נהנה מההעדרות של דיויד לי ו-6 דקות לסיום הוא כבר עם שיא קריירה של 25 ריבאונדים.
גם סטפן קארי נהנה ואחרי שקלע אתמול 38 נקודות נגד אינדיאנה הוא בינתיים עם שיא קריירה של 46 נקודות, 9-11 לשלוש כולל כמה שלשות מטורפות.
95-98 לניקס 6:20 לסיום אפשר להספיק לראות את הסוף ב-ESPN.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 6:50 am 
Sophomore

הסתיים 105-109 לניקס.
קארי קלע 54 נקודות, 28-18 מהשדה, 13-11 לשלוש.
צ'אנדלר עם 28 ריבאונדם, כרמלו עם 35 נקודות, 26 לסמית.
מה שמדהים במשחק (חוץ מקארי כמובן) זה שאחרי שקארי מתעלל בפלטון רוב המשחק, הניקס מנצחים בעיקר בזכות שני מהלכי הגנה של אחד הגארדים ששומרים הכי גרוע בNBA: חסימה של פלטון על קארי 1:28 לסיום וחטיפה שלו 43 שניות לסיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 8:24 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יוסטון, יוטה וגולדן סטייט מפסידות, אבל גם סן אנטוניו שמשתווה למיאמי במספר ההפסדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 9:40 am 
Hall of Famer

ג'רמיין א'וניל בסוג של תחיה חדשה מופלאה. 22 נק', 13 ריב' של הבחור עזרו לסאנס, הקבוצה הגרועה במערב, להפתיע את סן אנטוניו, הקבוצה הטובה בליגה. ב-10 המשחקים האחרונים ג'וניל עם 10.3 נק' ו-8.1 ריב'.

אל הורפורד בקרב ה- "אל" מראה לאל ג'פרסון מי ה"אל" הטוב בעולם (למעט אל סטיוארט) ותופר עליו 34 נק', 14 ריב' ו-5 חס'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:45 am 
Hall of Famer

מצד שני גם ג'פרסון ניפק מספרים עם 26 ו 11 ריבאונדים.

אגב, דוראנט עם טריפל דאבל שני תוך שבוע ויום, שזה מעניין כי הנה האיש הופך להיות לא רק הקלעי הנקי בליגה, אלא אולי גם סוג של לברון ג'יימס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:59 am 
מנהל פורום

ראובן כתב:
יוסטון, יוטה וגולדן סטייט מפסידות.

ואתה עוד אמרת משהו שעניין הלייקרס בפלייאוף כן או לא, הוא לא הדבר הכי מעניין העונה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:02 am 
מנהל פורום

אמרתי שהוא לא המעניין היחיד, ואכן שים לב לחצי השני של ההודעה שלי... (אם כי גם אותו ניתן לפרש כקשור לשאלה את מי הלייקרס יפגשו בסיבוב הראשון, כשברור שעדיפה להם סן אנטוניו על אוקלהומה).

בכל אופן, כמו שהעניינים מתנהלים ולאור זה שאין ללייקרס לוז נוראי במיוחד, אני מהמר שבקרוב גם עניין הלייקרס יפסיק להיות אישיו, כי בין המקום השביעי לשמיני אין עניין גדול.

ואגב, גם דאלאס ופורטלנד הפסידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 12:21 pm 
מנהל פורום

הלילה המטורף של קארי
http://www.youtube.com/watch?v=Y6ZkhhJ8gwg

שווה גם לחפש את סל הניצחון של מילווקי ביוסטון חתיכת זריקת התאבדות של אליס שנכנסה איכשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 12:26 pm 
Junior

והנה כל ההיילייטס שלו מהערב.

(ערוץ יוטיוב נחמד של ישראלי כנראה, המעלה מדי יום במהירות מפתיעה, לעיתים ממש תוך דקות, קטעים נבחרים ממשחקי הערב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 12:28 pm 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
שווה גם לחפש את סל הניצחון של מילווקי ביוסטון חתיכת זריקת התאבדות של אליס שנכנסה איכשהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 12:37 pm 
Hall of Famer

שאלה לחובבי הסטטיסטיקה: האם בקצב שקארי עומד בו היום (קולע 2.35 שלשות למשחק בקריירה ב45%) יש לו קייס לתואר קלע השלוש הטוב בכל הזמנים? אגב, גם מהעונשין-רק שהקריירה שלו תהיה מספיק ארוכה טפו טפו-יש לו קייס להיות הטוב בכל הזמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:04 pm 
מנהל פורום

הלכתי לאתר הNBA כדי לוודא, ואכן ברנדון ג'נינגס אשכרה קיבל אסיסט על סל הניצחון הזה של מונטה אליס. האמריקאים הם חולי נפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:08 pm 
Hall of Famer

למה שהוא לא יקבל אסיסט, הוא מסר ואליס זרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:13 pm 
מנהל פורום

כי "הוא מסר ואליס זרק" לא יכולה להיות הגדרה הגיונית למושג עם משמעותית חיובית בסטטיסטיקה. ודאי וודאי לא "הוא מסר מסירה איומה שאילצה את אליס לזריקה בלתי אפשרית שבפוקס נכנסה". יש אסיסטים שהם חסרי משמעות (כמו נניח אסיסט השיא של סטוקטון), במקרה הזה מדובר על מהלך גרוע שסומן כמהלך מנצח רק כי האמריקאים מתייחסים לסטטיסטיקה כאל חוזה משפטי מחייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:21 pm 
Hall of Famer

אני די בטוח שגם באירופה זה היה נחשב לאסיסט. המקום בו האמריקאים שונים, הוא בכך שהם נותנים לשחקן הזורק יותר זמן ועדיין זה נחשב לאסיסט (למשל, אחרי כדרור ועוד צעד וחצי). אבל במקרה של מסירה וזריקה זה אסיסט גם פה וגם שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:28 pm 
מנהל פורום

מאוד יכול להיות שגם באירופה אימצו את הנורמה של הNBA, כמו בהרבה דברים אחרים, וחבל מאוד שכך.

לדעתי בשנות ה-90 הגישה היתה שאסיסט זו מסירה שמביאה שחקן למצב של סל בטוח. זו אולי הגדרה מוגזמת (למשל היה ויכוח אם מסירה לשלשה יכולה להיחשב לאסיסט בהתחשב בכך שגם שלשה חופשית היא לא סל בטוח) אבל בודאי שצריך שהמסירה תסייע במשהו לייצר מצב זריקה סביר. מסירה גרועה שהביאה לזריקה גרועה לא יכולה להיחשב לאסיסט בשום הגדרה נורמלית. בכל אופן, אם להשתמש במונחי מנחם לס, אז זו סוכריה חמוצה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:31 pm 
Junior

ריי אלן כנראה קלעי ה3 הטוב בהיסטוריה-הכי הרבה שלשות, באחוזים 3 גבוהים מרג'י.
לקארי יש 2.346 שלשות למשחק בקרירה ב44.7%, שיחק 233 משחקים.
לאלן יש 2.341 שלשות למשחק במהלך הקרירה ב40.1%, והוא שיחק 1201 משחקים (לא כולל פלייאוף).

לריי ריי יש 2812 שלשות. קארי יצטרך עוד 970 משחקים והוא עובר את כמות השלשות הזו, מה גם שיש לו אחוזים טובים יותר מ3.

מצד שני לאלן יש עוד לפחות 100 משחקים בקרירה, והוא בטח ינסה להגיע ל3000 שלשות בקרירה.
אם הוא יגיע ל3000 שלשות, קארי יצטרך בקצב שלשות הנוכחי שלו עוד 1050 משחקים (=13 עונות מלאות/14 עונות של 75 משחקים) כדי לעקוף אותו. עוד 14 עונות קארי יהיה בן 38... יש לו סיכוי לעשות את זה, לדעתי סביר להניח שלא, אבל כרגע נראה שיהיה לו אחוזי שלש גבוהים משמעותית - לא נראה לי שהיה שחקן עם 45% 3 בקרירה כשהוא קולע יותר מ2 שלשות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:45 pm 
מנהל פורום

ובינתיים דניס רודמן מבקר בצפון קוריאה, התארח על ידי קים זונג אול בכבודו ובעצמו והם אף צפו יחד במשחק.
בנוסף הוא התבלבל וחשב שפסי (גנגנאם סטייל) הוא צפון קוריאני ולא דרום.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:52 pm 
מנהל פורום

אגב קלעי 3 טובים בכל הזמנים -
הנה רשימה של הטופ 30 בכ-ל הזמנים. מעניינת כמות שחקנים מהרשימה עדיין פעילים:
http://www.nba.com/statistics/default_a ... Query.html

אלן, קיד, טרי, בילאפס, פירס, לואיס, נאש, וינס קרטר, קובי, ריצ'ארדסון, מייק ביבי (סוג של פעיל), קרופורד, ג'ו ג'ו, מייק מילר, ברון דיוויס, נוביצקי.
16 שחקנים עדיין פעילים מתוך 30 (מעל 50%). זה בין השאר מראה על איך אופי המשחק השתנה. אגב זה גם גורם להעריך כל מיני שחקנים כמו קרופורד או מייק מילר. בכל זאת טופ 30 בכל הזמנים בקטגוריה זה כבוד גדול וגם מראה על תרומה.

קשת ה-3 נכנסה לראשונה לליגה ב1979, כריס פורד שהיה המאמן של בוסטון, מילווקי ועוד, היה - כשחקן בוסטון -הראשון שקלע שלשה ב-NBA ב12.10.79.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 1:56 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
מאוד יכול להיות שגם באירופה אימצו את הנורמה של הNBA, כמו בהרבה דברים אחרים, וחבל מאוד שכך.

לדעתי בשנות ה-90 הגישה היתה שאסיסט זו מסירה שמביאה שחקן למצב של סל בטוח. זו אולי הגדרה מוגזמת (למשל היה ויכוח אם מסירה לשלשה יכולה להיחשב לאסיסט בהתחשב בכך שגם שלשה חופשית היא לא סל בטוח) אבל בודאי שצריך שהמסירה תסייע במשהו לייצר מצב זריקה סביר. מסירה גרועה שהביאה לזריקה גרועה לא יכולה להיחשב לאסיסט בשום הגדרה נורמלית. בכל אופן, אם להשתמש במונחי מנחם לס, אז זו סוכריה חמוצה מאוד.

אולי, אבל אם לא תקבע הגדרה ברורה "מסירה שהביאה לסל" אז הפכת את הקריטריון לסובייקטיבי. בסופו של דבר, חוק המספרים הגדולים קובע שרוב האסיסטים מן הסתם יהיו גם מסירות טובות. זה שהכניסו את האסיסט הזה לג'נינגס לא משנה את העובדה שההשפעה הסטטיסטית שלו על פני עונה שלמה היא שבריר אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 2:08 pm 
מנהל פורום

יתרה מזאת, אם נתחיל להתחשב ב"איכות" האסיסט, אז מה עם מסירות שמביאות שחקן חופשי לגמרי מול הסל במרחק מטר והוא עדיין מחטיא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 2:18 pm 
מנהל פורום

אין לי שום בעיה שהקריטריון יהיה סובייקטיבי.

אוריאל, מה איתן? מסירות טובות שלא נחשבות אסיסט. חסרים פרמטרים ממשחק הכדורסל שלא מופיעים בסטטיסטיקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 2:18 pm 
Junior

ראובן כתב:
בכל אופן, כמו שהעניינים מתנהלים ולאור זה שאין ללייקרס לוז נוראי במיוחד, אני מהמר שבקרוב גם עניין הלייקרס יפסיק להיות אישיו, כי בין המקום השביעי לשמיני אין עניין גדול.

לא נראה לי....
אמנם, בשבועיים הקרובים הלייקרס ישחקו שישה משחקים, מתוכם רק שניים בחוץ (השני בניו אורלינס). באותו זמן, לרוקטס ולג'אז יש חמישה משחקים, ארבעה מהם בחוץ לכל אחת. כאן הלייקרס יכולים לסגור את פער ה2-3 משחקים מיוטה/יוסטון.

הבעיה היא מה שקורה מיד אחרי זה: עד סוף מרץ, יוסטון תצא ל10 משחקים שתשעה מהם בבית! הלייקרס יצאו ל10 משחקים ששמונה מהם בחוץ! :( כאן סביר שיוסטון תברח לנו... ויוטה תשחק חמישה בבית וחמישה בחוץ.

המסקנה היא שהקרב המסתמן יהיה בין יוטה ללייקרס, שזה חבל כי הג'אז מחזיקים בטיי ברייק (אני מקווה שבדרך נס יוסטון לא תברח או הווריורס יתרסקו). הקרב יהיה באפריל, בשבועיים וחצי האחרונים של העונה. זה יכול להיגרר למשחק האחרון: יוסטון-לייקרס בסטייפלס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 2:32 pm 
מנהל פורום

אם כבר טרחת, מה עם גולדן סטייט?

אני פחות הסתכלתי על ענייני בית/חוץ ויותר ועל היריבות, ונדמה לי שחוץ ממשחק חוץ באוקלהומה לא היה שום דבר מפחיד במיוחד. אבל לא בדקתי מה יש ליוסטון במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 2:53 pm 
Hall of Famer

ועוד אם כבר, אז מה עם לילארד ופורטלנד? אז נכון, אין לו מתחרים לרוקי השנה בגלל שכל השאר הם כלום ושום דבר (אם כי בראדלי ביל מראה ניצוצות לאחרונה), אבל כשחושבים על זה הוא לא שיפר את פורטלנד בכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 42 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17, גמליאל, החציל האצטקי ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: