סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' מאי 17, 2025 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: על סוגים של אוהדים
הודעהפורסם: ב' פברואר 25, 2013 10:00 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני משער שהוא לא כינס מסיבת עיתונאים והודיע על תמיכתו בברצלונה מחוץ לספרד, אלא שהמראיין שאל אותו והוא לא ראה צורך לשקר כמו שראול עשה (הוא גם אמר שהוא בעד ברצלונה באירופה, זה היה אם אני לא טועה אחרי שריאל הודחה בבושת פנים מול ליברפול בשמינית).

שחקני ספרד חברים טובים בנבחרת צאבי חבר טוב קאסיאס למרות ששניהם סמלים מובהקים של היריבות הגדולות.
כנראה הם באים להדגיש שזה רק ספורט, ובמקרה של ראמוס אפשר אפילו להקצין שהוא קצת יוצא נגד הגישה של מוריניו כלפי ברצלונה מאז שהגיע למדריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 25, 2013 11:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לדעתי היו גם אמירות של שחקני ברצלונה שהיו שמחים לראות את ראמוס אצלם בקבוצה.

מה שכן, מכיוון שריאל היא "הקבוצה של המדינה" המקורית, אז אם היא דומה לחיקוי הישראלי, האוהדים שלה פחות שונאים את היריבות באירופה ויותר בעדם גם כהוכחה כמה "השינאה" זה דבר היום ונורא. בכל אופן, רוב אוהדי מכבי שהיכרתי (מחוץ לפורום הזה) ראו כמובן מאליו שצריך לעודד את הפועל באירופה, לא משנה כמה ניסיתי לשכנע אותם להיות נגדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 25, 2013 11:41 am 
Hall of Famer

בעבר הרחוק הייתי בגישה של לעודד כל ישראלית באירופה, גם אם זו יריבה גדולה שלך. התחלף לי ממזמן (אם זו לא יריבה גדולה שלי, אהיה בעדה).
כשי-ם לקחה את היול"ב הייתי בבאסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 25, 2013 1:16 pm 
Junior

ראובן, אכן אינייסטה אמר בראיון בשבוע שעבר שהיה שמח שראמוס ואיסקו (שחקן צעיר ממאלגה) יעברו לברצלונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 8:51 pm 
Junior

כל המצב בספרד שונה לגמרי.
ריאל היא לא בדיוק "הקבוצה של המדינה", אלא יותר הקבוצה של המלך ושל הפדרציה, שאמורה להיות מזוהה עם כל חלקי ספרד השונים. הלאומיות הספרדית בפורמט הנוכחי והמאוחד שלה היא ניסוי לא מוצלח במיוחד שמתנדנד כבר 600 שנה, ולא באמת תופסת תאוצה בזמן הזה. הרגשות של איחוד ספרד והנאמנות למלך הם שמניעים את האוהדים של ריאל, והרגשות הלאומיים דווקא יותר שייכים לקבוצות המובילות של כל אחת מחברות הפדרציה של ספרד: ברצלונה לקטלונים, בילבאו (למשל) לבאסקים, לה קורוניה לגליציאנים וכו' וכו' ברמות פאנטיות משתנות. מאסת אוהדי ריאל איננה פאנטית, אבל יש להם גוש עם רגשות קסטיליאנים חזקים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 9:16 pm 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
הלאומיות הספרדית בפורמט הנוכחי והמאוחד שלה היא ניסוי לא מוצלח במיוחד שמתנדנד כבר 600 שנה

אין לי בעיה עם שאר הניתוח שלך, אבל בהערת אגב אומר שבמונחי מדינות, "ניסוי שנמשך 600 שנה" הוא בהגדרה מוצלח. אגב, לפי רוב המחקרים והפרשנויות הרציניים-גם אלה שאחרי הבחירות האחרונות לפרלמנט הקטאלוני-הקטאלנים לא באמת רוצים התנתקות מספרד אלא יותר הכרה עולמית בייחוד שלהם בתוך ספרד. אגב, גם לנושא הזה סיימון קופר התייחס לפני 20 שנה ב"כדורגל נגד האויב" והביא דברים שאומרים שם אוהדי ברצלונה, שהשלטים והסיסמאות של "ברצלונה היא לא ספרד" נועדו להרים את המורל ואת הרגשות המקומיים של הקטלאנים, אבל לא באמת לניתוק מדיני מספרד. ואם כך היה בעידן ההתעוררות הלאומית של תחילת שנות ה90' (פירוק ברה"מ וכו'), לא כל שכן בעידן של איחוד אירופי ומטבע אחד וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מסכין עם נדב, גם לי יש תחושה שכשיהיה משאל עם אמיתי הקטלונים לא כל כך מהר ימהרו להיפרד מספרד (ומהאיחוד האירופי על הדרך). כנ"ל, אגב, הסקוטים מבריטניה.
בקוויבק, למשל, כבר היה משאל עם כזה, אפילו שניים. באחד תומכי ההישארות בקנדה זכו ברוב גדול. במשאל השני כשהיה נדמה שהספרטיסטים יזכו לרוב גדול, ההצבעה נגמרה אמנם על הקשקש (משהו כמו אחוז אחד הפרש) אבל היוניוניסטים ניצחו גם בה. קוויבק קיבלה אמנם אוטונומיה תרבותית מאד נרחבת, אבל נשארה חלק מקנדה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:03 pm 
Junior

כן, אז ספרד מאוחדת היום, אבל הזוועות של חנרליסימו פרנקו, כולל איסור שימוש בשפות מקומיות ואיסור לימודי היסטוריה מקומית במדינות ספרד השונות ושאר מקרי טבח לא הופכות את 600 השנה הללו למוצלחות. אגב, היום קטלוניה מייצרת אחוזי תל"ג גבוהים יותר מהיחס שלה באוכלוסיה, מה שגורם למרמור רציני עקב המצב הכלכלי המחורבן. זה גורם להרבה קטלונים להרגיש שהם סוחבים את ספרד לשווא על הגב, אז אני לא בטוח אם המגמה היא דווקא לכיוון של השארת האיחוד. כשהייתי בברצלונה בקיץ שעבר הייתה הפגנה של עשרות אלפים כולל שריפות ואלימות בנושא ההיפרדות, והמגמה לא השתנתה מאז.

ועדיין, יכול מאוד להיות שהרוב השקט דווקא אוהב את האיחוד. קשה לחזות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], קובי ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה