סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 2:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 5:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא מוצא את הת'רד הקודם בנושא. סכסוך העבודה אומר שבעוד שבועיים יש לפרחים המוגנים זכות להשבית את הליגה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 8:20 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עם כל הביקורות (ברובן מוצדקות) שיש על השחקן הישראלי, מקווה שיצליחו להעביר כמה שיותר חוקים להגנת הפרח. זה פחות נובע מהערכה מקצועית לכשרונות הקיימים ויותר מההבנה שאחת הסיבות שהענף פה גוסס זה עודף מאסיבי של שחקנים זרים והתופעות הנלוות לכך (חוסר הזדהות, חוסר המשכיות, חוסר בחשיבות מחלקות נוער ופיתוח שחקנים).

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 8:30 pm 
Senior

4 זרים בקבוצה מונעים מהנבארו והגאסול של הכדורסל הישראלי לשחק!!!!!!!
איזה חבורת קשקשנים. בכל ליגה כמעט באירופה יש חוקי זרים הרבה פחות נוקשים. אבל הבעיה של הכדורסל הישראלי זה שגוני יזרעלי ואופיר פרחי משחקים פחות.

:hi_hi_hi: :hi_hi_hi:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:05 pm 
Hall of Famer

אני מסתכל על זה הפוך - צריך פה פחות זרים לא בגלל שהם לוקחים זמן לישראלים, אלא כי הרבה זרים מורידים את הרמה. עדיף לי שיהיו פה 3 זרים אבל כאלו עם שמות שיגרמו לי לפתוח את הטלויזיה, מאשר עוד סמית או ג'ונס ממכללת סאמת'ינג סטייט שהיום הוא פה ומחר הוא בקוריאה או פורטו ריקו.

אז לא, אין פה גאסול או נבארו, וגם לא צריך שיהיה לנו כל שנה או שנתיים איזה ליאור אליהו או כספי. אבל הייתי שמח שיגדל פה אחת לשנה-שנתיים איזה ארז חזן, או דורון שפע, או אמיר כץ, או פליישר, או אמסלם, או שטיינהאוור, או ישראל אלימלך, או ליאור ארדיטי, או יואב ספר, או גור שלף וכו' וכו'.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:14 pm 
Hall of Famer

יאללה יאללה. לפני זה היו פחות זרים אבל היו הרבה יותר מתאזרחים במקומם. אז הם הורידו את הרמה? שטויות. מה שהוריד את הרמה זה רמה יותר נמוכה של צברים (ולדעתי זה נובע בעיקר מליקויים באימון בגילאים הצעירים). המאבק של הצבריםן לא נהייה יותר קשה, ושלא יספרו לנו סיפורים. בזמנו הצברים נאבקו נגד מספר דומה של ילידי חו"ל, נקרא להם כך, זה שיותר מהם היו יהודים (חלק אמיתיים וחלק לא...) לא אומר שהחיים של הצברים היו יותר קלים. ובכל זאת הם נאבקו והתגברו, חלק מהם גם עשו קריירות של כוכבי על. למה? כי היה חוק רוסי? או כי הם היו טובים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 10:25 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
אני מסתכל על זה הפוך - צריך פה פחות זרים לא בגלל שהם לוקחים זמן לישראלים, אלא כי הרבה זרים מורידים את הרמה. עדיף לי שיהיו פה 3 זרים אבל כאלו עם שמות שיגרמו לי לפתוח את הטלויזיה, מאשר עוד סמית או ג'ונס ממכללת סאמת'ינג סטייט שהיום הוא פה ומחר הוא בקוריאה או פורטו ריקו.

אז לא, אין פה גאסול או נבארו, וגם לא צריך שיהיה לנו כל שנה או שנתיים איזה ליאור אליהו או כספי. אבל הייתי שמח שיגדל פה אחת לשנה-שנתיים איזה ארז חזן, או דורון שפע, או אמיר כץ, או פליישר, או אמסלם, או שטיינהאוור, או ישראל אלימלך, או ליאור ארדיטי, או יואב ספר, או גור שלף וכו' וכו'.

אני דיי בספק. זאת אומרת אם קבוצה מביאה 5 זרים, כ"א ב-50-75 אלף דולר, אז אם היא תוכל להקציב לכל זר מבין השלושה 120 אלף דולר, זה ישדרג עד כדי כך את הרמה? אני דיי מסופק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:39 pm 
Junior

http://www.youtube.com/watch?v=vzM7MR9ry-k

אי אפשר לשתול יו-טיוב בפורום, לידיעת האחראי הטכני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:42 pm 
Junior

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:45 pm 
Junior

למה זה לא עובד לי למען השם?

אתה יכול להעתיק את הטקסט שכתבת בתיבה ולהוסיף לו מרכאות כדי שאראה איך זה נראה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:47 pm 
Junior

בבקשה: לא צריך מרכאות כי אני מעתיק רק את החלק הזה מכתובת היוטיוב: vzM7MR9ry-k

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2013 11:54 pm 
Junior

אהה..תודה.

אני רגיל להעתיק את כל הכתובת, קטע מוזר שצריך להעתיק רק תחלק הזה עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 12:38 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

כל השמות האלה שהזכרת התמודדו יפה מאד עם זרים + מתאזרחים. אז שהפרחים המוגנים של היום יתמודדו גם הם, הרי לשיטתך אין מולם אופוזיציה מי יודע מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 2:02 am 
Senior

התותח המפוברק כתב:

זאת כמובן מטמטיקה מפגרת שהיא כמובן לא נכונה לחלוטין וגם אירגון השחקנים בדמגוגיה משתמש בה.

אם יחתימו רק 3 זרים, צריך להחתים שחקנים ישראלים במקום ה2 זרים פחות... השחקנים הישראלים האלה, גם הזולים ביותר כמו למשל בן דוד כזה עולים בערך כמו זר של 100 אלף דולר. מכיוון שגם עם פחות זרים זה אומר שגם מכבי, ירושלים ושות' קבוצות התקציב ייקחו יותר ישראלים מובילים, זה בסה"כ יוביל לזה ששחקנים ישראלים לא טובים יקבלו עוד יותר סכומים מופרזים.

ככה או ככה קבוצה היום מביאה זרים בסביבות ה100 אלף דולר (בגלל מגבלות המס) בין אם זה 3 זרים או 5 זרים, זאת תמשיך להיות בדיוק הרמה של הזרים. זה לא שיבאו בכל קבוצה 2 זרים של 200 אלף דולר במקום ואחד של 100, זה פשוט לא. כי כאמור במקום הזר של ה100 אלף דולר מהספסל יבוא ישראלים ב50.

בשורה התחתונה כל המאבק על כמות זרים נשאר והיה דבר אחד, מאבק על המשכורת של השחקנים. כמה שפחות זרים יותר אפשרויות לשחקנים הישראלים להגדיל את המשכורות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 8:56 am 
Sophomore

ואני שואל את עצמי - לכמה שחקנים ישראלים כיום זרים הורסים את הקריירה?(לוקחים מהם דקות משחק וכו')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 5:32 pm 
Junior

כשחושבים על זה, לא הרבה. אבל בקבוצה שלי - בן אלטיט. נדמה לי שגם שון דאוסן היה מתפתח טוב יותר עם פחות זרים.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 6:58 pm 
Junior

אור סולמון צריך היה לשחק 32 דק' בערב. כל אחת פחות מהן זה בגלל הזרים של ראשון.

גיא לביא כנ"ל

על הספסל של חולון יושבים כמה משחקני הנוער הטובים שהיו בישראל בשנים האחרונות ומתייבשים מול איזה רכז בשם רוזן שלא הייתי מחתים לקבוצה שלי בליגה האזורית של הגליל - אם גיא גודס שיחק בליגה בגיל 16 נאור שרון צריך גם לשחק.

3 זרים בסגל וזהו.
משרד הפנים יאשר למכבי לאזרח את כל האחרים כדי למנוע את פרישתה מהליגה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 8:24 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק - זה תורת המשחקים. אם כל הקבוצות יחתימו 3 זרים תותחים וישאירו בתקציב שלהן פחות כסף לישראלים, אז המחיר של הישראלים ירד, כי לא כל זב חוטם ירצה לעזוב את הארץ לשחק בניכר.

ראי - אותן דוגמאות שנתתי התמודדו יפה עם זרים ומתאזרחים, אבל הסיבה לכך היא שהם קיבלו דקות משחק, המאמנים היו חייבים להסתמך עליהם בשביל לנצח משחקים, וברור שזה גם בנה להם את הבטחון. ברגע שאותם ישראלים שאמורים להתמודד עם זרים ומתאזרחים, מגלים שלא משנה מה הם מקום 6-7 ברוטציה אם בכלל, אז בשביל מה להתאמץ?

אגב, אני מזכיר שוב את הסטט' שהעליתי פה לפני חודש-חודשיים, על המצב העגום של הישראלים בליגה, ולא פלא שזו העונה הכי לא מעניינת שאני זוכר.

מדד היעילות - גל מקל הוא הישראלי המוביל, במקום ה-26 בלבד.
נקודות למשחק - גם כן מקל, גם כן מקום 26
ריבאונד למשחק - ישועה מכיוון עידו קוז'יקרו בעונה ה-16 שלו בליגה - מקום 17 בליגה.
חסימות למשחק - אני בטח הוזה. יניב גרין (???) במקום ה-13 עם 1 חס' למשחק.
באסיסטים ובחטיפות אגב מובילים ישראלים - גל מקל (שוב) ויוגב אוחיון.
אם לכם זה עושה טוב לראות סטט' כאלו אז ת'פדלו. אותי זה די מעציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 8:36 pm 
Junior

ביטלא, אתה מודע לכך שמעבר ל 3 זרים לא היה מונע את רוזן, כן זה?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 8:50 pm 
Senior

תותח התקציבים לא יגדלו, התקציב ישאר אותו דבר, והזרים יגיעו בדיוק באותו כסף רק 3 ולא 4.

המחירים של הישראלים רק יעלו לא ירדו. זה יפה לדבר בתאוריה. גם בתואריה אם אף אחד לא יציע לישראלים יותר מ10 אלף שקל בחודש אף אחד לא ירוויח יותר. במציאות מכבי תציע למי שהיא רוצה, אחרי זה ירושלים, אחרי זה חיפה ואחרי זה כל קבוצה תציע והמחירים יעלו כי החשיבות והביקוש של השחקנים הישראלים יעלו. ככה שבסופו של דבר המחירים של הישראלים יעלו, יקצצו עוד יותר בתקציב אולי, והזרים שיגיעו לא יהיו ברמה של היום אלא ברמה ירודה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 8:58 pm 
Senior

beatla כתב:
על הספסל של חולון יושבים כמה משחקני הנוער הטובים שהיו בישראל בשנים האחרונות ומתייבשים מול איזה רכז בשם רוזן שלא הייתי מחתים לקבוצה שלי בליגה האזורית של הגליל - אם גיא גודס שיחק בליגה בגיל 16 נאור שרון צריך גם לשחק.

עוד דמגוגיה של פעם... חלאס עם ההסיטוריה. מה לא ברור שאירופה השתנתנה והמצב בעולם השתנה?

פעם לא היו אירופיים בNBA. פעם היו רק 2 זרים בכל ליגה באירופה. היום יש 4-5 בכל ליגה במקרה הטוב (ויותר במקרה הרע). פעם שחקן כמו נעימי לא היה יכול לצאת לאירופה בחיים, גם לא מקל, יוגב או גרין.

היום הרמה של הזרים הרבה יותר נמוכה כי אם פעם היו מגיעים הזרים מס' 30-40 נגיד שנפלטו מהNBA. היום מגיעים הזרים מס' 150-200 שנפלטו כי קודם הם הולכים לרוסיה, איטליה, ספרד, גרמניה, צרפת, בלגיה וכו'.

פעם מכבי הייתה יכולה להתמודד באירופה עם 2 זרים טובים והישראלים הכי טובים. היום אין לה שום סיכוי.

המצב השתנה, כל הכדורסל באירופה השתנה, ולתת דוגמא של מה שהיה פעם זה סתם דמגוגיה זולה.

אם נאור שרון כזה טוב למה הוא לא הלך ללאומית לקבל 30-40 דקות למשחק בגיל 16? אם אני צריך להמר זה כי הוא ישב שם גם כן בעיקר על הספסל. וזה למרות שיש שם 2 זרים בלבד וישראלים הרבה פחות טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 9:14 pm 
Senior

תותח, לא הבנתי איך קבוצות יכולות להביא זרים כל כך הרבה יותר טובים ב- נניח כפול תקציב פר זר? כלומר, אתה באמת חושב שב-120 אלף דולר יגיע זר הרבה יותר טוב מב-60? אם זה היה 300 לעומת 600 זה עניין אחר. אבל לרוב הקבוצות אין את היכולות להביא זר ב-300 בכל מקרה, אז זה לא רלוונטי. ומי שכן יכול לעשות את החישוב הזה גם בעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 9:53 pm 
Hall of Famer

120 לעומת 60 זה בהחלט הבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 10:02 pm 
Senior

איזה הבדל כל כך גדול יש פה? שחקן בלי ניסיון ממכללות, לעומת שחקן עם ניסיון של שנה בקבוצת תחתית באיטליה\יוון\צרפת? זה הבדל כזה מהותי לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 10:05 pm 
Hall of Famer

אז אם לצורך העניין מביאים היום 6 שחקנים ב-60 אלף דולר, תביא שניים ב-60, ועוד אחד ב-240.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2013 10:45 pm 
Senior

מעבר לעובדה ששוב המתמטיקה שלך שהיא פשוט לא נכונה (כל שחקן פחות צריך שחקן ישראלי בסגל, שחקן ישראלי ב60 אלף דולר ברוטו זה משהו כמו יועד בית יוסף) גם המחשבה שלך מנותקת מהמציאות של המס. שחקן עד 100-110 אלף דולר לא משלמים עליו מס. שחקן מעל משלמים. זר אחד ב240 עולה יותר מ4 זרים של 60, הרבה יותר!

ככה שגם אם יהיו רק 3 זרים, הזרים יגיעו לפה באותו כסף של היום (סביב ה100 אלף דולר), וה100 אלף (מהזר הרביעי נגיד, לקבוצות שיש להם את זה, בקבוצות קטנות זה יותר לכיוון של 70-80) ילכו לשחקן ישראלי במקום הזר הזה, ובגלל עליית המחירים (כי יהיה יותר ביקוש לישראלים) זה בסה"כ יביא ישראלי שמרוויח היום 30 כמו בית יוסף נגיד, להרוויח 50. ועל זה הלך כל התקציב שהתפנה מהזר.

וזאת הרי בסופו של דבר כל המטרה של הישראלים. להרוויח יותר כסף, לא ממש מעמד וקידום השחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה