סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 12:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סטטוס שחקני הנבחרת
הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 2:43 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מעניין לראות מה הסטטוס של שחקני הנבחרת, מה התקדם ומי הלך אחורה ביחס לקיץ שעבר. בסה״כ המצב לא ממש מעודד, השחקנים הבכירים ברובם לא ממש התקדמו, במקרה הטוב. קשה לראות שחקן משמעותי שממש התקדם, מצד שני שחקנים מרכזיים כמו הלפרין, כספי ופניני נראים די רע.

קפצו קדימה:
- יובל נעימי - עונה מצויינת ברוסיה. האם יספיק כדי לקבל את המעמד של השוטינג גארד המוביל בנבחרת?
- גל מקל - החזרה לארץ עשתה לו טוב, הישראלי הכי טוב בליגה מחוץ למכבי, יכול להיות ששווה מקום בחמישייה

התקדמו:
- אלכס טיוס - עונה ראשונה ביורוליג ובסה״כ מספרים יפים
- רביב לימונד - אחרי התחלה לא טובה השתלט על העמדה בחמישייה של הפועל, נותן הגנה לא רעה ובסה״כ מנקודות האור של הפועל העונה. אולי ישתדרג בנבחרת
- ניצן חנוכי - נותן עונה לא רעה ואפשר להגיד שהתקדם, אבל כנראה לא מספיק כדי להיות שחקן משמעותי בנבחרת
- אלישי כדיר - לפחות עד הפציעה הראשונה, הצליח למנף קמפיין מוצלח לעונה יותר טובה מבשנה שעברה. יכול לעשות קמפיין מוצלח נוסף

צועדים במקום:
- ליאור אליהו - התחיל לא רע את העונה אבל בסה״כ די דורך במקום, גם הפציעה לא עוזרת
- יוגב אוחיון - אמנם תפס באופן רשמי ובלעדי את תפקיד הרכז במכבי, אבל קשה להגיד שהיכולת השתפרה. אולי הביטחון
- עידו קוז׳יקרו - בגילו צעידה במקום זה הישג. עונה טובה ונראה שהוא ימשיך להיות מחליף סולידי בנבחרת

במגמת ירידה:
- עומרי כספי - פצוע וגם לפני זה לא שיחק. הסיבה היחידה שהוא פה והמקור לקצת אופטימיות הוא שגם בקיץ שעבר הוא בא אחרי עונה לא טובה ונתן קמפיין טוב מאד
- דגן יבזורי - לא היה משמעותי בקמפיין הקודם אבל די ברור שלאורצהכושר העונה הוא כבר לא יהיה בסגל הסופי

התרסקות:
- גיא פניני - מעניין איך זה יבוא לידי ביטוי בנבחרת, וגם נמצא קצת במגמת התאוששות אבל בסה״כ עונה זוועתית
- יותם הלפרין - קבוצת יורוקאפ שבה הוא שחקן מוביל, ועדיין עונה זוועתית - חמש נקודות למשחק בליגה הגרמנית

שחקנים שלא היו בקמפיין הקודם:
- בר טימור - ההצגה בדרבי בוודאי תסדר לו קמפיין מורחב, אימונים מוצלחים והוא יכול להתברג ב-12
- יניב גרין - עונה לא רעה בסה״כ, הנבחרת תתקשה לוותר עליו לדעתי
- מורן רוט - אם אחרי העונה שעברה הוא לא הצליח להתבסס בסגל, לא רואה את זה קורה השנה
- רוברט רות׳בארט - עונה לא רעה בפולין, כנראה לא מספיק כדי להיות בסגל הסופי
- אפיק ניסים - עונה טובה בסה״כ, אבל לדעתי מקל ונעימי יהיו לפניו בסגל
- בן רייס - חזר לא רע מהפציעה, אולי יקבל את המקום של יבזורי או חנוכי מתוך ראייה עתידית
לא הכללתי מתאזרחים (בגדול לנסברג) כי נראה שהעמדה הזו די נעולה עם טיוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 3:13 am 
Sophomore

אחלה פוסט.

אתחיל מהסוף - אני חושב שבר טימור עדיין לא בשל מספיק להיות שחקן נבחרת, אבל הגיוני שיוזמן לסגל הרחב. נראה שגרין, ניסים ורוט יהיו אלה שיצטרפו ביחס לקיץ הקודם (3). כמובן שאין מה לדבר על קמפיין בלי הלפרין או פניני, שלאחרונה החל לחזור לעצמו (5). בעוד שמקומו של כספי מובטח (6), מקומו של יבזורי כלל לא, והוא כמובן יהיה תלוי בהחלטות של הרגע האחרון. יוגב אוחיון וליאור אליהו יהיו בפנים, כשסביר להניח שגם עידו, אם ירצה בכך, ימשיך לסיבוב נוסף. שלושה גבוהים זה משהו שלא היה לנו הרבה זמן (9). אם מורידים מהפרק את ניצן חנוכי, ומקומו של טיוס מובטח (10), הרי שנותרנו עם אורי קוקיה, אלישי כדיר, יובל נעימי, רביב לימונד וגל מקל. מקל בוודאות יהיה שם, והעובדה שחזר לשחק בארץ יחד עם השיפור שהציג תהפוך אותו שחקן משמעותי יותר (11). השאלה המעניינת היא מי מבין כדיר, נעימי ולימונד יהיו שם. גם בסגל של 13 שחקנים שיבק עדיין יצטרך לוותר על אחד מהם (מעריך שזה יהיה נעימי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 3:33 am 
Sophomore

אני חושב שדווקא אפיק ניסים הקלעי בכושר הכי טוב היום ויכול להחליף את הלפרין בחמישיה

אני הייתי הולך על סגל של:

חמישיה:

אוחיון, ניסים, כספי, אליהו, טיוס

וספסל:

הלפרין, נעימי, מקל, כדיר, גרין או קוז'יקרו, פניני, לימונד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 8:25 am 
Sophomore

בר כבר היה בסגל המורחב.
יש לי שאלה:
יכול להיות שיש שחקנים (כמו מורן רוט לדוגמא) שלא מסתדרים עם שיבק(או כל סיבה אחרת שהיא לא מקצועית?) ובגלל זה הם לא מוזמנם לסגל של הנבחרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 9:44 am 
Hall of Famer

מאיפה הגיעה ההחלטה שנעימי קפץ קדימה. כנראה שכמה הודעות של עופר האדום, בעיקר אחרי המשחקים הגדולים של נעימי עושים את העבודה. בליגה הרוסית, הוא עם 8.5 נק', 41% מהשדה ואפילו התחום בו היה נראה שהוא מצליח מאד השנה, קליעות מהשלוש לא מדהים עם 39.4%. ב-VTB המצב קצת עדיף עם 9.9 נק', 44.3% מהשלוש אך 40.7% מהשדה וגם 3.1 אס' חביבים. את היורוקאפ נעימי סיים עם 10.1 נק', 47% מרשימים מהשלוש ו40.4% לא מרשימים מהשדה. באס' הוא סיים עם 2 אס', כמו בליגה הרוסית.

בקיצר, עונת בכורה לא רעה לנעימי בחו"ל, אבל קפיצה קדימה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 9:52 am 
מנהל פורום

לא הבנתי את הקטע לגבי יבזורי. אתה עוקב אחרי הליגה הישראלית העונה?
אני לא בא להגיד שהוא מפציץ כל משחק, אבל סך הכל נותן את עונת השיא שלו בקריירה, במיוחד מבחינת האחוזים ל-3. בשבעת המשחקים האחרונים למעט המשחק מול מכבי הוא עומד על 18.5 נק' למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 10:31 am 
Senior

מסכים עם עודד וודים ויש לי עוד השגות (כדיר? בחייאת?) אבל הבעיה העיקרית שלי היא עם מהות הסיווג - התקדמו לעומת לא התקדמו.

זה באמת לא מאוד רלוונטי אם כדיר התקדם וכספי נסוג, נכון? זה לא שפתאום חנוכי מהווה איזושהי אלטרנטיבה אמיתית למה שיוגב יכול לתת וגם אם "דרך במקום" כדבריך. את מי מעניין מה רמת השחקן בהשוואה למועד מוקדם יותר? מה שחשוב מה הרמה שלו היום (אלא אם כן לא הבנתי את הכוונה שלך מעיקרה שהרי אתה בעצמך כתבת בפתיח על שחקנים ש"נראים רע")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 11:23 am 
Junior

דובראש כתב:
בר כבר היה בסגל המורחב.
יש לי שאלה:
יכול להיות שיש שחקנים (כמו מורן רוט לדוגמא) שלא מסתדרים עם שיבק(או כל סיבה אחרת שהיא לא מקצועית?) ובגלל זה הם לא מוזמנם לסגל של הנבחרת?

ברור שיש שיקולים חוץ מיכולת מקצועית נטו שיכולים להיכנס.
לא מאמין ששיבק לא יזמן שחקן רק בגלל שהוא לא בא לו טוב בעין אבל בהחלט אם מחליטים ש4 הגארדים המובילים לצורך העניין הם : יוגב , מקל , נעימי ולימונד (רק דוגמא תרגעו) וצריך להביא אחד נוסף ייתכן שבר טימור יקבל עדיפות על מורן רוט מתוך שיקולים נוספים כגון שקט תעשיתי (בר טימור במעמדו לא יתמרמר אם לא ישחק) או ראיה עתידית.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 11:25 am 
Hall of Famer

גם מורן רוט לא יתמרמר. ע״ע מעמדו במכבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 12:47 pm 
Junior

תומר - המטרה הייתה לנסות להעריך את הכושר הכולל של הנבחרת לעומת הקמפיין בקיץ. מסכים שלא היו שינויים יחסיים משמעותיים עד כדי שינוי בקאדר המוביל, אבל הכוונה לנסות להעריך איך הנבחרת בגדול תראה. לצורך העניין, עונה גדולה של כספי או הלפרין היו יכולות להעיד על קמפיין איכותי יותר בקיץ. בכל מקרה, אתה גם לא חייב לקרוא אם אתה חושב שזה לא מעניין.
יבזורי אכן נותן מספרים דומים לשנה שעברה, אבל גליל נותנת עונה רעה מאד, ואם בשנה שעברה הוא היה בנבחרת על תקן הישראלי המוביל של הקבוצה השנייה בליגה, השנה זה לא המצב.
לגבי נעימי אפשר להתווכח- עונה ראשונה בחו"ל עם מספרים של 10 נק' למשחק זה מעבר למצופה. הייתי מצפה לעונת הסתגלות, ונראה שהוא די התגבר על זה. הלפרין נתן 9 נק' בשנה שעברה בקבוצה בסדר גודל דומה, והשנה אפילו ירד. אבל הלפרין התחיל ממקום הרבה יותר גבוה (מכבי ואז אולימפיאקוס). לשחקן שבא מהפועל ירושלים זו לדעתי קפיצה, ואפילו די משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 1:17 pm 
Senior

ועדיין, אם אתה מנסה להעריך את יכולת הנבחרת, רשימת מכולת כזו של שחקן אחד התקדם ושחקן אחד עמד במקום היא - לעניות דעתי - לא הדרך הנכונה לעשות את זה. עם כל הכבוד לניצן חנוכי ולכושר שבו הוא נמצא, התקדמותו או אי-התקדמותו אין בהם כדי להשפיע על כושר הנבחרת (וודאי שלא ברמה ששינוי קטן בכושרו של ליאור אליהו למשל יכול להשפיע או אפילו הלפרין)

ו"אתה גם לא חייב לקרוא אם אתה חושב שזה לא מעניין" זה באמת סוג של שיא. מה השלב הבא? "האוויר לא שלך"?
אם אתה כותב טור, תהיה מוכן לשמוע גם מאנשים שחושבים, ירחם המקום, שאתה מתעסק בשטויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 4:55 pm 
Senior

ציטוט:
- ניצן חנוכי - נותן עונה לא רעה ואפשר להגיד שהתקדם, אבל כנראה לא מספיק כדי להיות שחקן משמעותי בנבחרת

חנוכי לא התקדם, אם כבר נותן עונה גרועה למדי והלך אחורה. ירידה בנקודות וירידה משמעותית באחוזי קליעה עם 24% מהשלוש ואחוז מזעזע של 19% מהעונשין! אין לו כרגע מקום בנבחרת בשום צורה שהיא.

דווקא ליבזורי שנותן עונת קריירה (למרות פתיחה מאד חלשה) בהחלט יש מקום על חשבונו של הלפרין. אין לנבחרת הזאת קלעים באמת טובים ויציבים ויבזורי הוא אחד כזה.

לדעתי הלפרין לא יכול להיות מוזמן לנבחרת בקיץ. הוא מציג יכולת מזעזעת השנה בהמשך ליכולת החלשה מאד שלו בקמפיין האחרון. יבזורי, ניסים, לימונד והרכב של מקל את אוחיון ביחד כ2 רכזים מספיק טובים בשביל לקחת את הדקות של הלפרין. שיוכיח שהוא חוזר לשחק כדורסל ברמה גבוהה איפשהו ואז יחזור לנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 5:06 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

קוף ירוק כתב:

לדעתי הלפרין לא יכול להיות מוזמן לנבחרת בקיץ. הוא מציג יכולת מזעזעת השנה בהמשך ליכולת החלשה מאד שלו בקמפיין האחרון. יבזורי, ניסים, לימונד והרכב של מקל את אוחיון ביחד כ2 רכזים מספיק טובים בשביל לקחת את הדקות של הלפרין. שיוכיח שהוא חוזר לשחק כדורסל ברמה גבוהה איפשהו ואז יחזור לנבחרת.

נכון, הלפרין חייב לחזור לשחק כדורסל ברמה גבוהה-כמו הקבוצות של יבזורי, ניסים ולימונד- גליל עליון, הפועל אילת, מכבי חיפה, הפועל ירושלים- אלה קבוצות רציניות!

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 5:12 pm 
Senior

הקבוצה שהלפרין משחק בה השנה לא יותר רצינית מחיפה, אילת או אפילו ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 5:40 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

גם הקבוצה של כספי

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 7:09 pm 
Junior

Iggy כתב:
קוף ירוק כתב:

נכון, הלפרין חייב לחזור לשחק כדורסל ברמה גבוהה-כמו הקבוצות של יבזורי, ניסים ולימונד- גליל עליון, הפועל אילת, מכבי חיפה, הפועל ירושלים- אלה קבוצות רציניות!

דוגי משחק בגליל עליון?
מוזר. אני הייתי מעלה אותו לפני ליאור סרף, אבל מה אני מבין.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 7:11 pm 
Hall of Famer

אני מהמר שסגל ה12 יראה כך:

5 פותחת(בדר'כ)

רכז:יוגב
ס.גארד:הלפרין
סמול:כספי
פוואר:אליהו
סנטר:תיוס

ספסל:
מקל
ניסים
פניני
קוז'אק
גרין
נעימי
כדיר

בסה'כ הנבחרת הוגרלה לבית נוח יחסית ויש סיכוי סביר לעלות ממנו לשלב הבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 10, 2013 8:33 pm 
Hall of Famer

מה עם ג׳ייק כהן ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:35 am 
Sophomore

כרגע המתאזרח הוא טיוס
אז ג'ייק כהן פחות רלוונטי
שיבק החליט לא לזמן את רוט יבזורי ואת רוטבארט

הסגל שזומן כרגע:
גל מקל, יוגב אוחיון, רביב לימונד, ניצן חנוכי, בר טימור, גיא פניני, בן רייס, ליאור אליהו, עידו קוז'יקרו, יניב גרין,
אור סולומון, שון דאוסן, אפיק ניסים, אלכס צ'וברביץ' ואלישי כדיר וכמובן גם ה'ליגיונרים': טיוס הלפרין נעימי וכספי.

http://sports.walla.co.il/?w=/151/2623726

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2013 11:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קוף ירוק כתב:
הקבוצה שהלפרין משחק בה השנה לא יותר רצינית מחיפה, אילת או אפילו ירושלים.

מקום שני בליגה הגרמנית, נדמה לי שאתה טענת שהיא חזקה יותר מהליגה הישראלית. למעשה אם לא התחלת העונה הקטסטרופלית שלהם הם היו מתחרים על המקום הראשון עכשיו. בשבועות האחרונים הנחילו תבוסות לבמברג ולאלבה וניצחו גם קבוצות צמרת אחרות כמו אולם המפתיעה מהיורוקאפ.
לא שהלפרין תרם רבות להשיגים שלהם לאחרונה, כן? למעשה ההצלחה של הקבוצה לאורך העונה היא ביחס הפוך למקומו בה... זו רק הערה מתודית על מה שאמרת על הקבוצה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2013 12:41 am 
Senior

זה שאנשים פה אומרים שעל סמך נתונים מהליגה שלנו שיבזורי יכול להחליף את הלפרין בחמישייה זה קצת מצחיק בעיני. אליפות אירופה זה לבל יורוליג ברוב המקרים(בחלק מהנבחרות המובילות יש גם יותר משחקן NBA אחד או סופרסטאר NBA כמו פארקר ואז זה כבר לבל גבוה יותר). יבזורי לא שיחק אף פעם בלבל הזה,באיזושהי ליגה אירופאית ששומרים בה יותר ברצינות מאשר אצלנו(לא, הליגה הבלקנית זה חתיכת פח אשפה אמיתי), או ביורוקאפ. אפשר להעלות אותו מהספסל אולי לכמה דקות ולראות איך זה עובד. זה לא שהלפרין מדהים. אבל כנראה שגלבוע גליל הייתה קונה בכיף טרייד של יבזורי-הלפרין גם בשלב הזה של הקריירה של האחרון. אני יכול להבין מישהו שאומר שנעימי או ניסים צריכים לפתוח במקומו. אבל יבזורי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2013 2:12 pm 
Sophomore

יבזורי בכל מקרה לא יחליף את הלפרין, כי שיבק בכלל לא זימן אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר