סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 12:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 3:59 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4360466,00.html

הפעם בהרגשה שלי נראה ש2 הצדדים הולכים להתנגשות ראש בראש שיש סיכוי לא רע שתוביל לסיום הליגה.

אני חושב שהשחקנים לא קוראים את המצב טוב, בניגוד למצבים שהיו בעבר אז הדרישות שלהם היו הרבה יותר קבילות על ידי הקבוצות (ובעיקר מכבי ת"א) הפעם הם הלכו על דרישות שפשוט לא יתקבלו על ידי מכבי ת"א ואז הפתרון הקבוע שלרוץ לשמעון מזרחי שישכנע את שאר הקבוצות פשוט לא עובד.

עוד נקודה שלדעתי השחקנים לא לקחו בחשבון שבשנים האחרונות הליגה עברה שינוי לא קטן עם בעלות פרטית של חלק גדול מהקבוצות, חוץ ממכבי גם אילת, חיפה, גלבוע, הרצליה, ירושלים במידה מסויימת, נתניה אלו קבוצות שמוחזקות היום גם על ידי בעלים פרטי שגם מזרים כסף (חלק לא מעט). מדובר באנשים עם אגו שלא ממש אוהבים נראה לי את הניסיון של השחקנים לכופף אותם לרצונות שלהם ובניגוד לעבר הפעם באמת יש אפשרות שאנשים האלה יקומו ויעשו סוף לליגה. רק בגלל שהאגו שלהם נפגע מהדרך של הדברים.

מצד שני נראה שהשחקנים טיפסו על עץ גבוה מידי שיהיה להם קשה לרדת ממנו כי אפילו היישג למראית עין כרגע יהיה קשה להם להשיג לעומת הדרישות שהם מעמידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 4:03 pm 
Hall of Famer

אני מניח שאיכשהו ימצאו הסדר שיאפשר את המשך קיום הליגה. ביטול המשך הליגה יהיה באמת משהו דראסטי ביותר, חסר תקדים ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 4:10 pm 
Senior

לא אם השחקנים יעמדו על שלהם (מה שנראה שהם בהחלט עושים). מכבי לא תסכים להסדר שיוריד את הזרים לכיוון ה3 זרים גם אם זה בעוד 3 שנים.

צריך להבין שבפעמים הקודמות השחקנים העמידו דרישות שאומנם הקבוצות לא אהבו אבל כאלה שהיו מראש סוג של פשרה בין הקבוצות, ובמיוחד כאלה שמכבי הייתה מוכנה לקבל (ואז הפעילה לחץ על הקבוצות להסכים). הפעם הדרישות הם כאלה שמכבי קודם כל לא תסכים לקבל, ולכן המנוף שהוביל לסיום השביתות הקודמות לא קיים במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 4:39 pm 
Junior

גם חולון עוברת לבעלות פרטית...
ואני מאוד מקווה שבעלי הקבוצות לא יוותרו. גם במחיר ביטול העונה.
אני הרבה יותר נהנה לראות שחקנים כמו ג'רום דייסון ופרנק האסל או בריאנט דנסטון וטסמין מיטשל על פני גלמים כמו שון דניאל שלא משנה מה יעשו מקומם בסגל מובטח ובשכר שהם לא היו מקבלים באף מקום אחר מחוץ לישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 6:47 pm 
Junior

אני חושב שכולם מסכימים שהמצב הנוכחי מצריך שינוי.
אני חושב שגם כולם מסכימים שהדרך הנוכחית בה ארגון השחקנים הולך, היא לא הדרך. זו מחאה בלי "גב", כך התרשמתי. נראה כי אנשים קצת עייפו מארגון השחקנים והבינו כי הוא גוף שלא בוחל באמצעים בשביל לדאוג לכיס של השחקנים הנמנים עליו. מה גם שהדרישות האסטרונומיות בעוד הליגה המתנהלת וכשארגון השחקנים חתום על חוזה עד תום העונה, רק גורמת לסלידה ושאט נפש מכל ההתנהלות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 6:49 pm 
Junior

סיום ופיזור הליגה ותביעה אישית נגד השחקנים על הפרת חוזה, יחייב את מכבי לשחרר את שחקניה הישראלים ולסכן את ארופה. (גם גלבוע באותו בעיה). זה לא יקרה. נקום בחמישי ונשמע שיש פשרה.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 7:05 pm 
Senior

סומו, אתה טועה. סיום ופיזור הליגה לא יחייב את מכבי או גליל בשום דבר. השחקנים לא משביתים את האימונים או את אירופה, רק את הליגה. סיום ופיזור הליגה יאפשר למכבי לגמור את העונה באירופה בלי שום בעיה וככה גם לגליל.

לגביי תביעה אישית נגד השחקנים, תרשה לי לפקפק בזה. לא מאמין שאף אחד יתבע את השחקנים אלא אם הקבוצות יתבעו על ידי מינויים וכדומה ויפסידו אז הם אולי יעבירו את האשמה לשחקנים ויתבעו אותם. אבל זה יקרה אם וכאשר בעתיד הרחוק מאד כשיתברר מה הנזקים בדיוק. לא משהו שמשפיע עכשיו.

אני גם לא חושב שמדובר על תביעה נגד השחקנים על הפרת חוזה, אם אני מבין נכון הכוונה של הקבוצות זה הרבה יותר פשוט לסיים את הליגה עכשיו, להודיע שעקב שביתת השחקנים אין אפשרות לקיים את הליגה ולכן הם החליטו על סיום הליגה. מכבי תוכל לסיים את אירופה בשקט (בלי משחקים בישראל שיציקו לה) ושאר הקבוצות פשוט ישחררו את השחקנים.

בדרך כלל הייתי אומר שמכבי תלחץ לפשרה ולגרום להסכמות אבל במקרה הנוכחי השחקנים פשוט הלכו על דרישה שהיא כזאת שמכבי בחיים לא תסכים אליה ולכן אין לה את האינטרס (מה שהיה בפעמים הקודמות) להוביל לסיום המשבר. מצידם שהליגה תסתיים עכשיו והם יוכלו להתרכז באירופה. ככה גם יתחמקו ממשחק הגמר ברוממה על הדרך (שנה הבאה עוברים הרי לבית חוץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 7:58 pm 
Junior

הפועל נשארה ליגה. חסכתי משכורות אפריל לשחקנים. יאללה לסיים. מקווה שהשחקנים לא יגיעו למשחקי הנבחרת.

יש כאן שאלה מאד מהותית והיא זכות ההתארגנות של השחקנים. היות והם הכריזו על סכסוך עבודה לפני שבועיים, וההסתדרות אישרה את הסכסוך, אז מותר להם לשבות. בעלי הקבוצות לא מכירים בזכות הזו שלהם (לשבות, להתארגן וכד'). לכן זה יהיה מעניין.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 8:05 pm 
Senior

למה בעלי הקבוצות לא מכירות בזכות שלהם לשבות? לא ראיתי שהם אמרו איפשהו שאין להם זכות לשבות, אלא שאם לא יסירו את איום השביתה הם יבטלו את הליגה. השאלה האם מותר להם לבטל את הליגה או לא.

אם לשחקנים זכות לשבות אני מניח שלבעלי הקבוצות יש זכות להשבית את הליגה בעצמם (השבתת מגן או משהו כזה אמרו פעם) במידה והם לא מגיעים להסכמות (מה שהם לא מצליחים) בשביל למזער נזקים לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 9:18 pm 
Senior

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 39828.html

השחקנים לא התגמשו, גם הקבוצות לא. הכותרות מפוצצות... הסוף בהחלט נראה קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 10:30 pm 
Junior

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 24, 2013 11:26 pm 
Hall of Famer

לסגור את הליגה. ליגה פח.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 8:24 am 
Junior

האם חיים אוחיון (מבעלי גלבוע גליל) יעמוד לדין לאחר שקרא לשחקני הכדורסל מחבלי חיזבללא בשידור ב-TV?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 8:37 am 
Sophomore

אני תומך בשחקנים שימשיכו את הקו הזה.
ושהליגה תלך לעזאזל.
היידה ליגה חצי מקצוענית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 9:41 am 
Sophomore

Red Sumo1 כתב:
האם חיים אוחיון (מבעלי גלבוע גליל) יעמוד לדין לאחר שקרא לשחקני הכדורסל מחבלי חיזבללא בשידור ב-TV?

כשליגה בסכנת סגירה, את מי זה מעניין? את אוהדי הפועל כמובן, על מנת שאח"כ במידה ויעמידו אותם לדין על קריאות/התנהגות, יוכלו להגיד אבל לו לא עשו כלום ואותנו הענישו בחומרה יתרה. בכי זה בד.נ.א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 10:40 am 
Hall of Famer

הליגה חייבת לחזור למתכונת 3 זרים בלבד. נמאס מכל אוכלי החינם שבאים לעשות סיבוב בטרמינל 3 ולספר לנו שהם מתים על ישראל כי יש פה ים, בחורות וחומוס.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 10:43 am 
Junior

כמה זרים יש בספרד ?
כמה זרים יש באיטליה ?
כמה זרים יש כמעט בכל מקום באירופה ?

שיתמודדו הישראלים כמו שמתמודדים בכל העולם. הזרים שבאים לכאן מקבלים שכר שבדרך כלל נמוך ממה שהם מקבלים במקומות אחרים, מי שאפשר לקרוא לו אוכלי חינם כאן זה דווקא לישראלים. חבורת פרזיטים ועצלנים (לא כולם, 90%) שדורכים במקום, מקבלים דקות שלא מגיע להם מבחינת יכולת, עושקים את הקבוצות ומתנגים כמו בריונים - מה בער להם להתחיל את הסכסוך הזה יום לאחר סיום העונה ולהשבית את זו הבאה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 10:52 am 
Junior

לפטופ כתב:
Red Sumo1 כתב:

כשליגה בסכנת סגירה, את מי זה מעניין? את אוהדי הפועל כמובן, על מנת שאח"כ במידה ויעמידו אותם לדין על קריאות/התנהגות, יוכלו להגיד אבל לו לא עשו כלום ואותנו הענישו בחומרה יתרה. בכי זה בד.נ.א.

אטו שיש כללים או שיש אנרכיה. להשוות בין שחקני כדורסל למחבלים זה מטומטם, רשעות לשמה שראויה לעונש בכל כנה מידה. אחרת כמו שאתה אומר, איך נרסן את החוליגנים שלנו...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 10:56 am 
Junior

ועוד משהו קטן, פרנקל, יו"ר המנהלת, זו שהבת שלו היא מרקדניות מכבי, איפה הוא? עוד שלושה ימים יש lock out והוא עושה פוצי מוצי על חופי תיאלנד. כנראה שלא באמת חשוב לו המצב וסגירת הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 11:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דובראש כתב:
אני תומך בשחקנים שימשיכו את הקו הזה.
ושהליגה תלך לעזאזל.
היידה ליגה חצי מקצוענית

כמו שאמרתי בת'רד השני, כבר יש אחת כזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 11:54 am 
Junior

תמשיכו עם ההשוואה לליגות בצרפת , ספרד ואיטליה

הרי גם שם השחקנים עושים צבא וגם שם יש אלופה אחת כבר 456 שנה רצוף.

כשהביאו רעיונות של דראפט , תקרת שכר וכו' המתנגדים (שבאופן מפתיע כרגע הם אלה שתומכים במנהלת מממ שמעון מזרחי) אמרו שלא כל מה שמתאים בחול תקף לגבינו.
מה שמתאים לליגה האירופאית (פיינל פור) הוא הסדין האדום של אותם אנשים ב-6 השנים האחרונות נגד המנהלת.
בקיצור כשצריך להביא את הדוגמאות מאירופה והן מתאימות אז יופי , כשהן לא מסתדרות עם המציאות אז מבטלים אותם.

כל הכבוד לשחקנים ששובתים , שימשיכו את השביתה כי כמו שהמצילים לא שובתים בחורף השחקנים לא יכולים לשבות בפגרה.
שנה שעברה המנהלת חתמה איתם הסכם ודחפה בישיבה האחרונה עוד זר לטופס לקבוצות שמשתמשות בחוק הרוסי (מעניין מי הקבוצה שנהנתה מהחוק הזה).

השחקנים יכולים להסתדר בלי ליגה , הם ישחקו כדורסל לכיף כי כדורסל זה הכיף שלהם. הבכירים שבהם ילכו לשחק באירופה וירוויחו לא פחות.
הפחות הבכירים ימצאו את פרנסתם בליגה הלאומית או מחוץ לענף.
הצעירים גם ככה לא מתפרנסים כרגע מכדורסל.

אותי מעניין מה יעשו העסקנים אם תבוטל הליגה??
מה יעשה מוטי אמסלם שעבר מהבקעה לאילת רק כדי שיוכל להמשיך לשבת בישיבות המנהלת?
מה יעשה עדלי מרכוס ?

בקיצור לצד אחד יש הרבה יותר מה להפסיד וזה לא השחקנים.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:07 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
הליגה חייבת לחזור למתכונת 3 זרים בלבד. נמאס מכל אוכלי החינם שבאים לעשות סיבוב בטרמינל 3 ולספר לנו שהם מתים על ישראל כי יש פה ים, בחורות וחומוס.

באותה מידה אפשר גם לטעון שצריך לבטל לגמרי את הגבלת הזרים כי נמאס כבר משחקנים ישראלים גרועים שלא צריכים להתאמץ ולהשתפר בשביל לקבל סכומי כסף מגוחכים ודקות משחק בלי שום פרופורציה ליכולת שהם מציגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 12:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
או, הגענו לטיעון הצבא! אכן, תפקיד של מש"ק ממטרות שעתיים בשבוע מקשה מאד על התפתחות השחקן הישראלי, זה מה שעוצר אותו בניגוד לספרדי, הצרפתי או היווני.
כן, השחקנים יכולים להסתדר בלי משכורת, בטוח... זו הסיבה לזה שהם נאבקים עכשיו מאבק שהוא כולו על משכורת, עם כל הכבוד למילים היפות. סחתיין על הנחישות, אנחנו מדברים על שחקנים שלא מסוגלים להיאבק מול פחות זרים מכל ליגה אחרת כשזה מגיע לכדורסל, כן? עד כדי כך הם נחושים וממוקדי מטרה.
איפה באירופה יש תקרת שכר ודראפט, אמרת? אה, פיינל פור? איכס איכס. צריך לבטל אותו גם ביורוליג.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:10 pm 
Junior

אני חשבתי שכל העונה השחקנים הישראלים שבתו. על הפרקט. או שזה היכולת האמיתית שלהם??? :nez-nayu:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 25, 2013 1:13 pm 
Hall of Famer

beatla כתב:
כל הכבוד לשחקנים ששובתים , שימשיכו את השביתה כי כמו שהמצילים לא שובתים בחורף השחקנים לא יכולים לשבות בפגרה.
שנה שעברה המנהלת חתמה איתם הסכם ודחפה בישיבה האחרונה עוד זר לטופס לקבוצות שמשתמשות בחוק הרוסי (מעניין מי הקבוצה שנהנתה מהחוק הזה).

בקיצור לצד אחד יש הרבה יותר מה להפסיד וזה לא השחקנים.

למה השחקנים לא יכולים לשבות בפגרה? שישבו בבית, כהחלטה קולקטיבית השחקנים לא יחתמו על חוזים ויאיימו בביטול העונה הבאה של הליגה. זה בדיוק אותו איום כמו האיום שאנחנו מקבלים עכשיו. מה ההבדל? שבקיץ השחקנים דואגים לחוזה הבא שלהם. השביתה תאלץ מהם הקרבה יותר גדולה מהשביתה הנוכחית, שסביר להניח שתסתיים או טו טו עם איזו פשרה מפגרת. אז בשביל זה איגוד השחקנים מפר חוזה חתום ופותח בשביתה פראית.

גם הסיפור על הזר הנוסף לא ממש אמור להפריע לאיגוד השחקנים. כמו שאמרת, מעניין כמה קבוצות נהנו מהזר הנוסף? אני לא זוכר התנגדות גדולה מדי, או בכלל, של איגוד השחקנים על הסעיף הנ"ל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה