סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 2:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 3:19 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מובילים באורלנדו 55-46 במשחק שנראה בדרך לעוד ניצחון קל.
שאר המשחקים-וושינגטון וממפיס בשיויון 55 במחצית כאשר ג'ון וול מפציץ 26 נק' עד עכשיו, הפייסרס ביתרון מבטיח מול ההוקס בבית ודנבר ממש עכשיו בדרך ל16 הרצוף שלה כנגד ההורנטס החלשים. יותר מאוחר:

יוטה-פילדלפיה
גולדן סטייט-לייקרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 4:10 am 
Hall of Famer

היה 68-68 ואז ריצה 20-2 של מיאמי הובילה ל-88-70 וסוגרת את הסיפור למיאמי שמשחקת בהילוך ראשון

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 4:13 am 
Hall of Famer

ודנבר מסיימים כנראה את הרצף שלהם היום, עם פיגור 21 הפרש בניו אורלינס במחצית, כשריאן אנדרסון עם 16 נק' במחצית (4/5 לשלוש) ובריאן רוברטס אקס הגליל עם 11 אס'.

ואגב הריצה הזאת של מיאמי, וה-MVP הרביעי שלברון הולך לקבל השנה, מעניין אותי לדעת האם יש עוד אנשים שחושבים שאפשר לדבר כבר עכשיו על זה שלברון הוא לפחות arguably הסמול הטוב בהיסטוריה, על פני לארי בירד? ואם כן, ובהנחה שמייקל, מג'יק ולארי תמיד היו שלושת הגדולים, האם זה אומר שאחרי העונה הנוכחית (בטח ובטח אם היא מסתיימת באליפות של ההיט) אפשר כבר למקם את לברון כאחד מהטופ3 בהיסטוריה של הליגה? (התנצלות כנה לאוהדי קובי אבל אני אשמח אם זה לא יהפוך לדיון על קובי, מהסיבה הפשוטה שמייקל היה טוב ממנו, ולמרות הכל, הוא לא היה המנהיג של קבוצת הכדורסל הכי מלהיבה בתולדות המשחק)

בזמן אחר במקום אחר, ג'ון וול תופר 47 נק' על הראש של מייק קונלי בנצחון 107-94 של וושינגטון. וול עם 19/24 מהקו, משחק היסטורי גם לאמקה אוקפור שקולע 21 נק', נראה לי לראשונה מאז קריירת הקולג'ים שלו :twisted: (וכן, זה שהוא קלע השנה כמה פעמים מעל 20 נק' לא אומר שאי אפשר לצחוק על היכולות ההתקפיות של רוקי השנה לעונת 04/05).

מיאמי מנצחת 107-94 באורלנדו. המשחק התנהל די על מי מנוחות עד שלברון דפק דאנק מהסרטים בהתקפת מעבר ומשם זה עבר לכמה שלשות מאסיסטים של לברון ו... זהו. לברון עם 24 נק' 11 אס' ו-9 ריב', צ'אלמרס 17 נק' (4/5 לשלוש), ריי אלן 4 שלשות, רשארד לואיס 3 שלשות, נוריס קול 3 שלשות
באורלנדו 27 ו-12 אס' לג'מיר נלסון, טוביאס האריס עם 20, איטוואן מור 13, קייל אוקווין 12, מו הארקלס עם 7 נק' (3/15 מהשדה) אבל הגנה לא רעה על לברון וסה"כ הראה פוטנציאל לא רע. הבדיחה של המשחק שייכת לון גאנדי ותסלחו לי שאני לא מצוטט אחד לאחד - "רואים שאורלנדו חסרה אנשים עם אודריך הוא המחליף הראשון מהספסל במחצית השנייה, אחרי מחצית ראשונה של 0/7 מהשדה".

אינדי מנצחת 100-94 את אטלנטה. ג'רלד גרין מוביל את הקלעים עם 19, כולל שלשת דאגר כ-30 שניות לסיום. היברט 17 ו-13, אורלנדו ג'ונסון 15, פנדרגרף 14, ג'ורג' 13, הנסברו 12 ו-11 ריב'. ג'וש סמית עם 20 למפסידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 9:28 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא מבין את ה"בטח ובטח". המעמד ההיסטורי של לברון תלוי באופן בלעדי בשאלה האם מיאמי ישיגו אליפות. כלומר, לא יודע איפה הוא ימוקם אם הם ישיגו אליפות כצפוי אבל אובדן אליפות יחזיר אותו למעמד של צ'ארלס בארקלי משודרג שהוא היה בו לפני שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 10:48 am 
Junior

לברון בוודאות יהיה טופ 10 בסוף הקריירה.

כדי להפוך לטופ 3 צריך היות מאד מיוחד ולעשות משהו שאחרים לא עשו כאשר האופציה הכי ריאלית לדעתי היא להשיג 4 אליפויות ברצף. גם שבירת הרצף של הניצחונות הרצופים אם תסתיים באליפות זה משהו מיוחד בסגנון ה72-10 שהשיגו הבולס של מייקל.

לא חושב שהמעמד של לברון יכול ללכת כרגע אחורה גם אם יפסידו אליפות אבל כדי ללכת עוד קדימה הוא בהחלט חייב להפוך את מיאמי לשושלת.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 12:15 pm 
מנהל פורום

בפינת החדשות הרעות - כריס בוש בשלושת המשחקים האחרונים עם 32 נקודות (במצטבר) ו10 מ33 מהשדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 1:02 pm 
Junior

לברון קצת היקשה על עצמו בכך שעבר לשחק במיאמי, עם שחקן על כמו ווייד וסופרסטאר כמו בוש. מה שמייחד את שלושת הגדולים הוא שהם השיגו את האליפויות מבלי לעבור קבוצה פעם אחת (מייקל עבר בשלהי הקריירה). נכון שזו קצת השוואה לא הוגנת כי מג'יק התחיל בלייקרס עם קארים ולברון התחיל בקאבס בלי כלום, אבל אין ספק ששתי אליפויות עם הקאבס היו שמות אותו גבוה יותר בהיסטוריה מאשר 3-4 אליפויות עם מיאמי. לכן אני מסכים שכדי שהוא ייכנס לטופ 3 הוא צריך לעשות משהו מיוחד, כמו כמה אליפויות ברצף, שבירת שיא הנצחונות או שבירת שיר ה-MVP. כמובן שהכל אפשרי, אבל עם אליפות אחת ואפילו שתיים, אני לא חושב שהוא יכול להכנס לטופ 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 1:41 pm 
מנהל פורום

הלייקרס כבר במצב לא פשוט, הפסידו לגולדן סטייט (היו בפיגור של 20 ומשהו) ויוטה מנצחת.
הלייקרס ב7-0 העונה במשחקים בהם פתחה החמישיה הלכאורה חזקה שלה - קובי, גאסול, האווארד, נאש, וMWP.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 1:48 pm 
Hall of Famer

ולארי בירד לא שיחק עם מקהייל, רוברט פאריש, טייני ארצ'יבלד, ביל וולטון, דניס ג'ונסון וכו' (לא כולם בשלבים חופפים)?
אגב, לטיעון של וייד ובוש הייתי מסכים מאוד בעונה הראשונה וגם בעונה שעברה. נכון לעונה הנוכחית, זה בעיקר ג'יימס עם סגל מסייע הרבה יותר טוב ממה שהיה לו בקליבלנד, ואני דווקא מדבר יותר על שחקנים כמו שיין באטייה, ריי אלן, יודוניס האסלם, רשארד לואיס, מריו צ'אלמרס, מאשר על וייד ובוש שהשנה פשוט חוסים תחת צילו של קינג ג'יימס. ראיתי את שני המשחקים האחרונים שלהם, ואם יש שחקן אחד במגרש שהיריבות לא רוצות שהכדור יגיע בכלל ליד שלו, זה לברון, כי הן יודעות שזה הולך להיגמר רע מבחינתן. עם וייד ובוש הן עוד יכולות להסתדר.

השאלה היא האם אפשר יהיה להגיד אחרי MVP ואליפות השנה, שלברון גדול מלארי? בלי להיכנס לסטט' (ואני חושב שהם יחסית די דומים מלבד העניין שלארי היה קלעי טוב יותר), ברמה של התארים:
לארי - 3 אליפויות, פעמיים MVP של הגמר, 9 פעמים חמישית העונה, 0 פעמים בנבחרת ההגנה, 3 תארי MVP, פעם אחת MVP של משחק האולסטאר.
לברון היום - אליפות אחת, פעם אחת MVP של הגמר, 6 פעמים חמישית העונה, 4 פעמים בנבחרת ההגנה, 3 תארי MVP, פעמיים MVP של משחק האולסטאר.
לברון עם אליפות ו-MVP - שתי אליפויות, פעמיים MVP של הגמר, 7 פעמים חמישית העונה, 5 פעמים בנבחרת ההגנה, 4 תארי MVP, פעמיים MVP של משחק האולסטאר. לדעתי קייס מאוד חזק. ובהנחה שלארי הוא אכן אחד מהטופ3 של כל הזמנים, ושטרנזיטיביות עובדת בויכוחים האלה, אז ללברון יש קייס חזק לטופ3 בכל הזמנים.

שושלת של 3-4 אליפויות עם מיאמי זה הדבר היחיד שיכניס אותו פנימה לטופ3? ואם זה יהיה שתי אליפויות במיאמי ועוד אליפות במקום אחר? נראה לי שאנשים פה יותר מדי מושפעים עדיין מעניין ה"Decision" והאמת שאני אחרי עונה אחת עברתי מזה הלאה. לקח החלטה, נגמר הסיפור, תתחילו לדבר כדורסל ותשאירו את הרומנטיקה לקומדיות עם ג'ניפר אניסטון :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 1:53 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
לברון קצת היקשה על עצמו בכך שעבר לשחק במיאמי, עם שחקן על כמו ווייד וסופרסטאר כמו בוש. מה שמייחד את שלושת הגדולים הוא שהם השיגו את האליפויות מבלי לעבור קבוצה פעם אחת (מייקל עבר בשלהי הקריירה). נכון שזו קצת השוואה לא הוגנת כי מג'יק התחיל בלייקרס עם קארים ולברון התחיל בקאבס בלי כלום, אבל אין ספק ששתי אליפויות עם הקאבס היו שמות אותו גבוה יותר בהיסטוריה מאשר 3-4 אליפויות עם מיאמי. לכן אני מסכים שכדי שהוא ייכנס לטופ 3 הוא צריך לעשות משהו מיוחד, כמו כמה אליפויות ברצף, שבירת שיא הנצחונות או שבירת שיר ה-MVP. כמובן שהכל אפשרי, אבל עם אליפות אחת ואפילו שתיים, אני לא חושב שהוא יכול להכנס לטופ 3.

בהחלט לא מסכים, שלושה אליפויות כאלפא דוג שוות יותר משתי אליפויות כאלה, לא משנות איפה ואיך. אם בארקלי היה לוקח אליפות עם פניקס זה היה משנה למישהו שהוא לא לקח אותה עם פילי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 2:18 pm 
מנהל פורום

Shiver כתב:
הלייקרס כבר במצב לא פשוט, הפסידו לגולדן סטייט (היו בפיגור של 20 ומשהו) ויוטה מנצחת.
הלייקרס ב7-0 העונה במשחקים בהם פתחה החמישיה הלכאורה חזקה שלה - קובי, גאסול, האווארד, נאש, וMWP.

זה נתון די מדהים. גם המאזן וגם הכמות המועטה של משחקים כאלה.

אני חושב שדיוני ה"האם המעבר של לברון למיאמי פגע בו" הם כל כך 2011. רוב התחזיות לגבי המעבר הזה - שלברון יתחרה על המעמד הבכיר מול וייד, שזה יהיה טריו ולא שחקן בודד, שמיאמי תיקח אליפויות בהליכה אבל שזו לא חוכמה, וכו' וכו', התבדו לחלוטין. גם העובדה ששלושת הגדולים לא עברו קבוצה אף פעם היא לא יותר מאנקדוטה היסטורית עם בסיס הגיוני. בכל אופן, אני מסכים עם סימון ארבע האליפויות כתנאי מספיק לכניסה לחבורה הזו. לא יודע לגבי תנאי הכרחי (ההיסטוריה תשפוט וגו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 4:16 pm 
Freshman

אני לא כל כך מביןצאת ההצהרה המובנת מאליו שבירד הוא טופ 3... סנטרים לא נחשבים בדירוג?

בכל מקרה, לברון משחק היום ברמה הגבוהה ביותר מבחחנה היסטורית. גם אם יאבד אליפות, אף אחד לא יוכל לקחת לו את השנה וחצי האחרונים ואת הדרך. שבה הוא שולט במשחק בשני צדי המגרש, אלו דברים שבארקלי ושאר הנספחים של העשירייה השנייה ההסטורית אף פעם לא עשו ברמה של לברון עשה. (היחיד שנתון לוויכוח הוא ביל וולטון שנפצע בשיאו)

בהתחלה לא התלהבתי יותר מדי מהרצף, אבל אני צפיתי לייב ב5-6 המשחקים האחרונים, והמשחקים מול קליבלנד, בוסטון, אטלנטה ואפילו שארלוט אלו משחקים שמיאמי נוסח 2011 מפסידים, חד וחלק.

השנה לברון פשוט לא נותן להם להפסיד, אין לי דרך אחרת לנסח את זה. הוא לוקח על עצמו משחקים צמודים או כאלו עם פערים, והוא סוחב את מיאמי הגנתית והתקפית.
בבוסטון היה רצף ברבע הרביעי שמיאמי הריצו את אותו מהלך כ-ל התקפה (ווייד מוביל כדור, ריי אלן עושה את עצמו מבקש את הכדור בפוסט ואז הולך לחסום ללברון שמגיע לקבל את הכדור במקום שאלן עמד בו), ואנחנו מתחילים לראות את זה יותר ויותר. מיותר לציין כמובן שהוא לקח על עצמו באותם דקות קריטיות את ג'ף גרין, שהיה בזון מטורף שלושה רבעים, וניטרל אותו.

אלו דברים שרק ג'ורדן עשה. אז עעכשיו מבחינתי המשחק הוא לראות כמה זמן לברון יכול למשוך את השיא הזה. ג'ורדן היה שם 9-10 שנים בערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 5:53 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
שושלת של 3-4 אליפויות עם מיאמי זה הדבר היחיד שיכניס אותו פנימה לטופ3? ואם זה יהיה שתי אליפויות במיאמי ועוד אליפות במקום אחר? נראה לי שאנשים פה יותר מדי מושפעים עדיין מעניין ה"Decision" והאמת שאני אחרי עונה אחת עברתי מזה הלאה. לקח החלטה, נגמר הסיפור, תתחילו לדבר כדורסל ותשאירו את הרומנטיקה לקומדיות עם ג'ניפר אניסטון :twisted:

בחירות כאלה מטיבן הן סוביקטיוביות.

אבל עדיין יש קונצנזוס די מוחלט שמייקל הוא הראשון נכון?
אני דווקא מכיר הרבה שמחשיבים את צ'מברליין לשני ולא את מג'יק ולארי.

כדי שלברון יהפוך לקונצנזוס ולא מועמד של חלק מהאנשים הוא יצטרך לעשות משהו מיוחד.

לנצח את כל סדרות הגמר הוא כבר לא יכול כי הוא הפסיד 2
לקחת קבוצה מפסידה ולהפוך לאלופה הוא לא הצליח.
אז כדי להפוך לטופ 3 ולא לטופ 10-15 הוא יצטרך לעשות משהו מיוחד.

מה זה אותו משהו מיוחד? בעיניי 4 אליפויות ברצף (ושלא יהיה ספק אני מאד אוהב את לברון , רק על הסבל שהוא גורם לאוהדי הלייקרס וקובי מגיע לו פרס מיוחד)

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 6:17 pm 
Junior

ההיט יוצאים לכמה משחקי חוץ לא קלים, אני די אופתע אם הרצף ישאר חי אחרהם. בשיקגו, בניו אורלינס החמים ובסן אנטוניו.
אם הם בכלזאת מנצחים את שלושתם, השיא נהיה מאוד ראלי כי אחרהם יהיו כמה משחקים פחות מאתגרים.

במערב דאלאס מתחילים להיות מעניינים בעיני. הם נראו גמורים לא מיזמן אבל הקדמתי להספיד אותם. קבוצה חכמה ודירק חוזר לעצמו, יש להם סיכוי להשתחל למקום שמיני אם הלייקרס ויוטה ממשיכים לקרטע.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 7:15 pm 
Senior

שימי, נדמה לי ששיקאגו תחסר את נואה(פצוע). לגבי ניו אורלינס, הם עדיין נמושה שחסרה שניים משחקני המפתח שלה. לא אומר שאלה ניצחונות בטוחים(בטח בחוץ) אבל מיאמי אמורה להיות מסוגלת לנצח את המשחקים האלו. האתגר הכי גדול זה כנראה סאן אנטוניו, אם פופ לא יושיב שוב את השלישייה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 9:35 pm 
Hall of Famer

ביטלא - כמה מתוך אותם אנשים שדירגו את ווילט במקום השני ראו אותו משחק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 9:44 pm 
Junior

אין שום מצב בעולם שפופ שוב שם את מאנו פארקר וטימי בחליפות. שום סיכוי. לא רק שהספרס קיבלו קנס בומבסטי בפעם הקודמת, גם הנסיבות שונות לגמרי. זה לא בק2בק לספרס, הם משחקים בבית, וכל עיני הNBA מרוכזות במשחק הזה כבר שבוע מראש. רק שתי הקבוצות עם המאזן הטוב בליגה אלה גם הציפיה (והתקווה של רבים) שהספרס סוףסוף ישימו סוף לרצף נצחונות של ההיט. אם פופ יעז להושיב תכוכבים שלו הוא יקבל חתיכת בקלאש עצבני מהתקשורת ואוהדים בכל הליגה.

אגב, ג'ון וול שהושמץ פה פעם במשחק מפלצתי אתמול של 47 נקודות, 8 אסיסטים ביותר מ50%, ומול ממפיס, שלא תגידו שלא שמרו עליו. בכלל בשבועות האחרונים הבןאדם עשה קפיצה גדולה ומתחיל להראות כמו התותח שציפו שיהיה. פוטנציאל להיות טופ 3 ברכזים בשנה הבאה, הג'אמפר שלו מתחיל ליפול וזה קריטי..אתלטית הוא יותר מרשים מדירק רוז.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 10:14 pm 
Junior

תותח - ברור ש-3-4 אליפויות זה רלוונטי, בטח אם אחת נוספת בקבוצה אחרת. לא נתפס ספציפית לפרטים, אלא כמו שביטלא אמר - צריך משהו מיוחד. ולא, זה לא משהו אובייקטיבי, ולכן המעבר שלו, שנבע בסוף מתסכול מהכשלונות, משחק לרעתו וצריך משהו חזק שיקזז את זה. ואני לא מבין את הדוגמא של בארקלי, שהיה באותו מעמד בפילי ובפיניקס, ולא נחשב לאחד הגדולים כי הוא לא השיג אליפות, וזה שהוא שיחק נגד ג'ורדן בשיאו זה לא נחשב. לא סתם ג'ורדן נחשב לגדול מכולם - הוא עשה משהו באמת מיוחד - 3 אליפויות רצוף בקבוצה המקורית, ועוד שלוש רצוף אחרי הפרישה, או אליפות בכל אחת משש העונות המלאות האחרונות שלו (עד החזרה בגיל 40). לברון צריך משהו בסגנון הזה. דרך אגב, חזרה שלו לקליבלנד ואליפות שם יכולה בהחלט להיות המשהו המיוחד הזה שירים אותו לטופ. נכון להיום יש לו אליפות אחת שבה הוא היה בולט, אבל לא דומיננטי כמו ג'ורדן, בירד ומג'יק. נכון להיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 10:46 pm 
Junior

הלייקרס אחרי חצי עונה היו במאזן 17-25 שלילי. אחרי כן הם רצו 19-7 חיובי, בריצה זו לרוב גאסול היה פצוע, בשאר המשחקים או שגאסול בא מהספסל וקלארק בחמישיה, או שגאסול שיחק סנטר כשהאוורד נפצע בכתף. כלומר בכל הריצה הזו קלארק שיחק כפאוור פורוורד העיקרי והרווחנו משום מקום סטרץ'-4 שנותן 10 + 7 רב' למשחק, אתלטיות ומהירות יחסית לעמדה 4, מה שאין לנו בעמדות החוץ. הוא ירד בריצה הזו רק פעמיים מ20 דקות - 18 ו13.

ב2 המשחקים האחרונים גאסול בחמישיה, קלארק מקבל פחות מ10 דקות, ג'יימסון בתקופה מעולה ירד לאזור 15 דקות, וכל זה בשביל שגאסול בקושי יתרום בהתקפה ויחרבן את ההגנה כבר בחמישיה , וככה בדיוק זה נראה. אם ככה דאנטוני יאבד את קלארק, שלא לדבר על הפלייאוף, הוא פשוט עיוור. אני לא הייתי נותן לגאסול יותר מ15 דק' כסנטר מחליף עד שיוכיח שמגיע לו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 10:52 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
תותח - ברור ש-3-4 אליפויות זה רלוונטי, בטח אם אחת נוספת בקבוצה אחרת. לא נתפס ספציפית לפרטים, אלא כמו שביטלא אמר - צריך משהו מיוחד. ולא, זה לא משהו אובייקטיבי, ולכן המעבר שלו, שנבע בסוף מתסכול מהכשלונות, משחק לרעתו וצריך משהו חזק שיקזז את זה. ואני לא מבין את הדוגמא של בארקלי, שהיה באותו מעמד בפילי ובפיניקס, ולא נחשב לאחד הגדולים כי הוא לא השיג אליפות, וזה שהוא שיחק נגד ג'ורדן בשיאו זה לא נחשב. לא סתם ג'ורדן נחשב לגדול מכולם - הוא עשה משהו באמת מיוחד - 3 אליפויות רצוף בקבוצה המקורית, ועוד שלוש רצוף אחרי הפרישה, או אליפות בכל אחת משש העונות המלאות האחרונות שלו (עד החזרה בגיל 40). לברון צריך משהו בסגנון הזה. דרך אגב, חזרה שלו לקליבלנד ואליפות שם יכולה בהחלט להיות המשהו המיוחד הזה שירים אותו לטופ. נכון להיום יש לו אליפות אחת שבה הוא היה בולט, אבל לא דומיננטי כמו ג'ורדן, בירד ומג'יק. נכון להיום.

לא. יש לו אליפות אחת בה הוא היה מאד מאד בולט. קצת אחרי האליפות הביאו כאן כתבה (ESPN אני מניח) שדירגה סטטיסטית את כל ההופעות הגדולות בכל הגמרים. אני לא זוכר אם לברון יצא ראשון או שני או שלישי, אבל בהחלט איפשהו בחמישייה הראשונה. התצוגה שלו אשתקד היתה פנומנלית, לא פחות (בעיניי, פחות גדולה רק מהאליפויות השלישית והחמישית של ג'ורדן), מאלו שראיתי לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 26, 2013 11:04 pm 
Junior

זה לא היה דירוג סטטיסטי של הגמרים (נדמה לי שזה היה דירוג סובייקטיבי של פלייאופים).
מספיק להסתכל על הסטט' של שאקיל בגמרים וזה סוגר כזה דירוג (יחד עם MJ):
גמר 2000: 38 נק' 16.7 רב', 2.7 חס', 61% מהשדה. גמר 2001: 33 נק' 15.8 רב' 4.8 אס', 3.4 חס'. גמר 2002: 36.3 נק' 12.3 רב' 3.8 אס', 2.8 חס', 59.5% שדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:00 am 
מנהל פורום

דניאל, אתה מתעקש על עניין הקבוצה האחת, ומביא את הדוגמה של ג'ורדן. אתה חושב שאם ג'ורדן היה לוקח את השש אליפויות האלה כל פעם עם קבוצה אחרת זה היה מפחית במשהו מהעניין? מה שהפך את ג'ורדן לגדול בהיסטוריה זה לא גימיקים ולא דברים מיוחדים אלא פשוט העובדה שהוא היה הגדול בהיסטוריה. סטטיסטית, הישגית ומה שתרצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:55 am 
Senior

לברון עוד לא באיזור חיוג של שאקיל מבחינת מעמד והישגים, אבל חשוב לזכור שבגמרים הלייקרס נתקלו ביריבות חלשות להחריד, אף אחת מהן לא באיזור של אוקלהומה סיטי מבחינת כישרון של השחקנים שלה. פילי הייתה ארבעה נגרים ואייברסון, אינדיאנה הייתה קבוצה חביבה ותו לא, והנטס הציגו שמות מפוארים כמו קית' ואן הורן וקרי קיטלס ליד ג'ייסון קיד. התצוגות של שאקיל היו מרשימות מאוד, אבל מצד שני- זה קצת כמו שלברון ייתן 35 10 ו-8 מול דנבר בגמר או משהו כזה. ו אני לא בא להפחית מההישגים של הלייקרס( שלושה תארים רצוף זה עצום ולא משנה מול מי ואיך).

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך ד' מרץ 27, 2013 1:14 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:58 am 
Hall of Famer

נו באמת. הוא עשה את זה מול סמיתס והדייויסים, קניון מרטין ובעיקר שיקמה מוטומבו. לא רע בכלל לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:05 am 
Senior

הכוונה שאף אחד לא נתן הרבה סיכוי לאינדיאנה, פילי ובטח שלא לנטס מול הלייקרס והן היו קבוצות נחותות מאוד בכישרון מולם. זה לא היה המצב מול הת'אנדר בשנה שעברה נגד הביתיות, ורוב האנשים כמדומני חזו שאוקלהומה תנצח.ללברון יש לפחות עוד שני תארים לקחת כדי שידברו עליו באותו הקליבר כמו שאקיל, אבל התואר הראשון שלו נעשה בצורה מרשימה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 62 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה