סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 12:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הליגה בדרך לסוף?
הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:14 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
beatla כתב:
נאור שרון דווקא דוגמה לילד שמוכן להקריב ולהשקיע כדי להצליח ולוקח החלטות שמקדמות את הקריירה שלו.

להזכיר זה ילד בכיתה י"ב שיכל השנה לקחת אליפות וגביע בנוער ולקלוע 70 נקודות. במקום זה הוא שואף למעלה.
בכיתה ט' היה הכי טוב בארץ בליגות של כיתות י'.
בכיתה י' כבר היה רכז ראשון בליגה של י"ב , ובכיתה י"א כשהחליט שאין לו אתגר עבר לאקדמיה בצרפת אותה הוא עזב כי המאמן החליט שהוא 2 ונאור חושב שהוא צריך להיות רכז.

זה שחקן שלוקח אחריות על הקריירה שלו ולא מחכה שמנהלים או מאמנים ינהלו אותה.
הוא המנכ"ל של המותג "נאור שרון" והוא עושה רק מה שטוב לעצמו.

זה שיש הורים מעורבים מאחורה זה לא לגמרי טוב מצד שני החיים מוכיחים לנו שהרבה הורים שניווטו את הקריירות של הילדים שלהם גם הצליחו. אם אבא של כספי לא היה מספיק חצוף להכניס למכבי את הסעיף שהוא חייב להיות בין 8 השחקנים שמקבלים הכי הרבה דקות אולי הילד שלו לא היה מגיע לנ.ב.א.

אז אולי השנה הוא לא כל כך מצליח אבל זה שחקן שיצליח ויהיה עוד רכז ראשון של נבחרת ישראל ובעוד 4 שנים נשמע את לאומית בוכה איך השחקן המושתן הזה עם האמא שצעקה היה כל כך גרוע בחולון ומצליח כל כך אחר כך.

אקדמיה בצרפת. נו טוב, ומה עשה שם ?
יש לנו שחקן נוסף שהיה באקדמיה בספרד והוא לדעתי לא שווה גם ליגה ארצית, וזה גם מצפיה באימונים.
ובחזרה לנאור שרון, הוא קיבל הזדמנויות ולא לקח אותם. ליגת העל זה לא לשכת הסעד, מי שלא מספיק טוב שיחפש מקום אחר והוא כרגע נראה פח זבל. שיבוא עוד 4 שנים נדבר, כולי תקווה שזה לא יהיה הרכז הראשון של נבחרת ישראל כי אליפות אירופה דרג ג' זה חרא מקום להיות בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:19 pm 
Junior

אני מאמין שהכעס שלך הוא בעיקר על האמא שבטוחה שהילד שזה זה דבר שלא היה פה עוד, ולא בגלל שילד שחגג לפני שבועיים 18 לא מצליח להשאיר רושם בליגה הראשונה.
הניתוח של ביטלא הוא מדויק. מותר לך והאמת שגם לי, לא לרצות שהוא יצליח - אני לא מת על האופי שלו ועל כל האנשים שחגים סביבו ומפזרים לו עצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 12:34 pm 
Junior

beatla כתב:
נאור שרון דווקא דוגמה לילד שמוכן להקריב ולהשקיע כדי להצליח ולוקח החלטות שמקדמות את הקריירה שלו.

להזכיר זה ילד בכיתה י"ב שיכל השנה לקחת אליפות וגביע בנוער ולקלוע 70 נקודות. במקום זה הוא שואף למעלה.
בכיתה י' כבר היה רכז ראשון בליגה של י"ב , ובכיתה י"א כשהחליט שאין לו אתגר עבר לאקדמיה בצרפת אותה הוא עזב כי המאמן החליט שהוא 2 ונאור חושב שהוא צריך להיות רכז.

זה שיש הורים מעורבים מאחורה זה לא לגמרי טוב מצד שני החיים מוכיחים לנו שהרבה הורים שניווטו את הקריירות של הילדים שלהם גם הצליחו. אם אבא של כספי לא היה מספיק חצוף להכניס למכבי את הסעיף שהוא חייב להיות בין 8 השחקנים שמקבלים הכי הרבה דקות אולי הילד שלו לא היה מגיע לנ.ב.א.

אז אולי השנה הוא לא כל כך מצליח אבל זה שחקן שיצליח ויהיה עוד רכז ראשון של נבחרת ישראל ובעוד 4 שנים נשמע את לאומית בוכה איך השחקן המושתן הזה עם האמא שצעקה היה כל כך גרוע בחולון ומצליח כל כך אחר כך.

בתי הקברות מלאים באנשים שכיכבו בי"ב ולאחר מכן כיכבו בליגה הארצית.
נכון לעכשיו, קיבל הזדמנות, אפילו כמה, גרם למאמן להצטער על כך. וציינתי שלדעתי גם הגישה מאוד בעייתית.
בעיני, כל שחקן צריך להתחיל מלמטה, מהקצה של הספסל ודרך יכולת טובה לפלס את דרכו למעלה. זו דרכו של עולם. ובסופו של דבר, מי שטוב ועובד קשה גם ישחק, ומי שלא ? יש ליגה לאומית (700 צופים, כניסה חינם), אחלה ליגה ואם תככב שם, המציאות העגומה של הכדורסל הישראלי בהכרח תקפיץ אותך לליגת העל, אם אתה טוב וגם אם אתה לא הכי טוב, פשוט כי אין משהו אחר.
להבדיל, גם פדרר בטניס לא נולד מספר אחד בעולם, כדי להתקדם בדירוג היה צריך לנצח מדורגים גבוהים ממנו עד שהגיע למעמדו. לא רואה סיבה שהשחקן הישראלי, בניגוד גמור למה שקורה בליגות מסביבנו, יקבל מקום מובטח בליגה בלי קשר ליכולת, ולצערי כבר עכשיו זה המצב בחלק מהמקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:05 pm 
Junior

בתי הקברות מלאים באנשים שהיו כוכבים בנוער והעדיפו להנות מזה מאשר לשאוף למעלה גם במחיר של וויתור על הצלחה מיידית.

בתי הקברות לא מלאים בכאלה כמו נאור שרון ששאפו למעלה וניסו להתמודד ברמה שמעל גם במחיר שכל מיני אוהדי הצלחות מיידית יקללו את אמא שלהם מהסיבה הפשוטה שאין הרבה כאלה שמעיזים לעשות את זה.

אולי נאור שרון יצליח , אולי ייכשל.
בכל מקרה הוא ממש לא דוגמה לשחקן שחושב שמגיע לו ויושב ובוכה על מר גורלו. הוא שחקן שלוקח את הגורל בידיים של עצמו והולך להתמודד עם רמה גבוהה מהרמה הנוכחית שלו.

סיפור קצר ששמעתי מגורם שלישי (אז נא לסייג) במהלך העונה שלו בכיתה י' שהתחילו הלחשושים על זה שהוא יעזוב את מכבי לצרפת שאלו את ההורים שלו למה הם עוזבים הרי הוא קיבל רכז ראשון במכבי כבר בכיתה י' משהו שלא הרבה מקבלים.
אז הם אמרו (ושוב לסייג) שהבן שלהם כבר עכשיו צריך לקבל הזדמנות להתאמן מול פרקינס ופארגו והאימוני נוער לא מקדמים אותו.

מושר ההשכל : מצד אחד הם קצת מנותקים / קופצים מעל הפופיק.
מצד שני : הילד לא מפחד מהתמודדות והוא ממש לא הטיפוס להביא כדוגמא לילד שחושב שמגיע לו הכל ורוצה שיהיו פחות זרים כדי לקבל עוד כסף.

הוא יושב על המשבצת שתומכי הזרים מכנים : מי שטוב ישחק (ושוב נא להזכיר - הוא בן 18 זה הגיל שיוגב אוחיון קיבל את ההזדמנויות הראשונות שלו והוא קיבל אותן רק בגלל שהוא היה שחקן בית בגליל בזמן שאבי בן שימול הביא תוצרת טובה יותר)

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:10 pm 
Freshman

טל כתב:
kickass כתב:

אחד הישראלים אצלנו בקבוצה שאל אותי איך אני הייתי מרגיש אם היו מביאים לתפקיד שלי מישהו מחו"ל. עניתי לו שראשית, בשנה שעברה היה מישהו אמריקאי בתפקיד שלי ועובדה שהשנה הם רוצים שאני אשאר עוד עונה כי כנראה אני מספיק טוב.

ידידי, תהיה קשוח במו"מ...הפעם שיקחו אותך למסע בארה"ב, ושיפסיקו להגיד לך שאתה מגזים עם הוצאות הדלק...

אי הנסיעה לארה"ב הייתה מהלך גאוני בסופו של יום. חברייך וודאי סיפרו לך שלא היה אאוטלט אחד לרפואה במרחק של 60 מייל.

בחזרה לנושא,
ראשית, הסירוב העיקש (והצודק) של ארגון השחקנים לשיריון של שלושה שחקנים מתחת לגיל 22 בטופס המשחק מוכיח שהמאבק הוא לא על קידום השחקן הישראלי הצעיר. אני מסכים לגמרי עם השחקנים פה כי אני לא רואה אפילו דבר אחד טוב שייצא מהחרא הזה, אבל זה סתם מוכיח שכל המשחק הזה ששוחק פה כמה ששחקנים צעירים לא מקבלים הזדמנות, הוא נטו כיסוי לסיבה האמיתית למאבק.

אחת הבעיות בכל הדיון הזה היא שכל שחקן שהשם שלו עולה פה בנוגע להזדמנות שהוא לא קיבל, מסתבר שיש לכך סיבה ואין תמימות דעים שהוא מספיק טוב. מצד שני, יש המון שחקנים שקיבלו שחקנים וחרבנו אותה לגמרי ועל כך אין עוררין. יש משהו בנקודה של קוף שאני נורא מסכים לגביה. יש לא מעט שחקנים שאם תוך חמישה מחזורים הם לא משחקים, אוטומטית יורדים לליגה לאומית. אז כן, דקות משחק זה חשוב, מצד שני, להתאמן פחות, בתנאים פחות טובים, לרוב מאמנים פחות טובים, בלי מאמני כושר ונגד שחקנים הרבה פחות טובים, לאו דווקא יישפר אותך. רוב הפעמים, וזה מניסיון, אתה תשתפר הרבה יותר מעבודה קשה נגד שחקנים יותר טובים מאשר. אז נכון, זה סקסי להגיד שאין תחליף לדקות משחק, שהיית מחוק אצל המאמן ובכלל היית הכי טוב באימונים בקבוצה בליגת העל, אבל בחייאת, כמה אפשר לשקר לעצמך בעיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:29 pm 
Junior

מליניאק עונה היום בידיעות לרוב המקטרגים כאן נגד השחקנים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4361044,00.html

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:34 pm 
Hall of Famer

Red Sumo1 כתב:

בוא נגיד שאם על הטיעונים בטור הזה של מליניאק יקום ויפול מאבק השחקנים אז כדאי שיוותרו כבר עכשיו ויחסכו לכולנו את הכאב ראש. כרגיל מצידו של מליניאק, טור פשוט מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:37 pm 
Junior

Red Sumo1 כתב:

אני לא אקבל את השלוש דקות האלו חזרה אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:42 pm 
Freshman

אף פעם לא אהבתי את מליניאק, והנה עוד הוכחה למה. דבר ראשון השביתה בנ.ב.א הייתה על עניין אחר לגמרי, גם הרבה יותר מסובכת, והשחקנים בסוף ממש לא קיבלו שום תוספת לשכרם, אלא ההפך, אבל ניחא, הרי מליניאק רשם, זה בטח נכון. דבר שני, מליניאק לא רשם פה כלום, לא הסביר שום טענה או שום סיבה למה, רק רשם סיסמאות כמו ליגה ישראלית ויאדה יאדה. זה יפה להגיד שרוב ישראלי בחמישייה יביא יותר קהל, עשית סקר שוק לזה? או שאתה סתם נהנה להגיד את זה כי זה נשמע נכון. רוב המאמנים בליגה לא תומכים במאבק של השחקנים הישראלים, רובם מתכוונים להגיע ביום חמישי לאירוע שמארגן עמית גל כנגד זה השביתה של השחקנים. שלא ייספר לי סיפורים על זה שרוב המאמנים בליגה תומכים בישראלים, הם כן תומכים בהקטנת מספר הזרים במידה ויהיו מספיק ישראלים טובים, כולנו תומכים, אבל גם רובנו מבינים שאין מספיק כאלה. מצחיק שאין שום התייחסות להתקדמות של השחקן הישראלי, לעבודה "הקשה" שהוא משקיע, ליכולות הפיזיות החסרות, הרי השחקנים הישראלים הם מושלמים וראשי הקבוצות רק רוצים לדבר אנגלית רוב השנה ובגלל זה הם מעדיפים אמריקאים, נו שוויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 1:47 pm 
Junior

kickass כתב:
טל כתב:
kickass כתב:

אחד הישראלים אצלנו בקבוצה שאל אותי איך אני הייתי מרגיש אם היו מביאים לתפקיד שלי מישהו מחו"ל. עניתי לו שראשית, בשנה שעברה היה מישהו אמריקאי בתפקיד שלי ועובדה שהשנה הם רוצים שאני אשאר עוד עונה כי כנראה אני מספיק טוב.

ידידי, תהיה קשוח במו"מ...הפעם שיקחו אותך למסע בארה"ב, ושיפסיקו להגיד לך שאתה מגזים עם הוצאות הדלק...

אי הנסיעה לארה"ב הייתה מהלך גאוני בסופו של יום. חברייך וודאי סיפרו לך שלא היה אאוטלט אחד לרפואה במרחק של 60 מייל.

בחזרה לנושא,
ראשית, הסירוב העיקש (והצודק) של ארגון השחקנים לשיריון של שלושה שחקנים מתחת לגיל 22 בטופס המשחק מוכיח שהמאבק הוא לא על קידום השחקן הישראלי הצעיר. אני מסכים לגמרי עם השחקנים פה כי אני לא רואה אפילו דבר אחד טוב שייצא מהחרא הזה, אבל זה סתם מוכיח שכל המשחק הזה ששוחק פה כמה ששחקנים צעירים לא מקבלים הזדמנות, הוא נטו כיסוי לסיבה האמיתית למאבק.

אחת הבעיות בכל הדיון הזה היא שכל שחקן שהשם שלו עולה פה בנוגע להזדמנות שהוא לא קיבל, מסתבר שיש לכך סיבה ואין תמימות דעים שהוא מספיק טוב. מצד שני, יש המון שחקנים שקיבלו שחקנים וחרבנו אותה לגמרי ועל כך אין עוררין. יש משהו בנקודה של קוף שאני נורא מסכים לגביה. יש לא מעט שחקנים שאם תוך חמישה מחזורים הם לא משחקים, אוטומטית יורדים לליגה לאומית. אז כן, דקות משחק זה חשוב, מצד שני, להתאמן פחות, בתנאים פחות טובים, לרוב מאמנים פחות טובים, בלי מאמני כושר ונגד שחקנים הרבה פחות טובים, לאו דווקא יישפר אותך. רוב הפעמים, וזה מניסיון, אתה תשתפר הרבה יותר מעבודה קשה נגד שחקנים יותר טובים מאשר. אז נכון, זה סקסי להגיד שאין תחליף לדקות משחק, שהיית מחוק אצל המאמן ובכלל היית הכי טוב באימונים בקבוצה בליגת העל, אבל בחייאת, כמה אפשר לשקר לעצמך בעיניים.

אני חושב שחוק הצעירים זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות.

דווקא צעירים רצוי שילכו לשחק בלאומית ולהוביל מאשר להתייבש.
אגב מכבי ת"א שלא כל כך מקדמת צעירים מחזיקה בסגל שלה 2 שחקנים מתחת לגיל 20. אז זה מראה מה החוק הזה שווה.
זה חוק שיגרום לשני דברים : 1.לעליית מחירים של שחקנים טובים מעל גיל 24 בליגה הלאומית. 2. למאמנים שישקרו לשחקנים מתחת לגיל 24 כדי שיבואו להתייבש על הספסל שלהם במקום לשחק בליגה הלאומית ולהגיע לליגת העל מהדלת הראשית.
שחקנים בגיל 18-23 שיכולים לשחק בליגת העל כשיש 5 זרים בהרכב אפשר לספור על יד אחת ואותם הקבוצות רוצות גם בלי חוקי צעירים.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 2:15 pm 
מנהל פורום

אחת הבעיות באשכול הזה היא שישר מקלטגים אותך כ- בעד ארגון השחקנים או נגד ארגון השחקנים ואני אישית חושב שיש פה מקום לדיון טיפה יותר רציני, שאולי התחיל בגלל השביתה אבל המשיך למשהו הרבה מעבר.

אני למשל ממש ממש נגד חוק רוסי ונגד "חוק צעירים". החוק הרוסי הוא מגוחך, לא ספורטיבי כל כך ולמעשה משרת אך ורק שחקנים מקומיים ותיקים שכבר הצליחו להתברג בליגה. העובודות הסטטיסטיות מהעונות של החוק הרוסי מוכיחות שהרבה פחות שחקנים צעירים פרצו ויש לכך גם הסבר הגיוני: מאמנים שמכריחים אותם לשתף 2 ישראלים בכל מצב יבנו מראש את הקבוצה כך שיהיו בה 2-3 "ישראלים מובילים", והנטייה שלהם תהיה לקחת כמה שפחות סיכונים עם שחקנים לא מוכחים, אלא לשתף בעיקר את אותם 2-3 ישראלים ואת הזרים. שלא לדבר על תופעת המתאזרחים המוגברת.
גם לחוק צעירים כזה או אחר תהיה בסופו של דבר השפעה שלילית, כמו שכבר הסבירו מעליי.

העניין הוא שעבורי כאוהד כדורסל אין שום עניין לראות ליגה בה 90% מהשחקנים על המגרש הם אמריקאים. מילא אם לליגה כזו הייתה הצדקה כלכלית כלשהי, אבל הרי גם ככה אין לליגה כמעט שום הכנסות מקהל וגם זכויות השידור הן בועה זמנית. אז אם גם ככה הליגה חיה על כספי ציבור אז למה לשלוח את כל הישראלים ללאומית? למה שהם לא ישחקו בליגת העל של ישראל? אז אולי לא יהיה יותר קהל, אבל בטח לא יהיה פחות.

עכשיו אני רוצה לעונת לקיקאס שאומר שבינתיים יש רק דוגמאות לשחקנים שקיבלו הזדמנות ולא כיכבו -
איך בדיוק ניתן דוגמאות לשחקנים שלא מקבלים הזדמנות שלא בצדק? הם הרי לא מקבלים הזדמנות! אז אי אפשר לדעת אם זה בצדק או לא.
אולי אפשר לקחת בערבון מוגבל את הדברים שאמר קרייג סמית', כי אולי הוא סתם חיפש את דרוקר, אבל הוא למשל טען שאדם אריאל ורפי מנקו מככבים באימונים ולא מקבלים הזדמנות כי דרוקר פחדן ומקובע (זה אני אולי קצת הוספתי פרשנות). גם אותו נאור שרון, שהוא בכלל עדיין בגיל נוער!!, כמה הוא כבר יכול להוכיח את עצמו ב-2.5 דק' שהוא נכנס לשחק? נכון שמבחינתו הוא היה צריך ללכת לליגה לאומית קודם, אבל זה אחד מהכשרונות הגדולים ביותר שיש לנו וזה אמור להיות אינטרס שלנו ששחקן כזה ישחק 15-20 דק' בליגה הבכירה כבר בגיל 18... גם אפילו אם הוא בכיין וגם אם ההורים שלו נודניקים. זה לא עניין של מגיע או לא מגיע.
אז בסדר, ג'רמי לין זה אולי מקרה חריג וקיצוני, אבל הרי אם אצלינו היה איזה ג'רמי לין כזה, אז הוא בכלל לא היה מקבל הזדמנות כי אם נפצע לך הזר החמישי, אז פשוט מטיסים במקומו עוד איזה שכיר חרב אחר, אפילו אם רק לחודש-חודשיים. לתת לישראלי צעיר להוכיח את עצמו בהיעדר הזר? חס וחלילה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 3:37 pm 
Freshman

אני אתן את שני הסנטים שלי:

אני בעד ביטול כל ההגבלות על זרים/ישראלים ובמקביל השוואת המס בין הזרים לישראלים. אם ברמה חוקית אי אפשר לעשות זאת, אז אפשר לבצע זאת דרך מנהלת הליגה שיכולה לקחת את הפרשי המס לצרכי הליגה עצמה. הישראלים צריכים להתחרות עם הזרים בתנאים שווים כפי שקורה בכל העולם. כוחות השוק ידאגו לכך שהישראלים הטובים ישחקו ומנהלי קבוצות יעדיפו שחקנים שהם מכירים על פני חתולים בשק.

אני ממש לא מתגעגע לימי שנות ה-80 של שני הזרים כשהישראלים דרשו סכומים גבוהים ולקבוצות לא היתה ברירה אלא להסכים, ואז בקיץ קראנו לא מעט על שחקנים שתבעו את הקבוצות על סכומים שלא קיבלו (כי לקבוצות לא ממש היה + שאול אייזנברג).

על פי ההצעה הזו כוחות השוק ידאגו לכך ששחקנים ישראלים לא ידרשו שכר אסטרונומי ובעלי קבוצות לא יפחדו ללכת על סגל שכולל יותר ישראלים. אז נכון שקיים הפחד של קבוצה שתחתים סגל זר מלא, אבל יש גם סיכונים בכך וראינו לא מעט זרים שארזו את הפקלאות ועזבו בין אם בגלל חוסר התאמה, בין בגלל חוסר יכולת ובין בגלל בעיות בטחוניות. קבוצה כל-זריה כזו יכולה גם להיכשל לגמרי.

לגבי הנקודה שהועלתה כאן על זרים עם אופציה של חיתוך חוזה, אז אפשר באותה מידה גם ישראלים עם אופציה דומה. מי שטוב משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:06 pm 
Freshman

קיבלתי את הטענות לגבי ההתמדה של שחקן באותה קבוצה. יש הבדל בין שחקן צעיר בין 18-19 שצריך להישאר באותה קבוצה לבין שחקן בגיל 25 שמחפש אחרי דקות המשחק.

לגבי מה שודים רשם, הוא העלה נקודת מעניינת בנוגע לכספים הציבוריים. אחרי הכל, רוב הקבוצות בליגה יכולות לחלום להגיע לתקציב מינימום בלי התמיכה של העירייה. בזמנו, נחום חופרי (ראש עיריית רעננה) טען הוא לא מתכוון לשלם לזרים אמריקאיים בכספי ציבור, הוא ביטל את התמיכה בבני השרון וזה מה שגרם לפירוק האיחוד. הוא טען גם שהעירייה יכולה לקדם את הכדורסל המקומי ואת השחקן הישראלי באמצעות השקעה במחלקת נוער ובהקמת מגרשים. יש לי חשש שראשי ערים נוספים יפעלו כמוהו, מתוך רצון לראות בקבוצות יותר שחקנים מקומיים ופחות זרים ושהשחיקה במעמד השחקן הישראלי תביא לנטישת העיריות. אמנם יש בעייתיות בזה שכספי ציבור הולכים לזרים, אבל כמו שבעלים לא מתערב בהחלטות המקצועיות של הקבוצה, גם העירייה (שהיא סוג של בעלים) לא צריכה לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:46 pm 
Senior

העיריות לא תומכות בספורט בגלל ישראלים וזה לא מעניין אותם בכלל. חופרי מן הסתם השתמש בזה כתירוץ פופוליסטי נחמד, כי אם מפרקים קבוצה עדיף שתגיד שזה בגלל זהות, ישראלים וכו' מאשר בגלל סיבות פוליטיות כאלה או אחרות. בדיוק כמו שהשחקנים מדברים עכשיו על "קידום השחקן הישראלי, אופק לשחק הישראלי הצעיר ובלה בלה בלה" כי זה מה שנשמע טוב בעיתון ובתקשורת, ולא שזה בעצם מאבק על משכורות יותר גבוהות זה הכל. כי אם תגיד שזה מאבק על כסף אז מי בדיוק יתמוך בך?

סתם דוגמא ראשל"צ זאת הקבוצה שהישראלים שלה משחקים ותורמים הכי מעט בשנתיים האחרונות והתמיכה של העירייה היא הגדולה ביותר. להסביר לך כמה זה ממש אכפת לראשי העיר. ראשי העיר שתומכים בספורט עושים את זה מסיבות פוליטיות וכי הם חושבים שזה טוב, כמות הישראלים לא ממש מעניינת אותם ואני לא חושב שמישהו צריך לחשוש שזה ישתנה. ראש עיר שרוצה לתמוך בספורט יתמוך וכזה שלא לא יתמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:48 pm 
Senior

סלים וארזה כתב:
אני בעד ביטול כל ההגבלות על זרים/ישראלים ובמקביל השוואת המס בין הזרים לישראלים. אם ברמה חוקית אי אפשר לעשות זאת, אז אפשר לבצע זאת דרך מנהלת הליגה שיכולה לקחת את הפרשי המס לצרכי הליגה עצמה. הישראלים צריכים להתחרות עם הזרים בתנאים שווים כפי שקורה בכל העולם. כוחות השוק ידאגו לכך שהישראלים הטובים ישחקו ומנהלי קבוצות יעדיפו שחקנים שהם מכירים על פני חתולים בשק.

אני לחלוטין בעד ההצעה הזאת. אבל לך תציע אותה לשחקנים... לא נראה לי שהם יקבלו אותה. הם יעדיפו 4 זרים בלי חוק רוסי מאשר ההצעה הזאת, ולא מהסיבה שקבוצות יתחילו להחתים 6-7 זרים, מהסיבה שזה יגרום לכוחות השוק להוריד את המחירים שלהם בצורה דראסטית. כי פתאום שאתה תתלבט בין להחתים את גרין או להחתים זר, גרין כבר לא יכול לדרוש 100 אלף דולר אלא יאלץ להתפשר על 40-50 או שלא תהיה לו קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 4:51 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
סלים וארזה כתב:

אני לחלוטין בעד ההצעה הזאת. אבל לך תציע אותה לשחקנים... לא נראה לי שהם יקבלו אותה. הם יעדיפו 4 זרים בלי חוק רוסי מאשר ההצעה הזאת, ולא מהסיבה שקבוצות יתחילו להחתים 6-7 זרים, מהסיבה שזה יגרום לכוחות השוק להוריד את המחירים שלהם בצורה דראסטית. כי פתאום שאתה תתלבט בין להחתים את גרין או להחתים זר, גרין כבר לא יכול לדרוש 100 אלף דולר אלא יאלץ להתפשר על 40-50 או שלא תהיה לו קבוצה.

כמו שכתבתי קודם, מעין מס מותרות על זרים. אגב, אם השחקנים באמת דואגים לקידום השחקן הישראלי ולא לכיסם, הם יכולים גם להוסיף דרישה שהמס שיגבה או לפחות חלקו יועבר לפיתוח קבוצות ילדים ונוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 5:12 pm 
Senior

beatla כתב:

הבעיה היא נאור שרון אז היא אחת וזה הציפייה שלו לשחק. אם נאור שרון מחליט לחתום בחולון בראייה שהוא עדיין בנוער והוא שנה ראשונה לא ישחק אלא יעבוד על המשחק שלו (למשל ישפר את הקליעה) שנה שנייה יקבל 6-7 דקות, שנה שנייה 11-12, ואחרי זה 15-20, ואז 20-25 אז אפשר להגיד שהוא דוגמא טובה. אבל אם בסוף השנה הוא יחליט שהוא "לא קיבל צ'אנס" אז הוא הולך למקום אחר אז לא. שחקן בגיל של נאור שרון לא צריך לצפות שהוא ישחק מיד, הוא צריך להבין שלוקח זמן לעשות את המעבר מנוער (בטח אם עדיין אל סיימת נוער) לבוגרים, שזה תהליך, שצריך להתמיד בזה ובסופו של דבר אם הוא באמת מוכשר כמו שאתה אומר והוא שחקן נבחרת בעוד 4 שנים אז הוא יהיה הרכז הפותח של חולון בעוד 4 שנים (ואז גם לאומית יעודד אותו). אם הוא לא אז הוא פשוט לא יגיע לזה.

מבחינתי הבעיה מתחילה בזה ששחקנים צעירים בגין 18-20 מצפים לשחק מיד וחושבים שמגיע להם לשחק מיד ולא באים בגישה יותר בריאה שבשנה שנתיים הראשונות הם לא יראו אולי הרבה פרקט אבל יעבדו על המשחק שלהם, ישתפרו, יראו מה הם צריכים בשביל לשחק ברמות האלה ושבסופו של דבר עם התמדה ועבודה קשה הם יגיעו לזה.

בו נראה את נאור שרון מתמיד ונשאר בחולון 3 שנים רצופות ואז אני בהחלט מוכן להגיד שהוא מנהל את הקריירה שלו נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 5:22 pm 
Senior

rony כתב:
קוף ירוק כתב:
סלים וארזה כתב:

כמו שכתבתי קודם, מעין מס מותרות על זרים. אגב, אם השחקנים באמת דואגים לקידום השחקן הישראלי ולא לכיסם, הם יכולים גם להוסיף דרישה שהמס שיגבה או לפחות חלקו יועבר לפיתוח קבוצות ילדים ונוער.

מס מותרות על זרים זה לא רעיון טוב מהסיבה היחידה שזה פשוט יגדיל את הפערים בין אלו שיש להם (מכבי, ירושלים חיפה) לאלו שאין להם. בשביל קבוצות גדולות מס מותרות כאלה זה כסף קטן (כמה כסף מכבי או ירושלים זרקו בשנים האחרונות על זרים כושלים?) אבל בשביל קבוצות כמו חולון, נתניה, אשקלון, הרצליה וכו' מס מותרות כזה הוא בלתי אפשרי. ולכן מה שזה יוביל אליו זה הגדלת הפערים בין הקבוצות שיש להם לאלו שאין להם. ולא יהיה לזה אפקט רציני מספיק על מחירי הישראלים. השוואת התנאים אבל פתיחה במקביל של השוק בלי הגבלה זה דבר שונה לחלוטין ויגרום לקוחות השוק לעשות את זה כמו שסלים אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 5:31 pm 
Freshman

ודים, יש משהו במה שאתה אומר, אבל מצד שני כמו שכתבו כאן, יש לא מעט שחקנים ישראלים שניסו את מזלם בליגת העל, ירדו לליגה השנייה, ולא ממש מתגעגעים אליהם בליגה הראשונה. אז נגיד שיש כמה שעדיין לא קיבלו הזדמנות וכמה שצריכים לקבל עוד אחת (אני אזרום אתכם על טל דן), אבל כמה כאלה כבר יש? 10? נגיד. בטח לא בכמויות גדולות, בטח לא בכמויות שאליהם שואפים בארגון השחקנים להגיע.

עוד כמה נקודות:
1. יש שמועה שמסתובבת ששחקני מכבי יודיעו היום שהם לא מצטרפים באופן רשמי לשביתה, פלוס ארגון השחקנים מתכנס היום שלושה ימים לפני המועד המקורי שהוא עצמו קבע בגלל דרישת שחקנים (על פי פרסומים זרים בוואלה), יש מצב שהחלו לצוץ סדקים בשביתה?
2. אני מת על ההצעה של סלים וארזה, האמת שחשבתי עליה לפני שבוע. לצערי, הקוף הירוק צודק, השחקנים לא בעד שוק חופשי, הם בעד שוק חופשי כל עוד המשכורת שלהם עולות ומשתפרות, במצב כזה, אבוי לבושה, הם יצטרכו להתמודד מול יותר מ-10 שחקנים בעמדה שלהם על חוזים.
3. שאלה לי ללאומית, מה הסיפור של הבחור הזה: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 49&Lang=he
שחקן או לא שחקן? באמת עצלן כמו שרשום בטוקבק שם? יכול להתפתח? ולמה הוא עוזב מלבד בטח הטענה שלו לאכלו לי שתו לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 5:37 pm 
Hall of Famer

קוף, אם מס המותרות הזה, לפחות בחלקו, יכול להיות מועבר לקבוצות לפי מפתח של כמה דקות הישראלים קיבלו בכל קבוצה, זה דווקא יכול לעבוד לטובת החלשות. ובכל מקרה, לא חייבים להחיל את המס מהזר הראשון, אפשר להחיל אותו החל מהשלישי או הרביעי ואז רק הקבוצות החזקות שמחזיקות הרבה זרים ישלמו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 5:42 pm 
Senior

אבל זאת בדיוק הבעיה עם הצעה כזאת. הגדלת הפערים. בעצם אתם נותן יתרון לקבוצות שיש להם כסף להתחזק. אז זה אולי יעזור להם כלכלית כמו שאתה מציע, אבל מבחינת איכות הליגה מה שזה יגרום זה לצמרת ברורה מאד ופערים גדולים מאד בין הקבוצות עם היכולות הכלכליות לבין אלו שאין להם את היכולת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:36 pm 
Hall of Famer

כן, אבל המס הוא פרוגרסיבי, ככל שאתה מביא זרים יקרים יותר, כך אתה משלם יותר מס. אז יכולת להיות שבטווח הקצר נראה פערים גדולים יותר באיכות בין העשירות לעניות, אבל בטווח הארוך קבוצות שישתפו הרבה ישראלים יוכלו לצמצם את פערי התקציב מהקבוצות החזקות שמביאות הרבה זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 6:49 pm 
Senior

אני חושב שהבעיה העיקרית היא לא אם שני ישראלים ישחקו שלוש וחצי דקות ברבע או ארבעה ישראלים ישחקו שמונה דקות בשני רבעים לא עוקבים.
לא שאני מזלזל בעיוות של הפרשי המסים בין ישראלים לזרים (וכמובן שיש לבטלו, לא כדי לקדם את השחקן הישראלי אלא כי זה פשוט לא צודק) אבל הבעיה העיקרית היא שאין שחקנים טובים. יש שחקן ישראלי צעיר אחד בערך שאני יכול לחשוב עליו (מקל), כל השאר הם פשוט לא זה.

למה זה? אולי כי לא נותנים להם לשחק אבל אני בספק אם ההתקדמות של הישראלים המובילים של לפני 15 שנה ככה (קטש, טפירו, שפר, שלף, בורשטיין, גרין ואחרים, רשימה שבאמת מדברת בעד עצמה) הגיעה בזכות זה שנתנו להם לשחק, אני די בטוח שככה או ככה הכשרונות שלהם היו באים לידי ביטוי גם בסביבה עתירת זרים כמו היום.

השאלה שאותי באמת מעניינת היא, למה היום כל מה שיש לנו זה שלושה שחקנים פחות או יותר שהיו משתלבים בקצפת הישראלית של פעם.

יש שיגידו שהטיפול בנוער התדרדר, מצטער, לא בטוח שקונה. יש שיאשימו את הנוסטלגיה שצובעת הכול בורוד מטעה, אולי.
לי אישית אין תשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 7:00 pm 
Senior

לי דווקא יש תשובה (חלקית) והיא נובעת מהשינויים בעולם מה לעשות. היום העולם הוא דיגיטלי, טלוויזיה, אינטרנט, מחשב, אייפונים ועוד מיליון ואחד דברים. אם פעם הילדים היו יוצאים ומשחקים הרבה יותר ונמצאים בחוץ כל הזמן היום הם בבית, במחשב, בפייסבוק. ומכיוון שכדורסל גם ככה לא היה משחק של המעמד הנמוך, שכונות המצוקה או דברים כאלה אלא דווקא של המעמד המבוסס יותר אז הוא נפגע בזה הרבה יותר מאשר כדורגל למשל.

אם פעם לשחקן צעיר לא היה מה לעשות מלבד ללכת לשחק כדורסל כל היום אז היום יש לו הרבה יותר פיטויים והרבה יותר דברים אחרים לעשות מללכת כל היום ולזרוק לסל.

אז פחות כשרונות טיבעיים גדלים, וצריך יותר לחפש אותם ולפתח אותם אבל הדבר הזה לא קרה בכלל בעבר ורק בשנים האחרונות אחרי הירידה של כל הנבחרות לדרגים נמוכים הבינו שאם לא יתחילו לעשות פה מהלכים למצוא את השחקנים ולפתח אותם, לקדם אותם ולעודד אותם לעבוד על המשחק שלהם בגיל צעיר אז הכדורסל שלנו ימצא מקודם של קבע בדרגים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 27, 2013 7:07 pm 
Hall of Famer

הטור של מליניאק מביך מאד. זה טור שמאיר בצורה יפה את הבעיה בעיתונות הספורט. הכותב בא עם עמדה מהבית ועכשיו צריך לאנוס את המציאות בכדי שתתאים לעמדה שלו.
נתחיל מהמשפטים הבאים-
"שמעתי את שמואל פרנקל, יו"ר מינהלת ליגת העל בכדורסל, מודיע ממרומי חופשתו בתאילנד ששלושה ישראלים בחמישייה של כל קבוצה ישחקו רק על גופתו."
"אפשר להתווכח אם יש 60 שחקנים ישראלים למלא שלוש עמדות בכל קבוצה. אפשר למחות על דרכי המשא ומתן והפתרונות. אבל אם המטרה של בעלי הקבוצות ויו"ר המינהלת היא להנציח רוב של זרים בחמישייה, שיסגרו את הבסטה ויילכו הביתה."
"אני זוכר זמנים ששיחקו שני זרים בקבוצה, ועוד מתאזרח או שניים. זה לא הפריע לקבוצות להצליח באירופה והייתה אחלה ליגה".

משני המשפטים הראשונים אפשר להבין שמליניאק חושב שלטובת הכדורסל הישראלי צריך שלא יהיה פה רוב של זרים בקבוצות, אבל אז מגיע המשפט השלישי וכולנו מבולבלים. לא רוצים רוב של זר מחד ומאידך התרפקות נוסטלגית על הזמנים שבהם בחמישיה שיחק ישראלי אחד ובמקרה הטוב 2 ושלושה ילידי ארה"ב, שמליניאק לא טורח לציין שרוב המתאזרחים גם נעלמו מיד אחרי שהיכולת שלהם להתפרנס מכדורסל תמה וחלקם גם היו יהודים בזכות חותמת גומי של רבנים בארה"ב. כמובן שגם מליניאק לא טורח לציין שהקבוצות הצליחו במצב הזה, כי זה היה המצב בכל אירופה. מקומיים ושני זרים בלבד. מאז התרחש חוק בוסמן וחוקי הגבלת האמריקאים בכל אירופה התרופפו מאד. המצב הנוסטלגי של מליניאק כיום יפריע מאד לקבוצות להצליח באירופה. לגבי האחלה ליגה, שילך לארכיון בית אריאלה (או שיתקשר לאורן80) ויקרא את כל הכתבות שהספידו בשנות השמונים את הכדורסל הישראלי ואני בטוח שהוא גם ימצא שם כמה כתבות שהכותב הוא אחד אלמוני, אריה מליניאק.

נמשיך עם דמגוגיה - " את פרס ישראל נתנו לשמעון מזרחי, שלקח את הקבוצה שלו לשחק בליגה האדריאטית כי לא נתנו לו לשתף שישה זרים"
למה לא לזרות קצת בוץ בשמעון מזרחי, שאמנם לקח את מכבי לשחק באדריאטית, אבל המשיך גם לשחק בליגה הישראלית.

נסיים בגיבוב השטויות הבא - "השחקנים שובתים בזמן שיש הסכם תקף, כי כל השביתות בעולם מתקיימות כשיש הסכם. מתי רוצים שעובדי נתב"ג יכריזו שביתה, ביום כיפור? גם שביתת שחקני ה־NBA נראתה מוגזמת. המצב הכלכלי באמריקה לא טוב, בעלי הקבוצות הפסידו מאות מיליונים בעונה, והשחקנים המיליונרים דרשו תוספת לשכרם. בסוף הם קיבלו!"

מצד אחד מליניאק מספר לנו שכל השביתות בעולם מתקיימות כשיש הסכם ומיד מביא לנו את הדוגמא של שביתת האן.בי.איי שהחלה בדיוק אחרי שההסכם הסתיים. כמובן שכמו שציינו קודם לכן, השחקנים ממש לא קיבלו תוספת שכר והמנצחים הגדולים מהשביתה הזאת יצאו בעלי הקבוצות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 481 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3, סאבוניס ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: