kickass כתב:
סומו, מי הוא אותו עיתונאי ספורט? בכל מקרה, אין הרבה מה להגיב, כל מה שהוא כתב כבר דוסקס כאן על ימין ועל שמאל.
אגב, תוסיפו את זה שגם שחקני אילת הודיעו שהם לא שובתים. אז יש לנו כבר שתי קבוצות ויהוא אורלנד שהודיעו שהם לא מתכוונים לשבות. כפי שכבר כתבתי? יכול להיות שזו לא חזית כל כך אחידה? להערכתי זה גם לא הסוף. אם להגיד את האמת, אני במקום השחקנים עושה שמיכה אדומה לניר אלון, מודיע שהם כן מתכוונים לשחק ביום שבת ומודיע שמעתה יש צוות משא ומתן חדש מטעם השחקנים, אבל זה רק אני.
אם אני קורא את המפה נכון, וכנראה שלא, יהיה גם יהיה מחזור ביום שבת, לדעתי גם יהיה הסכם עד אז. הבעיה העיקרית של ארגון השחקנים שהם ירו את הכדור האחרון שלהם, קרי שביתה, ברבע הראשון של המשחק. לקבוצות יש עוד כמה כדורים לירות (אי תשלום משכורות מלאות בגין השביתה, סגירת הליגה וכו') ויש לי תחושה שגם השחקנים מבינים את זה, מה גם, שהם מפחדים שאם הם ילכו עד הסוף אז גם הקבוצות ילכו עד הסוף לגבי העונה הבאה, קרי שוק פתוח לזרים ואז נראה אותם נאבקים. לכן לדעתי העניין ייסגר בחוק רוסי לשנתיים כשאחרי שנתיים מתכנסים לדבר שוב (די בטוח שהפעם המנהלת תדאג שיהיה סעיף איסור שביתה או לחילופין פיצוי הקבוצות על שביתה, בתמורה לתשלום משכורות לשחקנים ששבתו עד כה). במצב הזה ניר אלון יוצא עם מינימום נזקים, למרות שחדי העין יבחינו שגם עם מינימום רווחים והקבוצות גם ייצאו עם מינימום נזקים, וגם כאן, מינימום רווחים.
במידה ואני לא קורא את זה נכון, היי, יוצאים לחופש.
אין ספק שלא כל השחקנים רוצים לשבות.
אגב לדעתי אם נחלק את השחקנים למי בעד ומי נגד נגלה שיש 3 קבוצות עיקריות
1. הוותיקים שעומדים לסיים את הקריירה ובלי חוק רוסי לא יהיה להם מקום בקרוב - מתן נאור , טפירו , קוזיקרו - כל אלה בעד והם גם דוברי המאבק
2. אלה שמתפרנסים יפה בשנים אלו ואמורים להתפרנס יפה גם בשלוש-ארבע הקרובות - שחקני מכבי , יהוא אורלנד , דגן יבזורי , חנוכי , גל מקל - רוב אלה להערכתי נגד השביתה וחלקם פשוט לא מעיזים להגיד את זה בפומבי
3. הצעירים שעדיין לא פרצו או ביססו את מעמדם המוחלט ככוכבים / שחקני רוטציה לגיטימים אלה להערכתי לא כל כך מבינים על מה המהומה.
מצד אחד אוכלים להם את הראש שמצב הישראלי על הפנים ואין להם סיכוי להתקדם , מצד שני השחקנים מקבוצה 1 לא ייתנו לחוק הצעירים לעבור כך שהשביתה היא לא באמת בשבילם , מצד שלישי אלה שחקנים שמפחדים שהשבתת הליגה תפגע בהם מקצועית וכלכלית כאחד בקיצור אלה שחקנים שבעיקר נגררים בעסק ולא במקרה לא שמענו את הקול שלהם עד כה.