סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' מאי 18, 2025 11:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 3:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Super Mario כתב:
דווייט הווארד בשיאו היה שווה רק טיפה פחות מקונטנדרית עם ג'אמיר נלסון, רדיק וראיין אנדרסון באורלנדו.

זה כבר מרגיש כמו נצח מאז שחזינו את זה, אבל הווארד ביכולת פיזית מלאה הוא אחד משחקני ההגנה הגדולים בהסטוריה, ויכול לפתור המון בעיות ללייקרס בצד הזה של המגרש. כך שהם רק יהיו צריכים להיות קבוצת התקפה סבירה פלוס, והם כבר קונטנרית.

על כמה אורלנדו באמת היתה קונטנדרית אז ועל התנאים שהביאו אותה לגמר הליגה כבר הרחיבו הרבה, אז לא אוסיף מעבר לכך מלבד מה שאומר שהמג'יק הגיעו עם דוויט כאלפא דוג לגמר לפני 4 עונות והעובדה שעם דווייט ככינור השני הלייקרס מתמודדים על פלייאוף מתרחשת העונה.

אציין שאף פעם לא הייתי על העגלה של הווארד. הוא ריבאונדר ענק, חוסם גדול, גוף למות עבורו-הכל נכון. אבל הוא גם מוגבל מאד התקפית, אופי בעייתי ובימים של סנטרים גדולים באמת בליגה (האקים, רובינסון, יואינג, שאק) הוא לא היה נחשב אפילו קרוב לסופרסטאר שהוא נחשב בשיאו בליגה. בשנים האחרונות נכנסו לליגה כמה שחקנים עם גופות גדולים שגם הם ריבאונדרים וחוסמים, אולי לא כולם אתלטים ענקים כמו הווארד אבל בהחלט עושים עבודה: לארי סאנדרס שהראה לו רק במפגש האחרון מול הבאקס שהוא ממש לא מפחד ממנו, היברט שהוא לא אתלט בכלל אבל יכול לשים גוף על כל אחד בליגה ולוקח את הריבאונד וחוסם מצוין, אשיק שאין לו יח"צ מי-יודע-מה אבל גם הוא גוף גדול וריבאונדר לא פחות טוב מהווארד, דיאנדרה ג'ורדן שיודע לקפוץ בזכות עצמו.

בקיצור, מי שרוצה להתלות באותו גמר של אורלנדו כאיזו הוכחה לגדולה פוטנציאלית של הווארד כמי שיכול עם קובי להוביל קונטנדרית-שיבושם לו. אני חושב שזה מוגזם לא במעט, ושהמצב הנוכחי הוא אינדיקציה קצת יותר טובה למה הציוות הזה באמת שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 3:56 pm 
Hall of Famer

הרבה מדברים על כך שאם הווארד היה משחק בשנות ה-90', סנטרים כמו יואינג, רובינסון, שאק או אולג'ואן לא היו רואים אותו ממטר.
צריך אבל להסתכל גם מנקודת המבט של הווארד - אין ולא הייתה לו לאורך הקריירה שלו שום סיבה לעבוד קשה ולפתח משחק פוסט טכני, בהתחשב בזה שאין לו אף יריב ראוי בעמדת הסנטר, בטח ובטח ב-4-5 שנים האחרונות (שאקיל פרש/הזדקן, יאו מינג פרש, אנדרו ביינום בעיות ברכיים, גרג אודן פלופ, את דאנקן לא סופרים, תאביט פלופ, היברט רכרוכי).
אין לי ספק שזו אבולוציה של המשחק וטרנדים שמשתנים. זה קשור גם לשינוי החוקים באן בי איי, אבל לא רק. אי אפשר לדעת אם עוד 4-5 שנים יגיע סנטר דומיננטי אחד שישנה את הטרנד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 4:07 pm 
Freshman

אתה עושה להווארד עוול גדול כשאתה מנתח את ההגנה שלו רק מיכולתו להוריד ריבאונדים ולחסום.

הווארד בשיאו היה איזורית של שחקן אחד. הוא היה עומד בהגנה מעבר לקו העונשין והיה מספיק זריז וארוך כדי לסגור את הצבע ו(!) לצאת לקלעים ולהפריע למסירות.

אין לו את הכישרון ההתקפי של יואינג, בוודאי שלא של האקים, אבל גם הווארד יודע להשפיע על משחק הכדורסל ברמה של סופרסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 4:14 pm 
Hall of Famer

מריו, גם אם אני מקבל את טענתך על הווארד בשיאו, שוב-הווארד לא בשיאו ולא נראה בשיאו בעונה הזאת ובשתי העונות הקודמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 4:19 pm 
Freshman

ברור, הכל בהנחה שהוא יחזור לכושר הפיזי שהיה בו לפני הפציעה, דבר שכמובן ממש לא מובן מאליו.

אבל, בדרך כלל לוקח עונה וחצי בערך כדי לחזור כמו שצריך (לחזור לשיא הכושר) מפציעות חמורות. מוקדם להגיד שהוא כבר לא יהיה אותו שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 5:14 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
הרבה מדברים על כך שאם הווארד היה משחק בשנות ה-90', סנטרים כמו יואינג, רובינסון, שאק או אולג'ואן לא היו רואים אותו ממטר.
צריך אבל להסתכל גם מנקודת המבט של הווארד - אין ולא הייתה לו לאורך הקריירה שלו שום סיבה לעבוד קשה ולפתח משחק פוסט טכני, בהתחשב בזה שאין לו אף יריב ראוי בעמדת הסנטר, בטח ובטח ב-4-5 שנים האחרונות (שאקיל פרש/הזדקן, יאו מינג פרש, אנדרו ביינום בעיות ברכיים, גרג אודן פלופ, את דאנקן לא סופרים, תאביט פלופ, היברט רכרוכי).
אין לי ספק שזו אבולוציה של המשחק וטרנדים שמשתנים. זה קשור גם לשינוי החוקים באן בי איי, אבל לא רק. אי אפשר לדעת אם עוד 4-5 שנים יגיע סנטר דומיננטי אחד שישנה את הטרנד.

שום סיבה חוץ מ... הממ... להיות שחקן יותר טוב :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 6:52 pm 
Hall of Famer

ומי אמר שכל שחקן רוצה להשתפר ולהיות שחקן יותר טוב? יש כאלה שנוח להם לשמר את הקיים מאשר להשקיע את האקסטרה ולשפר את יכולות המשחק שלהם. הווארד דווקא התקדם לאורך השנים, והוסיף כמה מהלכי הוק נחמדים, אבל לדעתי העבודה העיקרית שהיו צריכים לעבוד איתו היא דווקא עבודה במשחק 5 על 5 ופחות במהלכי פוסט, שם הוא נוטה לאבד כדורים בדאבל טים. אם הלייקרס (או אורלנדו) היו בונים תרגילים לקבלת כדור של הווארד בתוך הצבע או ממש מתחת לסל (כמו שפיל ג'קסון בנה לשאקיל בתריפיט) היו מדברים פה על הווארד באופן שונה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 7:03 pm 
Senior

תהייה\שאלה
מי אמר בדיוק שהווארד נשאר בלייקרס בכלל? לא זכור לי ציטוט כזה שלו. אם קובי פורש בעוד שנה הווארד פוטנציאלית נשאר אם חבורת שחקנים פחות טובה מאשר באורלנדו. למה שהוא יעשה את זה בדיוק?
והיחסים שלו עם קובי לא ממש נראה לי תורמים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 7:05 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
sir charles כתב:
התותח המפוברק כתב:

שום סיבה חוץ מ... הממ... להיות שחקן יותר טוב :roll:

וגם לזכות בתארים בזכות זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 7:20 pm 
Freshman

בסדר, די ברור שאם להאוורד היה את מושר העובדה של בראיינט נניח, היינו מדברים עליו בלבל שונה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 7:23 pm 
Hall of Famer

ראובן - אני מבין שיואינג, רובינסון ואולג'ואן זכו בהרבה תארים בזכות זה שהם השתפרו כל שנה (אגב, רובם לדעתי הגיעו לשיא שלהם תוך איזה 3-4 שנים):
יואינג = 0
אולג'ואן = 2, בעונה ה-10 שלו בליגה, תודות לפרישה של מייקל ג'ורדן
רובינסון = 2, ככינור שני/שלישי לטים דאנקן.

אגב שלושתם לדעתי היו מצוינים תוך עונה-שתיים, ונשארו ברמה הזאת לאורך הקריירה.
הסנטר היחיד שאני יכול להגיד שזכה באליפויות הרבה בזכות שיפור שעשה במשחק שלו זה שאקיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 8:12 pm 
מנהל פורום

בלבלת בין תנאי מספיק ותנאי הכרחי.

בכל אופן, לדעתי הלוגיקה שלי היא מאוד פשוטה:

הנחה א': הווארד רוצה לזכות בתארים
עובדה: הווארד לא זכה בתארים
הנחה ב': אם הווארד היה משפר את יכולותיו זה היה מגדיל את הסיכוי לזכייה בתארים

מסקנה: יש להווארד סיבות לרצות להשתפר (בניגוד להנחה שלך שאין לו סיבה כזו). אולי זה בלתי אפשרי להשתפר, אבל זה לא מה שטענת וממילא לא ברור לי מה אולג'ואן קשור לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 8:39 pm 
Hall of Famer

אם לברון ג'יימס, אחד השחקנים האחרונים שאפשר להגיד עליו שלא רוצה לנצח ולזכות באליפויות, עבר למיאמי כדי לקחת אליפות, זה אומר דרשני בנוגע לכמה שהווארד יכול להאמין ששיפור של יכולותיו יביא לו אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 9:02 pm 
מנהל פורום

במקרה של אולג'ואן היה קל להצביע על הפירכה הלוגית. הפעם באמת בלבלת אותי. או בקיצור, מה?

(ואגב, אולי כדאי להזכיר שלברון לא רק עבר למיאמי אלא גם שיפר מאוד משמעותית את המשחק שלו. לא זכורות לי התייחסויות אליו כאל מועמד לDOY לפני השנתיים האחרונות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 11:43 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
במקרה הזה לא זכור לך כי אתה פשוט לא זוכר. לברון הגיע שני בהצבעה ל-DOY כבר לפני ארבע שנים (מקום 4 לפני שלוש, 9 לפני שנתיים, שוב 4 לפני שנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 11:51 pm 
מנהל פורום

טוב, אכן לא זכרתי. אבל אם לנסח את זה אחרת - בניגוד לשנתיים האחרונות, שם יש קונצנזוס על ההגנה שלו, זכורות לי התייחסויות שונות לגמרי אליו כשחקן הגנה בינוני בעבר. בכל אופן, אתה חולק על עצם הטענה שהוא שיפר מאוד את ההגנה שלו (ולא רק אותה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 31, 2013 11:54 pm 
Senior

דרך אגב, הבעיה עם הווארד שחוץ מעונה אחת, ממוצעי הקריירה שלו בנקודות דומים לאלו של...ברוק לופז. צריך להסתכל יותר בהערכה על היכולת של ואן גאנדי להוציא ממנו את המקסימום בהתקפה. לכן אני לא חושב שהוא "מספיק טוב", גם אם כל הליגה תתמלא בג'ואל אנתונים וזו תהיה הרמה שמולה הוא יצטרך להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 1:50 am 
Freshman

לברון שיפר מאוד את ההגנה לקראת עונת האמ וי פי הראשונה שלו.

מה שהוא כן שיפר מאוד באופן עקבי מאז שהגיע למיאמי זה הג'אמפ שוט ומשחק הפוסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 4:59 pm 
Hall of Famer

קרלוס בוזר מכניס אגרוף לשופט:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 5:34 pm 
Senior

יכנס בטוח ל-shaqting a fool הקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 5:44 pm 
Freshman

אם זה היה קורה למשה ביטון, הוא היה מפוצץ את המשחק והקבוצה של בוזר היתה מפסידה טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 6:08 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איך קרופורד הצליח ללכת אחרי זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 9:36 am 
Hall of Famer

נכניס את זה לכאן: יוטה עם נצחון חמישי ברציפות הלילה, הפעם 102-112 על פורטלנד המידרדרת.

ובבוקר יום רביעי (נדמה לי 5:30 שעון ישראל) משחק להיות או לחדול לדאלאס, שמתארחת אצל הלייקרס.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ג' אפריל 02, 2013 12:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 11:16 am 
Junior

אם יוטה והלייקרס מסיימים בשיוויון מי נכנס לפליאוף?

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 11:29 am 
Hall of Famer

beatla כתב:
אם יוטה והלייקרס מסיימים בשיוויון מי נכנס לפליאוף?

יוטה. מה שכן, הלו"ז של הלייקרס עד הסוף נראה יותר נוח מזה של הג'אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, d.k., goldman, Google [Bot], idpwf1, shmueliki, uriel17, נביא בעירו ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: