סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 19, 2025 2:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 11:36 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה לי שמה שנדב מתכוון זה שסמית' אנדרסייזד ל-4 וכספי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 11:40 pm 
Hall of Famer

נו, אז אדרבה - יש מקום לכספי במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 11:45 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נו, אז הוא 1.96. זה סותר את העובדה שהוא משחק כגבוה שני חלק גדול מהמשחק ושכספי היה יכול להתאים בדיוק באותה נישה. שזה בדיוק היה הדיון כאן?

האמת היא שלא שמתי לב אם סמית' משחק 4 העונה, אבל אם הוא משחק-ברור לגמרי שזו רחוקה מלהיות העמדה הטבעית שלו. הוא סווינגמן שהכח שלו הוא בקליעה, אין לו סייז להתמודד מתחת לסלים וכל שימוש בו בעמדה הזאת הוא לא יותר מאילוץ די קיצוני. כספי אמור להרגיש הרבה יותר נוח מסמית' בעמדה 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:03 am 
Hall of Famer

הוא משחק המון 4 ברצף הנצחונות של הקבוצה. בדרך כלל נק"מ יעלה כגבוה ראשון לצד ג'יימס, אבל ג'יימס ופלאניניץ כמעט לעולם לא משחקים ביחד, ובדרך כלל כשמדלי על הספסל, (שזה הרבה לאור העובדה שהוא שחקן לא משהו) סמית' משחק ב-4. או במילים אחרות - המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:04 am 
Hall of Famer

אוקיי, אז זה גימיק שקצת עובד לאחרונה, בסדר. זה לא עושה את סמית' לשחקן שבאמת קשור לעמדה 4, וזה לא עושה את זה נכון לשחק איתו ככזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:07 am 
Hall of Famer

עם זה אני מסכים. אבל הרעיון בבסיס כן נכון בעיניי (כי בעיניי, הכדורסל האירופאי הוא קודם כל כדורסל של גארדים. למעשה, הקבוצה האירופאית האידיאלית מבחינתי, היא כזאת שבה יהיה סנטר אחד רציני, שלושה סווינמגנים, ומנהל משחק פנטסטי).
ומכיוון שהרעיון בבסיס כן נכון בעיניי - כספי היה יכול להתאים כמו כפפה. כי הוא יותר גבוה ויותר 4 אמיתי מאשר סמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
עם זה אני מסכים. אבל הרעיון בבסיס כן נכון בעיניי (כי בעיניי, הכדורסל האירופאי הוא קודם כל כדורסל של גארדים. למעשה, הקבוצה האירופאית האידיאלית מבחינתי, היא כזאת שבה יהיה סנטר אחד רציני, שלושה סווינמגנים, ומנהל משחק פנטסטי).
ומכיוון שהרעיון בבסיס כן נכון בעיניי - כספי היה יכול להתאים כמו כפפה. כי הוא יותר גבוה ויותר 4 אמיתי מאשר סמית'.

זה נכון שכספי יותר גבוה מסמית' אבל זה אולי הדבר היחיד שבו הוא פאוור פורוורד יותר טוב ממנו. אין לכספי משחק עם הגב לסל ויותר חשוב, בניגוד לסמית שהוא שומר פוסט מצוין שמסוגל להחזיק עמדה גם מול שחקנים חזקים ממנו לעומרי יש יסודות הגנה לא משהו שימנעו ממנו להגן כראוי על מספרי 4 שמשחקים בפנים.
בכל אופן אני חושב שבמשחק האירופאי חשוב מאוד שיהיה לך סטרץ 4 וחמישיה עם עומרי כ4 יכולה להיות יעילה התקפית במידה ויהיה לו מחליף שעושה הגנה וריבאונד יותר טוב ממנו (טיוס). אין לו את הפלואידיות, יכולת המסירה והגויאבה של אליהו אבל הלב האגרסיביות והקליעה מ3 שלו בשורה התחתונה מטים את הכף לטובתו מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 7:31 am 
Sophomore

יכולות החסימה והריבאונד של סמית' הם מדהימות כשמסתכלים על הגובה שלו ועל העובדה שהוא לא יותר מאתלט בינוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 8:39 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
אוקיי, אז זה גימיק שקצת עובד לאחרונה, בסדר. זה לא עושה את סמית' לשחקן שבאמת קשור לעמדה 4, וזה לא עושה את זה נכון לשחק איתו ככזה.

החוסר להודות שטעית בסלניוז הוא די מדהים. נדב, כנראה לא ראית את מכבי בסיבוב השני של הטופ 16 כשאתה מעלה תהיות מה הקשר בין סמית' לעמדה מספר 4, ואחרי שמאמתים אותך עם זה שהוא שיחק בעמדת הפאוור חלקים נרחבים מהמשחקים האחרונים של הצהובים אתה מוכן ללכת עד "גימיק שקצת עובד לאחרונה". אז בוא נצא מההתפלפלויות והאגו ונודה שזה לא גימיק, אלא פשוט הצלחה אדירה של בלאט שהחל לשחק עם חמישיות נמוכות שהובילו לאחד הקאמבקים הכי מטורפים בתולדות הכדורסל האירופאי, מקבוצה על הקרשים לקבוצה שבקונסטלציה מאד הגיונית יכולה להיות פייבוריטית להגיע לפיינל פור בהצלבה.

אני לא מת על החמישיות הנמוכות הללו, יש להם מספיק חסרונות ואני בספק אם הם יכולים להוביל אותך למשהו מעבר לפיינל פור מזדמן, אבל אין ספק שכספי עם הסייז שלו, עם הפייטריות שלו ועם היכולת שלו לקלוע מבחוץ הוא "4" נמוך מצויין.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 9:22 am 
Hall of Famer

ואני, לעומת זאת, מת על הפסיכולוגיסטיה בשקל תשעים שגדולי הפרופסורים בסלניוז אוהבים לתת לפעמים. אין לי שמץ של בעיה להודות בטעות. ההגדרה שלי היתה קצת אנדרסטייטמנט לטעמך? טאף לאק, אני בטח לא מנסה להצדיק משהו בדיעבד. אני אומר באופן מפורש שדווין סמית' הוא לא 4 ולאורך זמן אין שום יתרון לשחק איתו כ4, וגם אם במהלך כל הריצה המטורפת של אלקטרה (ואכן ראיתי הרבה פחות משחקים בשלב הזה, למען האמת רק את המשחק נגד חימקי במלואו ולכן לא שמתי לב) סמית' שיחק כ4-אני עדיין אומר שהוא לא 4 ושזה לא יותר מגימיק שלא יכול להצליח יותר מאשר ריצה נתונה. אם סמית' ימשיך לשחק 4 באירופה וימשיך להיות אפקטיבי ומוצלח, אני אולי אוכל את הכובע. בינתיים לא, ותודה על האבחון על הדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:11 pm 
Sophomore

כספי הוא לא 2.06?
אולי אין לו שום סט יכולות של 4 וגם לא מסה אבל הוא לא אנדרסייז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני חושב שהוא 2.03. במנש אוהבים להוסיף אינטש לכל האירופאים משום מה.
הוא אולי לא אנדרסייזד מבחינת הגובה אבל אין לו מוטת ידיים ארוכה במיוחד או פיזיות מרשימה. בעמדה 4 אני חושב שהוא יראה כמו שמדלי נראה בעמדה - טווינר (לא בא להגיד שהם שחקנים באותה רמת כישרון). מה שכן, אולי הוא יוכל לשמור על שחקנים מסוגם של מירוטיץ או סבאנוביץ בהצלחה גדולה יותר מאשר 4 כבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 1:34 pm 
Hall of Famer

בכל התמונות המשותפות שמצאתי, כספי פחות או יותר בגובה של אליהו, והוא בוודאות יותר פיזי ממנו, לא רואה שום בעייה בשבילו לשחק 4, מה גם שמבחינת אתלטיות הוא מעל הממוצע באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 2:57 pm 
מנהל פורום

charlie5 כתב:
יכולות החסימה והריבאונד של סמית' הם מדהימות כשמסתכלים על הגובה שלו ועל העובדה שהוא לא יותר מאתלט בינוני.

למה אתה בדיוק חושב שהוא אתלט בינוני? לי הוא נראה אתלט מצויין, בנוי נהדר. ואת האתלטיות רואים גם בצד ההגנתי וגם בכל מיני דאנקים די מרשימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 5:04 pm 
Sophomore

הדאנקים שלו הם מינימליסטים והחסימות שלו הם עניין של תזמון מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 6:04 pm 
מנהל פורום

במחילה אבל אתה מדבר שטויות. רק ברפרוף זכור לי גובה מרשים שסמית' עלה אליו בחסימה במשחק מול בשיקטאש וכמה דאנקים די מהדהדים לאחרונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 8:12 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
ההגדרה שלי היתה קצת אנדרסטייטמנט לטעמך? טאף לאק, אני בטח לא מנסה להצדיק משהו בדיעבד. אני אומר באופן מפורש שדווין סמית' הוא לא 4 ולאורך זמן אין שום יתרון לשחק איתו כ4, וגם אם במהלך כל הריצה המטורפת של אלקטרה (ואכן ראיתי הרבה פחות משחקים בשלב הזה, למען האמת רק את המשחק נגד חימקי במלואו ולכן לא שמתי לב) סמית' שיחק כ4-אני עדיין אומר שהוא לא 4 ושזה לא יותר מגימיק שלא יכול להצליח יותר מאשר ריצה נתונה. אם סמית' ימשיך לשחק 4 באירופה וימשיך להיות אפקטיבי ומוצלח, אני אולי אוכל את הכובע.

אז כנראה שההגדרות שלנו לגימיק קצת שונות. גימיק יכול להיות משהו נקודתי כמו לדוגמא חן ליפין שומר על טוני קוקוץ' או קני בארלו על גאליס או איזו דוגמא מהעבר, גימיק יכול להיות נניח בוקס אנד וואן של אוברדוביץ' על נבארו בסדרה. גימיק הוא משהו שמתאים לסיטואציה ספציפית וגם יעבוד עליה. מכבי עם "הגימיק" של ארבע נמוך מתמודדת סיבוב שלם עם קבוצות שונות ברמה שונה, בסגנון שונה של כדורסל, בסייז שונה ובסיטואציות שונות ומשונות שכולן לא ממש קשורות אחת לשניה. אם אתה קורא לשיטת המשחק של בלאט עם שחקן חוץ בעמדה מספר 4 כגימיק, אז גם הגנת הלחץ לפני 2 עונות שהביאה הצלחה גדולה למכבי הייתה גימיק. דרך אגב, השיטה לא ממש הייתה המצאה עכשווית של מכבי. גיא פניני שיחק מספיק משחקים באירופה בעמדה מספר 4.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 4:09 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
במחילה אבל אתה מדבר שטויות. רק ברפרוף זכור לי גובה מרשים שסמית' עלה אליו בחסימה במשחק מול בשיקטאש וכמה דאנקים די מהדהדים לאחרונה.

זה היה נגד חימקי.וזה לא היה כ"כ גבוה כמו שזה היה נראה.
אם תוכל לקשר אותי לדאנקים מרשימים - כי ראיתי הרבה משחקים של מכבי אבל אני לא ממש זוכר כאלו.
לסיכום,סמית' הוא שחקן שמסתמך בעיקר על הרבה אינטליגנציה ותזמון בהגנה ולא על האתלטיות שהיא באמת בינונית ולא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 8:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני עם צ'ארלי פה. אפילו לאידסון היו דאנקים יותר מרשימים. אולם אין ספק שבסיבוב השני סמית' נהיה יותר אגרסיבי בהתקפה, אם זה בזינוקים לריבאונד או הליכה חזקה לסל, אבל דאנקר הוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה