ליתר דיוק "מנטור בנושא אימון" או משהו מופרך כזה. לא מאמן על המגרש ולא GM, מין שילוב של דני פדרמן עם הבנה בכדורסל. גם יש דיבור שלארי בירד יצורף לעסק בצורה כלשהי.
עוד כמה ספיחים מעניינים בנושא תחיית הסופרסוניקס - המספרים שעולים הם 525 מיליון $, כשאני לא בטוח אם מדובר רק על ה60% בעלות של האחים מאנוף או שזה הסכום לכל המועדון. בכלמקרה לברון כבר התבטא בנושא ואולי במידה של צדק שלא ברור על מה היה הלוק-אאוט וכנראה שהבעלים לא מפסידים כ"כ הרבה כסף כמו שהם נוטים להתבכיין אם זה המחיר של קבוצה כושלת בלי נכסים אמיתיים. צריך לזכור תמספר הזה כששומעים על קבוצות שממש חייבות לעשות טריידים בגלל מצוקה כספית, לפחות לפעמים זה בגלל שיש בעלים שמאוד מחוייבים לשורת הרווח כנראה. היחידים שאני בטוח שיפסידו ברצון כסף תמורת נצחונות הם דולן מהניקס, מיקי אריסון ממיאמי (אח שלנו), משפחת באס מלוסאנג'לס, פול אלן מפורטלנד ומארק קיובן מדאלאס. הרבה מבעלי הקבוצות האחרים באמת מתייחסים לקבוצה כמו עסק, שזה קצת הגיוני וקצת מפתיע בעיני.
עוד נושא מעניין הוא - מה יעלה בהיסטוריה של הסופרסוניקס? במעבר (הבעייתי אתית, למי שעקב) מסיאטל לאוקלהומה, הועברה גם ההיסטוריה של סיאטל. עכשיו כשתהיה כנראה שוב קבוצה בסיאטל, נראה רק הוגן שהם יקבלו תהיסטוריה שלהם חזרה (דגלים באולם, רישומים בסטטיסטיקה ובכלל חיבור היסטורי).
מעבר לזה, קצת חבל לי על סקרמנטו, התרגלנו לחשוב עלהם בשנים האחרונות כמועדון כושל ואומלל שמבזבז כשרונות בשלומיאליות (מה שנכון, ראו את קאזינס ואוונס) אבל זה לא תמיד היה ככה. הקבוצות של וובר-ביבי-וואלדה הציגו את הכדורסל אולי הכי יפה, אסתטי, קבוצתי וכייפי שאני זוכר שראיתי אי פעם. באותה תקופה האולם שלהם היה מפוצץ למרות שמדובר בשוק קטן הם היו מועדון סופר מצליח. מעניין לחשוב איך ההיסטוריה היתה מתפתחת בלי כמה תצוגות שיפוט סופר מפוקפקות שהובילו לאליפות של הליייקרס על חשבון אחת הקבוצות של השושלת הסקרמנטואית ההיא. בכלמקרה אני חושב שהיה עדיף לוותר על מועדון כמו שרלוט שאין לו חיבור אמיתי לאוהדים בקהילה (באזור משוגעים על כדורסל, אבל מתעקשים שיהיה כדורסל מכללות). שרלוט גם לא ממש הותירה חותם בליגה, הקבוצה הכי פרווה שיש היום.
בכלמקרה מסקרמנטו ז"ל תמיד ישארו הזכרונות על הכדורסל הבאמת מענג ההוא, והסופרסוניקס הם אחלה מועדון ואחלה עיר עם אחלה אוהדים אז שיהיה מברוק.
_________________ רסקה : "צביקה האם זה לא בעייתי ששחקנים ששיחקו נגד מכבי היה מושקעים כספית אצל מוני פאנן באותו זמן ?!" צביקה שרף : "לא". מכביזם, כל מילה מיותרת.
גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".
|