סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' יוני 25, 2026 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 6:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כמו שאמרתי בת'רד על שרף, תוך כדי קריאה מחדש בפסק הדין של הפרשה ההיא, הופתעתי לראות את השם הזה צץ שם (אז הוא היה אלמוני לגמרי למרבית האוהדים). אז כשירות לציבור, הנה כל הפיסקאות הרלוונטיות ממנו, אני חושב שהדברים מדברים בעד עצמם.

זה פסק הדין עצמו:

http://www.court.org.il/din/pelila/pelila.htm

ציטוט:
בין היתר נשקלה אפשרות להשיב אל הקבוצה את קני וויליאמס, אשר שיחק בקבוצה בעונות קודמות, והיה נערץ על אוהדי הקבוצה (פרוטוקול, ע' 864; עדות מנצור, פרוטוקול, ע' 109). אפשרות זו נדונה בשיחות שקיים מי שהיה מאמן הקבוצה, צביקה שרף, ואחד משני החברים הועד המנהל של הפועל ירושלים, דני קליין, הוא נאשם 2. לחלק מן השיחות היו שותפים נוספים; ובהם החבר הנוסף בוועד המנהל אורי מנצור, ואחד מאוהדי הקבוצה, מי שהיה יו"ר חוג האוהדים, דני כהן. גם רואה החשבון של הפועל ירושלים, דוד ממן, שותף בחלק מן הדיונים

ציטוט:
במקביל, הסתייע דני קליין לשירותיו של דני כהן. חלקו בפרשה זו אינו ברור לגמרי. במקרה הטוב ניתן לאמץ את הגדרתו של צביקה שרף, ולציין כי דני כהן נמנה על החוג הקיים "סביב קבוצת כדורסל יש הרבה מאוד מעגלים מסובבים כאלה ואחרים של מקורבים ושל עיתונאים ושל אוהדים, ושל כל הדברים האלה" (פרוטוקול, ע' 57). מכל מקום, דני כהן נשלח להיפגש עם אליהו אפרתי כדי לבחון את מהימנותם של מי שאמורים להסדיר את התאזרחותו של קני וויליאמס. לדני כהן, יש לומר, יש "מחויבות" אישית בפרשה זו, שכן הוא עמד בקשר עם קני וויליאמס והיה מקובל עליו. לדבריו, דני קליין ביקש לוודא את חוקיות העסקה. הוא אומר (פרוטוקול, ע' 192):

ת. הוא אמר לי ישנה דרך להביא את קני וויליאמס כשחקן בוסמן להפועל ירושלים, והוא אמר לי שהאנשים התבטאו במושג, כשיר אבל מסריח אבל כשהדגש מבחינתנו היה על הכשיר, שמדובר בהליך חוקי.

דני קליין איננו זוכר נוסח כזה של שליחות (פרוטוקול, ע' 949). למרות שעדותו של דני כהן היתה מגמתית ונטולת הגיון פנימי בעניינים לא מועטים, ניתן לקבל דברים אלה שלו, המופיעים כבר בהודעתו במשטרה. כך או כך, דני כהן ניפגש עם אליהו אפרתי, על מנת לבחון אם תהליך ההתאזרחות של קני וויליאמס הוא כשר לחלוטין (פרוטוקול, ע' 197). בעקבות פגישה זו הוא מדווח לדני קליין כי מדובר בהליך חוקי. הוא אומר (פרוטוקול, ע' 200):

ת. שההתרשמות שלי שמדובר בהליך חוקי, ההתרשמות שלי מהאדון אלי אפרתי היתה שמדובר באיש עסקים מכובד, ושהיה מאוד מאוד בטוח בעצמו. באותה שיחה הוא גם אמר לי שישנם שחקנים באירופה שהם מוכרים וידועים, שמשחקים שעברו את אותם הליכים כדי לקבל את הבוסמן, להיות, את הסטטוס של להיות שחקן בוסמן והרגשתי, את האמת הרגשתי שיש סיטואציה שהיא מאוד טובה.

ההתרשמות של דני כהן אינה יכולה ללמד הרבה. הוא נפגש עם אליהו אפרתי כאשר הוא מכיר את שמו הפרטי בלבד, ומעבר לכך הוא איננו יודע עליו דבר. הוא אומר (פרוטוקול, ע' 199):

ש. מה אתה עוד ידעת על אותו אלי, בסוף אותה פגישה?

ת. לא ידעתי עליו הרבה מעבר להתרשמות. זאת אומרת מה שהרגשתי שהתפקיד שלי היה להתרשם.

ש. ביררת לגביו פרטים נוספים אחרי שנפגשת איתו?

ת. לא.

ש. כלומר, כשעזבת את הפגישה, ידעת שוב, עדיין רק אלי?

ת. נכון.

ש. לא ידעת מטעם מי הוא בא, לא שאלת אותו?

ת. לא.

הפגישה עצמה נעשית בפינה ברחוב המסגר. אומר דני כהן (פרוטוקול, ע' 243):

ש. כמה זמן אורכת הפגישה?

ת. רבע שעה עד עשרים דקות.

ש. והכל באמצע הרחוב?

ת. נכון.

בדרך זו מילא דני כהן את משימתו ומגיע לכלל התרשמות ש"מדובר באיש עסקים. לא היה לי ספק שהוא מקומי, שזה נתן לי ובשיחה אם אני לא טועה הוא אמר לי שהוא פעיל כבר שנים בנושא הכדורסל זאת אומרת שמדובר בבן אדם מוכר וידוע" (פרוטוקול ע' 243, ש' 20), אולי לאחרים, אך לא לדני כהן "המתרשם". על מוזרותה של בדיקה זו אין צורך להרחיב. מתעורר הרושם שמי שהיה בשולי האירועים רץ לחזית כדי לתבוע תפקיד ראשי, בשעה שהאנשים שיודעים באמת מה אירע אומרים מעט, או לא אומרים כלום

ציטוט:
71. כך או אחרת, אברהם פלדה הראה את הדרכון ואת תעודת ההתאזרחות לדוד ממן. הוא איננו מוסר את הדרכון לידיו. הדרכון הושם במעטפה בבית המלון. מאוחר יותר לקח את המעטפה אליהו אפרתי. הוא נסע לביתו של דני כהן ומסר לידיו את הדרכון (עדות דני כהן, פרוטוקול ע' 206; עדות אפרתי, פרוטוקול, ע' 10). דני כהן מוסר לידיו של אליהו אפרתי סכום של 5,000 דולר, כנגד שירותיו

ציטוט:
לא למותר להעיר, כי ה"פטנט" פעל את פעולתו, ודני כהן התבקש להתקשר אל אליהו אפרתי ולברר אם ניתן להוציא דרכונים צ'כיים גם לאשתו של קני וויליאמס ולאביה, שהוא עורך דין במקצועו (פרוטוקול, ע' 273). קני וויליאמס עצמו עשה שימוש בדרכון באחת מנסיעות הפועל ירושלים, על מנת להיכנס לסלובניה (פרוטוקול, ע' 28).

ציטוט:
76. פרסום זה גרר אחריו שובל של אירועים. דני קליין פנה לאברהם פלדה ודני כהן התקשר לאליהו אפרתי. לפחות חלק מהפניות לא נטולות יסודות של פאניקה (עדות אפרתי, פרוטוקול, ע' 15). אברהם פלדה הבטיח להמציא אישור של משטרת הגבולות הצ'כית, אך מובן כי אישור כזה לא התקבל.

ציטוט:
באותו אופן שמע אליהו אפרתי מאברהם פלדה שהדרכון הושג כנגד השקעות. אמנם הוא אינו בטוח בדברים, אבל הוא מוסיף שהוא "חושב שהמושג הזה עלה ממנו [אברהם פלדה] וממנו הועבר אלי, וממני הועבר לדני כהן" (פרוטוקול, ע' 29).

ציטוט:
נסיבות אלה כוללות תשלום כספים במזומן, "שליחות" משונה של דני כהן (לעיל בס' 69), ומסרים הכוזבים שדני קליין טרח לפזר ביודעין בכלי התקשורת (לעיל בס' 74). יותר מכל, יכול המנדט שניתן לדני כהן יכול ללמד על מחשבתו של דני קליין. כזכור, אמר דני כהן כי הוא נשלח על ידי דני קליין לבדוק את כשרות המהלך, תוך שימוש בביטוי "כשר אבל מסריח" (פרוטוקול, ע' 192; לעיל בס' 69). מי שסבור כי קיימת אי תקינות אתית בפעולותיו, נמצא על גבול ההבנה כי הפעולות אינן כשירות./quote]

ציטוט:
87. טלו למשל את נושא שליחותו של דני כהן. שליחות זו שימשה תחילה בסיס לטענת אליבי. הוא טען שהבדיקה יכולה היתה ללמד על תום הלב; דני כהן נשלח על יסוד "הניסיון שלו, על זה שהוא גם אדם אינטליגנט, אדם שפוגש בן אדם מבין אם מספרים לו סיפורים", כדי לבחון אם "יש פה איזה משהו בסדר" (פרוטוקול, ע' 880). גם בהודעה במשטרה הטעים דני קליין שדני כהן נפגש עם אליהו אפרתי כדי להתרשם אם "מדובר באנשים אמינים ורציניים". בסוף היום הוסרה טענה זו מעל הפרק, ולא נטען עוד שיש לייחס לשליחות חשיבות כלשהי מבחינת מחשבתו של דני קליין. למעשה נאמר "[שאם הובן] שהבדיקה הזאת היתה בדיקה שווה את הנייר שהיא כתובה עליו לצורך ביסוס הגנה, אז לא היה ואין כדבר הזה. כל מה שאני אומר שהבדיקה הזאת לא יכולה לעלות עם כל תזה מפלילה. גם קליין שהוא עמד פה על הדוכן, הוא גם לא נצמד בזה" (סיכומים בעל פה, פרוטוקול, ע' 1314). הביטוי "לא נצמד לזה" הוא לשון ניטרלית לניסיון לסגת בעת הסיכומים מהתזה שהועלתה בעדות במשטרה, לפיה "דני כהן אדם יסודי שלקח על עצמו לבדוק ולהבין את העניין" (ת/2 ה', ש' 104), וזאת לנוכח "התשובות", נקרא להן מגומגמות, שנתן דני קליין לכל אורך החקירה

(קצת דילגתי...)

ציטוט:
מבחינה מהותית, המידע שהיה בידי אליהו אפרתי לא היה גדול יותר מהמידע שהיה בידי דני כהן, שכן דני קליין מציין כי הוא מסר לדני כהן ש"מדברים על פרצה בחוק ומדברים על זירוז הליכים" (פרוטוקול, ע' 944). נראה שדני כהן גם ידע כי מדובר על "טרנזקציה כספית" גדולה (פרוטוקול, ע' 277, ש' 15). גם אם אליהו אפרתי שרבב לאותה השקעה את המונח "עסקת נדל"ן" (פרוטוקול, ע' 249), אין בכך כדי לשנות את היקף הידיעה של דני כהן, ובוודאי אין בכך כדי להשפיע על המידע שהיה בידי הפועל ירושלים, ושנמסר לו במישרין מאברהם פלדה. ואכן, כבר ראינו (לעיל בס' 87) כי דני קליין נסוג בו מן הטענה כי יש לייחס משקל כלשהו לבדיקתו של דני כהן או למידע שהלה מסר.כיוון שהמצג המרמתי, לפי הנטען, נעשה כלפי הפועל ירושלים ודני קליין – להבדיל מדני כהן – ממילא עם הסדיקה הממשית שחלה בכל הנוגע למפגש בין השניים העלה לפחות ספק סביר ביחס לאפשרות שנעשה מצג כזה כלפיהם

ציטוט:
גם לא ניתן לומר, בהתחשב באופי השיחה שבין אליהו אפרתי לבין דני כהן, כאשר האחרון איננו יודע כלל את שמו של אליהו אפרתי, כי אליהו אפרתי ידע או יכול היה לדעת שהמידע שהוא מוסר ישמש בסיס לפניה לאיגוד הכדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 2:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא יודע אם לזה התכוונת ואני מודה שקצת הלכתי לאיבוד בין הציטוטים, אבל מה הטענה בדיוק? שדני כהן הטעה את קליין? או שהוא שימש לו כעלה תאנה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 15, 2013 3:12 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה שעולה מפסק הדין שדני כהן שימש כמתווך בין קליין ואפרתי מטעם קליין. הוא נשלח על ידי קליין לברר אם העיסקה כשרה ועשה עבודה גרועה מאוד בעניין (הציטוט השני הוא הכי רלוונטי). בית הדין גם רומז שהוא לקח על עצמו אחריות גדולה יותר ממה שהגיע לו, ובכל אופן מתאר את העדות שלו בצורה שלילית מאוד.

חוץ מזה, אם הבנתי נכון, אז קליין ניסה להביא את העדות של דני כהן כעדות להגנתו (ניסינו לברר שהכל כשר ונראה לנו שכן) ובית המשפט לקח את זה לכיוון השני - שאם נדרשת לבירור כזה זה אומר שחשדת שמשהו לא בסדר, ואז ההגנה ניסתה להוריד מהערך של העדות. לא ראיתי טענה של הונאה מצד דני כהן.

מבחינתי המשמעות של הדברים היא שדני כהן הוא סוג של איש סוד לדני קליין כבר הרבה שנים, ושהמעורבות המשותפת בפרשת הדרכון יכולה להסביר איך הקשר ההדוק ביניהם נמשך עד היום. בכל אופן, מכיוון שהתלהבות גדולה מהאיש אין לי, פסק הדין תרם לדעה הכללית עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה