סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 22, 2025 10:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אלופות הקיץ
הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פגרת האן.בי.איי הייתה מעניינת ודינמית. נכון שהיא לא הייתה מהפכנית והיסטורית כמו פגרת ההחלטה, שהפכה עולמות, נכון שהיא לא הייתה שערורייתית כמו הקיץ לפני שתי עונות עם הוטו של הליגה על עסקת פול, אבל מגמות חזקות (אנדרו וויגינס????), מהלכים אסטרטגיים ואימפריות מתפוררות היו מנת חלקנו הקיץ הזה. נכון להיום שלושת השחקנים החופשיים הבולטים שנשארו הם פקוביץ', ג'נינגס, שאם לא יתהפך העולם יחתמו עם קבוצותיהם ו...גרג אודן ששיחק משחק אחרון לפני איזה שנתיים. זה בדיוק הזמן הטוב ביותר להכתיר את המנצחות הגדולות של הפגרה.

6. פילדלפיה סיקסרס
המהלך הבולט - הטרייד ששלח את הולידיי לניו אורלינס והביא את נואל ובחירות דראפט
משפט מפתח - יושבים שעות, מחכים שמשיח יבוא

הסיקסרס הרגישו בשתי העונות האחרונות שהם במקום הגרוע ביותר מכל, בינוניים בלי אופק השתפרות עתידי. בקיץ הקודם הם ניסו לשבור את השיוויון במהלך נועז שהביא את אנדרו ביינום לעיר אחוות האחים. אחרי שבקיץ הנוכחי כשביינום הלך ובפילי סיימו לנגב את הפרצוף ולא אמרו שזה גשם, האנשים הקובעים, בראשות הג'י.אם החדש של פילי, ילד פלא ששם דגש על כל אותן סטט' מתקדמות בזויות החליטו לשבור את הכלים. הטרייד ששלח את השחקן הטוב ביותר של הקבוצה, ג'רו הולידיי, תמורת רוקי עם הרבה סימני שאלה לא שיפר את הקבוצה, נהפוך הוא, אבל הוא עשה משהו אחר לחלוטין, הוא הביא ריח שלא היה בפילי כמעט 15 שנה, ריח של תקווה חדשה.במקום לשאוף למקום 7 גג במזרח ויציאה מזורזת, גם אם מכובדת, בסיבוב הראשון הסיקסרס נמצאים במקום שבו לפחות אפשר לפנטז על העתיד. רוקי אחד מוכשר, שאמור להיות השחקן עם הפוטנציאל הגדול ביותר בדראפט הנוכחי כבר הגיע, הבחירה מספר 11, הביאה גם היא רוקי מוכשר במיוחד, הרכז קרטר וויליאמס ובעונה הבאה עם הסגל החלש, הסיקסרס אמורים לבחור גבוה מאד בדראפט מלא כישרון ואנדרו וויגינס אחד.

5. דטרויט פיסטונס
המהלך הבולט - ההחתמה של ג'וש סמית'
משפט מפתח - הוא שוב על הסוס

עד קיץ 2009 ג'ו דומארס נחשב לאחד מהג'י.אמים הכי טובים בעסק. נכון שהוא פספס בגדול עם דארקו, אבל הוא גם בנה בעשר אצבעותיו את הקבוצה שהביאה ב-2004 אליפות מפתיעה לדטרויט וקבוצה שבמשך 5 עונות הייתה מהעילית של הליגה. ב-2009 דומארס החל בתהליך הבניה מחדש כשהתפנה לפיסטונס הרבה כסף מתחת לתקרה להחתים את הדור הבא של כוכבי הקבוצה. ובכן אפשר להגיד בוודאות שהדור הבא של הכוכבים לא כלל את בן גורדון וצ'ארלי וי, שדומארס החתים בהרבה כסף, הרבה יותר מדי. בשנים הבאות דומארס ניסה במספר מהלכים להחזיר את הפיסטונס לתלם, אך למרות צבירת כישרון חביב הפיסטונס המשיכו להיות קבוצת תחתית ולדומארס נדבקה תווית הכישלון. הקיץ נראה שהוא מצליח לנער את התווית מעליו ולהביא סוף סוף לדטרויט כוכב בדמותו של סמית'. בצוותא עם סמית' יש כישרון לא מועט והפיסטונס שרק לפני שנה נראו מועדון לא רלוונטי שהולך לשום מקום פתאום נראים קבוצה שאפילו העונה יכולים להגיע לפלייאוף, אבל זאת רק אמורה להיות ההתחלה.

4. אינדיאנה פייסרס
המהלך הבולט - ההחתמה מחדש של דיוויד ווסט
משפט מפתח - שגרה זה רע?

פול ג'ורג' הוא האהוב החדש של כל אנשי הסטט' המתקדמות ובאופן כללי פרץ לתודעה בסדרת הפלייאוף מול ההיט. רוי היברט בסה"כ כמעט חיסל את האלופה בגמר המזרח ולאנס סטיבנסון הפך לדמות קאלט. בין כל הסיפורים הללו כמעט הלך לאיבוד הסיפור של הפורוורד המצויין דיוויד ווסט, שהיה אחראי על ההצלחה של אינדי לא פחות מכל אחד אחר. המטרה הגדולה של הפייסרס הייתה להשאיר את ווסט, שחקן חופשי לא מוגבל ולשמור דבר ראשון על הצוות שהביא אותם רחוק (בהתחלה נכבוש את מנהטן, אחר כך נחליט מה לעשות עם דני גריינג'ר). הסיכויים לכך לא נראו גדולים. אינדי היא שוק קטן ושחקנים חופשיים נחשקים לא ממש רוצים לבוא. נראה היה שחצי ליגה רודפת אחרי ווסט עם צ'קים גדולים והפייסרס יכלו להיות וואן היט וונדר של 2013. במקום זאת האגדה לארי בירד, שחזר לאינדי, הצליח לשכנע את ווסט שחבילה מוצלחת לא מפרקים והפייסרס שוב ינסו להראות שהשלם גדול בהרבה מסכום חלקיו והפעם אף אחד לא יחשוב להוציא את רוי היברט דקה לסוף משחקים.

3. ברוקלין נטס
המהלך הבולט - הטרייד שהביא את קווין גארנט, פול פירס לברוקלין
משפט מפתח - יש כסף, אין דאגות

כשמיכאל פרוחרוב קנה את הנטס לפני 3 שנים הוא הבטיח להביא אליפות תוך חמש שנים ונראה שהוא בהחלט מתכוון לכך או לפחות שורף עשרות מיליוני דולרים בניסיון להשיג את האליפות. בקיץ הקודם היה נראה שהבניה של הנטס הולכת לפח ודרון וויליאמס הולך לדאלאס. במקום זאת הרוסקי פתח את הארנק, שילם חוזים מזעזעים לג'ראלד וואלאס, כריס האמפריז וג'ו ג'ונסון והבטיח את ההישארות של וויליאמס ושל ברוק לופז. המוצר שהנטס העלו על הפארקט בעונה שעברה הבטיח רבות, אבל קיים מעט מאד והיה ברור שעם הסגל הזה סיבוב שני הוא הצלחה לא רעה. המצב נראה רע מאד, כי הסגל של הנטס החזיק חוזים די רדיואקטיביים שאף אחד לא רצה לגעת בהם והיה ברור שכל טרייד ידרוש לקיחת חוזים רעילים לא פחות. אל דאגה אמר פרוחרוב ושלף איזה שק רובלים ושלושים מטילי זהב מתחת למיטה ושלח את בילי קינג לשפר את הסגל. בניה לאורך זמן ברור שלא הייתה יכולה להיות במקרה הזה, לכן קינג הלך על זקנים עם ניסיון, הכי הרבה ניסיון שיש והרכיב את אחת החמישיות הכי מאוזנות שנראו בשנים האחרונות. בדרך גם פרוחרוב ידע לפרוט על המיתרים הנכונים של בן עמו קירילנקו שהסכים לוותר על המון המון כסף (ואני מאמין שפיית השיניים תבוא לבקר אותי בפעם הבאה שתיפול לי שן חלב) והרכיב קבוצה כאמור מאוזנת, עם המון כישרון וגם ספסל לא רע בכלל. האם זה יספיק לאליפות? בכלל לא ברור, אבל מסיטואציה אולי הכי גרועה שיכולה להיות הנטס הפכו להיות קונטנדרים.

2. לוס אנג'לס קליפרס
המהלך הבולט - דוק ריברס הפך להיות המאמן של הקבוצה
משפט מפתח - יש שריף חדש בעיר!!!!

העונה החולפת הייתה העונה הטובה בתולדות הקליפרס, לפחות מבחינת מאזן, ובכל זאת היא הסתיימה עם טעם מר מאד בפה אחרי הדחה בסיבוב הראשון. לשם שינוי הבעלים הכי מושמץ בתולדות האן.בי.איי הבין את מה שיש לו ביד והחל לעשות כל מה שניתן בכדי שהקליפרס ילכו עוד צעד קדימה. סטרלינג שלאורך השנים נודע בקמצנותו ובעיקר בחוסר נכונות לשלם כסף גדול לכל מי שלא לובש גופיית משחק, הבין שעם דל נגרו רחוק לא ניתן להגיע ופתח את הכיס לאחד המאמנים הטובים בעסק - דוק ריברס. כמו ששלמה שרף היה אומר, מהפך על הספסל ב-360 מעלות. לצד המהלך המשמעותי של הבאת דוק ריברס, הקליפרס גם חיזקו נק' חלשות בסגל עם ההחתמה של הקלע המצויין רדיק, הרול פלייר המושלם דאדלי ודארן קוליסון ובי.ג'יי מאלינס שיעבו את הספסל. עם ההתפרקות של הלייקרס, שוב פעם יש רק קבוצה אחת באל.איי, רק שהפעם היא לא לובשת זהוב-סגול.

1. יוסטון רוקטס
המהלך הבולט - עמרי כספ... נו באמת, מה עכשיו בדיחות דלוחות - דווייט הווארד
משפט מפתח - מראה מראה שעל הקיר, מי הקבוצה שמשיגה את הסנטרים הכי טובים בליגה וגם בעיר

בקיץ הקודם דריל מורי, הג'י.אם המוערך של הרוקטס יצא לעבוד. הוא הלך ואסף אין ספור בחירות דראפט ולא מעט כישרון וניסה להמיר אותו את הפוטנציאל ביכולת מוכחת. מורי הלך על הטקטיקה של לרוקן את הקבוצה מחוזים גדולים, שחקנים מוכחים ולנסות להשיג את הכוכבים הגדולים. החלק הראשון תמיד קל ולא מעט קבוצות מצליחות לעשות זאת (מייקל ג'ורדן למשל הוא המושלם ביותר בחלק הזה). החלק השני הרבה יותר קשה (להיות כמו מייקל ג'ורדן, רק להיפך) כשההיסטוריה מלאה גופות של קבוצות שחשבו למשל שכל כוכב בליגה רק מחכה לשחק מול אולם ריק באטלנטה. מורי עם המון יכולת, אבל גם מזל (סם פרסטי התנהג כמו ילד בן שלוש והעיף את הארדן מהבית שלו, דווייט הווארד התנהג כמו...דווייט הווארד), בנה קבוצה מנצחת ואפילו מאיימת. הארדן הגיע בקיץ שעבר והפך לשחקן הרבה יותר מוצלח ממה שחשבו והקיץ הזה הוא הביא לעיר שכבר ראתה את אלווין הייז, מוזס מאלון, האקים אלג'וואן, יאו מינג וצ'אק הייז, את הסנטר הכי טוב בליגה. הקומבינציה של אחד משחקני החוץ הטובים ביותר בליגה ואחד משחקני הפנים הכי טובים בליגה (שלא קוראים לשניהם לברון ג'יימס) היא מפחידה והרוקטס, עם עבודה עדינה של מילוי הפיסות מסביב בהחלט הפכו למועמדים בכירים לצאת מהמערב כמנצחים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אלופות הקיץ
הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:48 pm 
Hall of Famer

ללקק את האצבעות

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2013 11:52 pm 
Senior

דוק וקלע חביב כמו ג'יי ג'יי רדיק מספיקים כדי להיות מקום שני ברשימה הזו? לא יודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 12:04 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עמוס, אתה רומז שקירילנקו קיבל כסף מתחת לשולחן? זה לא משהו שעשוי להרוס את הנטס במקרה הטוב ולשלוח אליך שליחים של המאפיה הרוסית במקרה הרע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 12:09 am 
Junior

זה בערך הדבר הכי ברור בעולם שיש לקירילנקו איזה הסכם עם האוליגרך (שיתממש כנראה מתישהו בעתיד) ואין שום סיכוי להוכיח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 12:40 am 
Hall of Famer

שוויק1 כתב:
זה בערך הדבר הכי ברור בעולם שיש לקירילנקו איזה הסכם עם האוליגרך (שיתממש כנראה מתישהו בעתיד) ואין שום סיכוי להוכיח אותו.

ופול מקרטני מת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 1:22 am 
Hall of Famer

אחלה כתבה. הייתי מחליף את הסיקסרס בקליפרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 3:07 am 
Junior

עמוס לב כתב:
עם ההתפרקות של הלייקרס, שוב פעם יש רק קבוצה אחת באל.איי, רק שהפעם היא לא לובשת זהוב-סגול.

ברור. אני חושב שאין זמן טוב יותר מזה להמר ששוב פעם, במבחן התוצאה בפלייאוף, הקליפרס יגיעו בדיוק לאותו המקום כמו הלייקרס, וההימור שלי שבעונה הרגילה הצהובים ינצחו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 3:19 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
FLASH כתב:
עמוס לב כתב:
עם ההתפרקות של הלייקרס, שוב פעם יש רק קבוצה אחת באל.איי, רק שהפעם היא לא לובשת זהוב-סגול.

ברור. אני חושב שאין זמן טוב יותר מזה להמר ששוב פעם, במבחן התוצאה בפלייאוף, הקליפרס יגיעו בדיוק לאותו המקום כמו הלייקרס, וההימור שלי שבעונה הרגילה הצהובים ינצחו יותר.

ההימור שלי שהמשפט הזה יגיע לחתימה של וולפסון מתי שהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 7:48 am 
Hall of Famer

אז ככה:
התחושה שלי היא שדווקא פילדלפיה ממש לא התחזקה .לא שאני מחזיק מג'רו הולידיי יותר מדי, או משהו כזה. אבל עד היום אין לי מושג למה מחזיקים מנואל יותר מאשר שחקן של האסל והגנה. לא מבין למה הוא צריך להיות יותר מאשר נניח דלמברט 2.0. בקיצור, לא
בקיצור, בעיניי - בהחלט, יוסטון היא הקבוצה שהכי שיחקה אותה כאן. לא יודע אם האוורד הצליח או לא הצליח בלייקרס, נניח שלא. אבל העובדה היא שיוסטון הפכה את עצמה לקונטנדרית מובהקת.
עכשיו, אם יוסטון תיכשל העונה, ונניח לא תעבור את הסיבוב השני, המניות של האוורד עם כישלון שני ברציפות, באמת יהיו בירידה, אבל אני לא חושב שיש סיבה שזה יקרה - התחושה שלי היא שיוסטון תצליח, ולו משם שהיא קבוצה חכמה ושאפתנית שמאומנת נכון ומנוהלת עוד יותר נכון, ושעוד יכולה להפתיע במהלכים שלה. בקיצור, כן, יוסטון היא מספר אחת.
הנטס היא מספר 2 בעיניי. כלומר - יתכן ופירס וגארנט יתנו עונות מחורבנות וזה אפילו לא יפתיע אף אחת, אבל באותה מידה יתכן והם יתנו עונות ברמה דומה לעונה האחרונה שלהם, ואז הקבוצה תזכה באליפות. סוג של הימור עם סטיית תקן גבוהה, ועדיין שווה.

לעומת זאת לקליפרס אני לא נותן מקום גבוה במיוחד. נו, החליפו מאמן. הבעיה של הקליפרס היא אולי גם דל נגרו, אבל גם העובדה שבלייק גריפין הוא לא שחקן ברמה של כוכב שני בקבוצת צמרת אמיתית, ועד שזה לא ישתנה, הקליפרס לא יגיעו לשלבים הגבוהים באמת, כלומר, לא יעברו יותר מאשר סיבוב פלייאוף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 10:15 am 
Junior

תענוג עמוס. אלו מסוג הת'רדים שאני באמת מחכה להם.

נורטון, אני חושב שהמהפך על הספסל יפתיע אותך. לקליפרס יש הכל חוץ ממאמן. זו הייתה העמדה הכי חלשה שזקוקה לחיזוק וסטרלינג חיזק אותה בהחלט והכניס את היד למקום שיש בו בעיקר קורי עכביש...

אם כבר עמדת מאמן, חבל שג'ו דומארס עם כל התשבוחות, בחר לשים את הבניה מחדש בידיים הכושלות של מו צ'יקס.

קליבלנד ואורלנדו בהחלט ראויות לציון בת'רד הזה. אני מאוד אוהב את התנועה הצעירה בשתי הקבוצות הללו.
ואורלנדו בכלל הצליחה לקום מההריסות הרבה יותר מהר ממה שמישהו יכול היה לחשוב.
חמישייה צעירה ומבטיחה מאוד נבנית שם.

ואם כבר קבוצות צעירות בבניה, גם יוטה בעיניי עדיפה בהרבה על פילי. אחת החמישיות הצעירות והמעניינות ביותר בליגה תשחק שם בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2013 11:59 am 
Sophomore

אגב סטרלינג, היד וקורי העכביש:

http://www.clipsnation.com/2013/7/24/45 ... range-view

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 12:29 am 
Hall of Famer

נורטון, למה אתה מתכוון שהיא לא התחזקה? האם הם יהיו קבוצה טובה יותר העונה מהעונה שעברה? ברור שלא, הם אולי הקבוצה עם הסגל הכי חלש בליגה וגם רשמתי זאת. זה לא המבחן של הקיץ של פילי והרשימה שלי לא הייתה רשימה של מי הקבוצות שהשיגו את השחקנים הטובים ביותר בקיץ הנוכחי. פילי ברשימה כי הם הצליחו להפוך את המצב שלהם מקבוצה סבירה עם תקרה לא גבוהה באופן משמעותי, אם בכלל, מהקבוצה של העונה שעברה לקבוצה עם פוטנציאל עכשווי וגם פוטנציאל להשיג בחירת דראפט מאד מאד גבוהה.

אני כן מאמין שחלק מהעובדה שגריפין נראה כמו שהוא נראה היא תלויית מאמן. השיפור בקליפרס הוא לא רק בעמדת המאמן, אלא גם באספקטים נוספים, כמו קליעה משלוש. בעיני הקליפרס עשו את הקפיצה מקבוצת עונה רגילה טובה לקבוצה שמהווה סכנה בפלייאוף.

מוק, קליבלנד, אורלנדו ויוטה הן אכן קבוצות עם אפסייד עתידי (הקאבס אולי גם עם אפסייד נוכחי), אבל זה פחות קשור למהלכים של הפגרה הנוכחית והרבה יותר למה שהם עשו בעבר.

נתחיל מהמקרה הקל. איך אפשר להגיד שהג'אז עברו פגרה מוצלחת כאשר הם הביאו מעט מאד ועזבו אותם שני השחקנים הטובים ביותר שלהם. נכון שעכשיו הם יתנו לצעירים המוכשרים שכבר נמצאים בסגל לשחק, אבל זה לא נקרא פגרה טובה או מהלכים שמשפרים קבוצה.

אורלנדו הייתה אחת הקבוצות הכי גרועות בליגה עם כל הכישרון הצעיר (המוטל בספק בעיני). בקיץ הנוכחי הם לא עשו מהלכים משמעותיים. אולדיפו הוא בחירת דראפט טובה, כנראה השחקן הכי מוכן לליגה, אבל בעיני הוא לא שחקן שמשנה תמונת מצב. הוא יעזור למג'יק. יש מצב שהם ינצחו 30 משחקים במקום 20 בעונה שעברה, אז? יש מצב שאם בעתיד הם יצליחו לבנות סגל מוצלח, אז אולדיפו יהיה חלק מההצלחה. אבל הוא לא זה שיעשה את השינוי.

קליבלנד היא קבוצה שבהחלט שקלתי להכניס אותה לרשימה, אך בסוף היא נפלטה. המהלך הגדול הוא כמובן החתימה של ביינום. ברור שזה היה הימור שהקאבס היו חייבים לקחת. הסיכון מינימלי, הסיכוי עצום. אבל אני לא ממש מאמין בביינום. זאת לא רק הבריאות, שלמעט 2 עונות (מתוך 8 עונות, זה כבר לא ילד), לא הייתה בריאה, אלא גם הגישה המאד שלילית. אבל לצד ההצלחה בהשגת ביינום אני הורדתי להם לא מעט נק' על הבחירה באנתוני בנט בדראפט. בעיני לא השחקן המתאים ולא בעמדה המתאימה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 12:46 am 
Junior

הבעיה עם הבחירה בבנט, אפילו אם הקאבס החליטו שהם יודעים יותר טוב מכולם זה שברור שאורלנדו וושינגטון היו נעולות על אודליפו ופורטר, אז למה לא לרדת בבחירה ולקבל משהו בנוסף לבנט מאחת מקבוצות ההורנטס או לבחור את פורטר ולסחוט את וושינגטון?
(ואם היה להם ממש מזל אז וושינגטון היו משאירים אותם עם פורטר )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 2:10 am 
Junior

תראה, אתה מצד אחד משבח את פילי על ניקוי האורוות והנחת היסודות לתנועה צעירה אבל מצד שני כשיוטה עושה את זה (רק עם הרבה יותר כשרון ובסיס מוחשי) אתה טוען שהקיץ שלהם לא היה טוב.
למה יוטה איבדה את שני השחקנים הטובים ביותר שלה ופילי לא? פילי וויתרה מראש על ביינום שהיא כבר שרפה עליו עונה ועל השחקן הצעיר והטוב ביותר שלה בסגל.
כפי שאתה רואה זה בעיקר סמנטיקה.

ואגב, אני מסכים לחלוטין עם הצעדים שפילי נקטו. עדיף להמר מלהשאר בינוני במקרה הטוב. אבל זה גם מה שיוטה עשתה, רק שלה כאמור ישנם יסודות טובים בהרבה. קנטר, פייבורס, היוורד, ברק, ברקס ואפילו ג'רמי אוואנס- זה חתיכת בסיס.
לפילי אין בסיס כזה, יש לה רק סימני שאלה. בעוד שהשחקנים של יוטה הוכיחו שיש על מי לבנות, חובת ההוכחה בפילי היא על אלו שנחשבים לפרוספקטים אבל עוד לא דרכו על הפרקט בליגה של הגדולים.

באשר לאורלנדו, אני כן חושב שאולדיפו הוא שחקן שיעשה שינוי. שחקן מאוד מיוחד שנכנס לקבוצה בתנופה. אנשים מתחילים להבין יופי שההשוואות המופרכות לטוני אלן היו מגוכחות למדי. אולדיפו בנוי מחומר של סטארים.
ניקולה ווצ'ביץ' עושה רושם של סנטר שיכול וצריך להיות מהמובילים בליגה. הארקלס והאריס הם צמד פורוורדים צעיר ומוכשר מאוד.
אפללו ואולדיפו נותנים קו חוץ אגרסיבי בהגנה.
ביג בייבי חוזר מפציעה וייתן מימד של סקור בצבע וסקרינים ששחקני החוץ ישמחו לקבל, מקסיל הוא יופי של החתמה וגם ניקולסון המוכשר שם אם הוא יגדל זוג ביצים. וכן, אטוואן מור כגיבוי אפסייד לנלסון.

לא מכיר יותר מדי סגלים צעירים ומבטיחים יותר ממה שיש לאורלנדו.

בקליבלנד אני אוהב גם את ההחתמה של ארל קלארק. אחד השחקנים היותר אנדרייטד בליגה (אפרופו אורלנדו) הוא ייתן להם שומר וורסטילי וארוך בחמישייה. זלר בוודאי ישתפר מהעונה שעברה, אני כן רואה בו פרוספקט לסנטר ראוי בליגה.
בנוגע לבנט, צריך לתת להם את הבנפיט אוף דה דאוט עד שיוכח אחרת. בסופו של ים הוא פאוור יותר מוכשר מטריסטן. אולי הוא ישחק לצידו ואולי טריסטן יעבור בטרייד של אמצע העונה.
בסה"כ הם הלכו על בחירת הכשרון שהם האמינו בו ובחרו להקיף את קיירי בשחקנים משמעותיים יותר. קליבלנד תהיה מעניינת השנה וגם אם בנט הוא בחירה מעוררת מחלוקת, הוא עדיין בחירת אימפקט והם עדיין היו אקטיביים הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 8:38 am 
Hall of Famer

אני אגיד לך מה ההבדל. פילי היו במצב X ובצעד יזום הם לקחו את עצמם למצב Y. הג'אז לא עשו בקיץ הזה כלום ונתנו לשני השחקנים הכי טובים שלהם לעבור תמורת כלום ושום דבר. אפילו סיין אנד טרייד מסכן שיביא איזשהו ערך לא היה שם. כל העונה שעברה היו להם שני נכסים עם חוזה נגמר ובסופו של יום הם נשארו עם זילץ'. איך אפשר לתת ציון לשבח על פגרה נוכחית, רק כי בעבר הג'אז עשו מהלכים נכונים לצבור כישרון.

לגבי אורלנדו, אתה חוזר למהלך היחידי שהם עשו בפגרה. בחרו בבחירה מספר 2 שחקן. בעיני זה לא מספיק לעומת מה שהקבוצות האחרות עשו. והסגל של אורלנדו צעיר, אבל לא יודע כמה מבטיח. אתה שוכח שכל הצעירים שנתנו מספרים (ווצ'ביץ' והאריס יותר, הארקלס וניקולסון קצת פחות) עשו את זה בואקום אדיר ובקבוצה הכי גרועה בליגה, כן יותר גרועים משארלוט. לא יודע איך אפשר להגדיר סגל שבדיוק סיים לנצח 20 משחקים בעונה כאחד הסגלים המבטיחים ביותר.

בקליבלנד אני יותר אוהב את ההחתמה של ג'ק, שנותן להם את הרכז המחליף הטוב בליגה ותעודת ביטוח לקיירי. בנוסף הוא יכול לשחק גם לצד אירווינג, כפי שעשה בגולדן סטיט. ועדיין הבסיס של הקיץ של קליבלנד היה הימור על ביינום, שאני לא מת עליו, לא רואה סיכוי הצלחה גדול ועם הסיכון היה יותר גדול, הייתי אומר שזה מהלך מטומטם ודראפט שלטעמי נוהל ממש לא נכון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 2:55 pm 
Junior

מקובל עלי שתגיד שהציון על ההתנהלות בעונה הוא נמוך, אבל הציון על הקיץ של יוטה הוא גבוה. בסופו של יום הם קיבלו את ההחלטה הנכונה.
הם לא הלכו עם שני התותחים הקודמים לשום מקום. הם יכלו לחזק אותם ולנסות לרוץ על תואר או לפרק את החבילה ולתת לשני סטאדים צעירים את המושכות+ פרוספקט הפויינט הבכיר מהדראפט והייוורד שימשיך להשתפר.
כמו פילי, גם הם עשו בקיץ את ההחלטה הנכונה. רק שהעתיד שלהם נראה הרבה יותר ברור, עם ובלי קשר ללוטרי הבא.

דווקא מהבחינה הזו, ההימור של יוטה הוא הרבה יותר קשה מאשר של פילי. פילי החזיקה אסופה של שחקנים בינונית ומטה ושחקן פצוע ועצל שלא הראה מינימום של זיקה למועדון. הרבה יותר קל לפרק חבילה שאולי תעשה משהו מחבילה מוכחת כמו ג'פרסון ומילסאפ.

אני אגיד לך איך אפשר להגדיר סגל שסיים עונת תחתית כאחד המבטיחים- פשוט ע"י לראות אותו.
קל לנופף בוואקום ואני אשאל אותך, מי בדיוק מילא את הוואקום באותה שארלוט? כי אני לא ראיתי אף אחד כזה. להוציא את הנדרסון (שגם הוא משלים חביב ותו לא), אין שם שחקנים שאתה יכול לבנות עליהם כחלק אינטגרלי מההתקפה בעוד שלאורלנדו בהחלט יש.
אתה תקרא לזה וואקום, אני אקרא לזה המון כדורסל. יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים שחקני וואקום בימי חיי.
ווצ'ביץ' והאריס אינם שחקני וואקום בשום אופן.
אני דוהר על הרכבת של טובי האריס מאז שהוא הגיע לליגה (אפשר לבדוק כאן בפורום) אני חושב שהתקפית הוא פאוור סופר מיוחד. הבעיה היא שתמיד ניסו להסב אותו לסמול (כמו בנט רק עם טווח נרחב יותר)
ווצ'ביץ'? מה עוד יש להגיד על שחקן שהביא את המס' המפלצתיים שהוא הביא? חצי מהליגה מחזיקה וואקום בסנטר, האם מישהו בכלל התקרב למה שהוא עשה?
אם הם נהנו מהוואקום? בהחלט כן. אבל צריך גם כשרון בכדי למלא אותו.
הארקלס הוא סיפור אחר, הוא עדיין בתהליך למידה. הוא אתלט אדיר, הוא מהיר, הוא שחקן כנף שבקבוצה רצה זה עונג אמיתי. והוא ימשיך לעבוד על היד מבחוץ ויהפוך לשקן טוב יותר. הוא גם משתפר בהגנה ששם הנתונים שלו זועקים. עליו בהחלט אפשר לומר שהוא שחקן וואקום. אבל מצד שני, רק בחצי השני של העונה כשהוא למד וקיבל בטחון- הוא באמת פרץ.
ניקולסון הוא פאוור מלוטש מאוד, הוא פשוט חלש מאוד פיזית, הוא בורח ממגע והוא ריבאונדר מזעזע. אבל ככל שזה נוגע ליכולות התקפיות- ניקולסון לא צריך ללטש שום דבר. הוא מסוגל לקחת בפייס אפ את רוב הפאוורים בליגה, הוא יודע להוריד כדור, יש לו ידיים נהדרות. אבל כאמור, זה לא יספיק לו. לדעתי השנה הוא דווקא יקבר יותר רחוק ברוטציה בגלל ביג בייבי ומקסיל.
מכל מקום, נחיה ונראה- אני מבטיח לך שאורלנדו תגרום לך לאכול את הכובע. אולי לא השנה אבל בעתיד הקרוב מאוד. יש שם בסיס מרשים מאוד.
בעיני לאורלנדו ויוטה יש את בסיס הצעירים הכי מרשים בליגה. בטח שיותר מאשר לפילי.

בקליבלנד אני די חלוק על ההחתמה של ג'ק. ג'ק לא בא בזול. לכאורה זו החתמה מצויינת. אחד הבאק אפס הכי טובים בליגה וכאמור יכול לשחק גם לצד קיירי. אבל מצד שני הוא גם סותם את היכולת שלהם להחתים שם גדול.
אין ספק שלטווח הקצר זו החתמה מצויינת וכפי שכבר ציינתי הם רוצים לחזק את קיירי כאן ועכשיו. נראה לי שהעקרון המנחה הוא קבוצה חזקה. כזו שקיירי לא ירצה לעזוב.
באשר לביינום, הייתי מסכים אתך אבל בכסף המובטח ששילמו עליו? לואו ריסק- היי ריוורד. אם יש לך סיכוי להביא סנטר כזה בסכומים כאלו? אין שאלה בכלל.
גם אם הוא לא ישחק, קיירי לא יוכל להגיד שההנהלה לא מנסה לחזק את הקבוצה ולקחת סיכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 3:27 pm 
Sophomore

יש חוסר הערכה משווע למה שפילדלפיה עשתה הקיץ או שמא חוסר הבנה במושג טאנקינג ובחוזקו של דראפט 2014. במונחי הטאנקינג ובנייה לעתיד, לטעמי אפשר להגיד שעבר על פילי קיץ לא פחות מחלומי.

נתחיל מהעובדה שהינקי, שעושה רושם שקורץ מהחומר של דריל מוריי (עבד איתו כמה שנים טובות), לא ביזבז אפילו שנייה מיותר על החתול בשק ביינום ושלח אותו למזמז קבוצה אחרת.

הוא העיף את הולידיי בדיוק שהמניה שלו בשיא תמורת נואל שלבטח לא יפגע במאמצי הטאנקינג (ןבכלל לא בטוח שישחק שנה הבאה) ובהסתכלות על העתיד הוא ללא ספק שחקן עם תקרה גבוהה. מה שעמוס לא הזכיר זה שפילי גם קיבלו בחירה מוגנת טופ 8 ולאור ההתחזקות של ניו אורלינס סיכוי די גבוה שהם גם יממשו אותה - אז יוצא שלפילי תהיה קרוב לודאי בחירת לוטרי גבוהה שעשויה לנחית סופרסטאר וגם בחירה באזור 7-15 שבדרפאט כזה סביר להניח שתנחית כוכב דרג 2 או לפחות שחקן תורם. וכל זה תמורת רכז שבעידן הרכזים הנוכחי אני מרשה לעצמי לקרוא לו בינוני ושלא היה מצעיד את פילדלפיה לשום דבר, מקסימום היה פוגע במאמצי הטאנקינג.

גם מאוחרי הבחירה בקארטר וויליאמס הייתה מחשבה. אמנם לא קלעי טוב ולא פינישר גדול עוד ברמת המכללות מה שגרם לכמה בטח לכמה שאנשים לתהות למה בחרו אותו ולא את טריי ברק שעושה רושם כמנייה התקפית הרבה יותר בטוחה. אז אני מניח שהינקי חיפש קודם רכז שעושה את החברים שלו לקבוצה טובים יותר ואת זה קארטר וויליאמס מביא, מעבר ליתרונות האחרים שלו (אורך, אתלטיות והגנה). זה חשוב במיוחד שיש לך שני שחקנים כמו טרנר ויאנג בסגל, שעכשיו ערך הטרייד שלהם ממש לא בשיאו אבל אחרי שנת טאנקינג לצד וויליאמס בתופסת סטטסטיקות יפות אפשר להניח שערך הטרייד שלהם יעלה וזה עשוי לנחית בפילי עוד תוספת חשובה לפאזל החדש שנבנה.

אז נכון שהכל אם ואם ואם והרבה מזל. אבל זו בדיוק המהות של טאנקינג ובניית קבוצה דרך הדראפט, ולא לראות את זה ולדבר על פילי במונחים של התחזקה עכשיו או לא זו ראיית עתידית לוקה בחסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 5:06 pm 
Junior

איפה אתה מוצא חוסר הערכה? אני חושב שיש כאן די קונצנזוס שהמהלכים שהינקי עשה הם טובים בהחלט.
הקבוצה שלו לא הלכה לשום מקום והוא בחר לבנות מחדש כשבדרך הוא עושה כמה מהלכים ראויים בהחלט לציון.

וגם הוויתור שלו על ביינום למרות תג המחיר הנמוך הוא וויתור מתבקש מאחר וביינום לא הראה טיפת זיקה, סולידריות או אכפתיות ממועדון שלקח סיכון עצום עליו וראה אותו כפרנצ'ייז פלייר שלהם.

מבחינת מהלכים נטו, אין לי גם ויכוח עם עמוס הוא עשה הרבה יותר ממה שעשו באורלנדו ויוטה.

אבל בסופו של יום הוא שיחק עם הכלים המועטים שהיו לו וגם היום אין לו בסיס מרשים, יש לו המון סימני שאלה ותקוות אבל בסיס עדיין לא.

אגב, הסיבה שבחרו בקרטר וויליאמס ולא בברק היא ש... ברק כבר נבחר :roll:

השאלה היותר גדולה היא למה דומארס הלך על קולדוול פופ ולא על ברק (או קרטר וויליאמס) היא השאלה הגדולה.

ועוד דבר, פילי סחרו בכל העונה שעברה ובכל הקיץ הזה בטרנר ולא מצאו קונים. הם הציעו אותו גם בתמורה לגרעינים ולא היו קופצים. כך שאל תבנה על תאוריית למכור את טרנר בשיאו יותר מדי.

הינקי עשה אחלה מהלכים עם מעט מאוד קלפים, או יותר נכון עם קלפים בעלי ערך נמוך למדי ועל כך אני מוריד בפניו את הכובע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 8:50 pm 
Hall of Famer

אאז"נ דווקא אהבתי מאוד את קאלדוול פופ במה שראיתי בהיילייטס מהקולג'. שוטינג גארד/סווינגמן. אמנם לא כל אחד הופך להיות פול פירס, קובי או לברון, אבל גם איזה ג'יי ריץ' כזה זה לא שחקן שבא בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 8:59 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיוטה קיבלו את ההחלטה הנכונה. אני חושב שהם היו חייבים להוציא איזה סיין אנד טרייד על אחד מהשחקנים שעזבו. אני לא חושב שאפשר להעניק ציון גבוה לקבוצה על פגרה שבה היא לא עשתה כלום, נתנה לשני השחקנים הטובים ביותר שלה לברוח בלי כלום ולבסוף נשארה עם קבוצה מוכשרת, אך ורק בגלל מהלכים שנעשו בשנה שעברה ולפני שנתיים. אם זה ככה, אז סביר להניח שמיאמי היא המנצחת הגדולה של הקיץ הזה. הם גם חסכו כסף עם האמנסטי על מילר ובהשוואה ליוטה הסגל הרבה יותר שלם, היי הם אפילו יכולים ללכת על האליפות.

אני לא התרשמתי מהשחקנים של אורלנדו. מודה שלא ראיתי את הקבוצה משחקת, אבל אפשר להסיק על שחקני ואקום מהתוצאות ובמקרה של אורלנדו זה מאד ברור. ביג בייבי שיחק 33 משחקים (לא מחשיב את המשחק בן 4 הדקות ששיחק לפני שסיים את העונה לחלוטין). במשחקים הללו המג'יק ניצחו 12 משחקים. מאזן חלש, אבל לא נוראי. ב-49 המשחקים שהמג'יק שיחקו ללא דיוויס (אפילו לא אנתוני דיוויס, סתם פאוור ממוצע בליגה, אפילו לא חומר של פאוור פותח) עם האריס הנפלא ו-ווצ'ביץ' עם המספרים המפלצתיים המאזן היה 41-8. המאזן הזה לאורך עונה שלמה היה שווה 13 ניצחונות. אז אני מצטער מוק, גם אם ראית הרבה משחקים שלהם וכולם ילדים כל כך מוכשרים, קבוצה של 13 ניצחונות בעונה היא בוודאי לא קבוצה עם בסיס צעירים מרשים, אפילו לא טוב במיוחד.

ברור שהקאבס היו צריכים לקחת את ביינום. כמו שאתה כתבת, גם אני כתבתי - יחס סיכוי/סיכון מצויין. אבל אני מעריך שלמרות היחס המצויין עדיין ההסתברות שהקאבס ירוויחו בהימור הזה נמוכה ולכן אני לא נופל מהרגליים מההבאה שלו.

אני דווקא חשבתי שיהיו פה המון אנשים שיחלקו עלי בנוגע לגולדן סטייט. מסתבר שלא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 9:33 pm 
Sophomore

יוסטון יצאה המנצחת הגדולה.
הצעירים של אורלנדו אכן מוכשרים,אבל קשה לי לראות איזה אחד שממש יהפוך לפרנצ'ייז פלייר.

בנוגע לאינדי,עמוס- לא רק שהשאירו את ווסט,אלא שיפרו את שתי החולשות העיקריות שלהם מהשנה שעברה-ספסל וקליעה מ-3.
דווקא השינויים המינוריים האלה כיביכול במחליפים מאוד משמעותיים.
ווטסון,קופלנד והיל הרוקי בהחלט מסוגלים לייצר נקודות בניגוד לאוגוסטין,הנסבורו ויאנג.
לפי הדיווחים גריינג'ר יחזור בעוד חודשיים לכושר מלא והוא,עם היכולת סקורינג והיד מה-3 נותנים לאינדי ספסל אפילו די חזק.

זה לא רק שימור של הקיים,זה גם הבנה מהן החולשות משנה שעברה וגם חיזוק שלהן,לפחות על הנייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 9:57 pm 
Hall of Famer

ווטסון הוא שיפור על פני אוגוסטין, אבל לא דראסטי בעיני. אני חושב שקופלנד לעומת הנסברו זאת נפילה לא קטנה והיל הוא רוקי לא מוכח שרבים חושבים שנבחר גבוה מדי, לא בחירה של סיבוב ראשון, אלא שני. השלושה הללו בעיני לא משפרים מהותית, אם בכלל את הספסל של הפייסרס. גריינג'ר כמובן ישפר מאד מאד את הספסל, אם הוא ישאר ויסכים להיות האיש מהספסל (סימן שאלה בכלל לא קטן), אבל זה לא קשור לפגרה של הפייסרס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 10:04 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
עמוס לב כתב:

אם נצא שניה מהתגובות הפאבלוביות, הקליפרס ניצחו בעונה שעברה 56 משחקים. אני מניח שגם אתה לא טוען שהם לא התחזקו בקיץ הנוכחי, בעוד שחלק מהיריבות נחלשו (אוק סיטי, דנבר) או נשארו באותו מקום (הספארס, ממפיס) ורק יוסטון קפצה קדימה. עונה נוספת של 55 ניצחונות ומעלה היא הגיונית, לא? עכשיו תגיד לי מה בדיוק גורם לך לחשוב שהלייקרס ינצחו 55 משחקים ומעלה? הכושר המעולה של גאסול בשלוש השנים האחרונות? העובדה שקובי חוזר מפציעה קשה מי יודע מתי? אני מניח שזה לא הצירוף של ווס ג'ונסון ואני גם מניח שאלו לא שתי העונות האחרונות שבהן הלייקרס ניצחו 50 ניצחונות (למעשה קצב של 50 ניצחונות, בעונה המקוצרת) וכמובן 45 בעונה האחרונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2013 10:16 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ווטסון הוא שיפור על פני אוגוסטין, אבל לא דראסטי בעיני. אני חושב שקופלנד לעומת הנסברו זאת נפילה לא קטנה והיל הוא רוקי לא מוכח שרבים חושבים שנבחר גבוה מדי, לא בחירה של סיבוב ראשון, אלא שני. השלושה הללו בעיני לא משפרים מהותית, אם בכלל את הספסל של הפייסרס. גריינג'ר כמובן ישפר מאד מאד את הספסל, אם הוא ישאר ויסכים להיות האיש מהספסל (סימן שאלה בכלל לא קטן), אבל זה לא קשור לפגרה של הפייסרס.

עמוס,אין לי כל דרך להבין איך אתה חושב שווטסון זה לא וואחאד שידרוג על אוגוסטין, רכז שלא יכול לשמור,לא יודע לרכז,לשלוט בקצב או למסור, וגם אם הוא קלע טוב מחוץ לקשץ השחרור שלו איטי משהו והוא נמוך אז הוא בקושי זורק.

הנסבורו,אם כל האהבה שלי אליו,נגר רציני ועם כל האסל שלו הוא עדיין שומר וריבאונדר בינוני.
על היל לעומת יאנג,טוב...כל אחד עדיף על יאנג,כל אחד.
ואם כבר היל,אני מחזיק ממנו בגלל ליגת הקיץ וממה שהמאמנים שלו מספרים עליו, אבל זה לא חייב להיות הוא..יש גריינג'ר,קופלנד,גרין ואפילו סטיבנסון בסיטואציות מסויימות על עמדת המחליף לסמול פורוורד שאויישה בשנה שעברה ע"י יאנג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 70 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], נורטון ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה