מכבי רעננה זל כתב:
nadav_hacohen כתב:
ניסיון כושל למה?
לא רוצה לגנוב ליהודה את הת'רד וזה לא יותר מניחוש מושכל אבל אני מניח שכחלק מהרצון להתקרב לבורא בחודש אלול וכחלק מההחלטות שיהודה לוקח על עצמו לקראת 'השנה החדשה', הוא מנסה לתקן את סדר העדיפויות בחיים. עם כל הכבוד לסלניוז, למשתמשים כבדים יחסית כמוהו, סלניוז נמצא גבוה מדי בסדר העדיפויות בפועל ולכן הוא החליט לעזוב.
אני קיבלתי על עצמי את ההחלטה הנ"ל בשנה שעברה ועמדתי בה לכחודש-חודשיים. אני חלש אופי, מקווה ומאמין שיהודה פחות.
על מה ולמה לקחת על עצמך החלטה כזו ?
אני דווקא יכול לחשוב על לא מעט יתרונות, בטח לאדם כמו יהודה, "חרדי מוצהר", שאין לטעות בו באף הודעה. למרות שאני לא מאמין שזוהי הסיבה לעזיבתו.
היתרון הגדול והראשון שבהם,
שאמנם המקום לא נקרא בעשרות אלפים, אך עדיין נוכחותו של יהודה, כחרדי שמתדיין ב"עולם חילוני" ברובו על דברים כה-רבים, החל מעסקיהם וראותם של החרדים עצמם, לצד שיחות פוליטיות כלל-עולמיות וכל מה שהולך בעוף-טופיק, לצד הדבר העיקרי שבעצם מחבר את כולנו, חרדים-דת"לים-ערבים-גויים-אתאיסטים-סמולנים.
לא רואים דברים כאלה, לא מוצאים דברים כאלה, כמעט בשום מקום. לא תקבלו את זה בטלוויזיה ולא באתרי אינטרנט ולא באף פורום ייעודי ל"קירוב לבבות" או איזה חארטה דומה, שם אנשים מגיעים לחנך או ללמד ולא להיות חלק מקבוצה, שפשוט חיה ביחד, שזה בעצם מה שאנחנו עושים פה. חיים ביחד, במין בועה, לרוב מדברים על כדורסל, לפעמים מדברים על העולם, לעיתים נחשפים יותר ברמה האישית, לפרקים מסבירים את העולם הפרטי שלנו.
ויהודה עשה את הדברים האלה בצורה הטובה ביותר (טוב, למעט המיליון הודעות שרק הוא הבין), את השילוב הזה,
ויהודה מגיע מהמקום המעניין ביותר והייחודי ביותר, לפחות מבחינתי.
אז בקיצור, אתה לא חושב שזה דווקא מעשה חיובי, "קידוש השם" אולי, להיות נציגם ודוברם של (המתיימרים להיות) עובדי השם המסורים ביותר, במקום חילוני באופיו, שמקבל אותך ולומד ממך, גם אם לא תורה ומוסר ?
ואולי, אפילו רק אדם אחד הקורא אותך, לומד לא "לשנוא" חרדים, לא לראות בהם זרים ? האם זה לא מספיק כדי להוות עילה דווקא "לקחת על עצמך לקראת השנה החדשה" להמשיך בפועלך ?