סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' יוני 25, 2026 7:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הישראלי הראשון ב-NBDL?
הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2014 3:34 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
מקל עובר לאגדות טקסס.
http://nba.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 80&lang=he

בטח בלו כבר היה שם, אבל לא זכור לי בבירור ישראלי ששיחק שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2014 3:48 pm 
Hall of Famer

למרות שכביכול זה מוגדר בתקשורת החובבנית כצעד אחורה ושלילי מבחינתו , אני חושב שלשחקנים מסוגו ( קרי - גבוליים מבחינת תרומה משמעותית ב-NBA ) לא יזיקו כמה חודשים שם , לשיפור עוד אלמנטים אישיים וקבוצתיים במשחק ה"אמריקאי" , צבירת ביטחון , ו"הוכחה" לצוות המקצועי בקבוצה מה אתה יכול לתת .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2014 4:08 pm 
Freshman

לא בושה, גם לארקין כבר היה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 09, 2014 8:27 pm 
מנהל פורום

אכן, לא בושה להיות לארקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 2:45 am 
Hall of Famer

מצד שהי, גם לא כבוד גדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 2:56 am 
מנהל פורום

שזה בערך הסב טקסט שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:07 pm 
Sophomore

עכשיו ברצינות , האם זה יותר טוב מלהיות שחקן מוביל ביורוליג או ביורוקאפ? שיהיה כתוב לך ברזומה ששיחקת ב NBA?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:12 pm 
Junior

מה זה יותר טוב ?
אני מניח שרוב השחקנים האירופאים היו בוחרים להיות שחקן מוביל ביורוליג אם המשוואה ממול הייתה דקות מעטות ב-NBA ו/או ליגת פיתוח,
אבל מקל לא לקח את ההימור הזה בשביל ללכת לשחק בליגת הפיתוח על פני היורוליג.
הוא לקח הימור, יצליח יופי, לא יצליח יחזור בעוד שנתיים לאירופה כשחקן טוב יותר סביר להניח.

זאת לא פעם ראשונה שאני שומע את השאלה הזו בהקשר של כספי או מקל, ובמחילה - השאלה הזו הזויה לחלוטין. אף אחד לא חותם על חוזה שמבטיח לו מקסימום של 10 דקות משחק, או שכל מה שייצא לו מאמריקה זה שורה ברזומה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
א. מקל הוא פאקינג רוקי. כבר כפאקינג רוקי הוא עשה דבר או שניים, גם אם הסה"כ לא משהו.
ב. אף אחד לא הבטיח לו להיות שחקן מוביל ביורוליג (להשוות קריירת NBA ללהיות "שחקן מוביל ביורוקאפ" זה באמת נובמת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:21 pm 
Sophomore

Chauncey כתב:
מה זה יותר טוב ?
אני מניח שרוב השחקנים האירופאים היו בוחרים להיות שחקן מוביל ביורוליג אם המשוואה ממול הייתה דקות מעטות ב-NBA ו/או ליגת פיתוח,
אבל מקל לא לקח את ההימור הזה בשביל ללכת לשחק בליגת הפיתוח על פני היורוליג.
הוא לקח הימור, יצליח יופי, לא יצליח יחזור בעוד שנתיים לאירופה כשחקן טוב יותר סביר להניח.

זאת לא פעם ראשונה שאני שומע את השאלה הזו בהקשר של כספי או מקל, ובמחילה - השאלה הזו הזויה לחלוטין. אף אחד לא חותם על חוזה שמבטיח לו מקסימום של 10 דקות משחק, או שכל מה שייצא לו מאמריקה זה שורה ברזומה.

מחלתי :a_g_a:

דווקא לגבי כספי , לא היו היסוסים , הוא היה מונחה מטרה מ DAY 1 , שיחק ביורוליג (אפילו פתח בגמר יורוליג) , ובעל פיסיות שמתאימה ל NBA , אפילו הבחירה בו לא הפתיעה אותי.
מקל לא שיחק כמעט באף מסגרת אירופאית רצינית , בעמדה שלו , כמעט אין לו שום סיכוי להתמודד פיזית עם עמדות 1,2 ב NBA (גם אלו שעולים מהספסל) , למעט קור רוח ואופי , אין
לו שום דבר שהוא מצטיין בו או שיכול לתת לו דקות ב NBA , ואף אחד לא הימר שהוא אי פעם יגיע ל NBA , אני בכלל עד עכשיו לא מבין מה הוא עושה שם.

שנתיים בקרייריה הם המון לשחקן בסיטואציה שבה מקל נמצא , המון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:57 pm 
Junior

המשוואה פשוטה- באירופה תעשה יותר כסף אבל בNBDL אתה קרוב לצלחת ובמרחק יריקה מחוזה קצר בNBA שאולי יוביל לארוך.

זו הדילמה של מי שמשחק שם. למקל אין את הדילמה הזו כי כבר יש לו חוזה בNBA. אז כן, עדיף לו להיות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 3:59 pm 
Junior

אם הוא לא ישחק שנתיים אז אסכים איתך שהוא עשה טעות והקריב המון זמן בסיטואציה ובזמן לא מתאימים.
בינתיים הוא צבר קילומטראז' ב-NBA (לא המון, אבל לא מעט. אוטו פורטר למשל, נבחר 3 בדראפט האחרון, היה שמח לקילומטראז' שצבר גל) והוא הולך לשחק בליגת הפיתוח.

דווקא עם הנושא הפיזי בחרת לפתוח ברשימת ה-"אין למקל" ?
מילא זה שהוא חייב לפתח את הקליעה שלו מבחוץ. מילא זה שהוא חייב לשפר את מהירות התגובה שלו וזריזות הרגליים.
דווקא עם הפיזיות הוא בסדר גמור כבר עכשיו, ובכלל, אנחנו מדברים על רכז. פיזיות זו כנראה התכונה האחרונה שדורשים מרכז.

זה שאף אחד לא הימר שהוא יגיע ל-NBA דווקא אמור לעמוד לזכותו. והוא לא הגיע על טיקט של ילד עם כישרון שאולי ייצא ממנו משהו, הוא הגיע בגיל מאוחר יחסית, אחרי שהראה מה הוא יודע כמעט בכל מסגרת בה שיחק והרשים באימונים באמריקה מספר קבוצות שונות שרצו להחתים אותו.

יש הרבה מאוד שחקנים של 20 דקות לערך, שלא ממש יכולים לעלות ולדפוק 20 נקודות מהספסל. יש גם הרבה שחקנים בליגה שכל מה שהם יודעים לעשות זה את התפקיד הספציפי והמינורי שלהם, ועל סמך זה מקבלים דקות.
בתור הרכז שעולה ל-15/20 דקות מהספסל, נותן הגנה, לא עושה שטויות, משחק תחת התבנית של המאמן, יודע לנהל את הקצב - מקל לא רחוק מבחינת יכולות הכדורסל והיכולות הפיזיות והאתלטיות שלו מלהיות ראוי לתפקיד כזה כבר היום. עדיין לא, אבל לא רחוק.
כמו שראובן ציין, מקל הוא פאקינג רוקי. המעבר לליגת הפיתוח אמור רק לתרום לו, ללמד אותו קצת יותר על כדורסל אמריקאי. לאפשר לו להתאים את עצמו למה שיחכה לו בעונה הבאה.
הכל פתוח מבחינתו. כלומר, אולסטאר הוא לא יהיה, כנראה גם לא רכז ראשון, אבל רכז של 20 דקות בממוצע למשך מספר עונות הוא בהחלט יכול להיות, וזו הצלחה אדירה לשחקן ישראלי, כל שחקן ישראלי.
תשאל היום את מיקי ברקוביץ' ועודד קטש אם לא היו מוותרים על כל מה שהשיגו באירופה החל מגיל 25 בשביל הסיכוי להיות שחקן קבוע ב-NBA. אין לי ספק מה תהיה התשובה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 8:39 pm 
Hall of Famer

כמו הרבה דברים בחיים, הרבה תלוי בסיטואציה.
לראות את פריג'יוני משחק עושה לי אלרגיה. הוא לא מסגול לקנות סל ברמות האלו אלא אם זו זריקה חופשית. מקל עולה עליו בזה. בהגנה פריג'יוני אחד השומרים הטובים בליגה. מקל שומר טוב. אפילו טוב מאד. ראיתי אותו משחק בNBA והוא שומר טוב. פיזי עם עבודת רגליים טובה.
לא, הוא לא יהיה אולסטאר. יש לו סיכוי להיות רכז מחליף וזה דבר נהדר.
חאלס עם הישראליות הטיפוסית של צלש או טרש. יש באמצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 10:06 pm 
Junior

אנשים רק שוכחים שמבחינה ישראלית שחקן סגל ב-NBA זה כבר צל"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 10, 2014 10:52 pm 
Hall of Famer

קודם כל אנשים שוכחים שאם לפני חצי שנה היית אומר להם שמקל ישחק בNBA היו חושבים שאתה שיכור.אז כן. זה צל"ש.
דבר שני, אנשים בישראל נוטים לחשוב שאם אתה לא שחקן של 15 נקודות אתה אפס מאופס ומקומך ביורוליג. כאילו מה אין באמצע? נראה לכם שיש אנשים בפורום בארגנטינה שמתלוננים שפרג'יוני אפס מאופס כי הוא בספסל בNBA ולא בחמישיה ביורוליג? לא נראה לי.
מקל רוקי. משחק מאחורי שחקני NBA לגיטימים. הרבה תלוי בפציעות וכמובן ביכולת שלו שעד כה היתה סבירה.
אנשים גם שוכחים ששחקנים יכולים להשתפר. יש מספיק דוגאות לשחקנים שפיתחו את המשחק שלהם והוסיפו טווח ליד שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 11, 2014 8:47 pm 
Hall of Famer

הדיון - שחקן שולי ב-NBA או כוכב יורוליג מתאים למקרים כמו שאראס למשל ( או אחרים שבכלל בחרו לא לנסות ) .
מקל היה בקלות יכול למצוא את עצמו העונה עדיין בקבוצה ישראלית ( אולי מכבי ת"א במקום נעימי למשל , בסיטואציות מסוימות גם בירושלים או חיפה ) , וגם אם היה יוצא לאירופה לא בהכרח שזה היה לקבוצת יורוליג , ואף סביר יותר שזה היה לאיזו קבוצת יורוקאפ יחסית בכירה .
זו צריכה להיות ההשוואה הפוטנציאלית הנכונה , ואני חושב שהצד העדיף פה - ללכת ל-NBA גם אם הסיכוי להשתלבות לא גבוה במיוחד ( ואני לא אומר שזהו בהכרח המצב ) די ברור מאליו כאן .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 25, 2014 1:58 pm 
Senior

מקפיץ באופטופיקיות מסוימת
אתמול ב"מערכת" של מיקי יחימוביץ היה סרט על גל מקל והשתלבותו היחסית בדאלאס.
אז מעבר לזה שהסרט מעניין ועשוי טוב, מקל התגלה שם כטיפוס חזק שיודע להגדיר לעצמו מה הוא רוצה ומה הוא צריך לעשות כדי להגיע לשם (וגם מאוד נחמד אגב).
אני לא יודע כמה רחוק הוא יגיע אבל תענוג לפרגן לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 25, 2014 10:21 pm 
Hall of Famer

שיין לארקין נהיה אויב האומה החדש ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]