סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 13, 2025 4:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 1:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
נדב, הדעות שלך והאמון העיקש בשטויות שאתה פולט, מדהימות בעיניי
אני לא באמת מכיר אותך, אבל קשה לי להאמין שאתה נפגעת מדתיים במידה שבה אני נפגעתי במשך עשור. ועם זאת כבוד מינימלי גם לי יש
חבל שלך אין

1. מה מדהים אותך בדעות שלי?

2. "השטויות שאני פולט"? וואלה? אתה מסוגל לנמק את זה או שאתייק את זה ליד "ההבלים על התורה ועל הרבנים" של פלאש?

3. אני לא פגוע מדתיים, ושום דבר ממה שאני כותב לא בא ממקום אישי

4. אכן יש לי מעט מאד כבוד לדת, מה שאין כן לגבי דתיים ברמה האישית שאני בהחלט יכול להוקיר ולחבב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 1:27 pm 
Hall of Famer

אני כותב מסלולרי ואחרים נימקו מספיק. להשוות בין הדרת נשים לבין כתיבת השם, זאת השוואה מופרכת לחלוטין והסבירו לך את זה כאן מספיק. האחריםהם הילדותיים....בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 1:46 pm 
Hall of Famer

לא קיבלתי את הנימוק, והסברתי למה. גם הסברתי בפירוט ובאופן מאד ברור לדעתי למה הדרת נשים וכתיבת שמות יושבים על אותו עקרון. אז עם כל הכבוד, לכתוב "אחרים נימקו אבל אתה ילדותי" זה נחמד מצדך, אבל תורם 0 לדיון. כשיהיו לך נימוקים כלשהם, אשמח לשמוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 1:54 pm 
Freshman

הסבירו פה יפה מאוד מה ההבדל בין הדרת נשים ובין לציין את השם המפורש.

אני כחילוני גמור לא רואה שום סיבה לא לבוא לקראת אנשים אם אין בכך כדי לפגוע בי בכלל. אם הייתי הולך עם אדם דתי (מכל דת) אז הייתי מנסה להימנע ככל האפשר מלהגיד מילים גסות, למשל. וזו עוד דוגמא להתחשבות שאפילו מגבילה אותי במידה מסוימת (כי שפה מלוכלכת שגורה בפי), אך אני יכול לחיות איתה בשלום לכמה רגעים שאנחנו יחד.
אפשרות שבה אני אמנע מלתת כבוד כזה לצד השני תתקיים רק אם אני באמת שונא את הצד השני וחסר כבוד אליו לחלוטין.

אבל כל הנסיונות לשכנע ו/או לשנות את דעתו של נדב אבודים, ובמידה מסוימת הדיון שנוצר כאן סביב זה מזכיר דיון בין דתיים וחילוניים, כשהפעם הצדדים מחליפים תפקיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:05 pm 
Hall of Famer

הסבירו טוב כפי שאני הייתי מסביר. אתה לא הבנת בדיוק כמו העקשנות התמוהה שלך על החלטות טובות לנכונות
בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:08 pm 
Hall of Famer

מה פספסתי לגבי ההסבר הכל כך יפה הזה בין הדרת נשים לבין כתיבת שם כמו שדתיים רוצים שאכתוב אותו? מי הצליח להסביר לי את ההבדל העקרוני בין מקרה א' של כפיית דרך התנהגות למקרה ב' של כפיית דרך התנהגות (ואני יודע שאי אפשר לכפות עליי בפורום הזה, אבל נניח שהיינו מנהלים את הויכוח הזה במרחב הציבורי)? גם לא קיבלתי שום תגובה על האיסור לכתוב "לברון", שכל ההבדל בינו לבין האיסור לכתוב "יהוה" הוא כמות האנשים שמבקשים לאסור והזמן שהאיסור הזה קיים מבחינתם.

גם הסכמתי שלהכנס לבית של אדם דתי ולהגות את השם יהוה זו גסות רוח. לתומי חשבתי שבפורום אינטרנטי שהוא לא זירה דתית בשום אופן, דבר מובן מאליו הוא שאני יכול לכתוב איך שאני רוצה (בעיקר, כאמור, כשככה זה מופיע במקור...) ושדתיים יכולים איך שהם רוצים. אבל הפתיל הזה בעיקר מזכיר לי למה החילונים במדינה הזאת הם אסקופה נדרסת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:10 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הסבירו טוב כפי שאני הייתי מסביר. אתה לא הבנת בדיוק כמו העקשנות התמוהה שלך על החלטות טובות לנכונות
בסדר

אתה מרבה להשתמש במילות תואר שאין לך יכולת לעמוד מאחריהן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:11 pm 
Hall of Famer

הם אסקופה נדרסת בגלל שהם מבקשים יפה לא לכתוב את השם המפורש
בכלל לא דרמטי ולגמרי מידתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:14 pm 
מנהל פורום

טוב בואו נעשה פוס בויכוח.

אם יש למישהו עוד משהו חכם להגיד בנושא, תפ'אדלו.
אם לא אפשר לנוע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:16 pm 
Freshman

Hacohen כתב:
מה פספסתי לגבי ההסבר הכל כך יפה הזה בין הדרת נשים לבין כתיבת שם כמו שדתיים רוצים שאכתוב אותו? מי הצליח להסביר לי את ההבדל העקרוני בין מקרה א' של כפיית דרך התנהגות למקרה ב' של כפיית דרך התנהגות (ואני יודע שאי אפשר לכפות עליי בפורום הזה, אבל נניח שהיינו מנהלים את הויכוח הזה במרחב הציבורי)? גם לא קיבלתי שום תגובה על האיסור לכתוב "לברון", שכל ההבדל בינו לבין האיסור לכתוב "יהוה" הוא כמות האנשים שמבקשים לאסור והזמן שהאיסור הזה קיים מבחינתם.

גם הסכמתי שלהכנס לבית של אדם דתי ולהגות את השם יהוה זו גסות רוח. לתומי חשבתי שבפורום אינטרנטי שהוא לא זירה דתית בשום אופן, דבר מובן מאליו הוא שאני יכול לכתוב איך שאני רוצה (בעיקר, כאמור, כשככה זה מופיע במקור...) ושדתיים יכולים איך שהם רוצים. אבל הפתיל הזה בעיקר מזכיר לי למה החילונים במדינה הזאת הם אסקופה נדרסת.

1. להימנע מהשם המפורש ליד דתיים לא פוגע בך; הדרת נשים כן פוגעת בנשים. העניין "העקרוני" מאבד משמעות בנסיבות בהן המקרה כ"כ זניח. זה כמו שתגיד שאדם שגנב 10 אגורות צריך לשבת בכלא כמו מי שגנב מיליון שקל, מכוח עיקרון "דין פרוטה כדין מאה".

2. נולדנו למציאות (ולמעשה כבר כמה מאות אם לא אלפי שנים) בה השם המפורש מקודש מאוד לקבוצה מסוימת. הניסיון לעשות דווקא בנסיבות כאלה לא דומה למצב בו כולם מכירים את לברון כלברון, ופתאום כמה קוקואים החליטו לקדש את שמו.

3. זה לא עניין של מקום ודת, זה עניין של נימוס ותרבות בסיסיים. אם אדם נוצרי שחשוב לי (או שאני סתם מחבב) היה חש פגיעה מכך שאני אומר "ישו" במקוע "ישוע" או משהו בסגנון, אז הייתי אומר ישוע, שומו שמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 3:15 pm 
Sophomore

נדב, אני חייב להודות שאני ממש מתרשם מהנכונות של כולם לקרוא את ההודעות שלך בלי לסנן.
אני כבר כמה זמן קורא את השורה הראשונה, ואם זו תגובה למישהו אני פשוט מדלג הלאה.
אני כבר יודע בדיוק מה האמ;לק -
"אני צודק, אתם טועים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 3:40 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הם אסקופה נדרסת בגלל שהם מבקשים יפה לא לכתוב את השם המפורש
בכלל לא דרמטי ולגמרי מידתי

הם אסקופה נדרסת בדיוק בגלל איך שהתפתח הסיפור של שירת נשים, מביטוי תלמודי עבש כמו "קול באשה ערווה" (שיש לו בדיוק את אותו מעמד הלכתי של "מרבה נשים מרבה כשפים") שהתגלגל דרך הרבנים החרד"לים למצב של כמעט ייהרג ובל יעבור, וממצב שבו אני הייתי בשבט מעורב של בני עקיבא ובצוות הווי בני עקיבא שרו נשים למצב של היום שבו מותר לחיילים לסובב את הגב למדריכות ממין נקבה. הויתורים הם נטולי כל הגיון, ואני לא רואה סיבה לשום ויתור נטול הגיון. אני לא מצליח להבין איך חילונים חושבים שזה לגיטימי שהרב אבינר יגדיר להם איך לכתוב את שמו של האל היהודי.

בטן, על כל מה שכתבת כבר הגבתי בפרוטרוט.

דעתן, היה לי מאד חשוב לדעת. תודה.

ולכל מי שתירץ שהוא מגיב מהטלפון, את התגובה הזאת אני כותב תוך כדי קעקוע, אז בחייכם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:10 pm 
Junior

ההתעקשות להתבטא בצורה שאתה יודע שמפריעה מאוד לחברים אחרים בפורום דומה בעיניי לסיטואציה בה מישהו מחברי לעבודה היה מתעקש להתבטא בצורה הזו גם אחרי שהיו מעירים לו. בכל מקום בו הייתי היו מתייחסים לאדם כזה בצורה זהה: כאל שמוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:27 pm 
Hall of Famer

אז היות שאני עובד עם חרדיות ומאד מקפיד לדבר לידן בשפה נקייה, קונה אך ורק מוצרי בד"צ למשרד ואם יש אירוע משרדי תמיד אדאג שיהיה במסעדת למהדרין-מצפוני נקי ואיני מרגיש שמוק. אני יודע לכבד מנהגים דתיים של אנשים. אבל לא נולד האדם שיגרום לי לכתוב יהוה בקיצור שרבנים החליטו שצריך.

ואני מודה שאמנם באמת ובתמים לא התחלתי בזה כדי לעצבן, אבל לראות חבורת בגירים שמופעלת כל כך מכתיבה של שם כפי שהוא מופיע במקור בטקסט הקדוש שלהם-זה נעשה משעשע כמעט ברמה שזה מגוחך ואינפנטילי. תכף תספרו לי גם שיהוה בעצמו כתב את הטקסט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:39 pm 
Junior

באופן אישי דווקא ממש לא מפריע לי אם אתה כותב כך או אחרת, ובמילא מבחינתי זה גם בכלל לא קשור לדברים שאני מאמיו או לא מאמין בהם. הנקודה היא שמבחינתך הפורום הוא מקום שבו אתה מרשה לעצמך להתנהג בצורה שלא היית מתנהג בה בחיים האמיתיים.

Hacohen כתב:
א. אבל לא נולד האדם שיגרום לי לכתוב יהוה בקיצור שרבנים החליטו שצריך.

אין הבדל אמיתי בין לכתוב יהוה לבין להגיד יהוה ליד העובדות החרדיות שאיתך במשרד. פשוט כאן החלטת שזה לא מעניין אותך שזה מפריע לאנשים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:52 pm 
Hall of Famer

אני חופשי אומר יהוה ליד כל אדם שרלוונטי להגיד לידו יהוה, אז הנחת היסוד שלך שגויה. מעבר לזה, גם אם הייתי רוצה רק לכתוב את זה ורק בפורום, זה לא מוריד כהוא זה משום טיעון שהעליתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:57 pm 
Junior

אם כותבים הרבה פעמים יהוה, אלוהים מפיל את הפורום. אז זהירות.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 4:59 pm 
Junior

איזו הנחת יסוד שלי שגויה בדיוק?
היית אומר יהוה ליד העובדות החרדיות שלך במשרד? וגם אחרי שהן היו מעירות לך שזה מפריע להן מאוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 8:36 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אז היות שאני עובד עם חרדיות ומאד מקפיד לדבר לידן בשפה נקייה, קונה אך ורק מוצרי בד"צ למשרד ואם יש אירוע משרדי תמיד אדאג שיהיה במסעדת למהדרין.

ואחרי זה מתפלאים למה החילוניים בארץ הם כאלו סמרטוטים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 8:51 pm 
Hall of Famer

זה לא שזה באמת מפריע לי. אחרי הכל אני גם בועל נידות ובולס חזרזירונים, אני רק חושב שזה מאד מאד ילדותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 9:18 pm 
מנהל פורום

ובנימה אופטימית זו אפשר לסיים.
עד להטרדה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: