stavs כתב:
אתה מוותר עליו? כלומר פשוט נותן לו ללכת? שחקן צעיר, שהוא אולי השחקן השני/השלישי הכי טוב של הקבוצה שהגיע לפחות לגמר המזרח?
המצב של אטלנטה מול קולינס לא קל, כי בסופו של דבר גם אם הם שומרים על כל הסגל, אני בכלל לא בטוח שהם קונטנדרים בעונה הבאה (למרות שהעונה הזו היא הוכחה לכמה ההגדרה הזו שרירותית), וקולינס כשחקן חופשי מוגבל ייקבל הצעות גבוהות מאוד, אולי גבוהות מדי. אבל לתת לו ללכת תמורת כלום מרגיש קצת קיצוני.
יהיה מעניין לראות מה יקרה עם זה, ומאוד יכול להיות שהפלייאוף הזה, האובראצ'יברי משהו שלהם, יתנקם בהם קצת עם החוזה הזה (בדיוק כמו שמילווקי עלולים להתקע עם קואץ' באד בזכות הפציעות של ברוקלין), אבל אני מניח שהם עשויים לחיות בשלום עם ריצה לגמר תמורת חוזה מוגזם לקולינס.
הוא שחקן צעיר וטוב, אבל לא הכי צעיר, ולא הכי מבטיח בקבוצה (אני מסכים שבקבוצה אחרת שבה הוא "הכוח עולה" היחיד - העניינים היו נראים אחרת, ואפילו היו ממש בונים סביבו).
היותו ה"שחקן השני/שלישי הכי טוב של הקבוצה" זה אולי נכון טכנית (ואולי לא), אבל קאפלה חשוב להם הרבה יותר בעיניי, ובפלייאוף 6 שחקנים (כולל קולינס וקאפלה) קולעים בממוצע 10-14 נקודות למשחק, אז אין פה איזה משהו מובהק לטובתו.
אני אגב חושב שסביר מאוד שהם לא יהיו "קונטנדרים של ממש" בשנה הבאה (איתו או בלעדיו), רק שבתפיסה שלי זה בסדר גמור, וקבוצה שהייתה מהגרועות בליגה רק בשנה שעברה "לא חייבת" כבר לטוס עד למעלה ולהתחייב על חוזה כבד שכזה (כאשר גם ככה סיכוייה יהיו נמוכים למדי).
עקרונית אין בעיה כה גדולה לשלם לשחקן ספציפי "קצת יותר מדי" (עד כמה שזה מוגדר), אבל לשים כעת נניח 20-25M לעונה עבור קולינס כפול 4-5 שנים, ולאחר מכן למשל בין היתר בעקבות זה לא להאריך להוארטר בקיץ העוקב (סתם לצורך הדיון - סדר גודל של 15M לעונה, לא שניתן באמת "לנחש" זאת כעת) עקב העובדה שכבר יהיה יהיו להם 5 חוזים כבדים צפויים בעונת 22-23 (יאנג, קולינס כאמור, גאלינרי, בוגדנוביץ', קאפלה) - זה קצת "יצא שכרו בהפסדו". קיץ אחרי אמנם גאלינרי וקאפלה מסיימים חוזים, אבל שוב תהיה נקודת החלטה מבנית נוספת לגבי האנטר ורדיש (שאני לא רואה טיעון מדוע לקראת סוף חוזה הרוקי שלהם ה"פרופיל" שלהם ייראה כנחות מאשר קולינס של היום).