סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' יוני 29, 2026 7:00 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 115 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סופ"ש במנש
הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 10:06 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
זה מתחבר למה שכתבתי קודם, האופנים שבהם אנחנו מבינים מושגי היסוד בכדורסל ובתרבות דיון הם כל כך שונים, שלהערתו של יובל ראיתי לנכון לציין את זה
זה לא שאני מבין משהו שאת לא מבין, זה לא שאני טוב יותר אלא השונות כל כך גדולה שאימצתי גישה של התעלמותו לז'אנר שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 10:34 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שזה סביר שכל יוזר בפורום ינהל דיון על יוזר מסוים ובטח לא מנהל בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 10:36 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
זה מתחבר למה שכתבתי קודם, האופנים שבהם אנחנו מבינים מושגי היסוד בכדורסל ובתרבות דיון הם כל כך שונים, שלהערתו של יובל ראיתי לנכון לציין את זה
זה לא שאני מבין משהו שאת לא מבין, זה לא שאני טוב יותר אלא השונות כל כך גדולה שאימצתי גישה של התעלמותו לז'אנר שלך

זה בסדר. לא חשבתי לרגע שאתה מבין יותר או טוב יותר.
שמח שהצטרפת, במלים רכות אמנם, לבריונים שהלכה למעשה מנהלים את הפורום. לפחות שדברים יהיו גלויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 10:52 pm 
Hall of Famer

נו, למה לא עוד התקרבנות פאסיב-אגרסיב? איזה בריונים יש פה, ועוד "כאלה שמנהלים את הפורום"?

אוריאל הסביר בצורה כנה וברורה למה הוא לא נכנס איתך לדיונים. הוא לא ירד על ה"איכות" שלך (הוא כתב מפורשות, יותר מפעם אחת, שהוא לא חושב שהוא טוב ממך) ולא על ה"תרומה" שלך, הוא אמר שהוא לא מבין את האופן שבו אתה תופש כדורסל ואת האופן שבו אתה מתדיין, ושההבדלים הם כלכך מהותיים עד שהוא בוחר בכלל לא להכנס לזה. חוץ מלהתלונן עליו ועל אחרים, אתה יכול גם לבדוק מדי פעם האם יש דברים בגו. ברור שלא צריך להיות קונצנזוס של דעות וזכותך לדעתך ולהבעתה, אבל זכות כל מי שרוצה להגיב כל עוד זה נוגע למה שאתה כותב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 11:23 pm 
Hall of Famer

הבריונים הם אתה שבחר כרגיל, בסגנון סטריאני (שלפחות יורד על שחקנים שלא קוראים את הגיגיו), להתמקד בי ('יש לך התעסקות בלתי פוסקת וכו') ולאחר מכן יובל (אותו אחד שקילל אותי בעוףטופיק) שהעלה לדיון באמצע הת'רד שאלה לגביי. כמובן שגם שקי ונורטון קפצו :) פשוט בית ספר יסודי עם סטילסונים.

אין כאן הרבה כותבים שרואים נ.ב.א. אין כאן המון דיונים מעניינים. לא נראה לי שהפורום יהיה טוב יותר בלעדיי אבל אם אתם מעדיפים שלא אכתוב כאן, אז בסדר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 11:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני כבר לא משתתף כמעט בדיוני nba כי לצערי לא יוצא לי כמעט לאחרונה לצפות בכדורסל מלבד תקצירים פה ושם אבל אני עדיין מעיין בפורום באופן יומיומי, ואני חייב לציין שהויכוחים שמתפתחים פה בין att למתנגדיו די פוגמים בחוויה.
נדב, יהיה נחמד אם תנסה להילחם ביצר שלך להוציא את att טיפש ותתעלם ממנו לזמן מה, גם אם הוא כותב משהו בדיעבד ומתעלם מדברים שקרו למרות מה שכתב פעם, שחרר. רואים שאתה נהנה מזה אבל לפעמים זה קצת מזכיר את סצינת הכיסוח של ג'רד לטו במועדון קרב.

Att, השרשורים שאתה פותח תורמים לפורום, שכותביו התמעטו בשנים האחרונות, תודה על כך.
עצתי לך: אל תיכנס לויכוחים עם נדב. זה נכון שאתה מנסה להתעלם פה ושם אבל כן בסופו של דבר נענה לו ונכנס להתכתשויות איתו. פשוט שים אותו בנודניקים ותתעלם. יש מספיק אחרים פה שישמחו להתדיין ולהתווכח אתך. אתה גם לא צריך להיעלב ממה שאוריאל ציין (כמנהל פורום) אלא לקחת לתשומת לבך. אתה יותר מדי מתעסק במשחק ההנהלות ושוכח שמדובר בקבוצת כדורסל שצריכה גם צעירים וגם וטרנים ולא כולם חייבים להיות באותו הטיימליין... בכללי נסה להיות פחות מילניאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 11, 2022 11:34 pm 
Hall of Famer

תכתוב מה שבא לך כמה שבא לך, רק קח אחריות מינימלית על מה שאתה כותב, וקבל את זה שלא כל התגובות יהיו עוטפות וחיוביות.

כן, יש לך התעסקות בלתי פוסקת בטריידים שלא קרו, ולא הייתי כותב את זה אם לא היית כותב הודעות רבות בעניין הזה, כולל הודעות רלוונטיות בת'רד בו הגבתי. אני לא מבין באיזה קטע אתה חושב שזה סבבה להעביר ביקורת תמידית על מהלכים שהנהלות לא עשו, אבל לא סבבה שמישהו כותב שאתה מתעסק בדמיונות ולא במשהו קונקרטי. זה לא אישי "עליך", הבנאדם שאף אחד לא מכיר, זה מה שהיוזר אטט מביא לפורום ורלוונטי שתהיה תגובה.

אוריאל לא היה בריון בתגובה אליך, נורטון ושקי לא היו בריונים בזה שהם חשבו שהתגובה שלו לגיטימית. תפסיק להתבכיין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 12:24 am 
Hall of Famer

תגובה הזויה. אתה לא מר. גלגולי עיניים? מה בדיוק היה בעייתי במה שאוריאל כתב? זה שאתה עוד תוקף אותו על ההתנדבות שלו לנהל את המקום זה בכלל עצוב.

אבל לחלוטין לא כיוונתי לשם בכל מקרה. הבעיה שלי עם אטט זה לא שאני לא מסכים איתו (אני לא מסכים איתו), אלא שזה רפטטיבי לגמרי. זו גם הסיבה שממש קשה להתעלם מזה. אני עושה מאמץ מודע אבל זה משתלט על כל דיון וחבל. כשהוא כותב על הכדורסל שהוא רואה זה אחלה ומבורך ואשמח לעוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 8:30 pm 
Hall of Famer

אני כותב על מה שמעניין אותי.
עקבתי אחרי מיניסוטה מקרוב בשנתיים האחרונות.
ראיתי המון כדורסל שלהם. אני מרגיש שידעתי מה הם צריכים גם מבחינה ניהולית אבל גם מבחינת הצד של הכדורסל.
ואז הגיע המהלך הזה.. שהוא באמת אחד הגרועים שיצא לי לראות,
גם מבחינת ההתאמה על הפרקט וגם מבחינת הנכסים וגם מבחינת הטיימליין ובעצם מבחינת הכל.

וזה כאשר ברקע החליפו GM למרות שלא היה צורך בכך
וניסו לעשות ספלאש לטובת בעלים חדשים, ממש כמו שהיה בטרייד הנוראי ההוא, דבר שכמעט אף פעם לא עובד בנ.ב.א.

נתקלתי ביוטיוב בסרטון הזה (לא מכיר את הערוץ אבל נראה אחלה) שמשווה את הטרייד לזה של ברוקלין-בוסטון ומסביר למה הטרייד הוא טרייד גרוע, גם אם חלף רק זמן קצר מאז:
https://www.youtube.com/watch?v=AlRa2DLYQLQ

ואני לא היחיד שחושב את זה. זה קונצנזוס, בשלב הזה, שמיניסוטה עשו טעות איומה.
והיו רבים אחרים שחשבו כך ברגע שמיניסוטה עשו את המהלך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 8:44 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
תגובה הזויה. אתה לא מר. גלגולי עיניים? מה בדיוק היה בעייתי במה שאוריאל כתב? זה שאתה עוד תוקף אותו על ההתנדבות שלו לנהל את המקום זה בכלל עצוב.

אני לא תוקף את אוריאל על ההתנדבות שלו. זה מעשה מוערך.
אני לא חושב שיוזר צריך להתייחס באופן שלילי ליוזר אחר ולתת לו ציונים על התרומה שלו לפורום.
ובטח שמנהל צריך לשמש דוגמה בהקשר הזה.
זה שקול בעיניי למורה שיגיד לתלמידים בכיתה שתוקפים ילד אחר,
שהוא באמת לא משהו ואני גם מתעלם ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 8:57 pm 
Hall of Famer

אוריאל הוא לא מורה, הוא משתמש ככל המשתמשים שבמקרה גם מנהל את המקום מיוזמתו, ועל כך תודה.
למה אתה חושב שהוא צריך לוותר על זכויות בגלל שהוא מתנדב לעשות משהו שעוזר לכולנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 11:05 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אוריאל הוא לא מורה, הוא משתמש ככל המשתמשים שבמקרה גם מנהל את המקום מיוזמתו, ועל כך תודה.
למה אתה חושב שהוא צריך לוותר על זכויות בגלל שהוא מתנדב לעשות משהו שעוזר לכולנו?

אוריאל הוא לא משתמש ככל המשתמשים.
הוא מנהל בפורום.

אני לא חושב שלאף משתמש יש זכות לבקר יוזר אחר, כפי שנדב עושה כאן בכיף שלו חדשות לבקרים.
אפשר לא להסכים, אפשר להדיין, אפשר להחליף דעות. אין שום סיבה שמשתמש יעלה לשיחה את תרומתו הכוללת של משתמש כזה או אחר או יבקר אותו באופן פומבי.

אני חושב שכמנהל בפורום (אוריאל רשום ככזה) הוא אחראי על הנהלים ותוך כדי, אמור לשמש דוגמה.
מה לעשות, סמכות מביאה איתה אחריות. או לפחות אמורה.

אבל אני כותב את זה תוך כדי שאנחנו נמצאים במדינה שבה אף אחד לא לוקח/ת אחריות על כלום...
כך שיכול להיות שהציפייה שלי היא לא מותאמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 11:34 pm 
Hall of Famer

זה חייב להיות הטקסט עם הכי מעט מודעות עצמית שאי פעם קראתי. לא יודע איך אפשר לעקוף את זה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 11:42 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זה חייב להיות הטקסט עם הכי מעט מודעות עצמית שאי פעם קראתי. לא יודע איך אפשר לעקוף את זה בכלל.

כנראה שעכשיו הצלחת..
בסופו של דבר, השאלה היא איך רוצים שהפורום ייראה וירגיש.
אם רוצים להמשיך עם הארס והרעל ששוטף אותו (בייחוד את העוףטופיק אבל גם את הפורום הראשי) או רוצים לשנות משהו.
אני לא חושב שאני הבעיה אבל כאמור, אין לי בעיה להסיר את עצמי מכאן אם אתם מרגישים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 12, 2022 11:48 pm 
Hall of Famer

לאוריאל יש זכות לומר שהוא לא קורא אותך כי הוא מבין כדורסל באופן שונה ממך.
בחיי שאני לא מבין מאיפה כל ה״רגשי״ הזה מגיע, ואני גם לא מבין מאיפה ה״מגיע לי״ מגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 12:06 am 
Hall of Famer

הוא גם לא כתב שהוא לא קורא, אלא שהוא לא מגיב. שזה בהחלט משהו שאם עוד אנשים יאמצו פה יהיו דיונים יותר ענייניים.

ואטט, אתה לא צריך להסיר את עצמך. אבל לקחת שבוע בויפאסנה ולפתח מודעות עצמית יעזור. אתה אחד האנשים הכי ארסיים וביקורתיים פה. ההכרות שלנו התחילה בזה שאמרתי שטיעוני צביעות הם משהו שאנשי ימין אימצו (במקרה ההוא על כך שללברון ג'יימס אסור להביע ביקורת על מצב השחורים בארצות הברית בגלל קשרי הנבא עם סין, שזה טיעון אמיתי של אנשים אמיתיים) ואתה החלטת שזו זכותך וחובתך לנסות לנתח את האופי של אדם שאתה לא מכיר ממעמקי המרתף שלך.

משהו שאתה עושה שוב ושוב ולכן ברשימת ה"בריונים" שלך כבר יש את כל מי שכותב על נבא בפורום פחות או יותר.

אבל באופן מדהים כל זה בכלל לא היה הנקודה שלי. אני סתם התבאסתי שכל ת'רד על נבא ביום שמינסוטה משחקים נגרר לדיון הזה. לא כי מישהו חושב בהכרח שהטרייד היה טוב, אלא כי אתה חוזר על אותם דברים כל הזמן. כל עונה אתה מתאבסס על איזה 2-3 קבוצות וממציא לעצמך איזה נרטיב שזה סבבה כשלעצמו, הבעיה שאתה כותב אותו בכל דיון ואז החשודים המידיים מתקנים אותך וחוזרים לאותו דיון.

כמובן שאני לא חייב לקרוא את זה, מה שאני לרוב משתדל. לכן רק שאלתי אם אנשים נהנים מזה כדי להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 12:35 am 
Hall of Famer

מקבל את הביקורת על הרפיטטיביות.
לגבי ההמלצות על ויפאסנה, אני מעדיף לא לקבל המלצות ממי שקילל אותי כאילו הוא עובר התקף.
לא נתקלתי בהתפרצות כזו בחיי וזה שאתה כרגע שקול ורגוע וכותב כאילו זה מעולם לא קרה, זה אפילו עוד יותר מטריד.
מודה שאני לא יודע איך להתייחס אליך או להודעות שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 8:27 am 
Hall of Famer

אטט, אומרים שמי שלא סובל חום, שלא יכנס למטבח.

אתה זה שבוחר, שנים על גבי שנים, ת'רד אחר ת'רד, לכתוב את דעותיך על ניהול כדורסל וקבלת החלטות. לא כדי להעליב אותך, לא כדי להשפיל אותך, לא כדי לרדת עליך-לדעתי התפישות שלך שגויות מהיסוד, אתה לא מבין בנושאים האלה והניתוחים שלך לרוב שגויים. אני יוזר שאוהב כדורסל ומתעניין בניהול ובקבלת החלטות. מצופה שלא אגיב? שכשלדעתי אתה שוגה בגסות או טועה עובדתית, לא לכתוב את זה? עזוב שכמו שיובל אמר, אתה רחוק מלהיות מאמא תרז בתגובות שלך. אני לא כתבתי עליך, הבנאדם שאני לא יודע עליו כלום ולא רוצה לדעת, שום דבר מעולם. אני מגיב רק לאטט, היוזר שמבקר את כל מנהלי הליגה.

לגבי למה לא להתעלם או לשים בנודניקים, אני חושב שדיון נבנה מתפישות מנוגדות ועמדות שונות. אחרת אין דיון. מבחינתי העוקצנות, ההומור, ההגחכה לפעמים של עמדה, זה חלק משעשע שתמיד היה בפורום ולדעתי טוב שיש. לא צריך לקחת את זה ברצינות גדולה מדי, וההיעלבויות הסדרתיות של מי שבעצמו מנסה להעליב הן מוזרות.

עם כל הויכוחים הקשים לאורך כל השנים יש בנאדם אחד בפורום ששמתי על נודניקים, וזה ההוא שהוא שקרן כלכך אובססיבי ומוכחש שכשמביאים מחקר אקדמי על פגיעות מיניות בקרב ילדים בחינוך הדתי קורא לזה "סקר מוטה" וטוען שהם אולי נפגעים בסופרלנד. מקרה קיצון של אחד ששום דבר לא יכול לצאת מדיון ישיר איתו. דווקא לגביך, אטט, עוד יש תקווה שעוד יצא משהו :)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 10:55 am 
Hall of Famer

Att כתב:
מקבל את הביקורת על הרפיטטיביות.
לגבי ההמלצות על ויפאסנה, אני מעדיף לא לקבל המלצות ממי שקילל אותי כאילו הוא עובר התקף.
לא נתקלתי בהתפרצות כזו בחיי וזה שאתה כרגע שקול ורגוע וכותב כאילו זה מעולם לא קרה, זה אפילו עוד יותר מטריד.
מודה שאני לא יודע איך להתייחס אליך או להודעות שלך.

למה לא? מעולם לא הבנתי למה אנשים חושבים שזה איזשהו ניצחון בויכוח. עזוב רגע את הניסיון המביך להשתמש בירידות על מצב פסיכולוגי ממישהו שמתיימר לעזור לאנשים, אבל מה הלוגיקה מאחורי זה? זה כאילו יבוא אליך אדם מכור לסמים, יראה אותך משתמש בהירואין יגיד לך עזוב אל תשתמש ואתה תגיד 'אני לא אקח עצות מנרקומן'.

יש פגם לוגי בסיסי פה אם מקבלים את ההנחה שלך.

ובמציאות, ההתפרצות שלי עליך היא אחרי שכתבתי בת'רד מה כוונתי הפוליטית ואתה ענית בגסות שלא היית מעז לומר לאיש ברחוב, בטמטום שגורם לאדם לחשוב שאינך מסוגל לשרוך את נעליך לבד ובחוסר הבנה בסיסי של מהי דמוקרטיה או אפילו איזה מבוא למדע המדינה. להזכירך התגובה שלך בשרשור, שבו לא פניתי אליך או דיברתי אליך או העברתי ביקורת על מישהו בפורום, הייתה שאני בוחר את בחירותי הפוליטיות, אלו שהשקעתי בהן שנים של חשיבה ומחקר, על פי מה שיגרום לי להרגיש נעלה יותר על אנשים אחרים.

אתה חושב שקללות זה גס? זה לא. ההתנהגות שלך כלפי אנשים זו גסות אלימה. אני מעולם לא הגבתי אליך בגסות לפני שאתה הגבת בצורה הכי מכוערת שאפשר. ואגב, באופן אירוני למדי, הכי ישראלית שיש. אין אדם יותר יותר ישראלי פה ממך. החל מהחשיבה שאתה יודע הכל, דרך זה שאתה לא טורח ללמוד, בהמשך זה שאתה לא קורא כלום וכמובן זה שאתה בסוף בטוח שדופקים אותך. אתה הדוגמא הכי קלאסית לישראלי שלא לוקח אחריות על כלום.

אז כן, עדיף שתקח המלצות. זה יעזור לך ושנינו יודעים שאתה צריך עזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 11:18 am 
Junior

חברים, נסחפתם. להגיד לו שהוא צריך עזרה, שהוא צריך ויפסנה, שהוא לא מבין מה זה דמוקרטיה. קצת צניעות.
עצה פשוטה שאני מיישם עם הילדים שלי - אח שלך הציק לך? תתעלם. בניגוד לילדים שלי שצריכים לשמוע את אחים שלכם פה אתם רק צריכים עוד גלגול קטן בעכבר ולדלג על ההודעות שלו.
לא יזיק לכולנו להיות קצת פחות צודקים וקצת פחות לחנך אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 11:31 am 
Hall of Famer

זה אחלה אם זה לא היה מתחיל בזה שהוא מחנך את אוריאל.
אי אפשר להיכנס לדיון באמצע. ועזרה כולנו צריכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 11:54 am 
מנהל פורום

אני לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 13, 2022 12:07 pm 
Hall of Famer