ודים כתב:
ERON89 כתב:
הוא נראה לי יותר באיזורי ה1.90 אבל בוודאות לא משהו שלא רואים מהבחינה הזו.
וסאבוניס כתבתי את הסיבה ואין עוד מלבדה - לקחת תארים. אם תסתכל בפייסבוק של גלבוע מעיינות תראה שהם סופרים חצאי (!!) גמר בנערים (בקטע של העפלות בכל הזמנים), שזה בעייני לא פחות מהזוי לחלוטין. אם דיברנו פה בתרד על הפועל תל אביב, אז גלבוע הם אולי הקיצוניים ביותר בעולם מחלקות הנוער בייבוא שחקנים, הם מתבססים ברוב השנתונים (יש יוצאים מן הכלל) כמעט אך ורק על שחקנים מבחוץ והם עושים טריקים ושטיקים שאתה לא מאמין כדי להתגבר על ההגבלות בכמה מותר להעביר (למשל הם יעבירו שחקנים לקבוצות מחוזיות כדי שבשנה אחרי זה יוכלו להצטרף לקבוצות המובילות). בשבילי כמו שכתבתי זה מראה על חוסר הבנה בנוגע למה תפקידם ומה מהות המקצוע
כמו בדיון שלנו על מחלקת הנוער של הפועל ת"א, גם כאן אני אהיה על תקן הסנגור
אגב, יש קשר הדוק וקשרים חבריים בין שתי המחלקות (גלבוע והפועל ת"א).
נתחיל דווקא בכך שהם אכן מתעסקים המון בהישגים הקבוצתיים בגילאי נערים ונוער... אבל... באמת שכולם ככה. אם פותחים עכשיו ת'רד רק על מחלקת הנוער של גלבוע ואיך הם יכולים להשתפר, אז לא רלוונטי התירוץ של "אבל כולם ככה...", אבל אם אנחנו מנהלים פה דיון כללי ומן הסתם משווים בין אגודות אז בוודאי שזה רלוונטי. הם לא יותר גרועים מאגודות גדולות אחרות בקטע הזה. למעשה להגנתם אפשר להגיד שבניגוד לאגודות גדולות אחרות, בגילאים נערים ב' (לא לגמרי בטוח) ובגילאי ילדים ובטח בקטסל הם ממש לא מתעסקים באליפויות. יותר בשיטה ובדרך ובונים לעתיד. זה מההתרשמות שלי לפחות.
בנוסף, בשנים שאי אפשר היה לשתף ילידי דצמבר בשתי קבוצות אז יאמר לזכותם שהם כן שיתפו שחקנים בשכבת הגיל הבוגרת יותר, כמו במקרה של יותם חנוכי למשל.
הם אכן מאוד מאוד תלויים בשחקני האקדמיה שמגיעים אליהם מכל הארץ וכנראה הרבה יותר ממכבי ת"א, הפועל ת"א, ראשל"צ, ירושלים, כפר-סבא, נס ציונה ואולי אפילו עמק יזרעאל. אבל הם בכל זאת מועצה אזורית של כ-30 אלף תושבים ובסוף זה עניין שלהם ואם במועצה מקדמים את זה מתוך מחשבה שזה מעלה את כל הרמה ועובדתית גם מייצר יותר כשרונות מקומיים, אפילו שהם מיעוט כרגע, אז אין בעיה עם זה. הרבה משחקני החוץ האלה אגב מגיעים בגיל דיי צעיר ועל תקן פוטנציאלים לא בשלים ובגלבוע עובדים איתם המון ומפתחים אותם.
טוב שאתה מסנגר זה אחלה דיון, אני נהנה. קודם כל לגבי הטיעון המרכזי של הכולם ככה- אני לא חושב שזה נכון ברמה העובדתית. גלבוע, הפועל תל אביב, מכבי תל אביב ועמק חפר הם 4 הקבוצות שעושות הכי הרבה העברות, יש לכולן אקדמיות והן מתבססות- מי יותר ומי פחות - על להביא שחקנים אליהן מקבוצות אחרות, ממש בונות על זה. חלק מהקבוצות האחרות שהזכרת ממש לא שם- ראשל"צ, נס ציונה, ירושלים מבוססת כמעט לגמרי על מי שמגיע מהאיזור שלהן, וזה גם הגיוני כי אין להם את התשתית להעביר שחקנים מכל מיני מקומות אחרים בארץ. אז נכון שבראשון מידי פעם יש איזה מישהו משמעותי שעובר, אבל זה לא חלק מהותי מחייו של המועדון. כפס ויזרעאל - פחות מכיר, לא סגור על זה. לדעתי ביזרעאל יש לא מעט העברות אבל אי אפשר להשוות את האיכות שלהן ל4 שהזכרתי.
לגבי הטיעון השני של השחקנים הצעירים יותר ואיכות וסגנון העבודה איתם. קודם כל לגבי הנערים ב אני אומר לך שלפחות בשנים האחרונות, זה פשוט לא נכון. הם עושים הרבה מאמץ כדי להיות טובים בגילים האלה ברמה התחרותית וזה פשוט יותר קשה כי הם עוד לא הספיקו לצבור מספיק העברות. וזה מוביל אותי לנקודה הבאמת מהותית - נניח שזה נכון, והם עושים עבודה שיטית, פיתוחית, אנטי שוחקת לגילים היותר צעירים של ילדים ונערים ב' - מה זה רלוונטי? בסוף מהשכבה המקורית שאיתה התחילו בכיתה ז' או ח' לא נשאר כמעט זכר בגילאי נערים א' ונוער על. באופן הזה זה לא משנה אם עובדים כדי לבנות שיטה ולקדם את העתיד של השחקנים כי השחקנים שמגיעים לקו הסיום זה בכלל לא אותם שחקנים.
לגבי הטיעון השלישי שהם מביאים פוטנציאלים אני לא רוצה סתם לכתוב כי אני לא באמת יודע, אבל אני מודה שאני לא רואה את זה. מקסים פילננקו שהגיע אליהם מתישהו בכיתה ח' לדעתי נחשב פונטציאל בעיניך? הילד היה 1.90 או משהו בכיתה ז', אין מועדון בארץ שלא היה לוקח אותו. זה לא שמסתובבים פה בלי סוף שחקנים מעניינים וצריך לדעת לבחור את המעניין מכולם, בסוף יש פה הצע מאוד מוגבל וגלבוע, כמו חברותיה לגישה הזו, פשוט לוקחת אליה את כל מי שעונה להגדרות האלה. לפעמים זה מצליח ויוצאים שחקנים, לפעמים לא. אבל ברמה הסטטיסטית, כשרוב הכישרון בארץ מגיע בסופו של דבר לאותם 4 מועדונים, גם אם העבודה תהיה מחורבנת לגמרי יש לך סיכוי יותר גובה להוציא שחקנים מכל שאר המועדונים ביחד.