uriel17 כתב:
שרגא איבד אצלי הרבה נקודות בגמר הגביע ועדיין לא שכחתי שני משחקי אלימינציה באולימפיאדה ובאליפות העולם
מבחינתי הוא מנהיג מפוקפק ואני לא יכול לתת לו MVP
ומנהיגות בעיניי היא מצרך הכרחי לmvp
מה נשאר יוקיץ או יאניס
הקבוצה של יוקיץ במקום דומה לזו של יאניס אבל בקונפרנס הרבה יותר חזק
בנוסף התרומה של יוקיץ לשחקנים המשנה בקבוצה נותנת לו משהו שאין לאף אחד בליגה, הכי קרוב אליו זה מלכותו לברון
בקיצור יוקיץ
אפילו אם שרגא ינחית את אוקלהומה בראש המערב הוא לא ה mvp שלי
ניצחון של שרגא ואוקלהומה בגמר המערב (לא חובה אליפות) יוריד לו את הקוף מהגב ואתייחס אליו אחרת בעונה הבאה
רק כדי להיות פייר עם שיי -- באליפות העולם 2023 היו לקנדה שלושה משחקי הדחה, מול ספרד, סלובניה וסרביה, ועוד משחק על הארד מול ארה"ב. בשלושה מהמשחקים הללו שיי קלע 30, 31 ו-31 נקודות (כמובן) באחוזים מדהימים (75% טרו שוטינג בממוצע!), הוסיף 8 אסיסטים למשחק, והוביל את קנדה לניצחונות חשובים שהבטיחו גם אולימפיאדה (לראשונה זה 25 שנים) וגם ארד (בפעם הראשונה בתולדות הכדורסל הקנדי). המשחק מול סרביה היה היחיד שהיה חלש יחסית בסטנדרטים שלו (15 נקודות, 9 אסיסטים ו-3 חטיפות ב-62% טרו שוטינג). אבל בשלושת המשחקים האחרים הוא לגמרי הנהיג, כולל במאני טיים, עם 8 נקודות וחטיפה בדקה האחרונה מול ספרד ו-7 נקודות ומהלכים מנצחים בהארכה מול ארה"ב.
גם משחק ההדחה מול צרפת באולימפיאדה היה רחוק מלהיות נו-שואו שלו. 27 נקודות, 5 ריבאונדים ו-4 אסיסטים, באחוזים סבירים. זו לא ממש אשמתו שג'מאל מרי ודילון ברוקס תפסו יום קליעה שחור (9 נקודות ב-4 מ-21 מהשדה ו-2 אסיסטים בין שניהם) ואייזייה קורדינייה ויאבוסלה בצד השני תפסו את משחק חייהם (42 נקודות ו-6 מ-9 משלוש ביניהם).
כתבתי בעבר גם על היכולת שלו בסדרת הפלייאוף מול דאלאס (32 נקודות, 8 ריבאונדים, 7.5 אסיסטים, 2.5 חטיפות, ו-1.2 חסימות), ובפרט במשחק ההדחה (משחק 6), שבו הוא סיים עם 36 נקודות ו-8 אסיסטים ב-64% טרו שוטינג.
בקיצור, גם בהנחה שזה קריטריון לגיטימי להצבעה על ה-MVP של העונה הסדירה (נדמה לי שלא כולם יסכימו), לא רואה בינתיים תמיכה לתיאוריה ששיי לא מופיע למשחקים גדולים כשהכסף על השולחן או שהוא לא מראה בהם מנהיגות.
אגב, ליאניס יש רקורד יותר מפוקפק במשחקים של פיב"א וגם בלא מעט משחקים בפלייאוף. וגם יוקיץ' לא תמיד הבריק במעמדים הללו (למשל בהפסד מול ארגנטינה ברבע הגמר של אליפות העולם ב-2019, שבאופן כללי הייתה אליפות חלשה שלו כשהיה בערך באותו גיל כמו שיי, או במשחק ההדחה מול פיניקס בפלייאוף של 2021).