Bluey כתב:
כשיהיה לך זמן אשמח לשמוע דעתך:
אלו היתרונות, לדעתי כמובן, שלא נענו:
אני חד משמעית מעדיף שיגמר לקבוצה הקרדיט אחרי 5-6 שנות לוטורי והיא תבחר 4-5 שנים מחוץ ללוטורי.
1. כשיגמר הקרדיט היא לפחות תנסה לנצח כי אין תמריץ להפסיד. רווח ראשון!
3. תזכור שהבחירות האלה באו על חשבון מישהו אחר. תמיד יש מישהו אחר.
מי המישהו האחר? קבוצות שמנסות לנצח וגם להן יש קשיים וחוסר מזל.
אז אתה בעד להעניש אותן על זה? לתת להן להתרסק?
4. טקטיקת הפירוק ובניה מחדש המעייפת אולי תקבל אלטרנטיבות מרעננות יותר.
ז״א טיפטוף של כשרון גם בימים טובים והתחדשות הדרגתית תוך מצב תחרותי.
סאן אנטוניו (לפני וומבי) כדוגמא למצב שהייתי רוצה שיקרה יותר.
אוקיי, אתה חוזר על הדברים האלו כל הזמן אז אני אנסה לענות לך:
א. אתה כותב כאן ׳לבחור מחוץ לוטרי׳, זה לא מה שהצעת מוקדם יותר בטרייד - אתה דיברת על לקחת לקבוצות את הבחירה בסיבוב הראשון, זה אירוע אחר לגמרי מאשר להפיל אותן אל מחוץ ללוטרי.
לא שאני בעד ההצעה הזאת, אבל זה כבר יותר בכיוון. אם למשל ההצעה הייתה פשוט לא לאפשר לקבוצה לבחור 3 שנים ברצף בשלישייה הראשונה או משהו כזה, כבר הייתי הרבה יותר בעד זה.
לגבי העניין שלעודד קבוצות להפסיד זה גרוע וספורט תחרותי והכל - אתה באמת חושב שתפסיק את זה עם המנגנון שלך? אתה בסה״כ תעביר את המאבק לקבוצות ה20-24 בטיבן במקום ל26-30 בטיבן, ותייצר מצב שבו קבוצות יעדיפו לסיים 11 בקונפרנס שלהן במקום להתשחל לפליי-אין, אם שללת את הבחירות דראפט מכל התחתית.
עכשיו לנקודות עצמן:
1. אתה באמת חושב שקבוצה שלא הצליחה לצאת מהתחתית 6 שנים ברצף ואז שללת ממנה את האפשרות לבחור בלוטרי תתחיל לנסות לנצח?
אני חושב שאם הכשרון של הקבוצה לא הצליח להוציא אותה מהתחתית עד אז, יותר סביר שאותה קבוצה תנסה להעביר בטרייד את כל מי שיש לה בסגל כדי לצבור בחירות דראפט של קבוצות אחרות, בתקווה שמהן תבוא הישועה.
או אפילו יותר סביר - פרנצ׳ייזים יכנסו למצב של ייאוש עד לרמה של אפילו למכור את הקבוצה לפעמים, אם אחרי כל-כך הרבה שנים רעות, לקחת לקבוצה (שבטח תהיה גם משוק קטן) את הדרך העיקרית שבה היא יכלה להשיג כשרון.
3. אתה סותר פה את עצמך - דנבר נענשת על זה שהיא מנצחת הרבה משחקים, או שלנצח משחקים זו המטרה? אף אחד לא נענש בשיטה הנוכחית ואף אחד לא באמת ׳מנצל׳ אותה, הסיכויים בלוטרי מספיק רודדו כדי שגם אם קבוצה עושה ארבעה שנים מהגיהנום, היא עדיין נמצאת בערך במקום השישי של טבלת הניצול שלך בתום עשור שבו היא לא ניצחה אף משחק פליייאוף. מי שרוצה להעניש קבוצות זה אתה.
4. זה יפה מאוד להגיד שיתקבלו טקטיקות יצירתיות יותר, רוצה לתת דוגמא לאחת מהן?
כי אני רואה מצב שבו קבוצה משוק קטן שבילתה כמה שנים בתחתית לא תוכל להתחזק מהדראפט, לא תוכל להתחזק מהשוק החופשי (כי מי ירצה ללכת לשחק בניו אורלינס אם היא קבוצת תחתית שלא מצליחה לצאת ממנה), ולא כל-כך תוכל להתחזק בטריידים - כי היא כנראה קבוצה בעיקר עם שחקנים לא מספיק טובים ושאין לה בחירות דראפט להעביר כי לקחת אותן.
אני חושב שעם השיטה שלך יש שתי אפשרויות - או שלא יקרה כלום כי הסף שתשים לא מספיק גבוה כדי להעניש את הקבוצות שאתה רוצה להעניש, או שלאט לאט תעקר את מנגנון הניחומים הזה של הדראפט, הוא יהפוך למין לוטו מוחלט, והשוק החופשי+ כפיית טריידים יהיו הדרכים העיקריות של קבוצות להתחזק, וחוץ מאיזה מילווקי ודנבר כאלו שהתמזל מזלן בדראפט בודד, מי שישלוט בליגה באופן מוחלט זה הלייקרס, הניקס ומיאמי כאלו.