uriel17 כתב:
כשמדברים על "איך יודעים שמי שטוב בליגה נמוכה יותר יהיה טוב גם בליגה טובה יותר"
יש את מבחן העין
אנשים כמונו שרואים הרבה כדורסל וגם קצת מרחיבים את היידע מעבר לצפיה סתמית זכאים לדעה בעניין
מניח שלאנשי מקצוע יש כלים אנליטיים יותר כמו מדידה של מהירות הוצאת כדור, יציאה מהמקום לחטיפה וכו
דוגמא להחלטה כזו שהצליחה?
הורד ורנדולף
עליהם אתה אומר סבבה הם היו מעולים ביורוקאפ ו/או BCL מי יערוב שהם יהיו טובים גם מול שחקנים יורוליג עם סייז ומהירות שהיא הדבר הכי קרוב לNBA
ועכשיו למרות עונת הבלהות של מכבי, ברור לגמרי שהם שייכים לרמה, מי שחקן חמישיה בקבוצה בכירה (הורד) ומי שחקן רוטציה בקבוצת אמצע טבלה (רנדולף)
נרד חזרה לרמת הצופה כמוני כמוך, כאלה
אז גם אני גם חושד שפלטין יכול להיות 3&D יעיל ברמות הגבוהות יותר מאשר הוא משחק בהם כעת, אפילו NBA רחמנא ליצלן
גם הסייז, גם המהירות שבה הוא מופיע משום מקום ומפריע למהלך ובעיקר הוצאה אוטומטית של הכדור מהיד
אם רוצים להבין מה הכוונה בהוצאה אוטומטית לעומת הוצאה לא אוטומטית, אז אני מפנה לזוס
אם מסתכלים על זוס למשל, לו יש את השבריר שניה שהוא מחכה או מהסס או מכוון, יש לו משהו לא אוטומטי בהוצאת הזריקה
ועדיין הוא פוגע טוב מהשלוש, אבל לא יוכל להתמודד ברמות הגבוהות מאלו של הפועל ירושלים, מבחן היורוליג כבר בדק את זה
ברשותך, אני מחבר את הדיון על פלטין לויכוח שהיה לי פה אתמול לגבי מורגן כ יש קצת דימיון לדעתי.
יש הרבה דברים שמאפיינים שחקנים כמו פלטין ומורגן ולא רואים אותם בסטטיסטיקה: מהירות הוצאת כדור, שמירה קבוצתית, חוכמת משחק ועוד ועוד.
אבל בסופו של דבר אני חושב שכשיש לך שחקן טוב אז זה חייב במוקדם או מאוחר גם לבוא לידי ביטוי בסטטיסטיקה.
פלטין קולע השנה בממוצע פחות מ-4 נקודות למשחק בליגה. באירופה יש לו 21 נקודות סה"כ בכל העונה עד עכשיו. גם ההגנה שלו לא באה לידי ביטוי במספרים: יש לו חצי חטיפה למשחק.
הוא כבר בן 24, לא בדיוק ילד שפרץ העונה. גם איטודיס שכנראה מבין כדורסל יותר טוב מכולנו לא נותן לו יותר מידי דקות, וגם בית הלחמי כנראה לא מאוד מחזיק ממנו כי לא זימן אותו למסע האחרון של הנבחרת.
אז אחלה גיא פלטין שבעולם, הייתי מאוד שמח לראות אותו בהפועל. אבל בעיני זאת תהיה הפתעה גדולה אם יתקדם מעבר לרמה של שחקן חביב ברמת יורוקאפ.