סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 02, 2025 6:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רבע גמר הגביע
הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 12:45 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Y.T כתב:
נביא בעירו כתב:
Y.T כתב:
Y.T כתב:
איזה נזק זה ג'רמי מרוגן.
אחד החלשים שהיו פה

וואלה מורגן טיגן אותי יפה עם החטיפה בסוף. אני עדיין חושב שהוא אחד החלשים שהיו פה.

ממתי אדוני עוקב אחרי מועדון הכדורסל הפועל ירושלים? כשאתה אומר ״אחד החלשים שהיו פה״ - לאיזו תקופה אתה מתכוון? בכל הזמנים?

האמת שהתחלתי לעקוב אחרי הפועל ירושלים השנה אז אני אשמח אם אוהד ותיק כמוך יוכל לחנוך אותי. אני מבין שאתה מחזיק מאוד ממורגן, זכותך. לדעתי הוא חלש מאוד. אחד החלשים שהיו פה בשנים האחרונות.

אני לא מחזיק מאוד ממורגן, אני פשוט מסתכל על המשחקים של הפועל ורואה שבדקות שהוא משחק הוא שומר מצויין וקולע באחוזים נהדרים משלוש. הפועל איתו היא קבוצה לא רעה בכלל שמנצחת הרבה מאוד משחקים ושומרת על סיכויים לא רעים ללכת עד הסוף בשלושת המפעלים. אפשר לחשוב שהיה עדיף להחתים שחקן מסוג אחר, אני גם חושב ככה, אבל להגיד שהוא מהחלשים שהיו פה זה פשוט עובדתית לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 12:58 am 
Freshman

מורגן שומר מעולה. גם סה״כ לא עושה נזק בהתקפה גם כשלא הולך לו. היו לו גם כמה וכמה משחקים התקפיים לא רעים השנה כשנכנסה שלשה או שתיים

לא מדהים, כן? אבל בעייני אפילו לא בחצי התחתון של הזרים של העשור האחרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 1:26 am 
Freshman

ניסיתי להיזכר אם מתישהו הגענו לחצי הגמר אחרי צמד גביעים. זכרתי פעם אחת, אחרי הצמד של דן שמיר בעונות גאידמק, שהגענו לחצי הגמר עם עומאר סניד, באוארס והלהקה

אאל״ט הפסדנו לחיפה מסל ניצחון של מושיקו מזרחי (שסחף את חיפה כמעט עד לגביע ולחטוף שלשת ניצחון מבריאן טולברט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 2:36 am 
Junior

shmueliki כתב:
רמת גן משהו כמו 7-8 דקות לסיום עוברת להרכב עם זר אחד, אדם אריאל, דורי סהר, ושני שחקני נוער.
הפועל ת"א מנגד נשארת עם 3 זרים + 2 ישראלים בכירים.
בהמשך זר אחד מכל קבוצה ירד לספסל.
לא יודע, לא מת על זה, מכביסטי משהו...

אין "שחקני קצה ספסל" בהפועל ת"א?

לא היום. רבינוביץ' ודרור לא היו בסגל.

משחק הגנה כמו שפלטין נתן היום אני לא זוכר הרבה זמן. יחידת חיסול של איש אחד.
גם הפך להיות יופי של קלעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 3:21 am 
Freshman

אולי אני מגזים אבל -
קרטמן כתב:
פלטין שחקה הגנה פנטסטי ואני לא ממש מבין איך לא משתמשים בו יותר. אם היה קצת גבוה יותר גם הייתי חושב שהוא צריך ללכת לנבא, שם מעריכים הרבה יותר שחקני D&3 מאשר באירופה.

קרטמן כתב:
טכניקת הזריקה שלו טובה, הוא משתפר בתחום עם כל שנה שעוברת, בנבא המשחק מבוסס היום הרבה יותר על שלשות מאשר באירופה, ואני יוצא מנקודת הנחה שבנבא בה לכל קבוצה יש מאמן קליעה מהטופ במקצוע הוא היה משתפר הרבה יותר.

כתבתי את זה לפני חודש ואני לוקח את דבריי בחזרה. הייתי לוקח אותו לנבא גם עם הגובה שלו, הוא יושב על הממוצע של גובה הפוינט גארדס בליגה. בהרבה קבוצות, כמו שהוא עכשיו, הוא יכול לתת 10-15 דקות לערב על הרכז של היריבה בדקות של המחליפים ולעזור בסופי משחקים כשעושים חילופי התקפה-הגנה.
לא חושב שיש עשרה גארדים בני 25 ומטה בנבא עם אייקיו הגנה כמו שלו. על הזריקה שרק תשתפר כבר נכתב, אבל בנבא הוא גם מהר מאוד יתחזק מאוד פיזית. באמת חושב שזה לא כ"כ מופרך שהוא באמת יגיע לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 4:13 am 
Hall of Famer

אין לי ספק שהסקאוטרים בארה״ב כבר בדרכם לארץ הקודש כדי לסמן את בחירת הדראפט הראשונה של הקיץ הקרוב, גיא פלטין. מקווה שקבוצות התחתית שם לא ישתגעו עם הטאנקינג כדי להשיג אותו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 4:59 am 
Freshman

לא, בחוזה מינימום כשחקן חופשי. שחקן בן 25 לא יכול ללכת לדראפט. הייתי שואל אם אתה יכול לציין 10 שחקני הגנה טובים ממנו מתחת לגיל 25 אבל אם לא ידעת שהבדיחה עם הדראפט לא עוברת אז כנראה שגם 5 אתה לא תכיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 8:11 am 
Hall of Famer

אם הבדיחה של גיא פלטין שחקן נבא ליגטימי עוברת, אז גם הבדיחה על הדראפט.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 9:32 am 
Junior

אני לא יודע לאן פלטין יגיע בקריירה שלו, אבל אני כן יודע שאם מה שהוא עשה עם הזריקה שלו משלוש בגיל 24 יוכיח את עצמו כקונסיסטנטי הוא בהחלט יכול לשחק כדורסל בהצלחה בכל רמה. לצורך העניין, אם אני איטודיס כרגע אני שם אותו בהיררכיה הרבה לפני בר טימור ותומר גינת וכנראה שגם לפני ים מדר. עם כמות הכשרון שיש להפועל תל אביב (ולצורך העניין, בכל קבוצת יורוליג) שחקן ששומר מדהים ושם את השלשות הפנויות שלו באחוזים גבוהים זה מצרך הרבה יותר חשוב מעוד פאוור פורוורד קראפטי שלא שומר ולא קופץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 10:16 am 
Hall of Famer

למה פלטין צריך "להתחרות" על מקומו ברוטציה עם יתר הישראלים?
אני מזמן חושב (ולא רק בגלל פלטין) שלצוות למשחקים בארץ את בברלי-פוסטר-בלייקני זה ממש מיותר, כי שלושתם צריכים את הכדור התקפית ומביאים יחסית דברים דומים. בעוד רגלנד ווויינרייט כמובן נותנים דברים אחרים.
אתמול נרשמו לפלטין 5 חטיפות (ב-16 דקות) אבל היו עוד כמה מהלכים בהם "הרוויח את הכדור" (למשל גרם לרמת גן לאבד לחוץ) מבלי שנרשמת לו חטיפה. אין לי ספק שזאת תרומה גדולה יותר למשחק מאשר בלקני, שלקח 13 זריקות ב-23 דקות משחק (ועוד במשחק נינוח שכזה...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 10:22 am 
Freshman

בלייקני מוכשר, ללא ספק, אבל ליד הערך "תחנה אחרונה" במילון, יש תמונה גדולה שלו, ממוסגרת.
מסכים שהתרומה של פלאטין גדולה לפחות באותה מידה, כנראה שיותר.

פלאטין במקום קורנליוס, ואולי לא היינו טוחנים כל כך הרבה מים על כמה חסר לנו בירושלים עוד זר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 3:12 pm 
Freshman

עופר האדום כתב:
אם הבדיחה של גיא פלטין שחקן נבא ליגטימי עוברת, אז גם הבדיחה על הדראפט.

רק שאני נימקתי את דבריי, אתה סתם מנסה להגחיך (ובצורה חלשה מאוד, גם פה וגם בהודעה המקורית לפני חודש).
בכמה משחקים ראית אותו העונה? אני למשל ראיתי כמעט כל דקה שלו, נשמע שאתה סתם מזלזל בו בגלל דעות קדומות.
אתה לא חושב שהוא אחד משחקני ההגנה הטובים באירופה כבר עכשיו? אני כן, ונראה שיש פה לא מעט תומכים בטענה.
אתה לא חושב שיוכל לתרגם את אותה יכולת הגנתית לנבא?
לא חושב שבנבא יכולים לשים עין על מישהו שבונה לעצמו שם כאחד המגינים הטובים באירופה?
יכול לציין 10 גארדים הגנתיים בני 25 ומטה בנבא ובאירופה טובים ממנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 3:23 pm 
Hall of Famer

יכול לציין 10 שחקנים ברמה גבוהה באירופה שהוא שיתק? יכול לציין 10 שחקנים ברמה גבוהה בארץ שהוא שיתק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 3:25 pm 
Junior

קרטמן, אני מאוד מחזיק מפלטין וגם איתך בויכוח ברמה העקרונית אבל נראה לי שאתה נסחף הרחק. פלטין מעולם לא שמר או אפילו היה על מגרש עם שחקנים ברמת האתלטיות הממוצעת של גארד טוב ב-nba. ההנחה שלך צריכה להיות שרוב הגארדים מתחת לגיל 25 בליגה שומרים ברמה שלו או הרבה יותר טוב. ברוב המקרים הוא לא בגובה שלהם, לא חזק כמוהם, לא קופץ גבוה כמוהם ולא רץ מהר כמוהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 3:48 pm 
מנהל פורום

כשמדברים על "איך יודעים שמי שטוב בליגה נמוכה יותר יהיה טוב גם בליגה טובה יותר"
יש את מבחן העין
אנשים כמונו שרואים הרבה כדורסל וגם קצת מרחיבים את היידע מעבר לצפיה סתמית זכאים לדעה בעניין
מניח שלאנשי מקצוע יש כלים אנליטיים יותר כמו מדידה של מהירות הוצאת כדור, יציאה מהמקום לחטיפה וכו
דוגמא להחלטה כזו שהצליחה?
הורד ורנדולף
עליהם אתה אומר סבבה הם היו מעולים ביורוקאפ ו/או BCL מי יערוב שהם יהיו טובים גם מול שחקנים יורוליג עם סייז ומהירות שהיא הדבר הכי קרוב לNBA
ועכשיו למרות עונת הבלהות של מכבי, ברור לגמרי שהם שייכים לרמה, מי שחקן חמישיה בקבוצה בכירה (הורד) ומי שחקן רוטציה בקבוצת אמצע טבלה (רנדולף)

נרד חזרה לרמת הצופה כמוני כמוך, כאלה
אז גם אני גם חושד שפלטין יכול להיות 3&D יעיל ברמות הגבוהות יותר מאשר הוא משחק בהם כעת, אפילו NBA רחמנא ליצלן
גם הסייז, גם המהירות שבה הוא מופיע משום מקום ומפריע למהלך ובעיקר הוצאה אוטומטית של הכדור מהיד
אם רוצים להבין מה הכוונה בהוצאה אוטומטית לעומת הוצאה לא אוטומטית, אז אני מפנה לזוס
אם מסתכלים על זוס למשל, לו יש את השבריר שניה שהוא מחכה או מהסס או מכוון, יש לו משהו לא אוטומטי בהוצאת הזריקה
ועדיין הוא פוגע טוב מהשלוש, אבל לא יוכל להתמודד ברמות הגבוהות מאלו של הפועל ירושלים, מבחן היורוליג כבר בדק את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 4:33 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
קרטמן, אני מאוד מחזיק מפלטין וגם איתך בויכוח ברמה העקרונית אבל נראה לי שאתה נסחף הרחק. פלטין מעולם לא שמר או אפילו היה על מגרש עם שחקנים ברמת האתלטיות הממוצעת של גארד טוב ב-nba. ההנחה שלך צריכה להיות שרוב הגארדים מתחת לגיל 25 בליגה שומרים ברמה שלו או הרבה יותר טוב. ברוב המקרים הוא לא בגובה שלהם, לא חזק כמוהם, לא קופץ גבוה כמוהם ולא רץ מהר כמוהם.

ובנוסף למה שאוריאל כתב - אני חושב שאייקיו ההגנה שלו הוא ברמה הגבוהה ביותר שראיתי. מבחינת גובה הוא בסדר גמור לשמור על PG בנבא. גבוה מבברלי ב-7/8 ס"מ. לא חזק כמוהם כנראה נכון, אבל שנה של עבודה בנבא תשנה את זה. אייקיו הגנתי זה משהו שלדעתי ייתרגם למגרש בכל רמה אחרי תקופת התאקלמות ולמידת הרמה.
להבדיל אלפי הבדלות וכו' - גם יוקיץ' על פניו לא אמור להיות השחקן התקפה הכי טוב בעולם כי הוא לא רץ מהר או קופץ כמו היריבים שלו, ובאופן כללי בערך 99% מהביגמנים בנבא עדיפים עליו אתלטית משמעותית. אבל אייקיו ההתקפה שלו עושה את ההבדל והופך אותו לשחקן ההתקפה הכי טוב בליגה. אז אני לא אומר שפלטין יכול להפוך לשחקן ההגנה הטוב בליגה, אני אומר שאייקיו ההגנה שלו יכול להפוך אותו לשחקן ספסל הגנתי טוב-מצויין לעשר-עשרים דקות במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 5:23 pm 
Freshman

הנפלד עשה קריירה יפה באירופה בזכות אייקיו הגנתי.
רודמן עשה את אותו דבר עם שתי אלופות NBA.
שניהם ידעו גם לשים את הכדור בטבעת, כולל מ-3, אבל השאירו את המלאכה לחבריהם לקבוצה.

האם פלטין יכול לבנות את הקריירה בצורה דומה?
ייתכן, היסודות כנראה שם.
חובת ההוכחה עליו ועל המאמנים שיעבוד תחתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 5:30 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
כשמדברים על "איך יודעים שמי שטוב בליגה נמוכה יותר יהיה טוב גם בליגה טובה יותר"
יש את מבחן העין
אנשים כמונו שרואים הרבה כדורסל וגם קצת מרחיבים את היידע מעבר לצפיה סתמית זכאים לדעה בעניין
מניח שלאנשי מקצוע יש כלים אנליטיים יותר כמו מדידה של מהירות הוצאת כדור, יציאה מהמקום לחטיפה וכו
דוגמא להחלטה כזו שהצליחה?
הורד ורנדולף
עליהם אתה אומר סבבה הם היו מעולים ביורוקאפ ו/או BCL מי יערוב שהם יהיו טובים גם מול שחקנים יורוליג עם סייז ומהירות שהיא הדבר הכי קרוב לNBA
ועכשיו למרות עונת הבלהות של מכבי, ברור לגמרי שהם שייכים לרמה, מי שחקן חמישיה בקבוצה בכירה (הורד) ומי שחקן רוטציה בקבוצת אמצע טבלה (רנדולף)

נרד חזרה לרמת הצופה כמוני כמוך, כאלה
אז גם אני גם חושד שפלטין יכול להיות 3&D יעיל ברמות הגבוהות יותר מאשר הוא משחק בהם כעת, אפילו NBA רחמנא ליצלן
גם הסייז, גם המהירות שבה הוא מופיע משום מקום ומפריע למהלך ובעיקר הוצאה אוטומטית של הכדור מהיד
אם רוצים להבין מה הכוונה בהוצאה אוטומטית לעומת הוצאה לא אוטומטית, אז אני מפנה לזוס
אם מסתכלים על זוס למשל, לו יש את השבריר שניה שהוא מחכה או מהסס או מכוון, יש לו משהו לא אוטומטי בהוצאת הזריקה
ועדיין הוא פוגע טוב מהשלוש, אבל לא יוכל להתמודד ברמות הגבוהות מאלו של הפועל ירושלים, מבחן היורוליג כבר בדק את זה

ברשותך, אני מחבר את הדיון על פלטין לויכוח שהיה לי פה אתמול לגבי מורגן כ יש קצת דימיון לדעתי.
יש הרבה דברים שמאפיינים שחקנים כמו פלטין ומורגן ולא רואים אותם בסטטיסטיקה: מהירות הוצאת כדור, שמירה קבוצתית, חוכמת משחק ועוד ועוד.
אבל בסופו של דבר אני חושב שכשיש לך שחקן טוב אז זה חייב במוקדם או מאוחר גם לבוא לידי ביטוי בסטטיסטיקה.
פלטין קולע השנה בממוצע פחות מ-4 נקודות למשחק בליגה. באירופה יש לו 21 נקודות סה"כ בכל העונה עד עכשיו. גם ההגנה שלו לא באה לידי ביטוי במספרים: יש לו חצי חטיפה למשחק.
הוא כבר בן 24, לא בדיוק ילד שפרץ העונה. גם איטודיס שכנראה מבין כדורסל יותר טוב מכולנו לא נותן לו יותר מידי דקות, וגם בית הלחמי כנראה לא מאוד מחזיק ממנו כי לא זימן אותו למסע האחרון של הנבחרת.
אז אחלה גיא פלטין שבעולם, הייתי מאוד שמח לראות אותו בהפועל. אבל בעיני זאת תהיה הפתעה גדולה אם יתקדם מעבר לרמה של שחקן חביב ברמת יורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 5:55 pm 
Junior

קרטמן כתב:
נביא בעירו כתב:

ובנוסף למה שאוריאל כתב - אני חושב שאייקיו ההגנה שלו הוא ברמה הגבוהה ביותר שראיתי. מבחינת גובה הוא בסדר גמור לשמור על PG בנבא. גבוה מבברלי ב-7/8 ס"מ. לא חזק כמוהם כנראה נכון, אבל שנה של עבודה בנבא תשנה את זה. אייקיו הגנתי זה משהו שלדעתי ייתרגם למגרש בכל רמה אחרי תקופת התאקלמות ולמידת הרמה.
להבדיל אלפי הבדלות וכו' - גם יוקיץ' על פניו לא אמור להיות השחקן התקפה הכי טוב בעולם כי הוא לא רץ מהר או קופץ כמו היריבים שלו, ובאופן כללי בערך 99% מהביגמנים בנבא עדיפים עליו אתלטית משמעותית. אבל אייקיו ההתקפה שלו עושה את ההבדל והופך אותו לשחקן ההתקפה הכי טוב בליגה. אז אני לא אומר שפלטין יכול להפוך לשחקן ההגנה הטוב בליגה, אני אומר שאייקיו ההגנה שלו יכול להפוך אותו לשחקן ספסל הגנתי טוב-מצויין לעשר-עשרים דקות במשחק.

כאמור, אני פחות או יותר איתך בכל מה שקשור להערכת הפוטנציאל. אני פשוט מוסיף שתי כוכביות: הראשונה, היא שהקבוצה הכי טובה שהוא שיחק נגדה בקריירה היא כנראה מכבי תל אביב. הוא מעולם לא שמר על שחקן טוב באמת וה״תן לי עשרה גארדים בnba ששומרים יותר טוב ממנו״ נראה לי קצת תלוש מהמציאות הזו. הכוכבית השנייה היא עדיין הקליעה שלו. עד עכשיו בקריירה היו לו ארבעה חודשים שבהם היו לו אחוזים טובים משלוש. זה עדיין קצת מעט מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 7:01 pm 
Hall of Famer

לפני שפלטין בורח ל-NBA, האם נסכים שהוא חייב להיות בנבחרת בחלון הקרוב (וסביר שגם באליפות אירופה בקיץ)?
דווקא שחקן כזה ברמת "חלונות אמצע השנה" (מול נבחרות חסרות תיאום לעיתים, ללא סקאוטינג מי יודע מה - בטח לא עליו...) יכול לתת אימפקט מטורף.
בסוף האלטרטיבות זה אריאל/מנקו/בלייזר וכאלה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 8:28 pm 
מנהל פורום

בא נרגיע, אף אחד לא שולח את פלטין לNBA הדיון הוא האם לגיטימי להגיד משפט כזה בלי להיות מגוחך
ואני חושב שזה לגיטימי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 20, 2025 10:26 pm 
Hall of Famer

מכבי פותחת ב10-0 על ציונה.
נראה כמו בוגרים מול נוער

חזור למעלה
 פרופיל אישי