סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' מאי 09, 2025 4:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2388 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 96  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל ירושלים 24-25
הודעהפורסם: ד' מרץ 19, 2025 7:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מה שקסלמן אמר חוץ מזה שיונצ'וק לא עושה עבודה טובה גם כמאמן
לא ברוטציות ולא בשיטות המשחק

עוד הברקה של יונצ'וק מהיום
"בלי מתן, סיכוי טוב שלא הייתה היום הפועל ירושלים"
וואלה?????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 19, 2025 11:01 pm 
Hall of Famer

bangalaDesh כתב:
uriel17 כתב:
שזה הגביר את הלחץ במכבי עוד יותר

ונתן (לכאורה) תמריץ לצ׳ורה להפסיד בגמר, כדי לשחק ביורוליג עונה אחר כך

ג׳נרלי ספיקינג, הקבוצה לא משדרת תחרותיות, וזה משדר לכוכבים שאפשר להשתדרג משל הם רוקיז שבאו להרצליה ודפקו עונה טובה
אני חושב שכולם מבינים שהארפר לא יהיה כאן בעונה הבאה ב99%, עכשיו גם קרינגטון ואני לא אפול מהכיסא אם גם את זוסמן ישתו לנו (ולאו דוקא לנבא)

ובסוף בעונה אח"כ נסע לתורכיה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 1:09 am 
Freshman

טוב סיקרנתם.
ניסיתי לשמוע עד הסוף בקושי רב וחוץ מזה שאני לא מבין למה הוא עולה לשיחה של 40דק עם הפאנל הלא ברור הזה שגם אין לו שום קשר לכדורסל, כן יונצ׳וק משחרר שטויות.
נשמע שהוא מאוהב בנרטיב הפנימי של הפרלמנט שמנהל את הקבוצה, אבל הם לא הדגישו והקשו עם השאלות הפשוטות ולכן הוא הצליח להתחמק ובמקום שוב מזיינים את המוח על הגדרות כישלון כן או לא...
הוא אמר שלא הכסף מנע חיזוק משמעותי יותר אלא השוק, המצב וכו׳, אבל ברור לכולם שיש משהו בין השחקנים האידיאליים לבין אוגביידה ופיליפ, בקיצור חירטוט.
דווקא כן שאלו שאם הם מדברים כ״כ הרבה על תהליך, ולשמר קור של 5-8 שחקנים מהסגל לתקופות של שנים, למה לא מחתימים את קאדין עכשיו, הרי הוא חלק גדול מהתהליך- גימגם.
אגב לא יודע מה קורה מאחורי הקלעים (מן הסתם האינטרס שלו זה לא להתחייב כרגע) אבל להארפר צריך במינימום להציע מיליון לעונה ל3 שנים מובטחות ואז זה בידיים שלו להחליט.
והדבר שהכי עיצבן זה שבדיון על כמה השפעה יש למאמן הוא טען שיש פחות ממה שחושבים, ושחקן יכול לגרום למאמן להראות טוב יותר מההפך, שאני אגב מסכים עם זה, אבל:
אם זו העמדה שלך אז זועק לשמיים שמה ששהכי חשוב להשקיע בו זה כישרון, אבל הם התחילו והשאירו את הקבוצה בבנייה לרוחב עם המון רול פליירס- לא מסתדר עם האמירה.
עימתו אותו גם עם הציטוט שלו שמתן הצטרף שהפועל לא מוכנה לשחקן של מיליון דולר והוא אמר שזה היה נכון לאז כי כוכב לא ירצה לסוע במכוניות ולגור בדירות שהיה להם להציע...
בשלב הזה כבר סגרתי את החלון וכולנו תקווה שימצאו קומבינה לאוטו מנהלים ופנטהאוז עד שנה הבאה :du_ma_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 10:20 am 
Sophomore

הטיפוס של ההנהלה על העץ עם הנראטיב שלהם קצת מדאיג כי הוא מראה על חוסר תיאום ציפיות מול הקהל.
כשלא מדברים באותה שפה התהליך הבלתי נמנע הוא שנראה תגובות חוסר שביעות רצון יותר ויותר קולניות מצד הקהל (שיחסית עד כה היה מאד שקט). שבתורן יכולות לגרום למתן להרגיש שהם כפויי טובה ולעזוב לגמרי. וזה יהיה אסון גדול…

חשוב מאד שאנחנו כקהל נעשה הפרדה בין הביקורת על תפקוד כל בעלי התפקידים בהנהלה (ממקל, דנשה, יונתן אלון, וגם קרמר ורועי כהן), לבין ביקורת אפילו מרומזת על מתן עצמו.
לבקר את ההנהלה ולדרוש שחלקם ילכו הבייתה מותר. הם באמת לא מתפקדים..
אבל את מתן עצמו צריך לאתרג. התפקיד האמיתי היחידי של מתן הוא להביא כסף ואת זה הוא עושה ויפה מאד. תמיד אפשר לרצות עוד אבל זה עדיין התקציב הגבוה בתולדותינו ועדיין אין תחליף בצורת בעלים אחרים שמוכנים להכניס יותר. בטווח הארוך בלי הכסף שלו שום ניהול חכם לא יעזור לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 11:33 am 
Junior

בעיניי, הנראטיב של יונצ׳וק ושל ההנהלה הוא בגדול נכון. אכן יש תקציב גבוה, ובאמת הועמדה קבוצה טובה שהגיעה בינתייים להישגים סבירים, אולי אפילו פלוס (רבע גמר יורוקאפ זה סביר, מקום שני בבית סביר פלוס. גמר גביע - סביר פלוס. מקום שני בליגה בסבירות גבוהה מאוד, סיכוי לא מופרך למקום ראשון - סביר פלוס פלוס) בשלושת המפעלים שבהם היא משחקת. ברור שיש מקום לקצת יותר אינטליגנציה רגשית, ושאפשר לדבר טיפה פחות בזחיחות ובווכחנות ולהודות שנעשו גם טעויות משמעותיות, אבל התחושה החמוצה של האוהדים על זה שההנהלה לא הולכת אול אין נובעת 90% ממה שקורה בהפועל תל אביב ומההנחה, שבשלב הזה נראה לי שכבר אפשר להגיד די בבטחון שהיא שגויה, שבגלל שם המשפחה של מתן שלנו זה אומר שיש להפועל פוטנציאל תקציבי בלתי מוגבל. שני הדברים האלה הם בטח לא משהו שיונתן אלון יכול וצריך לתת עליו תשובות…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 11:58 am 
מנהל פורום

זה תיאור ממעוף הציפור שנראה כאילו העונה בסדר וכל הבעיה היא הצל של ינאי
לא מסכים
אנחנו לא משחקים כדורסל טוב, לא ממצים את הפוטנציאל של הסגל הקיים, לא מגיבים טוב לפציעות וחוסרים
הדרך למקום שני ביורוקאפ לא כללה אף קבוצה ברמה שלו או טובה מאיתנו שעברנו
קבוצה אחת מתחתנו הייתה טורק טלקום, עם שאריות שלנו ושל העונה הקודמת של הפועל תל אביב, לא מרשים בעליל להיות מעליהם
שלוש מתוך ארבעת קבוצות חצי הגמר לא היו בבית שלנו, וזו שכן הייתה בבית שלנו בעטה לנו בתחת פעמיים בנון שלנט
הדרך לגמר גביע עברה דרך באר שבע והרצליה
בליגה? יש לנו יותר הפסדים ממכבי והפועל תל אביב ויש לנו עוד משחק נגד מכבי בחוץ
איך אפשר להגיד שאנחנו בעמדה טובה למקום ראשון....או שני

אני חושב שיוני אלון מאמן לא טוב או לפחות לא בשל לאמן קבוצה עם תקציב ושאיפות כמו שמתן מצהיר
ושהוא ודן שמיר צריכים להיות מוחלפי בקיץ בשביל מנהלים ומאמנים עם רקורד בדרג השני הבכיר של אירופה
מה שבחצ'היר עשתה, הוא מודל מצוין עבורנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 12:07 pm 
מנהל פורום

ההצלחה עם הארפר מסמנת לנו את האיזור שבו אנחנו צריכים לחפש השחקנים והמאמנים שלנו
כאלה שיכלו להמשיך ביורוליג, אבל בשוליים של היורוליג
כמו המאמן של בחצ'היר שהיה בכוכב האדום בהצלחה מוגבלת, כמו הארפר שהיה בולנסיה בהצלחה מוגבלת
אותם דמויות, מתחלקות באופיים לשתי קבוצות בחלוקה גסה
אלה שמעדיפים להיות "זנב לאריות" ולקוות שאיכשהו הכוכבים יסתדרו והם יעברו מהזנב למקום קצת יותר מכובד ואלה שהאישיות שלהם מצריכה הובלה
כלומר שהם באים לידי ביטוי הרבה יותר כשהם בעמדת הובלה
כיוון שלהיות מובילים ביורוליג הם כבר לא יהיו, עדיף להם לחפש את הספוט שלהם בבחצ'היר, הפועל ירושלים, ולנסיה
זה האיזור של אנשי המקצוע והשחקנים שבו נמצא המאגר הנכון עבורנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 12:08 pm 
Hall of Famer

הולכים לעשות ניקוי אורוות בקיץ .על פי עמרי מנהיים התקציב יגדל משמעותית .הקבוצה הזאת גדולה על יונתן בכמה מספרים .שקודם ירכוש ניסיון בקרית אתא או עפולה .צריכים להביא מאמן זר ברמה סבירה או מאמן ישראלי בכיר ולהחליף חצי מהסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 3:47 pm 
Freshman

גמליאל כתב:
הטיפוס של ההנהלה על העץ עם הנראטיב שלהם קצת מדאיג כי הוא מראה על חוסר תיאום ציפיות מול הקהל.
כשלא מדברים באותה שפה התהליך הבלתי נמנע הוא שנראה תגובות חוסר שביעות רצון יותר ויותר קולניות מצד הקהל (שיחסית עד כה היה מאד שקט). שבתורן יכולות לגרום למתן להרגיש שהם כפויי טובה ולעזוב לגמרי. וזה יהיה אסון גדול…

חשוב מאד שאנחנו כקהל נעשה הפרדה בין הביקורת על תפקוד כל בעלי התפקידים בהנהלה (ממקל, דנשה, יונתן אלון, וגם קרמר ורועי כהן), לבין ביקורת אפילו מרומזת על מתן עצמו.
לבקר את ההנהלה ולדרוש שחלקם ילכו הבייתה מותר. הם באמת לא מתפקדים..
אבל את מתן עצמו צריך לאתרג. התפקיד האמיתי היחידי של מתן הוא להביא כסף ואת זה הוא עושה ויפה מאד. תמיד אפשר לרצות עוד אבל זה עדיין התקציב הגבוה בתולדותינו ועדיין אין תחליף בצורת בעלים אחרים שמוכנים להכניס יותר. בטווח הארוך בלי הכסף שלו שום ניהול חכם לא יעזור לנו.

מדויק.
עובדתית, אדלסון הכניס יד עמוק לכיס הפרטי שלו (או של אמא שלו) והעמיד תקציב גדול בשנה שההוצאות גדלו וההכנסות נחתכו. ולכן ביקורת (בעיקר ברשתות החברתיות) שהוא קמצן ולא מבין מהחיים שלו ושאין הבדל מתקופת חומסקי היא כפיות טובה וטיפשות.
על כל שאר הדברים אפשר להתווכח, בהנחה הגיונית שמסיימים את העונה במקום שלישי ומודחים בחצי הגמר אז קשה להגיד שזאת עונה מוצלחת. אבל אין פה איזה כישלון מהדהד. משום מה לא מזכירים שכל העונה האירופאית שיחקנו בלי מגרש בייתי, אני מניח שאם היינו מארחים משחקים בארץ אז: 1. המאזן שלנו בשלב הבתים היה טוב יותר. 2. היינו עולים לחצי הגמר ואז הכל היה נראה אחרת.
אי אפשר להכחיש שההנהלה לא עושה עבודה טובה בלשון המעטה, אבל הם סה"כ עונה שנייה בעסק. תנו להם חמש שנים כמו שהיו לאורי אלון ואז לחומסקי לפני ששופטים אותם וחורצים גורלות.

** במידה ומפסידים לעפולה בשישי כל מה שכתבתי לא תקף ואני הראשון שארדוף אחרי מתן לאוטו ואקלל אותו**

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 5:14 pm 
Sophomore

כמה דברים שהיו קורים כמעט בוודאות אם מתן לא היה מגיע -
1. בצד החיובי היחידי - היינו מארחים את פיינל-פור 2023 ואולי אף לוקחים התואר.
2. באותו הקיץ וללא קשר למלחמה, כל הסגל היה עוזב (קרינגטון, רנדולף, הנקינס בוודאות. יש מצב שגם ספידי) והיו מנסים לבנות מחדש. בסבירות גבוהה פחות פוגעים בשחקנים.
3. עם תחילת המלחמה, או שהיינו פורשים מהמפעל האירופי או שמתבזים בו.
4. עם ההשתגעות של עופר ינאי. לא רק שלא היינו תחרותיים מול התל אביביות השנה או מפסידים להם שחקנים בקיץ בגלל סעיף רשלני בחוזה. אלא שבדומה לחולון והרצליה היינו מקבלים לחץ מאסיבי לשחרר כוכבים אליהן עוד באמצע העונה תמורת בייאאוט (שהיינו לוקחים כדי לסגור חובות המלחמה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 20, 2025 7:33 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:
הולכים לעשות ניקוי אורוות בקיץ .על פי עמרי מנהיים התקציב יגדל משמעותית .הקבוצה הזאת גדולה על יונתן בכמה מספרים .שקודם ירכוש ניסיון בקרית אתא או עפולה .צריכים להביא מאמן זר ברמה סבירה או מאמן ישראלי בכיר ולהחליף חצי מהסגל.

יש לינק לכתבה של מנהיים שהוא כותב את זה? או שהוא כתב לך בפרטי?
האמירה שלך על יונתן אלון כי הזויה. הוא הוציא מהעונה הזו מעל ומעבר ביחס לנסיבות (פציעות, מגבלות תקציב, אירוח באירופה). דווקא אחרי שהוא צבר ניסיון נשלח אותו הביתה? ואיזה מאמן ישראלי בכיר תביא? נוריד את דן שמיר לקווים? גיא גודס?! אולי מולי קצורין?
אם זה לא קטש, דז'יקיץ' או מאמן יורוליג, אין שום סיבה בעולם להחליף את יונתן אלון.
אני חושב שכבר כתבו פה, בהחלט יחליפו חצי מהסגל, אבל החצי שיוחלף יהיה הארפר, קרינגטון וזוסמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 12:49 am 
Freshman

דניאל כתב:
RREEDDTT. כתב:

יש לינק לכתבה של מנהיים שהוא כותב את זה? או שהוא כתב לך בפרטי?
האמירה שלך על יונתן אלון כי הזויה. הוא הוציא מהעונה הזו מעל ומעבר ביחס לנסיבות (פציעות, מגבלות תקציב, אירוח באירופה). דווקא אחרי שהוא צבר ניסיון נשלח אותו הביתה? ואיזה מאמן ישראלי בכיר תביא? נוריד את דן שמיר לקווים? גיא גודס?! אולי מולי קצורין?
אם זה לא קטש, דז'יקיץ' או מאמן יורוליג, אין שום סיבה בעולם להחליף את יונתן אלון.
אני חושב שכבר כתבו פה, בהחלט יחליפו חצי מהסגל, אבל החצי שיוחלף יהיה הארפר, קרינגטון וזוסמן.

ומי מבטיח לך שיונתן אלון יילמד מהטעויות שלו וישתפר עד כדי כך שיגיע לרמה של אימון שהפועל ירושלים, עם ההצהרות הכוונות שלה, צריכה? מאמן שיצעיד אותה ליורוליג?
ברמת המנטליות אני לא חושב שליונתן אלון יש את המנטליות הדרושה כדי להיות מאמן צמרת.
ברמת הניסיון יש לו הרבה הרבה שנים כדי להגיע להיות מאמן יורוליג או טופ ביורוקאפ.
ברמת הידע, בוא נסתכל על התוצאות. הקבוצה שיחקה חרא בשנה האחרונה. מה שמעיד על כך שהמאמן לא בדיוק אוברדוביץ, בוא נגיד.
תירוצים, כל אחד יכול להביא. תוצאות לא.
גם קטש איטודיס יכולים לאמר שהיתה שנה של מלחמה שבה שיחקנו רק בחוץ והיה לו'ז מטורף.
למה מכבי לקחה כבר שני תארים השנה והפועל תל אביב עלתה לחצי הגמר ביורוקאפ.
אם ליונתן אלון את היושרה להודות ולא ר את האמת שזה גדול עליו, המערכת של ו חייבת לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 1:12 am 
Junior

כמה שטויות, בחיי.
א. אין ליונתן אלון את המנטליות. מה זה בכלל אומר? והאם יש מאמנים שסימנת את המנטליות שלהם דווקא כן ככזו שיכולה להצעיד אותם לצמרת למרות שעכשיו הם עדיין לא שם?
ב. כמה הרבה הרבה שנות ניסיון צריך כדי לאמן ב״טופ יורוקאפ״?
ג. הקבוצה לא שיחקה חרא בשנה האחרונה.
ד. קטש ואיטודיס? באמת? באלה אתה מקנא? הראשון הוביל את הקבוצה שלו לעונת היורוליג הכי גרועה בהיסטוריה שלה, בדרך לגארבג׳ טיים שהתחיל פחות או יותר בדצמבר (וכן, זה אפשר לו להתרכז בגביע ואפילו לקחת אותו) והשני עם תקציב של קבוצת פלייאוף ביורוליג לא הצליח לסיים מעל באחצ׳שהיר את הבית המוקדם ביורוקאפ ויש לו סיכוי לא רע בכלל לסיים מפעל שני העונה בלי לעשות עדיין גמר אחד. אז בגלל שהוא קיבל ברבע את טורק ועלה שלב אחד יותר ממך אתה חווה את כל רגשי הנחיתות האלה? ממש חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 2:15 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
כמה שטויות, בחיי.
א. אין ליונתן אלון את המנטליות. מה זה בכלל אומר? והאם יש מאמנים שסימנת את המנטליות שלהם דווקא כן ככזו שיכולה להצעיד אותם לצמרת למרות שעכשיו הם עדיין לא שם?
ב. כמה הרבה הרבה שנות ניסיון צריך כדי לאמן ב״טופ יורוקאפ״?
ג. הקבוצה לא שיחקה חרא בשנה האחרונה.
ד. קטש ואיטודיס? באמת? באלה אתה מקנא? הראשון הוביל את הקבוצה שלו לעונת היורוליג הכי גרועה בהיסטוריה שלה, בדרך לגארבג׳ טיים שהתחיל פחות או יותר בדצמבר (וכן, זה אפשר לו להתרכז בגביע ואפילו לקחת אותו) והשני עם תקציב של קבוצת פלייאוף ביורוליג לא הצליח לסיים מעל באחצ׳שהיר את הבית המוקדם ביורוקאפ ויש לו סיכוי לא רע בכלל לסיים מפעל שני העונה בלי לעשות עדיין גמר אחד. אז בגלל שהוא קיבל ברבע את טורק ועלה שלב אחד יותר ממך אתה חווה את כל רגשי הנחיתות האלה? ממש חבל.

נתחיל בכך שאם אתה רוצה לנהל דיון אז תתנסחי בכבוד לדיעות של אחרים ואל תבטל עם אמירות כמו: כמה שטויות.
אחר כך נמשיך.
קודם כל, נבדוק בעובדות
מכבי והפועל תל אביב התמודדו עם אותם קשיים שאנחנו התמודדנו איתם.
היעדר ביתיות, מלחמה בישראל, אי רצון שחקנים להגיע.
העובדות: מכבי לקחה שני תארים.
הפועל ת"א הגיעה לחצי גמר ביורוקאפ.
לגבי המנטליות של יונתן אלון.
הוא ילד טוב מדי וחסר תשוקה.
קבוצה צריכה קצת רוע כדי להצליח ולקחת תארים.
ודרך אגב זה עולה כל הדרך ללמעלה.
אני לא אוהב את המנטליות של כל המערכת עד הבעלים. שקט מדי, חסר תשוקה.
וזה מקרין לכל הקבוצה.
חומסקי היה לדוגמא לבעלים אדיר מלא תשוקה ואש. והקבוצה נבנתה בצלמו.
לגבי הניסיון, אל תיתמם. יונתן אלון משמש כמאמן ראשי רק שנה וחצי. בשום קנה מידה זה לא מספיק לקבוצה בסדר גודל של הפועל ירושלים.
מספיק עם החלטורות האלו.
הקבוצה שיחקה רע מאוד כל העונה.
ללא הארפר זה היה אסון מוחלט שדורש ועדת חקירה.
למזלו של אלון הארפר הציל לו את העונה מאסון מוחלט אבל בוא לא ניתן לרבע הגמר ולמקום השני בליגה ולגמר הגביע להטעות אותנו. הקבוצה לא משחקת טוב.
הקהל מצביע ברגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 11:39 am 
Junior

אנסה להיות מנומס יותר: אני חושב שהדברים שאתה כותב מאוד לא נכונים. למכבי תל אביב ולהפועל תל אביב יש תקציב משמעותית יותר גבוה משל הפועל וסגל שחקנים הרבה יותר טוב משל הפועל ושתיהן עושות בינתיים עונה בינונית מאוד שעשויה להיגמר בכשלון מוחלט (הפועל תל אביב - אם לא תיקח יורוקאפ או אליפות ומכבי - אם לא תיקח אליפות). אם הפועל ירושלים תעשה בטעות שני גמרים מקומיים ורבע גמר יורוקאפ זו בעיניי עונה סבירה פלוס פלוס. אתה חושב שההבדל הגדול בין הקבוצות ניכר דווקא בעמדת המאמן? סבבה.

תשוקה: מה רמת התשוקה אצל קטש? איך אתה מאבחן את כמות התשוקה אצל אטורה מסינה? מה לגבי לאסו?

הלאה, ניסיון? את היול״ב לקחנו עם שרון דרוקר בן ה-37 כשהקריירה שלו מתדרדרת ככל שהוא צובר יותר ניסיון. דן שמיר קיבל את הפועל ירושלים לתפקיד ראשון כמאמן ראשי בגיל 31 עם התקציב של גאידמק. זה נגמר בשני גביעים, סנטימטר מדאבל היסטורי ואחת הקבוצות הטובות בהסטוריה של הפועל. מאז הוא צובר ניסיון והולך אחורה כמאמן.

לגבי הקבוצה שמשחקת רע מאוד, אני ממשיך לחשוב שזה פשוט לא נכון. אפשר לשחק יותר טוב, אבל הסגל הזה לא נמצא כל כך רחוק מהפוטנציאל שלו. הרוב המוחלט של הטענות אל אלון צריכות להיות, בעיניי, לגבי החלק שלו (שאנחנו לא יודעים מה הוא…) בבנייה של הקבוצה ובתגובות הגרועות במהלכה.

לגבי הארפר - הוא אולי מציל את המאמן, אבל אולי גם למאמן מגיע איזשהו קרדיט לזה שהארפר משחק אצלו את הכדורסל הכי טוב בקריירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 12:17 pm 
Sophomore

אני חושב שבשאלת יונתן אלון *לעונה הבאה* התשובה אמורה להיות דיי ברורה. אבל יש פה מסך עשן של פרטים טקטיים שמבלבלים אנשים. מתחילים להתווכח על הגדרת ההצלחה (מישהו פה טען שקטש נכשל במכבי...) ועל המשקלים שצריך לתת לאלמנטים כמו המלחמה, מתחיל משחק גניבות דעת לגבי כל מיני הישגי ביניים (הוא לקח גביע, הוא סיים מקום שני באירופה) וככה לא יוצאים מהפרטים ולא מגיעים למסקנות ברורות...

במצבים כאלו נכון לעשות זום אאוט ולמצוא עוגן שבוודאות נכון, ואז לראות אם הוא לבד מספיק כדי לקבל החלטה. למשל -
1. להפועל ירושלים יש כרגע תקציב בטופ 30-35 של אירופה (כולל יורוליג). לכן הנחה סבירה שבעונה רגילה יהיה לה מאמן בטופ 30-35 של אירופה. מישהו רוצה לטעון שיונתן אלון שייך *היום* לרמה הזאת? בהינתן שיעזוב מחר את הפועל יש קבוצת טופ 30-35 אחרת שתיתן לו משרת מאמן ראשי? זאת הרי בדיחה...
2. כשבאים לאייש משרה כזו בכירה תמיד צריך לשאוף לאדם הכי מוכשר והכי מנוסה בתפקיד (ככה מורידים הסיכון למינימום האפשרי). אין עוררין על זה שלאלון אין כמעט שום ניסיון. אז כדי שרציונלית הוא עדיין יתאים לתפקיד הוא צריך להיות לא סתם מוכשר (כי יש מוכשרים שגם מנוסים) אלא ממש מישהו שמסומן ככוכב עולה והדבר הבא. למשל ספאנוליס של לפני שנתיים. אני חושב שאף אחד לא טוען עליו את זה ולא סתם הבחור מקבל משרת מאמן ראשי בפעם הראשונה בגיל 43 ובנסיבות מיוחדות. במכפלת כישרון x ניסיון יש לו כישרון בינוני מינוס וניסיון נמוך מאד.

לדעתי, שני הנתונים האלו בלבד צריכים לגרום לכולם להבין שהארכת חוזה ליונתן אלון כמאמן ראשי בקיץ הקרוב זאת החלטה רעה. גם אם הוא יביא איכשהו אליפות בנסיבות כאלו או אחרות.
אפשר אותה צורה לנתח גם את ההחלטה לתת לו המפתחות בקיץ שעבר (שגם היא הייתה החלטה דיי מפוקפקת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 12:27 pm 
Junior

1. אני לא רוצה לטעון שיונתן אלון הוא מאמן בטופ 35 של אירופה. אני כן רוצה לטעון שאין דבר כזה הטופ 35 מאמנים של אירופה.
2. אני כן מסכים שאם רוצים לתת תחושה שמכוונים גבוה מן הראוי להחתים שמות יותר מעוררי הערכה, גם בעמדת המאמן.
3. אני ממשיך לטעון שהעונה הנוכחית של הפועל לא מחורבנת, לא מבחינת ההישגים ולא מבחינת רמת הכדורסל.
4. אני עדיין חושב שקשה מאוד למדוד את ההשפעה של מאמן ונוטים להפריז בזה מאוד ואני לא חושב שאפשר לטעון ברצינות שההפסד לגראן קנריה היה קשור איכשהו לחוסר הניסיון של אלון או לכמות התשוקה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 12:34 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
1. אני לא רוצה לטעון שיונתן אלון הוא מאמן בטופ 35 של אירופה. אני כן רוצה לטעון שאין דבר כזה הטופ 35 מאמנים של אירופה.

אין דבר כזה בכלל? אז אפשר פשוט לעשות הגרלה? אולי גם אני יכול להשתתף בהגרלה?

מה שאתה עושה פה הוא בדיוק מה שאמרתי. בריחה לטקטיקה (אי אפשר לבחור במדוייק את ה-35 ולהתווכח מי 34 ומי 36) כדי לברוח מממה שמובהק לחלוטין כשעושים זום אאוט (יונתן אלון כנראה לא בטופ 100-150 אפילו).

המבחן הרלוונטי הוא הבא - אם מחר יונתן אלון עוזב את הפועל ירושלים אילו הצעות הוא מקבל? לדעתי מחוץ לישראל הוא לא יקבל שום מליגה מובילה. אולי משהו בבלגיה או רומניה. ובישראל מקסימום הרצליה/גליל. לדעתי אם חולון מחר מודיעה שמחתימים אותו כמאמן ראשי האוהדים שלה מתבאסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 1:08 pm 
Junior

לא לא. מושכים אותי בלשוני פה, אבל כנראה שצריך לעשות את זה מדי פעם. זה לא שיש קושי להחליט מי במקום 34 ומי במקום 36. יש 14 מאמנים בליגת העל. אנחנו מכירים אותם הכי טוב שאפשר. אתה יכול לחלק אותם לשלוש קבוצות איכות? טופ 5, ה-5 בדרג הביניים והארבעה הכי גרועים? ולדרג אותם בתוך קבוצות האיכות? ובהנחה ההגיונית שאיטודיס הוא חד משמעית במקום הראשון בקבוצת האיכות הראשונה, זה לא נראה לך טיפה מעורר מחשבה שדווקא המאמן הכי טוב (בפער!) אחראי על הפער הכי גדול כרגע שיש בין הפוטנציאל של הסגל לאיך שהקבוצה שלו משחקת בפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 1:39 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
לא לא. מושכים אותי בלשוני פה, אבל כנראה שצריך לעשות את זה מדי פעם. זה לא שיש קושי להחליט מי במקום 34 ומי במקום 36. יש 14 מאמנים בליגת העל. אנחנו מכירים אותם הכי טוב שאפשר. אתה יכול לחלק אותם לשלוש קבוצות איכות? טופ 5, ה-5 בדרג הביניים והארבעה הכי גרועים? ולדרג אותם בתוך קבוצות האיכות? ובהנחה ההגיונית שאיטודיס הוא חד משמעית במקום הראשון בקבוצת האיכות הראשונה, זה לא נראה לך טיפה מעורר מחשבה שדווקא המאמן הכי טוב (בפער!) אחראי על הפער הכי גדול כרגע שיש בין הפוטנציאל של הסגל לאיך שהקבוצה שלו משחקת בפועל?

אני לא ניסיתי לדרג את המאמנים הישראלים (מה זה רלוונטי? אתה לא חייב לבחור מאמן ישראלי..).

אם מתסכלים בארץ. ולוקחים את משוואת ניסיון x כישרון שנתתי. אז בהחלט אפשר לומר ש-
1. איטודיס וקטש רמה מעל השאר (אני לא מקבל שאיטודיס נכשל ד"א. ואם אני יכול לבחור אם לצאת למלחמה איתו או עם יונצ'וק זה בכלל לא שאלה...).
2. גם הדרג של גודס ופרנקו יותר טוב מאלון (כישרון בינוני מינוס. ניסיון משמעותי כולל בקבוצות גדולות).

אבל שוב. ברחת מהשאלה המקורית. אם אתה מאמין שיש איזושהי סיבה שקבוצת טופ 35 באירופה כמו הפועל תיקח את יונתן אלון כמאמן, אז סביר שעוד קבוצות טופ 35 חוץ מהפועל (שבה הוא במקרה מקומבן ומכיר את כולם) תחשוב עליו כמועמד. אתה לא מסכים שסנריו כזה הוא לא רק לא סביר אלא מופרך לחלוטין עם 0% היתכנות? זה לא אומר לך משהו?

ד"א תריץ את אותו מבחן על קטש. ספאנוליס. איטודיס ותקבל תוצאות שונות מאד מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 2:37 pm 
Junior

אבל אני לא מנסה לטעון שיונתן אלון הוא כן מאמן טופ 35. אני אומר שאין דבר כזה. אתה זה שאומר שכן, יש טופ 35 מאמנים באירופה ואתה גם יודע מיהם, אבל אתה לא מסוגל לחלק 14 מאמני ליגה לשלוש קבוצות איכות כי זה לא רלוונטי. אבל אפילו עם האינפורמציה שאתה כן מנדב: אז יש לנו את גודס, מהדרג שמעל אלון, שהתבזה השנה בהפועל חיפה. ויש לנו את פרנקו, שבשתי העונות שלו בהפועל עשה כאלה בושות ביורוקאפ שמוזר שבכלל הזמינו אותנו חזרה למפעל ואם הפועל היתה מחתימה אותו השנה אנשים היו מחזירים את המנוי בהפסד השני של העונה.
אבל אתה לא באמת מבין את הטענה שלי. ברור שיש הבדלי מעמד בין מאמנים. אף אחד לא יופתע אם מחר בבוקר דני פרנקו יחתום בווארזה או משהו, אבל כן נופתע מאוד אם ברק פלג יחתום שם. אבל מה שאני כופר בו זאת ההנחה שאם דני פרנקו יאמן בשנה הבאה את הפועל ירושלים יש לו סיכוי גבוה משמעותית להצליח בה מאשר לברק פלג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 2:52 pm 
Sophomore

שתי הטענות שלך סותרות.
אם בתוחלת למאמן מדרג גבוה לא היה יותר סיכוי להצליח ממאמן בדרג נמוך. אז אין שום משמעות לדרג או לכלום בעצם. ואפשר ברצינות לנהל דיון על ברק פלג לברצלונה.
נראה לי שמה שאתה מתכוון לומר זה שזה לא *מבטיח* הצלחה וזה נכון. אבל בתוחלת ברור שיש פער משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 3:22 pm 
Junior

פער משמעותי בין מי למי? בין ברק פלג לאוברדוביץ׳? בהחלט. בין יונתן אלון לגודס? בדמיון שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 3:30 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
פער משמעותי בין מי למי? בין ברק פלג לאוברדוביץ׳? בהחלט. בין יונתן אלון לגודס? בדמיון שלך.

בין מי שקבוצות הטופ 35 ישקלו כמועמד פוטנציאלי למי שהן לא ישקלו. אלון בקבוצה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 21, 2025 3:53 pm 
Sophomore

ובחזרה ליומיום. אפילו את מראית העין של מאבק על מקום 1 איבדנו היום. גם ניצחון חוץ הירואי על מכבי כנראה כבר לא יעזור. והכל בגלל 3-4 משחקים כאלו שזרקנו מול קבוצות נחותות משמעותית…

אחלה יונתן אלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2388 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 96  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: