סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' מאי 01, 2025 4:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דני אבדיה 24-25
הודעהפורסם: ש' מרץ 22, 2025 8:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סבבה, אבדיה בתקופה מדהימה ויכול מאד להיות שהוא היה עוזר לת'אנדר. אבל מעולם לא היתה על הפרק עסקה של אבדיה לת'אנדר, ולת'אנדר אין בעיה בעמדה 4. כל התמה של אטט נועדה כדי שהוא יוכל להגיד "אמרתי לכם" מופרך במידה והת'אנדר לא יזכו באליפות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 22, 2025 8:57 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
אם ימשיך ככה, החוזה שלו עומד להיות אחד הטובים בליגה.
בקצב ההתקדמות שלו הוא יכול להיות מס' 3 לגיטימי בקונטנדרית בחצי השכר שניתן בד"כ לשחקנים ברמה הזו.

האמת שאפילו לא חצי מהשחקן ה-3 בקונטנדרית. כאמור, דני בעוד שנתיים שלוש יהיה על 6-7% מהתקרה. פורטר ג'ר בדנבר תופס 20% פלוס מהתקרה. כנ"ל גארלנד בקליבלנד (בהנחה שהוא השלישי מאחורי מיצ'ל ומובלי). הולידיי/פורזינגיס/ווייט בבוסטון בערך 18% כל אחד. כנ"ל החוזה של ראנדל (או של מקדניאלס) במינסוטה. בניו יורק (נגיד שהם קונטנדרים) החוזה ארוך הטווח של אנונובי הוא גם יותר מ-20% מהתקרה וזה של בריג'ס, שנחשב בד"כ למציאה, בערך 15%. כנ"ל גרין המזדקן בווריורס. וגם ביוסטון ואן וליט עם 20% פלוס.

היחיד בקונטנדרית (אולי) שמתקרב לרמות של דני הוא אוסטין ריבס, שחתם על חוזה בהנחה גדולה ללייקרס וישתכר בשנה הבאה בערך כמו דני. אבל אח"כ יש לו אופציית שחקן. בקיצור, החוזה של דני הוא לא סתם "חוזה טוב". יש מצב שזה החוזה ארוך הטווח (הוא חתום לשלוש השנים הבאות בלי אופציית יציאה) הכי ידידותי לקבוצה בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 22, 2025 8:58 pm 
Hall of Famer

בדיוק - וזו חלק מההתאמה המושלמת שלו לקונטנדרית
ובפרט לת'אנדר

החוזה שלו כבר נחשב לאחד הטובים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 22, 2025 9:04 pm 
Sophomore

ובינתיים, פול ג'ורג' הולך לקבל בכל אחת מהשנים הללו (בגילאי 36 עד 38) יותר מ-50 מיליון דולר, שהם קרוב לשליש מתקרת השכר של הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 22, 2025 10:56 pm 
Hall of Famer

ברור שכמו שאבדיה נראה כיום, אז אפשר לטעון שהוא היה תורם משמעותית לאוקלהומה.
(אגב, היה לא רחוק מקונצנזוס כמדומני בדיונים כאן בקיץ שאוקלהומה צריכים להביא חיזוק במיידי, ולא להמשיך להישאר עם כל הבחירות/נכסים שלהם, ובפרט היה ברור אחרי הסדרה מול דאלאס בפלייאוף הקודם - שהחיזוק צריך להיות בעיקר בקו הקידמי, וחלקנו מאוד צידדנו בהבאה של הרטנשטיין).

אי אפשר באמת לדעת "מה היה קורה אילו".
אבל איך שאבדיה פתח את העונה (6/35 לשלוש, 2 איבודים למשחק גם אז), ולאור העובדה שיש לו פחות קבלות (בקבוצות מוצלחות/הישגיות) מאשר קארוסו (שגם פתח את העונה רע מאוד) - לא מן הנמנע שהוא לגמרי היה נדחק ברוטציה, ולא מצליח לצבור ביטחון, להיכנס לקצב וכו'.

אפרופו "החוזה הטוב בליגה", אני הלכתי בדיוני הקיץ אפילו עוד יותר רחוק מבחינת אוקלהומה, כי בליגה יש לא מעט שחקנים עם חוזים טובים מאלו של אבדיה - ואלו רוקים (לאחר שנה או שנתיים בליגה). עם אינסוף נכסים, ברור שהם יכולים להשיג גם רוקים מעולים, אפילו שזה לא הכי נפוץ למסור כאלו בליגה (אבל גם התמורה ש-OKC יכולה למסור - היא ממש לא הנפוצה...).
בפרט הקיץ, באם יקבלו את הבחירה של פילי (ובמיקום הנוכחי של פילי יש סיכוי של איזה 38% שזה יקרה), לצד בחירה מהקליפרס (כרגע 20) - הם יכולים בקלות לארגן "חבילה טרייה" שכזו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 1:10 am 
Hall of Famer

לכל מי שמתאר סנריו של נדחק מהרוטציה, לא עוקב אחרי OKC של דייגנו.

ורוקיז לא יכולים ברובם לתרום את מה שאבדיה יכול לתרום כעת. הוא הימור בטוח בהרבה עבור קונטנדרית ועדיין צעיר מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 1:39 am 
Hall of Famer

אני אכן לא כזה עוקב.
אבל תסכים שבאוקלהומה סביר שלא היה מקבל את ה-29 דקות בממוצע (והרבה יותר בתקופה האחרונה) שמקבל בפורטלנד?

"רובם" זה לא כזה חשוב, כי אוקלהומה יכולה פחות או יותר לבחור איזה רוקי (או שחקן שנה שנייה) שהיא רוצה מקבוצה אחרת (בפרט מהמחזור האחרון, הלא מדהים) - והוא יהיה אצלה. הכל עניין של מחיר, ויש להם המון גיוון ב"איזה מטבע לשלם".
לשם הדוגמא - כעת זה כבר לא הצורך הכי נחוץ בעקבות הבאת הרטנשטיין (והשתלבותו), אבל אם לפני חודש אוקלהומה היו רוצים את קלינגן נניח (אפרופו אבדיה) - לא חושב שהיה נדרש מהם מחיר יוצא דופן. ככה אתה מושך שחקן בן 21 שיש לו תכונות עילית מסוימות (ריבאונד, הגנה על הטבעת), וחוזה חד ספרתי לשנה לעוד 3.5 שנים.
הוא רק כדוגמא, אפשר לחשוב על כל שחקן בעמדה וסגנון אחר (כי הוא אולי ספציפית לא בהכרח מתאים "לכדורסל שלהם"), עם אותו פרופיל של גיל/ותק/מעמד בליגה.
כהכללה - קבוצות שהן עדיין בינוניות ומטה, ועם כמה שחקנים צעירים "טובים אך אינם במסלול להיות כוכבים גדולים" - אולי יעדיפו שוב "להמר בדראפט" בכמה בחירות שיקבלו - כדי למצוא את הכוכב שלהן, על פני השחקן שהן כבר מכירות משנה-שנתיים אצלם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 5:14 am 
Sophomore

שמואליקי, מי הרוקי שאוקייסי יכולה להביא עם חוזה לשלוש השנים הבאות, שיכול לתרום לה כמו אבדיה? מן הסתם, הם לא יכולים להביא את ויקטור או באנקרו. אמן תומפסון? קשה לי להאמין שיוסטון מוותרים עליו גם תמורת 3 או 4 בחירות סיבוב ראשון, אבל בנוסף אין לו קליעה אז הוא היה פוגע להם בריווח ולא חושב שהת'אנדר היו מעוניינים. קיגן מרי מסקרמנטו? אולי, אבל אבדיה יותר טוב וחתום על חוזה ארוך יותר (למרי חוזה רק לעוד עונה). קלינגן? מעבר לזה שברור שהוא לא מועיל כמו דני (עכשיו או בשנה שנתיים הבאות), הת'אנדר פסחו במשך השנים על מלא שחקנים יותר טובים בפרופיל הזה (גבוה מאסיבי בלי קליעה מחוץ לצבע), כולל שנגון, דורן, וויליאמס, וקסלר. כנראה שאין להם עניין בזה.

יש לך איזה שם אחר של רוקי שאתה יכול לחשוב עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 5:27 am 
Hall of Famer

סאר וריזאשה קופצים כשמות סבירים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 6:00 am 
Sophomore

דני כרגע טוב ומועיל משניהם פחות או יותר לכל קונטנדרית. בעוד שנתיים או שלוש? מי יודע (אני בספק), אבל שניהם ישתכרו יותר ממנו עד אז, ככה שלא מדובר בחוזים אטרקטיביים יותר לקונטנדרית. בנוסף, קשה להאמין שווש או אטלנטה היו מוותרות על בחירה ראשונה או שנייה בדראפט תמורת שתי בחירות מחוץ לעשירייה הראשונה, כמו שהוויזארדס עשו עם דני. סביר להניח שהמחיר היה גבוה בהרבה. מנסה לחשוב מתי לאחרונה קבוצה העבירה בטרייד בחירה 1 או 2 ומה הייתה התמורה. נזכר בוויגינס תמורת לאב (במעמד של כוכב). וגם הסלטיקס העבירו את הבחירה הראשונה (פולץ) תמורת השלישית (טייטום!) ועוד בחירת סיבוב ראשון עתידית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 10:23 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
סאר וריזאשה קופצים כשמות סבירים

סאר וריזאשה די מזעזעים לאורך רוב העונה, את סאר אני עוד יכול לראות מתפתח לגבוה מאוד מעניין בעוד שנתיים-שלוש, סוג של מיילס טרנר משופר נניח, בטח אם ישימו לידו רכז איכותי שידע להפעיל אותו, לגבי ריזאשה אני הרבה פחות בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 10:51 am 
Hall of Famer

לא ממש מזעזעים, ואני בספק אם הם יהיו גרועים יותר מהבחירה השמינית הממוצעת, נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 11:23 am 
Hall of Famer

סאר קולע בפחות מ-40% מהשדה ו-65% מהקו, זה בהחלט עונה להגדרה של מחריד, אבל אם הוא לפחות תורם באזורים אחרים כמו ריבאונד וחסימות ואני יכול לקוות שעם רכז שיפעיל אותו טוב יותר, זה יתאזן לכיוונים סבירים יותר וגם באופן כללי מכניקת הזריקה שלו לא שבורה. במקרה של ריזאשה, זה שחקן שכשהקליעה לא נופלת לו (וברוב הערבים שאני ראיתי-היא לא נפלה, גם אם היו לו כמה משחקים טובים בהיבט הזה לאחרונה) תורם מעט מאוד באזורים אחרים, לא בריבאונד, לא בניהול משחק, ולפחות במשחקים שאני ראיתי, גם ההגנה לא בדיוק מהממת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 1:27 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
שמואליקי, מי הרוקי שאוקייסי יכולה להביא עם חוזה לשלוש השנים הבאות, שיכול לתרום לה כמו אבדיה? מן הסתם, הם לא יכולים להביא את ויקטור או באנקרו. אמן תומפסון? קשה לי להאמין שיוסטון מוותרים עליו גם תמורת 3 או 4 בחירות סיבוב ראשון, אבל בנוסף אין לו קליעה אז הוא היה פוגע להם בריווח ולא חושב שהת'אנדר היו מעוניינים. קיגן מרי מסקרמנטו? אולי, אבל אבדיה יותר טוב וחתום על חוזה ארוך יותר (למרי חוזה רק לעוד עונה). קלינגן? מעבר לזה שברור שהוא לא מועיל כמו דני (עכשיו או בשנה שנתיים הבאות), הת'אנדר פסחו במשך השנים על מלא שחקנים יותר טובים בפרופיל הזה (גבוה מאסיבי בלי קליעה מחוץ לצבע), כולל שנגון, דורן, וויליאמס, וקסלר. כנראה שאין להם עניין בזה.

יש לך איזה שם אחר של רוקי שאתה יכול לחשוב עליו?

קודם כל
אנחנו בגדול מדברים על דני אבדיה מנקודת המבט (מצד אוקלהומה, של הקבוצה הקולטת) של הקיץ האחרון, לא?
כרגע (כלומר לפני הטרייד דד-ליין, או בקיץ הקרוב) אין לי מושג מה יהיה ה"תמחור" להביאו, כי הוא הפך לפרופיל של שחקן שבאמת אין כמעט בליגה (שנה חמישית, עוד 3 שנות חוזה, חוזה בינוני ואף יורד, שמציג תוצרת גדולה הרבה יותר מהחוזה, מצוי בהתקדמות, משחק משני צידי המגרש, לא פציע, לא הד-קייס), ובפורטלנד יודעים זאת מטבע הדברים.

בקיץ (לפני המהלך היחסית מפתיע על הרטנשטיין) כתבתי באמת שהייתי הולך במקומם על דורן (שהזכרת), מכל הטעמים שציינתי על שחקנים ב"פרופיל הזה". היות שהוא לא ה-איש של דטריוט, לתחושתי (שלא מגובה בכלום, כי אין כמעט עסקאות על כאלו שחקנים) התמורה לא הייתה נדרשת להיות גבוהה במיוחד (ע"ע הטרייד שלא קרה של מארק וויליאמס משארלוט ללייקרס).
אני עדיין חושב שזה הכיוון שהם צריכים ללכת עליו (שזה לא סותר שגם ללכת על אבדיה זו החלטה מעניינת) - לבחור עמדה/מאפיינים נדרשים לחיזוק, לסרוק את מסיימי שנה ראשונה/שנייה - וללכת על עסקה באם מוצאים התאמה טובה. במובן מסוים ההיצע לכך הרבה יותר רחב מאשר שחקנים סביב רמתו של אבדיה עם "חוזה שני נוח".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 1:45 pm 
Sophomore

דורן שחקן נחמד, אבל כאמור לא מה שאוקייסי מחפשים, בצדק או שלא (לא בחרו אותו בדראפט, למרות שהייתה להם אופציה). לא חושב שהוא במעמד של וויליאמס עם כל הפציעות שלו ולדעתי דטרויט כן בונים עליו כסנטר העתיד שלהם אז היה צריך תמורה משמעותית יותר כדי לגרום להם לוותר עליו. ולבסוף, בעניין החוזה, דורן חתום רק לעוד שנה, שאחריה השכר שלו מן הסתם יגדל משמעותית (או שקבוצה אחרת "תגנוב" אותו). לדני כאמור חוזה נוח להפליא לעוד שלוש שנים, עם שכר שרק יורד כל שנה. זה נכס נדיר לקונטנדרית שהולכת להתחיל לחשוב טוב טוב על כל חוזה דולר בעוד שנה.

כתבת למעלה שיש לא מעט שחקנים עם חוזים יותר טובים משל אבדיה - רוקיז. אני חושב שאו שאלו שחקנים שלא רלוונטיים לטרייד (וומבי ובאנקרו) או שהאמירה הזו לא באמת נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 2:22 pm 
מנהל פורום

ואיך ההשוואה עם פי ג'י וושינגטון נראית לכם עכשיו? :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 2:35 pm 
Senior

גם וושינגטון הרים מאוד את הרמה מאז פתיחת הת׳רד, אבל אני כן חושב שאבדיה נראה כמו השחקן הטוב יותר כרגע.

מה שכן, אנחנו כל שנה עושים את זה - אבדיה פותח חלש, ומדברים על כמה שהוא מאכזב/גרוע/ לא הולך לקבל חוזה אחרי החוזה רוקי, ואז הוא משתפר, ואז במרץ, כשהליגה מתחילה להיכנס קצת לגרבייג׳ טיים, הוא כבר מגיע לשיא של העונה, וכולם קצת מסתכלים יותר מדי כאילו החודש הנוכחי הוא היחיד שמייצג.
מציע להתחיל לקחת בחשבון את המטוטלת הזאת - גם במרץ וגם בנובמבר הבא כשהוא שוב יקלע 30% לשלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 2:47 pm 
Hall of Famer

אגב
אם מתעקשים, אז אולי אוקלהומה כן יכולה להשיג את באנקרו...
לא שהייתי ממליץ להם על כך (כי סביר שזה יעלה בהמון בחירות + כמה צעירים משלימים, וזה בתרחיש שבכלל אורלנדו מסכימה לדבר מבלי לערב בטרייד את ג'יי-דאב נניח, וכבר עוד שנה צריך לחדש לו חוזה - אז מה עשינו פה...), אבל לאור העובדה שההתקדמות של אורלנדו קצת נתקעה (ושעולים הדיונים אולי הכפילות באנקרו-וגנר לא אידיאלית בכל מיני מובנים) - לך תדע.

בוא נשאל ככה
נגיד עושים החלפה ראש בראש - אבדיה מול בחירת דראפט (שנניח שכבר ידועה ונקבע הסדר של הקבוצות הבוחרות וכו') 2025 (או אם רוצים - מחזור דראפט ממוצע, אבל שקורה כעת, בלי "מקדם היוון שלילי" להמתין לו. כי מחזור 2025 חריג באיכותו, כמו גם מחזור 2024...).
איזה בחירה הקבוצה ממוצעת נותנת עבורו?
לי אין תשובה (וזו שאלה מאוד "פילוסופית ותיאורטית" ממילא)

אז קל וחומר (לטעמי) שאם הבחירה כבר מומשה ורואים שיש שחקן שהשתלב טוב בליגה (והקבוצה הקולטת יכולה לברור בציציות את האיכויות שהוא נותן בפועל בליגה - אל מול הצרכים שלה), גם אם לא בדרך להיות סופרסטאר (כי אז יהיה קשה מאוד להשיגו), ויש לו עוד אופק של 2-3 שנים על חוזה רוקי - זו פריבילגיה אדירה למי שכבר קונטנדרית מובילה לקלוט שחקן כזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 3:35 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
גם וושינגטון הרים מאוד את הרמה מאז פתיחת הת׳רד, אבל אני כן חושב שאבדיה נראה כמו השחקן הטוב יותר כרגע.

מה שכן, אנחנו כל שנה עושים את זה - אבדיה פותח חלש, ומדברים על כמה שהוא מאכזב/גרוע/ לא הולך לקבל חוזה אחרי החוזה רוקי, ואז הוא משתפר, ואז במרץ, כשהליגה מתחילה להיכנס קצת לגרבייג׳ טיים, הוא כבר מגיע לשיא של העונה, וכולם קצת מסתכלים יותר מדי כאילו החודש הנוכחי הוא היחיד שמייצג.
מציע להתחיל לקחת בחשבון את המטוטלת הזאת - גם במרץ וגם בנובמבר הבא כשהוא שוב יקלע 30% לשלוש.

העניין הוא, stavs שהדיון היה האם אפשר להזכיר את שניהם באותה נשימה, או שהם שייכים לאותה רמה
חשבתי אז ואני חושב גם היום שהם שייכים לאותה רמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 6:50 pm 
Senior

עם זה אני מסכים והסכמתי גם אז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 8:40 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אגב
בוא נשאל ככה
נגיד עושים החלפה ראש בראש - אבדיה מול בחירת דראפט (שנניח שכבר ידועה ונקבע הסדר של הקבוצות הבוחרות וכו') 2025 (או אם רוצים - מחזור דראפט ממוצע, אבל שקורה כעת, בלי "מקדם היוון שלילי" להמתין לו. כי מחזור 2025 חריג באיכותו, כמו גם מחזור 2024...).
איזה בחירה הקבוצה ממוצעת נותנת עבורו?
לי אין תשובה (וזו שאלה מאוד "פילוסופית ותיאורטית" ממילא)

אז קל וחומר (לטעמי) שאם הבחירה כבר מומשה ורואים שיש שחקן שהשתלב טוב בליגה (והקבוצה הקולטת יכולה לברור בציציות את האיכויות שהוא נותן בפועל בליגה - אל מול הצרכים שלה), גם אם לא בדרך להיות סופרסטאר (כי אז יהיה קשה מאוד להשיגו), ויש לו עוד אופק של 2-3 שנים על חוזה רוקי - זו פריבילגיה אדירה למי שכבר קונטנדרית מובילה לקלוט שחקן כזה.

הקבוצה הממוצעת שבוחרת גבוה בדראפט לא דומה לקונטנדרית הממוצעת. הוויזארדס כבר הדגימו שהם מעדיפים שתי ציפורים על העץ (שתי בחירות דראפט) מציפור אחת ביד (דני). גם ברוקלין או יוטה, אני משער, אם הן מקבלות את הבחירה השלישית בדרפט יעדיפו לשמור עליה מאשר לעשות טרייד על דני. ההיגיון מאחורי זה הוא שאולי תמצא את שחקן הפרנצ'ייז שלך עם הבחירה. כלומר, בהחלט יכול להיות שזה שחקן שלא יגיע לרמה של אבדיה, אבל לפחות תיאורטית, התקרה של שחקנים כמו אייס ביילי או וי ג'יי אג'קומב גבוהה יותר משל דני והם יכולים להתפתח לשחקני אבן פינה (והם גם צעירים מדני בחמש או שש שנים, שזה משמעותי לקבוצה בבנייה מחדש).

לעומת זה, אם הת'אנדר נניח (או דנבר, או בוסטון) היו מקבלים את הבחירה השלישית, לדעתי הם בכיף היו מחליפים אותה עם אבדיה (או לפחות זה הדבר הנכון לעשות) במקום לחכות שאולי השחקן שהן בוחרות יהפוך בעוד שלוש ארבע שנים לתואם אבדיה.

בסופו של דבר, רוקיז רק לעיתים נדירות הם שחקנים טובים בשנתיים שלוש הראשונות שלהם בליגה (כמו שאבדיה בעצמו הדגים). אז כן, אתה מקבל את החוזה הראשון שלהם שהוא לא מאוד יקר. אבל עד שהם מתחילים להיות שחקנים באמת תורמים, הם כבר בסוף החוזה. ואם הם שחקנים ממש טובים, תצטרך כבר בשלב הזה לשלם להם בהתאם.

אם ניקח כדוגמא את דורן שהזכרת, בשנתיים הראשונות שלו הוא היה שחקן בינוני למדי בשני צידי המגרש. שמעתי לא מעט פרשנים שהטילו ספק ביכולת שלו להפוך לעוגן הגנתי של קבוצה, כמו שסנטר בפרופיל שלו אמור להיות. רק השנה הוא פורץ (העלה משמעותית את הרמה ההגנתית שלו, וגם בהתקפה הוא יעיל יותר, למרות שקולע פחות). אבל עכשיו נשאר לו רק עוד שנה לחוזה ואח"כ כבר יהיה צריך לתת לו כסף גדול יחסית כדי לשמור עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 23, 2025 9:32 pm 
Hall of Famer

די מסכים עם רוח הדברים.

אגב, הדיון הרי לא בהכרח רק בתיאוריה, כי אוקלהומה יכולה פתאום "במפתיע" להיות ביד עם בחירה מספר 7 (של פילי) בעוד כמה חודשים + בחירה מהקליפרס (סביב 20) + טופיץ' ("סוג של עוד בחירה") שממילא כבר יהיה להם קשה לפתח אותו + שחקן רוטציה נוסף על חוזה נוח שיהיה נחמד לפורטלנד (ג'ו/וויגינס/וואלאס).

מה יוצא לפורטלנד מזה?
בוחרים (לצורך העניין, כמובן שלא חייבים, רק לשם הפישוט וההמחשה) שחקנים בעמדות 3-4 בבחירות 7 ו-20, ו"מהמרים" שהם יתפתחו תוך כמה שנים להיות לפחות כמו אבדיה.
עיבוי וחיזוק זול וצעיר לקו האחורי (אולי כהכנה לכך שלא יאריכו חוזים במקביל לסיימונס ושארפ מעבר לקיץ 26 - אין לי מושג מה הם מתכננים בנידון...).
כמובן במידת הצורך אפשר להוסיף להם בחירה עתידית (למשל אני רואה שיש לאוקלהומה זכות להחליף עם דאלאס, ללא הגנות, ב-2028 - יכול להיות משהו טוב...) ו/או סיבוב שני.
דעתכם - פורטלנד תלך על משהו בסדר הגודל הזה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 4:14 pm 
Sophomore

דני עם חודש מרץ אדיר, החודש הכי טוב שלו בליגה בהפרש.

23.5 נק' (ב-51%, 46%, ו-81%), 10 ריבאונדים, 5 אסיסטים וחטיפה למשחק.

החודש הכי טוב עד עכשיו היה פברואר 2004, עם 20 נק' (56, 50, 69), 9 ריב', 3 אס' וחצי חטיפה, עם ממוצע שהושפע משמעותית ממספר משחקים נמוך יותר ומשחק ההתפוצצות של 43 נק' מול ניו אורלינס. מבחינת עקביות והרגשה שיש כאן העלאת רמה ומשהו שניתן לשחזר, אי אפשר להשוות. בעיקר כשהוא עושה את זה בקבוצה אמיתית (לא טובה, אבל עדיין תחרותית), שמשחקת עם הרכב שסביר שרובו יהיה כאן גם בעונה הבאה ולא בקבוצה שמפסידה 90% מהמשחקים שלה ועולה לשחק עם חמישייה של פטריק בולדווין, ג'וני דייויס, טריסטן ווקצ'ביץ' וקורי קיספרט.

דני קלע עד עכשיו בקריירה שלו 8 פעמים 30 נקודות או יותר. 5 מהן היו במרץ הזה (וגם הטריפל דאבל הראשון שלו).

דברים שהוא ממש השתפר בהם העונה ואין סיבה שהם לא כאן כדי להישאר:
* סיומת בשמאל. כמעט לא ראינו את זה בתחילת העונה, אבל עכשיו הוא מרגיש נוח לתקוף את השמאל מדי פעם וגם לסיים עם שמאל באחוזים הרבה יותר טובים. יש עדיין מקום לשיפור, אבל זה כבר נשק אמיתי, שמאוד מגוון את המשחק שלו.
* יכולת לסחוט עבירות. היה כאן דיון שלם על היכולת של שרגא למכור את העבירות שעושים עליו (לא פלופינג, אבל הקצנה). אז ניתן להגיד שמבחינה זו דני לגמרי הגיע לליגה. לא רק שהכוח בכניסות השתפר, גם ההבנה של איך להכניס את הידים מתחת למגן ולגרום לשופטים לשרוק, א-לה ג'יימס הארדן. הוא הלך לקו 7 פעמים למשחק החודש וגם קולע אותן באחוזים יפים.
* ווליום משלוש. בשנה שעברה דני קלע 37% משלוש, אבל זה היה רק 29% מהזריקות שלו. השנה הוא עם אחוז דומה, אבל זה 41% מהזריקות. אם מוציאים את פתיחת העונה החלשה (11 משחקים ראשונים), הוא עומד על 2 שלשות למשחק ב-39%, למרות אחוז גבוה יותר של שלשות פול-אפ מאשר בכל עונה קודמת בליגה וגם משמעותית הכי פחות שלשות מהפינה בקריירה (זוכרים שהיו מחביאים אותו בפינה בוושינגטון כשהכדור אצל פול או קוזמה?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 5:47 pm 
Freshman

השיפור שהוא עשה השנה הוא עצום, ברמה שזה מפתיע אפילו אותי (גם בתקופות השפל שלו חשבתי שיש לו פוטנציאל להיות אול-סטאר).
פיזית הוא נראה השנה מעולה. נייד, תזזיתי, אתלטי, וחזק מאוד, מרשים שהוא נראה ככה גם ביחס לאתלטים ברמה הכי גבוהה בעולם.
הכדרור מהודק מתמיד. ברמה שהוא כבר ממש מייצר לעצמו באחד על אחד ומגיע כמעט מתי שמתחשק לו עד לטבעת (הסיומת עדיין טעונה שיפור).
הדבר שהוא עדיין, לטעמי, הכי צריך לשפר כדי לעשות קפיצה משמעותית נוספת היא לשפר את התחושה מתי לקחת על עצמו יותר.
נפתחו עבורו העונה המון הזדמנויות לקחת על עצמו אפילו יותר ממה שהוא לקח והוא לא עשה את זה. לדעתי הבלייזרס גם היו מנצחים עוד כמה משחקים אם הוא היה עושה את זה.
ברמת היכולת האישית אפשר להגיד שהוא כבר עכשיו יכול להעמיד ממוצעים של 20 נק' למשך עונה שלמה אם יעשה את השינוי הזה במיינדסט.
הוא יכול להפוך גם ליותר מזה אם יצליח לסיים בעוד דרכים כשסוגרים לו את הצעד וחצי או להמשיך לשפר את החדירה שלו שמאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 6:07 pm 
Sophomore

הוא בעיקר צריך לזרוק יותר מחצי מרחק:
1. יקשה על המגנים שלו לצפות מתי הוא חודר ומתי הוא זורק.
2. ייקל עליו מאוד פיזית לנהל מאמצים.
3. יוריד את האיבודים שלו כשהוא חודר לסל ונחסם לו הנתיב אל יש לו הזדמנות מחצי מרחק, ובמקום זה הוא מוסר הצידה/אחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 162 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: