פוד אחלה שחקן, גרסה של דונטה אבל לא שחקן שאני נסחף לגביו שהוא בסטרצ׳ קליעה או דואג שהוא בתקופה רעה (עונתית הכוונה), הערך המוסף של שחקנים כאלו זה אינסטנט אופנס משחקן שלא צריך את הכדור ביד או נתח גדול ביוסג׳. מהבחינה הזו אני לא חושב שאפשר לשים את זה מול מודי/קומינגה בהכרח כי אופטימלית הם מספקים גוף, אתלטיות ואידיאלית הגנת כנף- מצרכים חשובים בליגה היום. בלי קשר אני אוהב אותו, ולדעתי גם יהיה משמעותי בפלייאוף ואין סיבה שלא יהיה על המגרש במאני טיים בימים טובים שלו. חייב להודות שחשבתי שתיהיה לג׳ימי פחות השפעה על התקרה של גולדן ונראה שטעיתי, זה העביר אותם מלא רלוונטיים לסוג של סוס שחור ואני נותן לדריימונד הרבה מהקרדיט על המיקסום של זה בזמן קצר.
בצד השני הלייקרס היו בעיקר לברון ואוסטין (שהוא סוג של נגטיב לפוד כאופציה התקפית שלשית כי האפקטיביות האופטימלית שלו כן דורשת נתח מהיוסג׳), ורויי עם משחק טוב. מנגד גולדן הצליחו להבליט את הבעיות המובנות שלהם: ספסל מוגבל התקפי, עמדת סנטר מהגרועות בליגה, מחסור במגן און דה בול, הגנת חילופים בעייתית וכו׳. אני דווקא לא שם את ההפסד על משחק רע של לוקה (בכל זאת הוא-לברון-אוסטין-רואי קלעו 100+ נקודות) אלא יותר על תרומה האפסית של הספסל והמאמן במקרה הזה.
קודם כל כבר ראינו את הלייקרס מצליחים לנטרל חלק מהחסרונות האלו העונה, לאחרונה ביוסטון והפעם הספסל פשוט לא הצליח לקלוע את הזריקות החופשיות, והיה שווה לתת לדלטון ניסיון. הגנתית רדיק לא הצליח למצוא התאמה שלא תשים את לוקה בחילוף על פאקניג סטף 20 פעם, זה פשוט בלתי אפשרי כי אין לו את הרגליים לשמור אותו ועדיף לשבור את הסכמה ההגנתית מאשר לתת לזה לקרות שוב ושוב. הגנת החילופים לא מתאימה לכל מאץ׳ אפ, בטח לא לזה. תמונה גדולה יש ללייקרס בלופרינט למקסם את הכלים שלהם בהתקפה וזה די פשוט וסוג של מכוער אבל לא רואה איך אפשר לזוז מזה העונה עם כ״כ מעט זמן לייצר שיטה חדשה: לוקה הוא אליל של רבע ראשון, לברון וריבס יודעים להכנס לקצב גם מאוחר יותר במשחק, תן ללוקה לנהל כל התקפה ברבע הראשון- הוא יצליח להכניס את הייז למשחק כמו שעשה לא מעט העונה, יתפוס קצב בזריקה וכו׳. הלאה חייבים למצוא דרך לעשות את ההתקפה קלה יותר ברבעים 2-3 עם יותר משחק בין שניים בין לוקה לברון, לברון ריבס וכמובן בתקווה שהשאר יקלעו את הזריקות החופשיות. משם ברבע הרביעי זה בידודים וניסיון למצוא דרך להשיג יתרון בהגנה דרך סמול בול, זה מה שיש לעשות העונה ולא רואה מה אפשר לעשות שונה עם הסגל הזה.
|