סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 10:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 10:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ההשוואות מפוזרות במיליון ת'רדים ושוות ת'רד נפרד.
רציתי לומר עוד רבע תובנה שלא ראיתי.
מאז תום עידן דני קליין (ואולי גם לפני) הטון השולט בירושלים דיבר ל 'תהליכים' 'בניית הכנסות' וכו' 'לא נשתגע'.
האנטי מודל היה מיקי דורסמן. הגיע פוצץ תקציב. לקח אליפות ולא נשאר מזה כלום.
מצד שני אורי אלון,עם הרבה דיבורי 'בניה',בסוף עזב בעצמו לאחר שלוש שנים. גם אדלסון,להערכתי, יעזוב בשנים הקרובות.
אם בודקים את ההשקעה של ינאי בדרך ליורוליג מול ההשקעה של אלון ואדלסון,יכול להיות שינאי מתגלה ,פיננסית, כמשקיע לא כל כך טיפש.

נערך לאחרונה על ידי אבימאל בתאריך ב' אפריל 14, 2025 11:35 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 10:35 am 
מנהל פורום

לדעתי אדלסון ישאר לנצח (במושגי כדורסל) אם מסתכלים על הפרויקטים של המשפחה בישראל, ישראל היום ותגלית רואים שיש להם אורך רוח ואוויר אין סופי לנשימה
לא צריך להתרגש מהתואר של הפועל תל אביב, סל אחד של איזה ספרדי מולנסיה שלא נכנס היה משנה את כל המוזיקה והתובנות
אדלסון:
מעריך שמחכה להתבהרות מצב הליגה המתחרה של ה NBA כדי למצב את הקבוצה בצד הנכון של ההיסטוריה, ובנתיים לשחק ביורוקאפ או BCL לצבור ניסיון ומבנה ארגוני אופטימלי
לכן נראה בעונה הבאה קבוצת יורוקאפ קצת יותר טובה מזו של העונה וקבוצה שתמשיך להיות חברה באותו מועדון של התל אביביות בליגה הישראלית עם חצי רמה מתחת, מה שאומר שאליפות ובטח גביע נמצא בהישג יד

ינאי:
מדהים מה שהוא עשה העונה, כבוד עצום שלא נשבר אחרי העונה הנוראית האחרונה. ואני נותן לו 40% סיכוי להצליח לבנות מודל שלא מכלה את הכסף שלו תוך חמש שנים.
מאחל לו בהצלחה מכל הלב, הפועל תל אביב תמיד הייתה הפילגש שלי, בזמן שהפועל הייתה ונשארה החוקית
מה שאומר שאם אני צריך לשים כסף, ינאי לא מצליח לעמוד בהתחייבויות הכספיות שלו תוך שנתיים גג שלוש
הוא טועה, אין מספיק כסף בארץ לחלומות שלו
המדינה הולכת לכיוון שהספורט והאומנות פחות חשובות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 11:26 am 
Junior

שני דברים:
1. אין ספק שעופר ינאי איש עם חזון, חושים חדים ויכולת לזהות הזדמנויות. מצד שני, קשה לי לדבר על ההשקעה שלו בהפועל במונחים של השקעה חכמה. אנחנו בכל זאת מדברים פה על כדורסל אירופי, לא עסק רווחי במיוחד. בקיצור, השאלה היא מה המטרה בסופו של דבר.

2. למה שאדלסון יעזוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 1:46 pm 
Hall of Famer

כי מדובר באבימאל.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 2:08 pm 
Hall of Famer

אדלסון עצמו אמר שהוא לא הגיע כדי להישאר לנצח,אלא כדי לבנות מערכת עצמאית שתתפקד בלעדיו.
ציטוט:
אתה בוודאי מכיר את היסטוריית הבעלות של הפועל ירושלים. ארקדי גאידמק, גומא אגייאר, אורי אלון. הם כולם ניסו, ומתישהו עזבו.

"אני לא יכול להגיד כמה שנים אשאר בירושלים - כי זה לא מעניין. המטרות שלי כרגע הן שאני לא אצטרך לעבוד 25 שעות ביום סביב הקבוצה. אין לי זמן לעשות שום דבר אחר, ואני כבר רוצה לדעת שגם אם אני נמצא בארה"ב, העניינים פה עובדים כמו שצריך.

אין ספק שהמותג ירושלים בירידה בשנה האחרונה.
לא יודע כמה ילד השמנת הזה בנוי כדי לעמוד במשברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 2:15 pm 
Hall of Famer

ועוד הערה על הפועל ת''א.
לעגנו וצחקנו על מסיבת העיתונאים אחרי חצי גמר הגביע.
בדיעבד זה היה מיילסטון חשוב.
חיצונית - לייצר מאזן הרתעה מול הפועל ת''א. עם כל הדאווין, יש שופטים שלא רוצים להיות בכותרות.
ויותר מזה פנימית - לשדר למערכת שבהפועל ת''א אובדן של תואר לא מתקבל בשלווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 3:03 pm 
Junior

אבימאל כתב:
ועוד הערה על הפועל ת''א.
לעגנו וצחקנו על מסיבת העיתונאים אחרי חצי גמר הגביע.
בדיעבד זה היה מיילסטון חשוב.
חיצונית - לייצר מאזן הרתעה מול הפועל ת''א. עם כל הדאווין, יש שופטים שלא רוצים להיות בכותרות.
ויותר מזה פנימית - לשדר למערכת שבהפועל ת''א אובדן של תואר לא מתקבל בשלווה.

איפה בדיוק ראית שזה השפיע על המערכת בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 5:59 pm 
Hall of Famer

התכוונתי פנימית למועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 8:38 pm 
Hall of Famer

מישהו הבין מה על הפרק כרגע?
1. האם ינאי יעדיף לשלם בכל זאת עבור השתתפות ל-3 שנים, חרף שיש לו "זכאות בחינם" לשנה הקרובה (לפחות)?
2. "המחיר הרגיל" שבו דובר עבור כמה קבוצות לרישיון תלת-שנתי הוא 5 מיליון דולר/יורו (לך תזכור). בהקשר של הפועל ועופר ינאי - הוזכר הסכום 10 מיליון. הוא סתם "התנדב" לשלם כפול בכדי לוודא שיש לו את האופציה להשתלב במפעל?
3. להבנתי עד היום קבוצות שילמו הרבה פחות עבור זכאות לעונה בודדת (מיליון ומטה). ברור שהקבוצות מבלגרד (ובוודאי דובאי) יוכלו לשלם גם 5 מיליון לשלוש שנים, אבל כל מיני ולנסיה/מלאגה (ובוודאי גראן-קנאריה...), אלבה, וילרבאן (שפורסם שהם בקשיים כלכליים, וזה מה שהוביל לשמועות על שיחרור מלאדון כעת להפועל), פריז, וירטוס וכו' - לכו תדעו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 9:29 pm 
Freshman

אפרופו יורוליג, אם לא יאשרו גם בעונה הבאה לארח בישראל, הייתכן שהדרבי התל אביבי יתקיים בבלגרד/אולם אחר בחו"ל או שיקבלו אישור לשחק בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 9:35 pm 
Junior

Euro_Basket כתב:
אפרופו יורוליג, אם לא יאשרו גם בעונה הבאה לארח בישראל, הייתכן שהדרבי התל אביבי יתקיים בבלגרד/אולם אחר בחו"ל או שיקבלו אישור לשחק בארץ?

מניח שיתקיים בחו״ל.
יש עוד עניינים בינלאומיים במשחק כמו שופטים, משקיפים, תקשורת בינ״ל וכו׳.
אם יצליחו להנדס שהכל יהיה ישראליים (נראה את הפועל מסכימה לשופטים ישראלים), אז אולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 14, 2025 11:59 pm 
Freshman

העלייה של תא ליורוליג זו מכה קשה להפועל, בטח אם יקבלו את הרשיון ל3 שנים.
עם שתי ישראליות ביורוליג, העיניין התקשורתי ביורוקאפ יהיה כמו איזה יורופקאפ, וגם ככה ההייפ סביב הקבוצה מהאוהדים שלה בירידה.
אולי אם ישתפר המצב ויחזרו המשחקים לארץ יהיה לפחות איזה בוסט פרובנציאלי, אבל אנחנו ממש, אבל ממש צריכים לקוות שהליגה של הנבא תקרה בשנה-שנתיים הבאות.
אם נתחיל את עונת 27 אחרי איזה הדחה ברבע/חצי גמר, ומנגד איזו סדרת פלייאוף של 5 משחקים של הפועל תא-פנא, יהיה מאוד קשה לשכנע מישהו מן הישוב להתעניין בראן יורוקאפ שוב.
לעומת זאת להכנס מההתחלה לליגה עם פוטנציאל גדילה, גם אם בהתחלה יהיו שם קבוצות כמו לונדון וכאלה, לפחות יתן איזה שביל לצמיחה קדימה לטווח הארוך.
אגב אני מאמין שאם זה פרוייקט שיצליח, סילבר ישקול בעתיד שילוב של קבוצות אירופאיות בגביע של הנבא, וזה יהיה מגניב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 15, 2025 12:50 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
מישהו הבין מה על הפרק כרגע?
1. האם ינאי יעדיף לשלם בכל זאת עבור השתתפות ל-3 שנים, חרף שיש לו "זכאות בחינם" לשנה הקרובה (לפחות)?
2. "המחיר הרגיל" שבו דובר עבור כמה קבוצות לרישיון תלת-שנתי הוא 5 מיליון דולר/יורו (לך תזכור). בהקשר של הפועל ועופר ינאי - הוזכר הסכום 10 מיליון. הוא סתם "התנדב" לשלם כפול בכדי לוודא שיש לו את האופציה להשתלב במפעל?
3. להבנתי עד היום קבוצות שילמו הרבה פחות עבור זכאות לעונה בודדת (מיליון ומטה). ברור שהקבוצות מבלגרד (ובוודאי דובאי) יוכלו לשלם גם 5 מיליון לשלוש שנים, אבל כל מיני ולנסיה/מלאגה (ובוודאי גראן-קנאריה...), אלבה, וילרבאן (שפורסם שהם בקשיים כלכליים, וזה מה שהוביל לשמועות על שיחרור מלאדון כעת להפועל), פריז, וירטוס וכו' - לכו תדעו.

קח את זה בעירבון מוגבל, זה המידע שאני שמעתי עד עכשיו:
1. מדובר על רישיון לשלוש שנים אחרי עונת הזכאות הקרובה, כלומר 4 שנים בטוחות.
2. דובר על מחיר מינימום של 5 מליון, שלאו דווקא יתקבל. בעשר מליון ינאי בעצם מציב ליורוליג הצעה שהיא לא יכולה לסרב לה.
3. מה שהיה היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 15, 2025 5:14 pm 
Hall of Famer

בהנחה שהפועל תל אביב תקבל חוזה בי ל3 שנים כמו שפורסם שלשום בפורום אינטרבאסקט הפועל ירושלים תצטרך לזכות ביורוקאפ בעונה הבאה ואז יהיו 3 נציגות לישראל במפעל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 9:57 am 
Freshman

הנווט כתב:
עם שתי ישראליות ביורוליג, העיניין התקשורתי ביורוקאפ יהיה כמו איזה יורופקאפ, וגם ככה ההייפ סביב הקבוצה מהאוהדים שלה בירידה.
אולי אם ישתפר המצב ויחזרו המשחקים לארץ יהיה לפחות איזה בוסט פרובנציאלי, אבל אנחנו ממש, אבל ממש צריכים לקוות שהליגה של הנבא תקרה בשנה-שנתיים הבאות.
אם נתחיל את עונת 27 אחרי איזה הדחה ברבע/חצי גמר, ומנגד איזו סדרת פלייאוף של 5 משחקים של הפועל תא-פנא, יהיה מאוד קשה לשכנע מישהו מן הישוב להתעניין בראן יורוקאפ שוב.
לעומת זאת להכנס מההתחלה לליגה עם פוטנציאל גדילה, גם אם בהתחלה יהיו שם קבוצות כמו לונדון וכאלה, לפחות יתן איזה שביל לצמיחה קדימה לטווח הארוך.
אגב אני מאמין שאם זה פרוייקט שיצליח, סילבר ישקול בעתיד שילוב של קבוצות אירופאיות בגביע של הנבא, וזה יהיה מגניב.

קודם כל לא הייתי בונה כ"כ על NBA אירופה. שנית, הייתי רוצה לראות את ה-NBA רחוק אלפי קילומטרים מהכדורסל האירופי. לא צריך את הזבל המצועצע הזה גם כאן רק בשביל להיות ליגת פיתוח רשמית שלהם, תוך כדי רמיסת האיזון הקיים בכדורסל האירופי. כן אני יודע שהוא לא מושלם, אבל פיצול נוסף יהיה אסון. זה לא עשה טוב ליורוליג ולסופרוליג בתחילת שנות ה-2000 ולא עשה טוב ל-BCL וליורוקאפ בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 12:59 pm 
Junior

להתייחס למצב הקיים בכדורסל האירופי שבו שבו ארגון פרטי בבעלות כמה קבוצות הפך למונופול, רוקן מתוכן את הליגות המקומיות והעמיד את כל שופטי הכדורסל ביבשת במצב של ניגוד עניינים חריף שפוגע בסיכוי הנמוך גם ככה של קבוצות שאינן חלק מהמונופול לזכות בתארים מקומיים (הריקים מתוכן, כזכור) - להתייחס למצב הזה בתור איזשהו איזון עדין שאסור להפר, נו נו. להרוס הכל מהיסוד ולקוות שמה שיצמח במקום זה יהיה יותר תחרותי וספורטיבי נראית לי כמו גישה בריאה בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 2:03 pm 
Freshman

אני חושב שלינאי יש נקודות זכות שיכולות לעזור לו לסיים אחרת מכל הבלונים הנפוחים של ירושלים בעבר

וסלחו לי על הערבוב של הפוליטיקה אבל זה משמעותי בעיני לעניין:
הוא ביביסט והוא מסורתי, אז תהיה לו סבלנות לטווח ארוך (בהנחה שיישאר לו כסף)
והשיטה החדשה של היורוליג מבטיחה להפועל סיפורים לספר בהמשך וגם אם ינאי יחליט לקחת צעד אחורה או לעזוב, יהיה לה גביע אירופי יוקרתי בארון, ולא מעט משחקים לגולד (תחשבו על הפועל מול ברצלונה, או ריאל, פנאתינייקוס, אולימפיאקוס) לירושלים יש ניצחון על אולימפיאקוס במלחה לפני 25 שנה ועדיין משדרים אותו בגולד לפעמים, אז תחשבו מה זה עונה של 34 משחקים, כמה קהל זה יכול להביא להם, ואם הם מעפילים לפלייאין או לפלייאוף אז בכלל כמות הבאזז שתהיה סביבם...

וכמובן הרקע הגאוגרפי שתל אביב היא המרכז הכלכלי של המדינה ויותר קל לשווק קבוצה מעיר כזאת במיוחד עם הדרבי וזה שכבר 3 עונות מכבי והפועל נאבקות ראש בראש על האליפות.

בקיצור אני לא רואה את הפועל קורסת בעשור הקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 2:17 pm 
Junior

איך יקרסו? יש להם בעלים ביביסט ומסורתי. אתה יודע כמה סבלנות יש לאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 3:23 pm 
Hall of Famer

אדלסון שונאת את משפחת נתניהו .במיוחד סיכסוך ארוך בין האם מרים לאלכוהוליסטית שרה

בכל מקרה התקציב של הפועל ירושלים יהיה כנראה הכי גבוה ביורוקאפ בעונה הבאה ולנסיה אמורה לעלות ליורוליג בכלל יש מצב שהתקציב השחקנים של מכבי ת''א יהיה מס 3 בארץ כבר בעונה הבאה....
בקשר להפועל תל אביב הם יקבלו כנראה רישיון בי ל3 שנים.ינאי ורענן שילמו 10 מיליון יורו במקום 5 .הם הולכים להביא לפחות עוד משקיע בקיץ שירכוש 10 עד 20 אחוז והצפי שיהיה להם תקציב שחקנים של טופ 8 ביורוליג וקונספציה של 8 שחקנים זרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 3:36 pm 
Hall of Famer

אם אדלסון נותן להפועל ת''א להכנס ליורוליג,ונשאר ביורוקאפ מדובר ההתאבדות מרהיבה למותג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 3:45 pm 
Sophomore

בשלב הזה אני לא רואה איך אדלסון יכול לעצור את זה. לשנה הבאה בטוח שלא וגם לא ל-3 השנים שאחרי אם אכן ינאי מוכן לשים 10M על רישיון. אלו סכומים שוברי שוק מבחינת היורוליג והם לא יסרבו להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 4:24 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאם אדלסון נותן להפועל תל אביב לקחת תואר מקומי הוא צריך לבצע התאבדות אמיתית בכיכר העיר למען יראו ויראו, שכן אני לא רואה בשבילו סיבה אמיתית להמשיך לחיות במקרה כזה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 5:17 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אם אדלסון נותן להפועל ת''א להכנס ליורוליג,ונשאר ביורוקאפ מדובר ההתאבדות מרהיבה למותג.

אולי הוא ינסה לקנות את מקומו ביורוליג בכסף גדול אבל אפשר גם לבנות קבוצה חזקה ליורוקאפ שתלך עד הסוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 5:34 pm 
Freshman

בטן רכה וחביבה כתב:
הנווט כתב:

קודם כל לא הייתי בונה כ"כ על NBA אירופה. שנית, הייתי רוצה לראות את ה-NBA רחוק אלפי קילומטרים מהכדורסל האירופי. לא צריך את הזבל המצועצע הזה גם כאן רק בשביל להיות ליגת פיתוח רשמית שלהם, תוך כדי רמיסת האיזון הקיים בכדורסל האירופי. כן אני יודע שהוא לא מושלם, אבל פיצול נוסף יהיה אסון. זה לא עשה טוב ליורוליג ולסופרוליג בתחילת שנות ה-2000 ולא עשה טוב ל-BCL וליורוקאפ בשנים האחרונות.

ענו גם אחרים אבל בגדול לא דיברתי על הליגה החדשה, טיעונים בעד או נגד, אלא במקרה שזו עובדה מוגמרת והיא הופכת לליגה השנייה בטיבה אחרי היורוליג.
במצב העיניינים לשנים הקרובות באם הפועל ת״א ביורוליג ל4 עונות קדימה, כל איחוד של הקבוצות הטובות של פיבא והיורוקאפ טוב להפועל מבחינת תחרות ויוקרה של הליגה.
אם זה קורה תחת הבאנר של סילבר או הסכם שלום בין המפעלים, פחות מעניין.
אם המצב נישאר על קינו אז שום דבר לא משתנה מבחינת הפועל, וכל מה שאפשר לעשות זה לעלות דרך היורוקאפ ולהשאר ע״י הגעה פלייאוף.
בכל מקרה בינתיים אנחנו מביאים את הובר אז מצב שאנחנו קצת מקדימים את עצמנו, יהיה התרחיש אשר יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 23, 2025 10:42 am 
Sophomore

גמליאל כתב:
בשלב הזה אני לא רואה איך אדלסון יכול לעצור את זה. לשנה הבאה בטוח שלא וגם לא ל-3 השנים שאחרי אם אכן ינאי מוכן לשים 10M על רישיון. אלו סכומים שוברי שוק מבחינת היורוליג והם לא יסרבו להם.

בגלל זה אדלסון פותח בגדול את הכיס וחוץ מהרפר ואוסטין כל שאר הזרים יוחלפו בקיץ שהמטרה המרכזית היא זכייה ביורוקאפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, uriel17 ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה