סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 7:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 3:48 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מאייר עושה רושם בכיוון של המכללות, עם שמועות על נטייה לפרדו. האמת שאני לא בטוח שזו הקבוצה שהכי מתאימה לו, בעיקר כי הרכז המצויין בריידן סמית' (16 נק' ו-9 אסיסטים למשחק בשנה שעברה) חוזר לעונת הסיניור שלו ויהיה אחד המועמדים לשחקן השנה במכללות. מאייר צריך לקבל קבוצה לידיים, כמו שיקוצ'יונאס קיבל באילינוי השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 8:34 pm 
מנהל פורום

אז הנה הוא מודיע דרך ה ESPN שהוא ישחק בפרדו
יש איזה ידיעה שמדביקה לו הכנסה של 500 אלף דולר בעונה הבאה
האומנם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 8:36 pm 
מנהל פורום

https://www.espn.com/mens-college-baske ... its-purdue

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 8:47 pm 
מנהל פורום

מנהלים - אפשר לפצל את ההודעות הרלוונטיות ולפתוח למאייר אשכול נפרד ונמשיך משם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2025 11:27 pm 
Hall of Famer

אין איזה משהו עם הצבא? נניח הוא על כרטיס ספורטאי עילוי ויכול לצאת למכללות, אבל השכר הזה הגיוני לחייל?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 4:57 pm 
Sophomore

בצד החיובי של הבחירה של מאייר, אני מחבב את מאט פיינטר, המאמן של דיוק. אחד המאמנים הטובים במכללות, שגם מלמד את המשחק ברמה גבוהה. מאייר יוכל בעיקרון לשחק גם ליד סמית', כמו שעשה ליד שרף באליפות אירופה (סמית' מקבל 37 דקות למשחק, אז להיות המחליף שלו זו לא מציאה). אבל סביר יותר שיעלה מהספסל, כי בסקנד גארד יש לפרדו את הקלעי פלטצ'ר לויר, עוד סיניור ברמה גבוהה וקלעי שלשות מצויין, עם שלוש שנות תיאום עם סמית'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 5:07 pm 
Junior

איפה בכלל הייתם מדרגים את מאייר כפרוספקט ישראלי? אני משווה בעיקר לשחקנים ישראלים אחרים בגיל 18-19
נראה לי שהלבלים הם:
- טיר 1 - NBA - כספי, אבדיה, שרף
- טיר 2 - שחקני יורוליג - הלפרין, אליהו, מדר, בלאט (גם סורקין אבל בגיל הזה הוא לא בלט)
- טיר 3 - טופ יורוקאפ / שולי יורוליג - זוסמן, מנקו, גרין, לימונד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 5:25 pm 
Sophomore

יש מנעד לא קטן בתוך מה שאתה מסמן כאן כלבלים אם מסתכלים על זה רק כפרוספקטים ולא מה שבסוף יצא מהם.

למשל, זוסמן ולימונד היו פרוספקטים ברמה גבוהה משמעותית ממנקו. למעשה, לדעתי הם גם היו פרוספקטים יותר מבטיחים מבלאט של גילאי 18-19 (בלאט פשוט ממצה כמעט 100% מהכישרון שלו).

מאייר בעיני בערך בלבל של גל מקל, מדר ולימונד כפרוספקטים בעמדת הגארד בגילאים הללו. מקל הצליח למצות הרבה מהכישרון שלו והלוואי על עומר קריירה דומה. לימונד קצת פחות. מדר נראה על מסלול טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 6:38 pm 
Sophomore

לדעתי אליהו היה פרוספקט יותר גדול מאבדיה. אני שונא את המילה 'כוכב', אבל אני מאמין שהוא יכל להיות גו-טו-גאי בנבא. אולי אם הוא היה גדל היום, הקריירה שלו הייתה הולכת למקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 8:42 pm 
Sophomore

itay2 כתב:
לדעתי אליהו היה פרוספקט יותר גדול מאבדיה. אני שונא את המילה 'כוכב', אבל אני מאמין שהוא יכל להיות גו-טו-גאי בנבא. אולי אם הוא היה גדל היום, הקריירה שלו הייתה הולכת למקום אחר.

באמת? המון כישרון, אבל רזה, הגנה חלשה (אפילו ברמת הליגה הישראלית, אז איך זה היה מסתדר ב-נבא?), קליעה בינונית/חלשה (עוד מגיל צעיר), ובעיקר מנטאליות מפוקפקת, עם הסתפקות במה שיש, חוסר חשק לעבוד מאוד קשה כדי להשתפר, ופריכות כשמוציאים אותו מאזור הנוחות שלו (נניח השנה בספרד). רוב אלה אלמנטים שלא ממש קשורים לתקופה שבה הוא גדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2025 11:23 pm 
מנהל פורום

באמת שאני לא מכיר מספיק את המכללות ואת פרדו בפרט בכדי לקבוע האם זה מקום טוב עבורו, או לא, וגם כל כדורסל המכללות כל כך משתנה עכשיו שגם אי אפשר באמת ללמוד ממקרי עבר של ישראלים ששיחקו במכללות. אבל דבר אחד כן אני יכול לתרום לדיון - לא צריך לשפוט החלטות של מאייר ביחס לשרף. מי אמר שמאייר מכוון ללכת לדראפט אחרי שנה? מי אמר שהוא בכלל מחזיק מעצמו שחקן NBA?
גם אם הוא כן מחזיק מעצמו שחקן NBA לעתיד, אני אישית לא ממש רואה את זה. אין לו איזה משהו מיוחד, כמו שיש לשרף או אפילו קצת לים מדר (ובטח לאבדיה). יש לו גובה נחמד לרכז, הוא חזק, אתלט סביר, קליעה מאוד טובה... אבל הוא לא רכז יצירתי, הוא לא באמת מנצל את יתרון האתלטיות והכוח שלו ומתפשר על ג'אמפרים קשים. אולי דווקא במכללות הוא ייחשב כשחקן עם הבנת משחק גבוה ומנהל משחק טוב ותכלס גם ככה לא יהיה לו יתרון אתלטיות כבר, אז במילא לא יהיה לו טעם לחדור יותר מדי.

אגב... מעניין איך זה ישפיע על הקיץ של הנבחרות הישראליות. לדעתי הוא היה אמור לשחק גם באליפות העולם וגם באליפות אירופה לעתודה. לא יודע עד כמה בפרדו יתלהבו מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 18, 2025 9:17 am 
Sophomore

סאבוניס כתב:
itay2 כתב:

באמת? המון כישרון, אבל רזה, הגנה חלשה (אפילו ברמת הליגה הישראלית, אז איך זה היה מסתדר ב-נבא?), קליעה בינונית/חלשה (עוד מגיל צעיר), ובעיקר מנטאליות מפוקפקת, עם הסתפקות במה שיש, חוסר חשק לעבוד מאוד קשה כדי להשתפר, ופריכות כשמוציאים אותו מאזור הנוחות שלו (נניח השנה בספרד). רוב אלה אלמנטים שלא ממש קשורים לתקופה שבה הוא גדל.

הוא שמר טוב בליגה הספרדית, ככה שזה לא גזירת גורל שהוא היה חייב להיות שחקן הגנה חלש. קליעה סבירה מבחוץ הייתה לו בשנותיו הראשונות בגליל - גם לא גזירת גורל. לגבי האופי - אני באמת מאמין שאם היה מגיע לנבא אחרי הדראפט, הקריירה שלו הייתה הולכת למקום אחר - אבל זאת ספוקלציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 18, 2025 4:54 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
יש מנעד לא קטן בתוך מה שאתה מסמן כאן כלבלים אם מסתכלים על זה רק כפרוספקטים ולא מה שבסוף יצא מהם.

למשל, זוסמן ולימונד היו פרוספקטים ברמה גבוהה משמעותית ממנקו. למעשה, לדעתי הם גם היו פרוספקטים יותר מבטיחים מבלאט של גילאי 18-19 (בלאט פשוט ממצה כמעט 100% מהכישרון שלו).

מאייר בעיני בערך בלבל של גל מקל, מדר ולימונד כפרוספקטים בעמדת הגארד בגילאים הללו. מקל הצליח למצות הרבה מהכישרון שלו והלוואי על עומר קריירה דומה. לימונד קצת פחות. מדר נראה על מסלול טוב.

התכוונתי לשחקנים שהיו פרוספקטים כי הובילו את הנבחרות הצעירות, ולאן הם הגיעו בפועל. אם מאייר יודע להיות ברמות של מקל / מדר, זה עוד נכס משמעותי לנבחרת לעשור הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2025 12:01 am 
Sophomore

נראה לי שאפשר למקם על הציר של מקל-מדר-לימונד גם את יוגב אוחיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה