Dovi כתב:
אז אני הייתי מעריך שמדובר בעשרות בודדות וגג 150 איש בהפרזה.
לא נראה לי 2,000 אבל ההערכות שלי לא שוות יותר מהערכות שלך…
אני גם חושב שזה בקושי כמה עשרות. מעניין אם יש "צדיק אחד בסדום" שכזה כאן בפורום.
עם כל הכבוד, אם אני רוצה לראות יורוליג כמו שצריך - אני עושה מנוי ליורוליג TV, עוקב אחר בוקס-סקורים, שומע פודקאסטים/קורא ברשת, וגולש בפורום סלניוז.
אדרבה, אני באופן אישי הולך למשחקים כמעט אך ורק כשאני פעם ב- מטייל באירפה. איכשהו לראות מכבי (או הפועל ת"א) מול וילבראן לא ממש עושה לי את זה, אבל הלכתי בשמחה לראות את אולימפיאקוס מארחים אותם בעונה הקודמת (ואפילו היה צמוד!), סתם לשם הדוגמא.
האם אולי "אשבר" ואלך לאיזה משחק רנדומלי בתאריך שיסתדר לי "לכבוד" עונת בכורה של הפועל ת"א במפעל? לא פוסל.
אבל בוודאי שלא יותר ממשחק-שניים (תלוי גם מה העלות, עד כמה קל להשיג כרטיסים בסמוך לאירוע וכו').
פריז זה לא ממש סקאוטינג טוב, אלא המשכיות מעונה קודמת, ולפני כן המשכיות ייחודית מקבוצה אחרת של קאדר שחקנים + מאמן.
בפריז אף שחקן לא הרוויח מעל 450 אלף דולר, מכבי עדיין לא הגיעה למגבלות הללו...
בסופו של דבר ה"שונות" בין שתי עונות יורוליג רצופות (או בכלל כמה שנים) היא לא גדולה.
בסוף אפילו חרף העונה הממש מוזרה הנוכחית, הטבלה הסופית התיישרה לא רחוק ממה שהיה אפשר לנחש טרם העונה (אוקי, אף אחד לא היה שם את ריאל מקום 7 ואת פריז מקום 8, אבל כל השאר? יחסית הגיוני).
לכן אני מסתכל על הפער העצום (לטעמי) שנוצר בין מכבי לבין קבוצות כמו באיירן, מילאנו ושתי הבלגרדיות - ברמת הכישרון, העומק של הסגל, הנכונות להשקיע תוך כדי עונה וכו'. אני לא רואה את זה נסגר תוך שנה אחת (אולי מול אחת מהן שתיחלש פתאום, לא מול האחרות), גם אם מכבי יפגעו בכמה זרים.
ברור שיכולה להיות "רגרסיה לממוצע" ומקום שלישי מהסוף זה קצת קיצוני, אבל לטעמי זה עדיין יהיה נניח ברמת ה-40-45% ניצחונות (לעומת 32% העונה, אולי עדיף לדבר באחוזים כי מספר המשחקים אולי יגדל...) ולא ממש קרוב לפליי-אין.
קל וחומר אם הליגה גדלה (עוד 2 מתחרות), ושהרמה הכללית יכולה לעלות (הפועל ת"א, ולנסיה/דובאי במקום אולי שתיים מבין וילרבאן/וירטוס/אלבה, למשל).