סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' אפריל 30, 2025 11:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 9:34 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
אני כבר איבדתי מזמן את דרכי בתוך הלימבו של סופרסטאר או לא והאם צריך אותו ומה צריך לידו, אבל קליבלנד היא וואחד קבוצת כדורסל חזקה ודווקא ההשוואה לדטרויט היא לא משהו. מיטצ'ל אולי "לא סופרסטאר" או מה שזה לא אומר, אבל הכישרון ההתקפי שלו בכמה רמות מעל מה שהיה לריפ וצ'ונסי, והוא וגארלנד מסוגלים לייצר הרבה יותר כח אש מהקו האחורי. וגם בקו הקדמי, בן וואלאס בפיסטונס של אז היה חתיכת עוגן הגנתי, אבל מביך לגמרי בהתקפה. לעומת זאת מובילי בתור שחקן הגנה מעולה הוא גם שחקן התקפה משמעותי ורב גוני. קליבלנד 2025 הרבה יותר מוכשרת מדטרויט 2004, ואני יכול להסכים שרק העובדה שהם עוד לא נתנו פלייאוף גדול בתצורה הנוכחית נותנת להם הערכת חסר. אבל זה כנראה ישתנה אחרי הפלייאוף הזה.

לגבי בוסטון, כל סדרה באשר היא תלויה ב"איך הקבוצה תגיע לסדרה, אם וכאשר". הסלטיקס יעברו את המג'יק, ואני דווקא לא מאלה שמזלזלים בניקס למרות כל ההפסדים שלהם לקבוצות הצמרת בסדירה. זאת הולכת להיות סדרה מעניינת.

עם כל הכבוד למיצ'ל ולגארלנד, אני לוקח את הצמד של הבאד בויז מהדורה 2 על פניהם. הצמד הנוכחי כנראה יוצרים טובים יותר בהתקפה, אבל בהגנה יש פער עצום בין הצמד הפיסטוני וגם בהתקפה שניהם היו שחקנים מצויינים. לגבי ההשפעה ההגנתית, אני עדיין חושב שבן וואלאס ברמה מעל מובלי ובוודאי אסור לשכוח את הוואלאס השני שהפך את הפיסטונס לקבוצת הגנה היסטורית. לגבי מי יותר טובה, כמובן שקשה מאד להעריך, כי הכדורסל היום שונה לחלוטין ממה שהיה אז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 10:03 am 
Hall of Famer

אני חושב שהפרספקטיבה שלנו תשתנה בהתאם לתוצאות של קליבלנד, כי ככה היסטוריה עובדת.
אבל הקבוצה ההיא, היתה באמת קבוצת הגנה שאין דברים כאלה (באופן יחסית לזמנים מן הסתם). והשחקן האחד שלא הוזכר, טיישואן פרינס היה לוק דאון דיפנדר, שהיה מהיחידים (או לא יודע, אולי אפילו היחיד) שבאמת הצליח ממש להצר את צעדיו של קובי בשיאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 10:16 am 
Senior

זה גם קצת נשכח, כי בהמשך הריצה דטרויט החזיקו בספסל חלש מאחורי חמישייה נהדרת, אבל ב2004 גם הספסל של הפיסטונס היה טוב מאוד ולא רחוק מהספסל המצוין של הקאבס.
קורליס וויליאמסון זכה בשחקן השישי של העונה רק שנתיים קודם לכן ועדיין היה מיס-מאץ׳ מהלך בעמדה 3 בפוסט (איזה זמנים שמקרר כמוהו משחק בעמדה 3...), לינדזי האנטר היה אחלה של קרצייה מהספסל, אלדן קמפבל נתן גוף גדול מול שאקיל, אבל בעיקר - מהמט אוקור, אמנם לפני הפריצה הגדולה, שהיה הסנטר המחליף של הפיסטונס באותה העונה.

כרגע חובת ההוכחה היא על הקאבס ביג טיים, לפני שמשווים אותם לקבוצה שהייתה מרחק שתי שניות של ריכוז מצד ראשיד מבאק-טו-באק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 10:37 am 
Hall of Famer

לא זוכר את הספסל כפקטור בגמר, והאמת היא שבסקטבול רפרנס גם אומר שהספסל כולו שיחק 250 דקות בחמישה משחקים לעומת בן וואלאס אחד ששיחק 205 דקות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 10:57 am 
Junior

עמוס לב כתב:
עם כל הכבוד למיצ'ל ולגארלנד, אני לוקח את הצמד של הבאד בויז מהדורה 2 על פניהם. הצמד הנוכחי כנראה יוצרים טובים יותר בהתקפה, אבל בהגנה יש פער עצום בין הצמד הפיסטוני וגם בהתקפה שניהם היו שחקנים מצויינים.

אני חושב שאם תשים את בילאפס ואת המילטון בקאבס של היום אז קליבלנד יהיו קבוצה פחות טובה.
זה גם נכון כמובן אם תשים את מיטצ'ל וגארלנד בפיסטונס של 2004, גם הם יהיו קבוצה פחות טובה.

בסוף הפער ההתקפי בינהם הוא גדול. מיטצ'ל וגארלנד קולעים העונה יחד 46.6 נק' למשחק בעוד ריפ וצ'ונסי קלעו 34.5 יחד למשחק באותה עונה.
תקופה אחרת והכל אבל היעילות של ריפ וצ'ונסי הייתה לא משהו (סביב ה46% אפקטיב, אבל כאמור תקופה שונה) ואפילו אם ננרמל את יחס הנקודות הממוצע לקבוצה בליגה בין השנים (113 מול 93 לפני 20 שנה) עדיין יש פער לא קטן התקפית בין הזוגות (הפער באסיסטים די זניח אם מנרמלים ב20 אחוז)

בקיצור, אני חושב שאם תיקח את 2 השחקנים מהבד בויז לקאבס של היום הקבוצה תפגע בהתקפה ותהיה פחות טובה ואם תיקח את מיט'צל וגארלנד לפיסטונס הם יפגעו בהגנה ויהיו פחות טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 12:53 pm 
Hall of Famer

כמו שרשמתי, לא ניתן להשוות. דטרויט בעונת האליפות קלעה 90.1 נק' למשחק. קליבלנד העונה קלעה 121.9 נק' למשחק. באופן מפתיע אם הפיסטונס היו קולעים 121.9 נק' למשחק, והצמד היה שומר על התמורה שלו אז הם היו קולעים במשותף 46.7 נק'.
את היעילות ההתקפית צריך להשוות יחסית לתקופה, שבה היעילות הייתה פחותה מאשר בתקופה הנוכחית.
בסופו של דבר בעיני מבחינת סטטוס, אין הבדל גדול בין ריפ למיצ'ל, אולי מיצ'ל עדיף. יש הבדל גדול בין צ'ונסי לבין גארלנד וחלק גדול מזה זה הצד ההגנתי והמנהיגותי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 1:10 pm 
Junior

הפיסטונס קלעו 90.1 נק' למשחק כי הם היו קבוצת הגנה נפלאה וקבוצת התקפה בינונית, ברור שחלק מזה זה ש2 הסקוררים המובילים שלך מוקמו במקומות 37 ו44 בנקודות בממוצע למשחק בעוד אצל הקאבס הם ממוקמים 16 ו29 בליגה, כלומר זה לא רק ענין של תקופה אלא הבדל מהותי במעמד ההתקפי שלהם בליגה.

אני גם לא מסכים שאין הבדל בסטטוס בין המילטון למיטצ'ל, אני חושב שהמעמד של מיצט'ל גבוה בלא מעט מזה של המילטון וההשוואה הנכונה אליו היא צ'ונסי וגם שם אני לא בטוח מי מנצח. ב2004 צ'ונסי בן ה27 היה עדיין בלי בחירת אולסטאר או בלי בחירה לחמישית העונה בעוד מיטצ'ל בן ה28 בשלב הזה כבר עם 6 בחירות לאולסטאר וחמישיה שניה אחת (לא כולל העונה שבטוח גם ייכנס לאחת מהן).
אני לא יודע למי בסוף הקריירה תהיה קריירה גדולה יותר, כרגע זה צ'ונסי בעיקר בגלל האליפות והמופ של הגמר, אבל את המעמד שלו בליגה (חמישיות עונה ואולסטאר) הוא השיג אחרי, החל משנת 2006 ואילך.

המילטון בסופו של דבר הוא שחקן שהיה 3 פעמים באולסטאר (2006 ואילך, כלומר 0 ב2004) בלי אף עונת אול נבא ואף עונה בצמרת הסקורינג בליגה, אז לטעמי בכלל אין מה להשוות אותו למיטצ'ל ואני גם לא בטוח שמבחינת מעמד הוא גבוה בהרבה מגארלנד אם בכלל (2 אולסטארים עד כה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 4:32 pm 
מנהל פורום

הקאבס היא הקבוצה היחידה חוץ מהלייקרס עם שני שחקנים בטופ 15 של 100 השחקנים הטובים בעולם
ואם לוקחים בחשבון שגרלנד וג'רט אלן מתכתבים עם חוזה מקס
מתקבלת תמונה שלקאבס קבוצה עמוסת כוכבים, יקרים, כאלה יש ארבעה שחקנים שכבר זכו להערכה (שלושה מתוך הארבעה בטופ 50 של הליגה, כשג'רט אלן הרביעי מקום 53)
ככה שלהתייחס אליהם כקבוצה מפתיעה שמפיקה הרבה ממעט, שגוי בעיני
סגל איכותי ויקר להחריד? יש!
כל מה שחסר לה, זה מבחן ההוכחה ברמות הגבוהות
סדרת גמר טובה מול בוסטון, תהיה עמידה בציפיות, אבל לא הצלחה
גמר הליגה = הצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 30, 2025 10:38 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
כמו שרשמתי, לא ניתן להשוות. דטרויט בעונת האליפות קלעה 90.1 נק' למשחק. קליבלנד העונה קלעה 121.9 נק' למשחק. באופן מפתיע אם הפיסטונס היו קולעים 121.9 נק' למשחק, והצמד היה שומר על התמורה שלו אז הם היו קולעים במשותף 46.7 נק'.
את היעילות ההתקפית צריך להשוות יחסית לתקופה, שבה היעילות הייתה פחותה מאשר בתקופה הנוכחית.
בסופו של דבר בעיני מבחינת סטטוס, אין הבדל גדול בין ריפ למיצ'ל, אולי מיצ'ל עדיף. יש הבדל גדול בין צ'ונסי לבין גארלנד וחלק גדול מזה זה הצד ההגנתי והמנהיגותי.

זה לא רק סגנון המשחק, זה בהחלט גם הכשרון. שקי פירט את המיקומים של ריפ וצ'ונסי/מיצ'ל וגארלנד כסקוררים ביחס לשאר שחקני התקופה, וזו כמובן ההשוואה התקפה והרלוונטית.

עם כל החיבה לריפ, ויש הרבה, זה ממש מוזר שאתה שם אותו בכלל קרוב לסטטוס של מיצ'ל. ריפ בשיאו נבחר 3 פעמים לאולסטאר, קלע בעונת הסקורינג הטובה ביותר שלו 20.1 נקודות למשחק ומי שזוכר אותו משחק יודע שהוא לא היה מייצר לעצמו ברמה הגבוהה של הליגה. מיצ'ל סקורר בכמה וכמה רמות יותר טוב, כבר בעונת הרוקי שלו הוא קלע יותר מאשר עונת השיא של ריפ, נבחר כבר 6 פעמים לאולסטאר (3 במערב, בזמן שריפ שיחק כל הקריירה במזרח שברוב הזמן היה חלש ברמות מגוחכות) ולחמישיית ליגה כשבבחירות הקרובות ייבחר שוב בודאות, הוא כוכב הרבה יותר מובהק מריפ שהיה שחקן אמין ואלגנטי אבל לא קרוב בסטטוס למיצ'ל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, ציפה דריפה אלמדלסי ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה