Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Ketchup כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אמרתי למה. כי אנחנו עדיין רודפים אחריהם עם מטוסים/מסוקים או יורים עליהם כיפת ברזל. היו גם מרדפים כאלה של 30-40 דקות.
ולא למדו כלום מאוקראינה, אין לנו למשל מערכת רחפנים שרודפת אחרי כטב"מים לפחות ככל הידוע. אין שום הסכם ידע איתם ככל הידוע. אתה רוצה להאמין שלמדו? תאמין ותהנה. כבר ב-7 באוקטובר כשהורידו לנו את כל הרואה-יורה בגבול עם רימונים שהוטלו מרחפנים היה ברור שלא למדנו.
כל העובדות האלה מעידות שהמערכת לא מגינה באופן מושלם על כל המדינה. יתכן שאתה צודק והמערכת היא כישלון מוחלט ולא למדו כלום מאוקראינה, אבל יתכן שהמערכת עובדת יותר טוב משציפו ולמדו הרבה מאוקראינה. לי אין מושג מה באמת המצב, הרושם שלי שגם לך אין מושג ואתה זורק אמירות לא מבוססות.
הבאתי כמה וכמה ראיות לכך שלא למדנו ממלחמת אוקראינה ומהאוקראינים גם לפני 7 באוקטובר וגם אחרי, ואנחנו עושים עוד מאותו דבר שעשינו כבר. לא רק הלייזר, שאגב בזמן שחיכינו לו האוקראינים כבר יירטו להקי כטב"מים במשך שנים; הדברים שאוקראינה עושה שנים וממשיכה ומתפתחת בהם - אנחנו לא לומדים מהם, וכשהם רוצים לבוא ללמד אותנו זורקים אותם כי אנחנו פוחדים "לקחת צד במלחמה שלהם", שמא נרגיז את פוטין, הספונסר של האויבים שלנו.
אוקראינה היא היום המדינה המתקדמת והאינובטיבית בעולם בלוחמה נגד כטב"מים, בפער. אבל אנחנו כמובן לעולם לא נכיר בזה שמישהו יודע יותר טוב מאיתנו.
בהנחה שאתה צודק לגבי העובדות (ואני לא יודע שאתה צודק) הראית שישראל לא אימצה את השיטות האוקראיניות. זה לא מסביר למה ישראל לא אימצה אותן. א. אולי אחוזי ההצלחה של השיטות האוקראיניות נמוכים מהשיטה של ירוט ע"י הליקופטר. ב. אוקראניה שטוחה, הרים משפיעים מאוד על יכולות הגילוי. וכמובן יתכן ויש עוד סיבות שלא אני ולא אתה חשבנו עליהן. ולבסוף יתכן שכן אימצו את השיטות האוקראיניות ומה שאתה רואה זה הקו השני של ההגנה.
אשר ל-7 באוקטובר, הסרטונים מאותו יום מדברים בעד עצמם. לא עמדות הרואה-יורה ולא הטנקים לא מוגנו אפילו בדברים פשוטים כמו רשתות מעל, כדי להתגונן מרימונים ופצצות שמוטלים מרחפנים. ואני מזכיר שב-7 באוקטובר 2023 המלחמה באוקראינה הייתה בת יותר משנה וחצי, והרחפנים שמטילים רימונים היו שם יותר משנה.
ולגבי היום, לא צריך אותי. נציגת צה"ל (מההגנה האווירית, לא פיקוד העורף) הסבירה בשידור מה עושים בישראל נגד רחפנים. ל"א, מסוקים/מטוסים וכיפת ברזל. אני רק אגיד, שוב מידיעה שמספיק להיות אזרח מן השורה שעוקב אחרי מלחמת אוקראינה, שכטב"מים מודרנים כולל השאהדים האיראנים ששודרגו ברוסיה עמידים מאד לל"א ולשיבושי GPS, יש להם הרבה אמצעי נגד וחלופות לניווט.
כן, שמענו כמה קשה לנו לגלות וכו'... אז קודם כל לאוקראינה יש גם אמצעי גילוי פשוטים ויעילים, אולי כדאי שנלמד מהם גם את זה. שנית, הם מתמודדים לא עם איזה כטב"מ מסכן אחד כל פעם, אלא להקים של עשרות ולפעמים מאות בבת אחת. תפסיקו עם השטויות האלה כמה קל להם וכמה קשה לנו.