סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 12:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 270 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 7:18 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב, הגענו למנה העיקרית. שתי הקבוצות הטובות בליגה בסדרה שכנראה תקבע את זהות האלופה (למרות שהניקס נמצאים בפורמה ואולי יוכלו לתת תחרות).

למה הת'אנדר?
- ביתיות
- שיי הגארד הכי שלם בליגה
- עמוקים (גם ג'יי דאב בדרך לחזור)
- יותר ניסיון ובשלות במשחקי פלייאוף גדולים
- קבוצה שרצה יחד כבר הרבה זמן ומחוברת
- מיצ'ל פורח ונראה כמו גרסה חדשה של ג'יילן ברנסון. איתו ועם ג'יי דאב יכול להיות להם מה למכור בדקות ששיי יושב
- צ'ט נראה טוב בפלייאוף
- קליעה עדיפה על שנה שעברה עם התוספת של מקיין
- שלישיית הקרציות ההגנתיות, שממררת את החיים לגארדים יריבים

למה הספרס?
- וומבי כמובן. הוא עוד לא הגיע לשיא הקריירה, אבל כבר מה שיש עכשיו זה השחקן שעושה הכי הרבה סיוטים ליריבות מאז שאקיל
- קאסל והארפר אולי צעירים, אבל כבר עכשיו אדירים בשני צידי המגרש
- באופן כללי, לדעתי הם קבוצה מוכשרת יותר (מוכשרת באופן היסטורי), למרות שהכוכבים עדיין צעירים מאוד
- הת'אנדר עמוקים, אבל גם הספרס. בארנס הותיק, למשל, עדיין שחקן בכלל לא רע, כמעט לא משחק מול הטימברוולבס
- מנטאליות נטולת פחד. הם לא מפחדים מהאלופה, ניצחו אותה ברוב המשחקים העונה (מרגישים שיש להם את המספר שלהם), וגם הראו שהם מסוגלים לחזור מפערים גדולים ולנצח בדקות הסיום.
- הקליעה הייתה אמורה להיות נקודת חולשה, אבל היא ממש לא. הצעירים קאסל והארפר קולעים בפלייאוף באזור ה-40% משלוש. בראיינט הרוקי ושמפייני 45%. וומבי 36%. היחידים שפחות פוגעים בינתיים הם ואסל ופוקס, אבל שניהם יכולים בקלות להתפוצץ בכל משחק, כמו שעשו במשחק האחרון מול הטימברוולבס.

אז מי מנצחת? אני כמעט אף פעם לא מהמר, אבל אם חייבים, אני הולך על הספרס. והסיבה העיקרית היא הפערים הפיזיים:

הת'אנדר הם בסוף קבוצה די קטנה. 11 שחקנים משחקים 10 דקות פלוס בפלייאוף (ג'יי דאב רק בשני משחקים). ומעבר לשלושת הגבוהים (צ'ט, הארט וג'יי וויל) אין שם אף שחקן בגובה של שני מטר ומעלה. למעשה, חוץ משיי ואולי ג'יי דאב, כולם 1.95 או פחות. וזה לא רק הגובה, זה גם המשקל. דורט וג'יי דאב הם השניים היחידים שהם 200 פאונד או יותר.

הספרס? כולם יודעים עד כמה וומבי מפלצתי. אבל זה מעבר לזה. מתוך העשירייה המובילה, פוקס הוא היחיד מתחת ל-1.98. רוב הגארדים/ווינגים האחרים הם שני מטר פלוס וכולם גם 200 פאונד פלוס. בממוצע, יש כאן הפרש של בערך 3 אינץ' ואיזה 20 פאונד לטובת הספרס (לא ממש חישבתי, אבל זה משהו באזור להערכתי), שמצטרף להפרש דומה בגובה ומשקל בין וומבי לצ'ט. כשהפרשי גודל כאלה מצטרפים לרמת כישרון לא פחותה, ואולי אפילו עדיפה, זה אמור להכריע את הסדרה, השנה ואפילו יותר בשנים הבאות כשהשלישייה של הספרס תלך ותתבגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 7:22 am 
Hall of Famer

גם אני חושב שבקרב בין הקבוצה עם הניהול הכי מזליסטי בליגה (הספרס, וזה לא ממש קרוב) לבין הקבוצה עם הניהול הכי חכם בליגה (הת׳אנדר כמובן, וזה אפילו לא קרוב), הספרס הם הפייבוריטים.
אני רק מקווה שתהיה כאן סדרה לדורות עם גיים 7 לפנתיאון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 8:01 am 
מנהל פורום

איזה כיף של סדרה
בערך מה שסבוניס אמר
הספרס היא הקבוצה היחידה בליגה שיש לת׳אנדר מה להוכיח
וזה ישב על הנשמה של הת׳אנדר
אם הם יצליחו להוריד את הקוף במשחק הראשון הספרס בצרות
אם יהיה עוד הפסד ביתי של הת׳אנדר במשחק הראשון זה יצטבר למין תחושה של "הם גדולים עלינו" אצל הת׳אנדר

הימור? ספרס ב6

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 9:58 am 
Junior

באמת שמעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 10:22 pm 
מנהל פורום

שלוש לילות בין הניצחון במיני עד המשחק הראשון באוקלהומה
ידידותי מאוד לספרס מבחינת הרווח
מספיק זמן לנוח ולא מספיק זמן בשביל לצבור חלודה
ג׳יידאב לפי הדיווח שנתקלתי בו כשיר למשחק מספר אחד
בפעם האחרונה שהוא חזר מפציעה הוא הכניס את הת׳אנדר לצרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 12:37 pm 
Freshman

לא יודע כמה שנים עברו מאז שהתרגשתי והתכוננתי לקראת צפיה בלייב של כל הסדרה. כנראה שלא צפיתי בסדרה במלואה מאז ימי סטפ נגד לברון בגמרים. את הסדרה הזו אין סיכוי שאני מפספס שניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:14 pm 
מנהל פורום

מתי פעם אחרונה שתי קבוצות עם מאזן כזה פנטסטי בעונה הסדירה נפגשו בפלייאוף?
נגיד מעל 60 נצחונות בעונה הסדירה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:25 pm 
Junior

לא יודע אם פעם האחרונה אבל הספרס עם קוואי הגיעו ב2017 מול ווריורס אחרי עונה של 60+ נצחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:26 pm 
Sophomore

מסכים לגבי הההבדל בסייז שיכול להיות משמעותי אבל על פניו למרות שהן שונות נראה כמו מאצ׳אפ מאוזן לגמרי במאמנים, בעמדות הגארד, בעומק, ברעב וכו׳.
הטיפינג פויינט יכול באמת להיות וומבי והרעל שיש לו לחסל את צ׳ט שלדעתי נותן פלייאוף גדול, אולי יש שם יתרון פסיכולוגי כמו שיש קבוצתית עקב המאזן בינהן העונה.
מצד שני יש לאוק׳ כבר פאסון ונסיון של אלופה, וזה יכול לעשות אופסט לכל זה.

אני יוצא מנק׳ הנחה שיהיו כמה משחקים מפלצתיים של וומבי אבל לא כולם, ואוק׳ ידעו לעשות כמה דברים שישבשו את המשחק של הספרס (ואת הבצורות ההתקפיות שהם נתקלים בהן במחציות שניות) מחד, ולצמצם את היכולת של וומבי להשתלט על הסדרה לגמרי מאידך.
אני מניח גם שהספרס עם מגנים כמו קאסל ווואסל לא ילכו על דאבלים על שיי יותר מידי, ויהיו מוכנים להחליף מהלומות בקו האחורי, הם ראו את הסדרה מול הלייקרס ואין טעם לתת למיטצ׳ל וג׳יי דאב הזדמנויות לזרוח.

שחקן מפתח מבחינתי זה פוקס, אני מניח שנגיע למשחקים צמודים ואם הוא נותן סדרה גדולה בקלאץ׳ זה יכול להיות הגורם המכריע, ואני תוהה כמה אוק׳ יחליטו לבזבז את המחסלים (קארוסו ודורט) עליו.
אני רואה עולם בו הוא נותן פלייאוף לא נוצץ כמו עד עכשיו מול הגנה טובה גם בלי שמסמנים אותו, ולא מקבל תשומת לב הגנתית יוצאת דופן, ואז מקבל את הבמה לעשות מהלכים שמנצחים משחקים בסטרץ׳, ואם זה יקרה נוכל סוף סוף להכריע את השאלה אם הוא שחקן שמתאים לקבוצה גדולה או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:31 pm 
Junior

נזכיר שהספרס הובילו ב25 בבית של גס ברבע השלישי עד שפצ׳וליה גמר לקוואי את העונה, משם הסדרה המשיכה לסוויפ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 1:39 pm 
Hall of Famer

ב-2019, מילווקי על 60 ניצחונותיה נפגשה עם הרפטורס עם 58 ניצ'. בגמר הרפטורס עברו את הווריירס שניצחו 57 ניצ'.
ב-2018 הווריירס עם 58 ניצ' גברו על הרוקטס שניצחו 65 ניצ'.
ב-2017 הווריירס עם 67 ניצ' סגרו סוויפ על הספארס שניצחו 61 משחקים. כוכבית גדולה על כך שקוואי שיחק 25 דקות בכל הסדרה.
ב-2016 הספיקו 57 ניצ' של הקאבס לאליפות, כשהריבה ממול היתה הווריירס עם שיא ניצ' של כל הזמנים - 73
ב-2013 ההיט עם 66 ניצ' גברו על הספארס עם 58 ניצ'
ב-2012 שיחקו רק 66 משחקים. בגמר המערב או.קיי.סי עם מאזן ששווה 58 ניצ' גברו על הספארס עם מאזן ששווה 62 ניצ'. בגמר הם הפסידו להיט שהשיגו מאזן שווה ערך ל-57 ניצ'.
גמר אן.בי.איי 2011 הפגיש את ההיט עם 58 ניצ' מול המאבס עם 57 ניצ'.
ב-2009 המג'יק עשו משהו שאני לא חושב שאף קבוצה עשתה. הם הדיחו 2 קבוצות עם מעל ל-60 ניצ'. את הסלטיקס עם 62 ניצ' בסיבוב השני ואת הלברונ'ס עם 66 ניצ' בגמר המזרח. בגמר הם כבר לא יכלו לעוד יריבה עם מעל 60 ניצ' והלייקרס זכו באליפות עם 65 ניצ'. המג'יק עצמם סיימו את העונה עם 59 ניצ'.
ב-2008 הסלטיקס עם 66 ניצ' גברו בגמר מזרח על הפיסטונס עם 59 ניצ'.
ב-2006 היה את המפגש האמיתי הראשון בין 2 קבוצות מעל 60 ניצ' בשנה וזה קרה באופן מפתיע בסיבוב השני. החוקים אז היו שאלופות הבית קיבלו את 3 הדירוגים הראשונים בפליאוף. כך דנבר על 44 ניצ' עפו בסיבוב הראשון כמדורגת מספר 3. מדורגת מספר 4 היו המאבס עם 60 ניצ'. אחרי ניצחון בסיבוב הראשון הם נפגשו מול הקבוצה עם המאזן הטוב במערב, הספארס עם 62 ניצ'. זה נגמר בניצחון של המאבס.
ב-2005 שוב חזרנו לכמעט בגמר המערב. הספארס עם 59 ניצ' על הסאנס עם 62 ניצ'.
ונסיים עם השושלת השניה של הבולס. 2 המפגשים עם יוטה היו של שתי קבוצות עם מעל ל-60 ניצ'. אבל דווקא האליפות הראשונה מול הסוניקס כנראה הייתה עם מספר הניצ' המשולב הגדול ביותר בהיסטוריה. 72 ניצ' של הבולס מול 64 ניצ' של הסוניקס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 2:32 pm 
Junior

נורטון כתב:
גם אני חושב שבקרב בין הקבוצה עם הניהול הכי מזליסטי בליגה (הספרס, וזה לא ממש קרוב) לבין הקבוצה עם הניהול הכי חכם בליגה (הת׳אנדר כמובן, וזה אפילו לא קרוב), הספרס הם הפייבוריטים.

לא חושב שלדבר על הספרס כקבוצה עם "הניהול הכי מזליסטי בליגה" עושה איתם חסד.
הם יותר מזליסטים מדטרויט שזכו במקומות 1-5-5-5 במשך 4 שנים? יוסטון שבחרו 2-3-4-3?

נכון, הם הרוויחו את וומבי שזו הגרלה משנה מועדון, אבל אני חושב שהרבה מאיך שהוא התפתח גם תלוי במועדון ובצורה שבה עבדו איתו.
דילן הארפר ממש מותק של שחקן, אבל נראה כרגע שהוא במקרה הטוב הרוקי הרביעי בטיבו בליגה (פלאג, קופל ואדג'קום לפניו).

ברור שיש להם מזל, גם בעצם זה שהם זכו 1 בשנה של וומבי וגם בזה שהם קיבלו בחירות 2 ו4 שנים אחרי זה, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהם בנו קבוצה טובה ועמוקה מטריידים ובחירות פחות גבוהות (שמפני אנדרפטד, ואסל בחירה 11, פוקס בטרייד, קורנט בטרייד, ג'ונסון בחירה 29).

בסוף זה מועדון עם המון מסורת שמקפיד לשמר אותה ( רובינסון, דאנקן, פופ, מאנו וגם שון אליוט ופארקר הרבה באיזור) ועם יכולת פיתוח מהמרשימות שהיו פה. זה מועדון שבחר להביא וטרנים שיעזרו לשחקנים הצעירים גם אם זה "עולה" בנצחונות.

אז כן, יש להם מזל, אבל הם לא היחידים ועדיין הם בגמר (כאילו,גמר המערב, אבל בתכלס זה גמר הליגה) בזמן שאותם אחרים לא.

( לגבי OKC זה באמת מופת של ניהול )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 2:57 pm 
Senior

כן הם יותר מזליסטים מדטרויט.
דטרויט זכו בבחירה ה1 בשנה אחת שבה היה להם 14% ואז נפלו לבחירה 5 שלוש שנים ברצף כשיש להם סיכוי של 52% אחוז לסיים הרביעייה הראשונה בכל אחת מהעונות האלו.

הספרס לא רק זכו בבחירה הראשונה דווקא בדראפט של וומבי (שזה אקסטרה מזל ביחס לכל בחירה 1 אחרת), הם גם קפצו לתוך הטופ 4 בשנתיים שאחרי, ובאחת מהן על הדרך גם הצליחו לדחוק את טורונטו מחוץ לטופ-6 כדי לקבל את הבחירה שלהם.
עשיתי פה את החישוב בזמנו - הסיכוי שלהם לקבל את הבחירות האלו או טובות יותר היה 0.1008%. הסיכוי של דטרויט לקבל בדיוק את הבחירות שקיבלו או טובות יותר היה 14%, כלומר התרחיש של הספרס היה פי 140 פחות סביר. זה הרצף הכי מזליקי בהיסטוריה של הדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 3:28 pm 
Hall of Famer

מזל אדיר לא אומר שניהול לא מצוין.
היה לספרס המון מזל (וומבי וקאסל בעיקר, וגם בחירה שניה כי וומבי בדיוק נפצע, ואז הארפר, שהוא האהוב עליי מרביעיית הגארדים של הקבוצה).
וכן, היה שם גם המון שכל. לרגע לא אמרתי שלא.
זה לא סותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 4:03 pm 
Junior

לא בטוח שהבנתי את החישוב... (לקחתי נתונים מקלוד, מקווה שלא טעיתי)
עבור הספרס
1) 70.99% לבחירה טופ 9 ב2022
2) 14% לבחירה ראשונה בוומבי ב2023
3) 42.1% לבחירת טופ 4 ב2024
4) 12.34% לבחירת טופ 2 ב2025

סך הכל הסיכוי לקבל מה שהם בחרו או טוב יותר 0.51%

עבור דטרויט
1) 14% לבחירה ראשונה של קייד ב2021
2) 67% לבחירה טופ 5 ב2022.
3) 100% לטופ 5 בבחירות 2023-2024
סך הכל הסיכוי לקבלמה שהם בחרו או טוב יותר 9.38%

יוסטון
1) 27.42% לקבל בחירת טופ 2 ב2021
2) 40.37% לחבור טופ 3 ב 2022
3) 52.14% לחבור טופ 4 ב2023
4) 27.61% לבחור טופ 3 ב2024 (ברוקלין סיימה 6 וזו בחירה שלה)

כלומר הסיכוי שלהם לקבל את הבחירות האלו או טובות יותר הוא 1.6 אחוז.

אז כן, יש פה ים מזל לספרס, בעיקר עם הארפר, אבל גם הסיכוי של יוסטון לצאת עם בחירות כל כך טובות הוא מאוד נמוך והם לא יצאו מזה עם קבוצה שקרובה (כרגע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 4:19 pm 
Junior

uriel17 כתב:

אוקייסי עם 64 נצחונות, הספרס עם 62. הפעם האחרונה שהיו שתי קבוצות עם 62 נצחונות או יותר הייתה ב-1998, שיקגו מול יוטה בגמר (שתיהן עם 62 נצחונות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 4:26 pm 
Junior

sheky כתב:
לא בטוח שהבנתי את החישוב... (לקחתי נתונים מקלוד, מקווה שלא טעיתי)
עבור הספרס
1) 70.99% לבחירה טופ 9 ב2022
2) 14% לבחירה ראשונה בוומבי ב2023
3) 42.1% לבחירת טופ 4 ב2024
4) 12.34% לבחירת טופ 2 ב2025

סך הכל הסיכוי לקבל מה שהם בחרו או טוב יותר 0.51%

עבור דטרויט
1) 14% לבחירה ראשונה של קייד ב2021
2) 67% לבחירה טופ 5 ב2022.
3) 100% לטופ 5 בבחירות 2023-2024
סך הכל הסיכוי לקבלמה שהם בחרו או טוב יותר 9.38%

יוסטון
1) 27.42% לקבל בחירת טופ 2 ב2021
2) 40.37% לחבור טופ 3 ב 2022
3) 52.14% לחבור טופ 4 ב2023
4) 27.61% לבחור טופ 3 ב2024 (ברוקלין סיימה 6 וזו בחירה שלה)

כלומר הסיכוי שלהם לקבל את הבחירות האלו או טובות יותר הוא 1.6 אחוז.

אז כן, יש פה ים מזל לספרס, בעיקר עם הארפר, אבל גם הסיכוי של יוסטון לצאת עם בחירות כל כך טובות הוא מאוד נמוך והם לא יצאו מזה עם קבוצה שקרובה (כרגע).

החישוב שלך מדוייק סטטיסטית אבל יש עוד "מזל" שהוא שהבחירה מספר 1 הייתה בשווי היסטורי, הכי גבוה מאז 2003. גם הבחירה ה-2 (הארפר) הייתה בדראפט חזק בצורה יוצאת דופן.
בנוסף, בחירות 1,2,4 "שוות" יותר מאשר בחירות 1,5,5,5

המזל הזה לא מוריד מהניהול הפנטסטי שלהם, בדראפט 2024 הם לא רק קפצו לבחירה 4 הם גם בחרו את השחקן הכי מוצלח ביי פאר.

זו הבעייה בקבוצה הזו - ניהול מעולה פוגש מזל מטורף. זה בונה שושלת שתשלוט בליגה. אגב, גם השושלת הקודמת שלהם הייתה שילוב של ניהול פנטסטי (בחירות סוף סיבוב ראשון / סיבוב שני - פארקר וג'ינובילי) עם מזל מטורף (הפציעה של רובינסון והזכייה במקום ה-1 בדראפט של דאנקן, שגם היא הייתה בחירה בשווי היסטורי על פני עשור - משאקיל ועד לברון)

אני מאד אוהב אותם אבל לא בטוח שאני רוצה שהם ינצחו, יש מצב שהם ישלטו בליגה בצורה שתוציא את העניין התחרותי, אז ככל שהשושלת שלהם תתחיל יותר מאוחר אולי עדיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 4:38 pm 
Junior

אני מסכים שיש מזל ואני מסכים גם שבחירה 1 (בטח ובטח ובטח אם זה וומבי) זה פער עצום מבחירה 2.
אבל הספרס נבנו לא פחות על ניהול מצוין ותרבות מדהימה מאשר על מזל.
אני מאמין שגם אם לא היו מקבלים השנה את הארפר בבחירה 2 אלא את אדג'קום בבחירה 3 או קנופל ב4 ( שזה כבר מעלה אותנו מ12.4% ל47.7% ) מצבם לא היה שונה בהרבה. אני אפילו לא בטוח שעם אייס ביילי מצבם היה מהותית פחות טוב.

בתכלס, וומבי היה שיחוק של החיים, באמת מזל מדהים לזכור בבחירה ראשונה בדראפט הזה. מעבר לזה קאסל ב4 לא היה כזה מופרך והארפר ב2 כמובן מלא מזל אבל לא משוכנע שזה מה שמטה את הכף לטובתם (יש מצב טוב שעוד שנתיים אני אדבר אחרת כמובן).

בשורה התחתונה, מסכים , יש פה שילוב של מזל רציני ושל ניהול מדהים.

אגב, בהערת שוליים - מעניין כמה מזה שוומבי מממש את הפוטנציאל שלו ונשאר יחסית בריא קשור לעובדה שהוא במערכת של הספרס. יכול להיות שאם הוא היה מגיע לאיזה פאליקנס או וושינגטון היינו מדברים עליו כפספוס כמו על זאיון או וויגנס? (הדבר הגדול הבא לשעבר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 5:32 pm 
מנהל פורום

דניאל כתב:
uriel17 כתב:

אוקייסי עם 64 נצחונות, הספרס עם 62. הפעם האחרונה שהיו שתי קבוצות עם 62 נצחונות או יותר הייתה ב-1998, שיקגו מול יוטה בגמר (שתיהן עם 62 נצחונות)

וואוו זה באמת נדיר אם ככה
וזה. ספר סיפור על קבוצות חזקות מאוד מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 8:00 pm 
Junior

sheky כתב:
אני מסכים שיש מזל ואני מסכים גם שבחירה 1 (בטח ובטח ובטח אם זה וומבי) זה פער עצום מבחירה 2.
אבל הספרס נבנו לא פחות על ניהול מצוין ותרבות מדהימה מאשר על מזל.
אני מאמין שגם אם לא היו מקבלים השנה את הארפר בבחירה 2 אלא את אדג'קום בבחירה 3 או קנופל ב4 ( שזה כבר מעלה אותנו מ12.4% ל47.7% ) מצבם לא היה שונה בהרבה. אני אפילו לא בטוח שעם אייס ביילי מצבם היה מהותית פחות טוב.

בתכלס, וומבי היה שיחוק של החיים, באמת מזל מדהים לזכור בבחירה ראשונה בדראפט הזה. מעבר לזה קאסל ב4 לא היה כזה מופרך והארפר ב2 כמובן מלא מזל אבל לא משוכנע שזה מה שמטה את הכף לטובתם (יש מצב טוב שעוד שנתיים אני אדבר אחרת כמובן).

בשורה התחתונה, מסכים , יש פה שילוב של מזל רציני ושל ניהול מדהים.

אגב, בהערת שוליים - מעניין כמה מזה שוומבי מממש את הפוטנציאל שלו ונשאר יחסית בריא קשור לעובדה שהוא במערכת של הספרס. יכול להיות שאם הוא היה מגיע לאיזה פאליקנס או וושינגטון היינו מדברים עליו כפספוס כמו על זאיון או וויגנס? (הדבר הגדול הבא לשעבר)

אני בטוח שהספרס ממקסמים את וומבי, והניהול שלהם כנראה יוביל אותם לשושלת. אבל וומבי זה פרוספקט הרבה יותר גדול מוויגינס או זאיון, רוב הסיכויים שגם בקבוצה אחרת הוא היה מצליח מאד עם כמה אליפויות (אולי לא באיזה וושינגטון). כנראה שהניהול של הספרס "שווה" עוד 2-3 אליפויות - נגיד במקום 2 אליפויות, 4-5. וכן, זה הבדל עצום.
אבל הכל מתחיל ב"מזל" שהם בכלל קיבלו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 8:19 pm 
Senior

הספרס מנוהלים מצוין, עזבו את וומבי והפיתוח שלו, רק על הבחירות שהם קיבלו על דז׳ונטה מארי ופולטל מגיע להם צל"ש.
זה לא שולל את העובדה שהם הקבוצה עם הכי הרבה מזל בליגה, ובפער.

נשאל את זה ככה: אם הספרס היו מקבלים את הבחירות של יוסטון, מי היה השלד שלהם היום? במקרה הטוב הם היו מוכיחים את עצמם ובוחרים את ג׳יילן וויליאמס במקום את ג׳בארי סמית, כנראה היו בוחרים את קאסל במקום שפרד ונניח שהיו עדיין בוחרים את אמן תומפסון, אחלה שלד. למישהו יש ספק שאם יוסטון מקבלים את הבחירות של הספרס הם היו עכשיו עם וומבי הארפר ו___? בסוף הניהול של הספרס אולי העלה את הסיטואציה שלהם ממעולה+ למדהימה, אבל הרוב הרוב שם זה מלא לוטרי יוצא מהרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 10:42 pm 
Junior

אפשר לקחת את אוקייסי מנגד - כולם מסכימים שהניהול שלהם מעולה, אבל אי אפשר להצביע על הרבה מזל.
- הצליחו לעבור די מהר את ה-cycle של לרדת מקבוצת פלייאוף לקבוצת לוטרי - אפילו הייתה הרגשה שכמה שנים הם "מנצחים יותר מדי", וכמובן עלו בחזרה מאד מהר
- שנתיים בתחתית הניבו להם בחירה מספר 2, שזה צפוי סטטיסטית
- שאר הנכסים הם הביאו באחד הטריידים הכי חד צדדיים, כשגם הנכס שהועבר (פול ג'ורג') הגיע מטרייד טוב אחר (סאבוניס ואולדיפו) שגם הם הגיעו תמורת איבאקה. כלומר פירקו את הקבוצה והמירו את איבאקה בשיי והרבה בחירות דראפט
- כמובן שההתפתחות של שיי - נבחר מקום 11 וחמישיית רוקי שנייה, כלומר שחקן נחמד פלוס, ל-MVP שנתיים ברציפות זה די מדהים
- מקסום בחירות הדראפט. אני לא חושב שיש גאונות בבחירות דראפט. אני חושב שההצלחה באה מזה שיש לך הרבה בחירות וחלק מהן ממש מוצלחות. ג'יי דאב כמובן ההצלחה פה, והוא גם נגזרת של הטרייד של שיי
- אני לא לגמרי בפרטים אבל העובדה שהם הצליחו לחזק את הקבוצה עם קארוסו והרטנשטיין אומר שגם תקציבית הם עושים משהו מעולה
- כמובן שכל הקייסון וואלאס, אייזאה ג'ו, אייג'יי מיטשל וכו' - היכולת להוציא כל כך הרבה משחקני הרוטציה

אז אני חושב שיש פה הרבה יותר ניהול והרבה פחות מזל ביחס לסן אנטוניו. זה גם לא ארגון שנהנה מאיזו הילה כמו שהיה לספרס (ולפופ), זה לא מקום ששחקנים שאפו להגיע אליו.
אני כן אוסיף - התקרה של סן אנטוניו הרבה יותר גבוהה. לדעתי סביר שהם יקחו הרבה יותר אליפויות מאוקייסי, גם אם השנה אוקייסי יקחו. אני קצת חושש ממצב של 8 אליפויות של הספרס בעשור או משהו כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 11:53 pm 
Freshman

מעניין הקונצנזוס כאן סביב נצחון של הספרס.
אני אעיז להמר על הת'אנדרס.
נראה לי שלמרות ה4- 1 במהלך העונה עוד לא הוכח שהספרס עדיפים.
הת'אנדרס מכונה משומנת מאד עם שני גבוהים מצוינים שיכולים לעשות לוומבי חיים קשים.
יהיה מעניין לראות האם זה באמת יקשה עליו ואם כן עד כמה.
כמובן שהדקות שוומבי יהיה על הספסל יהיו קריטיות ואולי אפילו יכריעו את הסדרה.
אני חושב שלפוקס יהיה תפקיד מאד חשוב בסדרה הזאת.
הוא סקורר אדיר ונדמה לי שהיחיד שם עם נסיון פלייאוף קודם.
עם כל הכבוד לספרס ויש כבוד, נראה לי שחובת ההוכחה היא לגמרי עדיין עליהם.
ועוד, אם הבלייזרס לקחו לספרס 1 ומיניסוטה 2, נראה לי שהת'אנדרס שווים יותר מ3:)

ועדיין עם וומבי כלל כולל לא אופתע לנצחון שלהם בסדרה.ואם הם יגמרו את הסדרה ב6 משחקים זה ואוו לעומת זאת לא אופתע אם התא'נדרס יסיימו ב6.

ללא ספק היה צריך להיות גמר הנ.ב.א.
בסוף יבואו הניקס ויעשו נס והיסטוריה.. רק לראות את שימי צורח.. :)-(:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 3:12 am 
Freshman

אין הרבה משחקים שאני מחכה להם כמו לזה.

באמת מרגיש כמו הגמר האמיתי של העונה, עם שתי קבוצות חזקות ומאומנות בצורה יוצאת דופן.

לגבי הסדרה, הנטייה שלי היא ממש בקצת לאוקלוהומה, בגלל שמשהו אצלהם מרגיש לי יותר אוטומטי ובשל, אבל שום תוצאה למעט 4-0 לכאן או לכאן לא תפתיע אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 4:27 am 
Hall of Famer

הגארדים של הספרס שומרים חזק, במיוחד קרטר ברייאנט שמקבל דקות בגלל שפוקס בחוץ, ועושה עבודה מדהימה על שג״א (מזכיר קצת את ההגנה של דרק שארפ מפעם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 270 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: idpwf1 ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה