סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 1:10 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:02 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
יש עוד זמן, הטורניר בלובליאנה ב-11/7, אבל כבר יש פרסומים סביב הסגל:

על הזימון של שון קריספין וחיים גלבוט:
https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/20467544

קריספין הוא במקור ילד חיפאי שהיה כישרון גדול בגילאים המאוד צעירים ואז בכיתה י' בערך עזב לאקדמיה בספרד. אחרי זה דיי נעלם מהראדאר אבל בשנה האחרונה מככב בליגות משניות בספרד. נדמה לי גם שאמא שלו היא המנכ"לית של מכבי חיפה בכדורסל או משהו כזה.
וחיים גלבוט הוא ממש לא דני וולף הבא, אבל שחקן מעניין שהיה בארץ במהלך העונה ולא שיחק אלא רק למד פה בישיבה, אבל אמור לחזור לארה"ב ולמכללת Duquesne.

ומעכשיו -"יהיו סנקציות: המתיחות סביב עומר מאייר
הרכז מבקש לערוך הכנה בקבוצתו, באיגוד הבהירו שהוא מחויב להגיע לאליפות אירופה לעתודה"
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=545030

או בקצרה: באיגוד הכדורסל מתכוונים לנסות להכריח את מאייר להשתתף באליפות העתודה בקיץ.
בעיני זה כמובן מפגר לגמרי. אפשר להישאר דרג גם בלעדיו, אם זה הפחד שלהם. המטרה הרי זה להוות *עתודה* ולפתח את הצעירים לעתיד, לא? אם יתקדם ואולי יגיע רחוק בקריירה, זה יהפוך אותו לשחקן תורם יותר בנבחרת הבוגרת בעתיד. כרגיל ההישגים בגילאים הצעירים הופכים להיות מטרה בפני עצמה. טמטום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:05 am 
מנהל פורום

והאמת שפתחתי את הנושא כי יש פה עוד דיון מעניין -
מה הולכת להיות ההשפעה של השינויים בליגת המכללות והנהירה של צעירים אירופאיים לשם על הטורניר הזה.
אם בעבר היינו מדברים על זה שהשחקנים הכי בולטים בשנתון כבר לא משחקים בכלל בטורניר וזה מה שהיה נותן לנו יתרון, אז עכשיו זה כבר ברמה אחרת לגמרי וגם בנוסף פוגע בנו.
חוץ ממאייר יכול להיות שגם סהר יגיד שהוא לא יכול להגיע ויש אולי עוד שחקנים שאנחנו עוד לא יודעים שהם עוזבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:28 am 
מנהל פורום

עולם הכדורסל ובטח עולם הכדורסל צעירים הולך להשתנות לגמרי
זו רק דוגמא
אני מניח שכל מה שנכון לישראל נכון גם למדינות אחרות
אין סיבה שלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 11:34 am 
מנהל פורום

אגב, כן צריך לציין שזה ששחקן בן 19-20 הולך לליגת המכללות ואפילו אם רוצה להגיע לשם מוקדם להכנה, לשחק בטורניר של שבוע וחצי באמצע יולי זה לא בדיוק מתנגש.
ההבדל הוא שעכשיו הרבה מהשחקנים האלה הולכים לקבל על זה הרבה כסף, מה שכידוע לא היה בעבר, וזה מן הסתם מעלה את רמת המחויבות שלהם, עם כל הכבוד לנבחרות הצעירות.

יכול להיות שגם מוזס יגיד לאיגוד שהוא לא יכול לשחק השנה בנבחרת הנוער (או שיתפשרו שם על זה שישחק רק עם העתודה, שזה מוקדם יותר). אבל אצלו זה שונה כי טורניר טוב בנוער יכול להקפיץ אותו לקראת הדראפט הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 12:26 pm 
Hall of Famer

איזה כבר "סנקציות" הם יכולים לעשות כנגד בן 20 שמשחק בארה"ב?
כאילו לא ברמה הטכנית (ברור שיכולים לדפוק אותו מול הצבא אם הם ממש הולכים רחוק - בטוח הרי בשביל לשמר את מעמדו - "עילוי" אני מניח, הוא חייב את המלצתם ולהתייצב לכל הנבחרות וכו', וזה גם רשום בסעיפים כאלו ואחרים), אלא ברמה העניינית.
השינוי פה של היציאה למכללות הוא מאוד חד - זה לא רק הרבה כסף נקודתית, אלא שלשחקנים יש אינטרס רב שנתי לשמור על עצמם כשירים, לפעול בצורה שלא תפגע ביחסים ובמעמד שלהם בקבוצתם (גם אם אולי פורמלית "הקבוצה משחררת את השחקן לנבחרת"), ויש פחות חשיבות ל"דיבור בקהל האוהדים בישראל".
אני כמובן לא בעד ששחקנים יפסיקו להגיע לנבחרת באופן גורף, אבל אם בקיץ ספציפי (ובגילאים האלה הרי כל שנה יש טורניר, ולעיתים שחקנים משתתפים ביותר מאחד ברצף) שחקן מוצא לנכון לשקול שלא להגיע לצרכים כאלו ואחרים - לא אוטומטית הייתי הולך ומתנצח איתו באיומים.

בסיפור שונה אך לא מאוד - כבר יש דיווחים שבן שרף לא יגיע לנבחרת הקיץ (ואם אני צריך להמר אז זה לא רק השנה, וספק כמה נראה אותו בנבחרת לפני אליפות אירופה ב-2029).
אז האם גם עליו יאיימו בסנקציות?! מבחינת גיל ההבדל ביניהם הוא רק חצי שנה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 5:05 pm 
Sophomore

נשאל את זה ככה-
אם הוא לא היה מקבל על זה סכום כסף גדול הוא היה מגיע לנבחרת?
לאור תקדימי העבר התשובה די ברורה.
אז כל עניין ההכנה לעונת המכללות והדרפט לא משכנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 19, 2026 5:07 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
איזה כבר "סנקציות" הם יכולים לעשות כנגד בן 20 שמשחק בארה"ב?
כאילו לא ברמה הטכנית (ברור שיכולים לדפוק אותו מול הצבא אם הם ממש הולכים רחוק - בטוח הרי בשביל לשמר את מעמדו - "עילוי" אני מניח, הוא חייב את המלצתם ולהתייצב לכל הנבחרות וכו', וזה גם רשום בסעיפים כאלו ואחרים), אלא ברמה העניינית.
השינוי פה של היציאה למכללות הוא מאוד חד - זה לא רק הרבה כסף נקודתית, אלא שלשחקנים יש אינטרס רב שנתי לשמור על עצמם כשירים, לפעול בצורה שלא תפגע ביחסים ובמעמד שלהם בקבוצתם (גם אם אולי פורמלית "הקבוצה משחררת את השחקן לנבחרת"), ויש פחות חשיבות ל"דיבור בקהל האוהדים בישראל".
אני כמובן לא בעד ששחקנים יפסיקו להגיע לנבחרת באופן גורף, אבל אם בקיץ ספציפי (ובגילאים האלה הרי כל שנה יש טורניר, ולעיתים שחקנים משתתפים ביותר מאחד ברצף) שחקן מוצא לנכון לשקול שלא להגיע לצרכים כאלו ואחרים - לא אוטומטית הייתי הולך ומתנצח איתו באיומים.

בסיפור שונה אך לא מאוד - כבר יש דיווחים שבן שרף לא יגיע לנבחרת הקיץ (ואם אני צריך להמר אז זה לא רק השנה, וספק כמה נראה אותו בנבחרת לפני אליפות אירופה ב-2029).
אז האם גם עליו יאיימו בסנקציות?! מבחינת גיל ההבדל ביניהם הוא רק חצי שנה.

רק ספקולציה, אבל שמעתי שבמקרה ששל שרף אז ברוקלין לא משחררת אותו, פה זה נראה שזה בקשה של מאייר.
באופן כללי אני בעד ששחקנים לא יבואו במידה וזה משהו שיעזור לשחקן עצמו וגם לנבחרת לטווח הרחוק, יכול להיות שזה המקרה עם מאייר.
אבל ממש לא הייתי אומר שנשרוד דרג בלי מאייר, שנתונים 2006-2007 מהיותר חלשים שלנו ולדעתי בלי מאייר אנחנו נילחם על הירידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], sir charles, uriel17 ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה