סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' יוני 13, 2026 2:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 270 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 10:27 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
סאבוניס כתב:
stavs כתב:
אני חושב שאם עושים לקט נפילות על הרצפה סתם מהלילה, וומבי מנצח את שג״א.
(עריכה: משנה את דעתי על זה, הספקתי לראות מאז לקט עם 30 נפילות של שג"א. כנראה המוח שלי כבר מדחיק אותן. וומבי גם עושה את זה, אבל וואו -פספסתי בלייב כמה שגא גרוע עם זה)

סטאבס, מעריך שאתה לא סתם כותב מדעה קדומה, אז אשמח לראות את הלקט הזה עם 30 נפילות של שיי מהמשחק אתמול. יודע מה, נגיד ש-30 זה הגזמה לצורך הרושם, למרות שלא ברור למה זה נחוץ. אז בוא נתפשר על 10 נפילות. צפיתי במשחק ומה שראיתי זה את שיי קובר ג'אמפר אחד אחרי השני ונשאר על הרגליים. כן, אני זוכר גם כמה מהלכים (אולי 3 או 4) שבהם הוא נופל לרצפה אחרי זריקה בלי שאף אחד נוגע בו. אבל אולי איכשהו פספסתי עוד 25 נפילות כאלה. לי זה נראה יותר כמו המשך של מומנטום או חוסר יציבות בנחיתה מאשר ניסיון לסחוט עבירות (אולי חוץ מזריקה או שתיים). אבל אולי תוכל להראות לי איפה טעיתי.

ברור ש30 זו הגזמה, אבל תראה את הסרטון שסטריאני שם, ואלו רק נסיונות הזריקה שלו, אני בוודאות זוכר עוד פעמיים שהוא נופל לרצפה שלא בניסיון קליעה.
ושים לב שמלכתחילה בכלל ניסיתי לבוא ולהגיד שהטענות אליו לא כאלו מוצדקות ו-וומבי עושה אותו הדבר, אבל אז אתה רואה את הלקט הזה ו-סורי, אבל אין לי שום חשק להגן על שחקן שמשחק ככה. שג"א הוא באמת שחקן נפלא, mvp בצדק, אבל זה פשוט ניסיון בלתי פוסק לרמות במשחק עם עשרות מיליוני צופים, זה לא חלק מהמשחק ולא משהו שאני מוכן לזרום איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 10:36 pm 
Senior

ואתה יודע מה עוד מפריע לי עם זה? לשיי יש כזאת זריזות רגליים מדהימה, שאני משוכנע שיש לו שיווי משקל של מתעמלת אומנותית אולימפית. אני משוכנע שאם תבקש ממנו לעמוד על שרפרף ותבעט בשרפרף, 10/10 פעמים הוא ימצא דרך לסיים על הרגליים ולא ליפול על הפרצוף.
אם הליגה תחליט שמטעמי הפחתת פציעות היא נותנת לכל שחקן מכסה של 5 נפילות במשחק ובילה השישית על הפארקט הוא מושבת עד לסוף המשחק כי כנראה המשחק אגרסיבי מדי בשבילו, אתה באמת חושב שהוא היה נופל יותר מבשליש מהמקרים שיש בסרטון הזה? שוב, אני באמת לא מנסה לחפש אותו - דבר ראשון על הבוקר שכתבתי על המשחק היה ניסיון להגן עליו ואז הוכיחו לי אחרת, אני לא מבין למה לך דחוף כל כך להגן בכל פעם על ההתנהגות המעפנה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 10:54 pm 
Junior

אז קודם כל זה סרטון של 7 ולא 30. מי שקורא את ההודעה המקורית לא יבין את זה ולא ברור מה ההגזמה משרתת כאן.

מעבר לזה, בערך חצי ממה שהסרטון מראה זה מקרים שהוא נוחת על רגליים של אחרים או שנוגעים לו ברגליים בזמן הזריקה. יכול להיות שהוא היה יכול לעשות מאמץ להישאר על הרגליים גם אז, אבל זה לא תחרות מי נשאר עומד אחרון ויש הבדל (גדול) בין זה לבין לזרוק את עצמך על הרצפה. מעבר לזה, כמו שכתבתי למעלה יש שם גם 3 או 4 מקרים שהוא נופל בלי סיבה נראית לעין. לא בטוח למה, כי שריקות לא יוצאות מזה (באופן כללי, לא חושב שהוא קיבל איזשהי שריקה בבירור מוטעית במשחק הזה) וזה באמת לא אסתטי. אבל לא עושה לי רושם שיש כאן אקט מכוון של לנסות לרמות את השופטים, כמו שאתה ואחרים טוענים לא פעם. שוב, אם היו שורקים פאולים על נפילות שהן הצגה, אז בטח שיש מקום לביקורת. אבל בפועל זה לא קרה במשחק הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 11:40 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אז קודם כל זה סרטון של 7 ולא 30. מי שקורא את ההודעה המקורית לא יבין את זה ולא ברור מה ההגזמה משרתת כאן.

מעבר לזה, בערך חצי ממה שהסרטון מראה זה מקרים שהוא נוחת על רגליים של אחרים או שנוגעים לו ברגליים בזמן הזריקה. יכול להיות שהוא היה יכול לעשות מאמץ להישאר על הרגליים גם אז, אבל זה לא תחרות מי נשאר עומד אחרון ויש הבדל (גדול) בין זה לבין לזרוק את עצמך על הרצפה. מעבר לזה, כמו שכתבתי למעלה יש שם גם 3 או 4 מקרים שהוא נופל בלי סיבה נראית לעין. לא בטוח למה, כי שריקות לא יוצאות מזה (באופן כללי, לא חושב שהוא קיבל איזשהי שריקה בבירור מוטעית במשחק הזה) וזה באמת לא אסתטי. אבל לא עושה לי רושם שיש כאן אקט מכוון של לנסות לרמות את השופטים, כמו שאתה ואחרים טוענים לא פעם. שוב, אם היו שורקים פאולים על נפילות שהן הצגה, אז בטח שיש מקום לביקורת. אבל בפועל זה לא קרה במשחק הזה.

ברור שלא שלושים אבל מלא. כולם יודעים שהוא פלופר ואפילו במדיה שדי נמנעת מלדבר על פלופינג כבר מדברים על זה.
טוב שלא שרקו אבל זה פשוט לא כיף לצפייה. הם קבוצה פיזית מאד ומצד שני פלופרית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 9:43 am 
Senior

סאבוניס כתב:

זה לא קרה במשחק הזה, לא אומר שלא קורא במשחקים אחרים.
וסליחה שכתבתי מספר מופרך לחלוטין של 30 וציפיתי שאנשים יבינו שאני מגזים ממש בכוונה, אני חושב שאם הייתי כותב על אדוארדס שהוא נפל 30 פעמים במשחק זה היה כנראה ברור יותר, אבל בגלל שזה שיי אם אני לא אדע את המספר המדויק בפעם הבאה, אני אכתוב 230, אולי אז יהיה ברור שאני סתם מגזים בכוונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 9:55 am 
מנהל פורום

יש ב7 נפילות כמה נפילות ..3...אני מניח שאפשר לקשור להימנעות מנחיתה על רגליים של שחקן
העניין הוא שיש נפילה אחת, מהמגע של האריסון בארנס ששיי עף אחורה כמו מהדף של פצצה שמסגירה את זה שנפילות מבוימות זה חלק מהמשחק שלו. זה חייב להפסק
אם הוא היה מקבל טכנית, אפילו אחרי המשחק, אולי זה היה עוזר
זה כל כך חבל, הוא שחקן ענק, ממש נפיל כדורסל

נעזוב רגע את הנפילות שלו
במשחק הזה מעבר למשחק האישי על גבול המושלם, הרגיש לי כאילו הוא בא לקחת את הקבוצה ולהפסיק להיות השחקן הכי טוב בקבוצה אלא להיות הבוס
אחרי המשחק, הוא ביקר הארט ואמר שלא שמר מספיק טוב על וומבי
במשחק צרח על מקיין אחרי שמקיין ביקש ממנו את הכדור
מעין דברים שהשחקן שהקבוצה שייכת לו עושה
אבל זה יוצא מגושם, מנותק מהקשר ולא תורם להצלחה של הקבוצה בסקורינג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:05 am 
Sophomore

אוי נו באמת. הוא קופץ קדימה והצידה על המגן. אף אחד לא מאתגר אותו בזריקה שונה משחקים אחרים וקופץ לו לרגליים.

שחקן ענק, אבל מגעיל ובלתי ניתן לצפייה.
אגב, על חלק הוא קיבל שריקות. ובבירור רואים שהוא קופץ קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 9:40 pm 
Junior

כדי להבהיר מה אני חושב על כל זה:

1. שחקנים שעושים פלופינג ברור (למשל ג'ו במשחק האחרון או וומבי מול הטימברוולבס) צריכים להיענש. בגלל שבדר"כ השופטים לא תופסים את זה בזמן, הייתי שמח אם היו נותנים קנסות אחרי המשחק (ולא קטנים) ולעבריינים חוזרים גם הרחקות, כולל אם זה ה-MVP במשחק פלייאוף.
2. גם אם אני בד"כ מגן על שיי, זה לא אומר שאני אוהב את כל מה שהוא עושה. אני כן חושב שלא פעם הוא מגזים תנועות גוף/פנים או נפילות ולא אוהב את זה. ואין לי בעייה אם הליגה תחליט שרוצים לצמצם את המקרים הללו ותתחיל לתת טכניות או קנסות. האמת היא שאני לא חושב שזה הולך לפגוע לו במשחק, אבל זה כן יגרום לו (ולאחרים) להוריד את זה למינימום.
3. יש לי בעייה גם עם ההגזמות (הייפרבול באנגלית) -- כמו ששיי, דורט, או קארוסו מגזימים מגע, ככה המגיבים כאן וברשתות מגזימים את כמות הפעמים שהם עושים את זה או את כמות השריקות שהם מקבלים (בהתקפה) או לא מקבלים (בהגנה) ביחס ליריבות. קביעות כמו "הת'אנדר עושים את זה כל הזמן" או "שיי נופל בחצי מהזריקות שלו" או "השופטים מוכרים משחקים" מקדמות נרטיב שהוא גם מוגזם וגם בכייני. אובייקטיבית, הת'אנדר מקום אחרון בפלייאוף בזריקות עונשין וגם בעונה הסדירה היו בחלק התחתון של הטבלה בתחום הזה.
4. שתי הקבוצות משחקות הגנה חזקה מאוד. כולם מדברים על זה שהארט תופס את וומבי בצבע (כאילו שלא היו עושים את זה לשאק). אבל בצד השני קאסל ואחרים מחזיקים את שיי בשתי ידיים אוף דה בול ועושים מלא הנד-צ'ק כשהוא עם הכדור לפני החדירה (מה שלא פעם מסכל לו את החדירות) ולא נותנים לו לזוז. השופטים לא שורקים על זה וטוב שכך. כדורסל פלייאוף.
5. בסופו של דבר, הבאסה בכל זה היא שאחרי שני משחקים מצויינים בין שתי קבוצות היסטוריות, שממש לא הוכרעו על שיפוט, 80% מהפוסטים כאן (וברשתות החברתיות) מתאבססים על השיפוט או על סגנון המשחק של שחקנים. מי שלא נעים לו לצפות, לא חייב לראות משחקים.

ובקטנה, אוריאל, שיי הסביר שהוא לא שמע את השאלה על הרטנשטיין וצ'ט, ואפשר לראות שהתשובה שלו נראית די תלושה. זה משהו שקורה די הרבה לשחקנים בראיונות מיד אחרי סיום המשחק, עם כל הרעש מסביב והעובדה שהחמצן לא ממש מגיע למוח. לא הייתי בונה על זה תיאוריות.

ועוד בקטנה: בארנס לא שומר על שיי באף אחד משבעת המהלכים שבסרטון. מי שעשה פלופ רציני במגע עם בארנס זה ג'ו, שכמו שכתבתי למעלה היה צריך לדעתי להיקנס על המהלך. זה שאוריאל מייחס את זה לשיי מראה כנראה את ההטייה המובנית בגלל הקמפיין ברשתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 9:52 pm 
מנהל פורום

הארפר פוקס וג׳יידאב בספק להלילה
אם ישחקו או לא משנה לגמרי את יחסי הכוחות
כרגע ס"א פייבוריטית בקטנה
זה משחק פליי ראשון מזה המון (כמה באמת?) שOKC לא פייבורטים
הם היו פייבורטים לאורך כל הפלייאוף הזה, זה ברור
היו לאורך כל הסדרה מול אינדיאנה
לא בטוח מה היה בסדרה עם דנבר בחצי גמר המערב
מניח שהיה משחק או שניים עם דנבר כפייבורטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 9:57 pm 
Hall of Famer

סיכום ממש טוב של אולי היוטיובר הכי טוב בניתוח נבא היום
מסכם יפה את הפלופינג.
https://youtu.be/gWRDGLqvvTY?si=VLpPbY7F2LEiumS4

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:03 pm 
מנהל פורום

הנושא חם מאוד
17 מיליון צפיות. בסרטון 7 הנפילות
והנה הכתבה הכי טובה שראיתי עד עכשיו על נושא הנפילות, דווקא ביאהו
אין משהו חד משמעי אבל דיון מעולה
Flop or not: Does Shai Gilgeous-Alexander really fall more than his peers? - Yahoo Sports https://share.google/eeiFxU5Y1yTEskaA1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:05 pm 
מנהל פורום

uriel17 כתב:
הנושא חם מאוד
17 מיליון צפיות. בסרטון 7 הנפילות
והנה הכתבה הכי טובה שראיתי עד עכשיו על נושא הנפילות, דווקא ביאהו
אין משהו חד משמעי אבל דיון מעולה
Flop or not: Does Shai Gilgeous-Alexander really fall more than his peers? - Yahoo Sports https://share.google/eeiFxU5Y1yTEskaA1

בדיוק באתי לשים את הכתבה גם.
זה לינק המתוקן:
https://sports.yahoo.com/nba/article/fl ... 22010.html

קצת ארוכה ואולי כדאי לבקש תקציר מצ'טג'יפיטי, אבל הטבלאות האלה מתוך הכתבה דיי עושות את העבודה:

תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:09 pm 
מנהל פורום

קראתי את כל הכתבה
הוא מתחיל עם זה שנפילות פר זריקה זה דבר מדיד בהחלט
והוא הלך ומדד אבל רק לפלייאוף הזה ורק לחמישה שחקנים
וומבי יוצא הכי טוב בקריטריון הזה ולא מפתיע אותי
וומבי מרבה ליפול אבל לא בזריקות, והמחקר הזה מראה את זה בבירור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:15 pm 
מנהל פורום

הוא מסכם ואומר שאי אפשר לקשור את קצב הנפילות להתחזות
מצויין שנפילה היא טכניקה למניעת פציעות
שיא הנפילות היה במשחק האחרון מול סן אנטוניו

בקיצור מי שחיפש הכרעה בדיון לא ימצא אותה בכתבה אבל מי שרוצה להבין את הנושא יותר טוב, ימצא עניין בכתבה
כמו שכתבתי קודם, וומבי נופל נפילות להמנעות מפציעה שמנותקות מזריקה
תחשבו רגע על ג׳ודו ועל נפילות כחלק מתנועה רציפה
נמנע מקביעה חד-משמעית האם העבירות לטובת שיי גילג'ס-אלכסנדר מוצדקות, ואז מגיעים כל מיני טיעונים שמזגזגים בין הטעיית מגינים חוקית לבין התפלספויות סביב המושג של "סחיטת" שריקות. מסביר שההטעיות שהוא מבצע מובילים להרבה מגע אבל לא שולל את האפשרות לניסיון הטעיית שופטים מחד והגנה על המפרקים באמצעות נפילות מבוקרות מאידך
בקיצור, לזכותו יאמן שהוסיף עוד נקודת מבט כמותית לדיון
לחובתו יאמר שהוא ממשיך לזגזג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:30 pm 
Senior

בחיים לא ראיתי בנאדם מוכיח את הנקודה ההפוכה למה שהוא ניסה להוכיח כמו האברסטרו סביב הנושא הזה, ועל הדרך הוא רק הפך את כל הדיון לעוד יותר בכותרות.
בכל מקרה, אני משתדל לעזוב את הנושא מעכשיו, גם ככה אין פה מספיק דיונים על כדורסל נטו, חבל לטרוף עוד ת׳רד על דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 10:35 pm 
Hall of Famer

ערימת שטויות. טכניקת למניעת פציעות ולכן אתה מתלונן לשופט כל פעם. ממש.
מי שלא מסוגל לראות ולהבין זאת חי באשליה. תמיד יהיו כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 11:08 pm 
מנהל פורום

satriani כתב:
סיכום ממש טוב של אולי היוטיובר הכי טוב בניתוח נבא היום
מסכם יפה את הפלופינג.
https://youtu.be/gWRDGLqvvTY?si=VLpPbY7F2LEiumS4

הוא גם היה היום אצל ז׳אק לואו
הוא באמת טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 11:22 pm 
מנהל פורום

ובחזרה למשחק
התשישות זעקה מכל פינה אצל הספרס במשחק ואני לא מצליח לחשוב על סיבה למה שזה ישתנה
הרוטציה שלהם קצרה יותר ואולי תתקצר עוד יותר היום בלילה
שיי שיחק הכי הרבה דקות בסדרה 87 דקות עד עכשיו כל השאר פחות משבעים אם לא טעיתי בחשבון
בספרס ארבעה שחקנים ששיחקו בין 80 ל87 דקות
לא רואה איך הספרס נשארים על הרגליים בלי פוקס והארפר
פשוט לא רואה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 3:46 am 
Hall of Famer

הרוטציה התארכה עם פוקס
ברנס יכול לשחק יותר. בבית בראיינט יישחק יותר
15-0 לספרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 4:35 am 
Sophomore

הספרס פתחו בסערה, אבל התנדר חזרו והם מובילים 47-45.
פוקס נותן עבודה בסקורינג, עושה רושם שזהירים עם החזרה שלו ושהוא תחת מגבלת דקות.
מבחינת אוקייסי, לקחת משחק כזה, כשהספרס בהרכב מלא בסן אנטוניו, יהיה חתיכת הצהרה.
מי שאנמי מאוד בספרס זה הארפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 4:48 am 
Sophomore

אם היו נותנים לי לפני המשחק עשרה ניחושים מי יהיה הקלע המוביל במחצית, לא הייתי מנחש.
ג'יילין וויליאמס עם 4 שלשות ו14 נק' מוביל את התנדר ל58- 51.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 5:24 am 
מנהל פורום

הארפר משחק על הפציעה
שיי פשוט השתלט על הכל בהתקפה
הכל עובר דרכו גם האסיסט עכשיו למקיין
וומבי נוכחות הגנתית לפי הפרוטוקול אבל להתקפה לא נשאר כוח
העומק של אוקלהומה ינצח את המשחק והסדרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 5:31 am 
מנהל פורום

ואסל היחיד שבחיים שם
כל השאר צריכים הנשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 5:35 am 
מנהל פורום

מצטער
זה לא כדורסל
עוברים מקו עונשין אחד לשני
חלאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 5:44 am 
מנהל פורום

פוקס שוב עיקם את הקרסול
במשחק הזה הוא בטח לא ישחק יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 270 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: