סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' מאי 25, 2026 3:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 450 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 2:04 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה לא דיון כזה מעניין, אבל מי שחושב שהפועל נתנו את המשחק
יש לו טיעונים טובים - מאיימבו לא היה בסגל. לואיזו מוחלף במחצית.
אי אפשר להשוות בין רמת המאמץ שהפועל הראו במחצית השנייה מול בית"ר ב-10 שחקנים מול זו של ב"ש.

אבל זה לא מעניין. בית"ר יכולה לבוא בטענות רק לעצמה. התבוסה למכבי חיפה העונה, זה כמו ההפסד של ב"ש עונה שעברה למכבי נתניה. שם זה נגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 16, 2026 9:47 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מבין שלקבל אדומים מול בית"ר זה כדורגל אבל מול הפועל ב"ש זה מכירת משחק

ברכות על מועמדות להודעה הדמגוגית של השנה.
בפורום שלנו התחרות קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 6:07 am 
מנהל פורום

תגובה טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 10:35 am 
Junior

ואם בכל זאת תרצה תגובה רצינית,
בהנחה שראית את 2 האדומים - אין מה להשוות.
האדום נגד בית"ר קנצפולסקי גלש גלישה רגילה לעבר שחקן של בית"ר במטרה לחלץ כדור והשופט הוציא לו צהוב והVAR תיקן אותו לרגל גבוהה. זה דברים שקורים בכל משחק ולא היה נראה שום דבר מכוון.
האדום נגד באר שבע קרייב סתם משך בחולצה במרכז המגרש לעצור שחקן כשכל ההגנה מאחוריו כשכמה דק' קודם הוא קיבל צהוב (ולכן קשה לי להאמין שהוא שכח). משיכה מיותרת בטח שאתה עם צהוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:09 am 
Junior

מכבי ת"א שוב משלשלת מול בית"ר ומשאירה את מאבק האליפות בחיים.
2 מחזורים לסיום, הפער הוא 2 נקודות לטובת ב"ש.

להפועל ב"ש נשאר - מכבי ת"א (בית, טרנר) ומכבי חיפה (בית, טרנר)
לבית"ר ירושלים נשאר - הפועל פ"ת (חוץ, המושבה) והפועל ת"א (בית, טדי).

בבית"ר בונים על מכבי ת"א שתגמול להם כמו שהוציאו מב"ש תיקו עונה שעברה במחזורי הסיום.
זה לא יהיה פשוט - מכבי קבוצה בינונית, ללא ספסל ותהיה שם גם ללא הקהל שלה כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:20 am 
Junior

למעשה לבית"ר לא יעזור תיקו של באר שבע והיא חייבת שהיא תפסיד באחד המשחקים או תסיים בתיקו בשניהם, אני טועה?

בכל אופן, אני לא רואה מצב שבאר שבע לא מנצחת את 2 המשחקים, זה יהיה מפתיע מאוד אם היא לא תיקח אליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:33 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
למעשה לבית"ר לא יעזור תיקו של באר שבע והיא חייבת שהיא תפסיד באחד המשחקים או תסיים בתיקו בשניהם, אני טועה?

בכל אופן, אני לא רואה מצב שבאר שבע לא מנצחת את 2 המשחקים, זה יהיה מפתיע מאוד אם היא לא תיקח אליפות.

שובר השוויון הראשון הוא הפרש שערים וכרגע ב"ש ביתרון של 4 שערים, אז אם ב"ש משיגה תיקו+ניצחון, בית"ר תצטרך להפציץ שני ניצחונות בהפרש של לפחות 3-4 שערים כדי לאיים עליה ברצינות.

אם יש שוויון גם בנקודות וגם בהפרש שערים, שובר השוויון הבא הוא מספר ניצחונות, אבל בתרחיש שבו ב"ש משיגה ניצחון+תיקו ובית"ר 2 ניצחונות אז גם כאן יהיה שוויון.

שובר השוויון הבא הוא מספר שערי זכות כולל (בית"ר ביתרון 4).

שובר השוויון הבא אחריו זה מאזן פנימי ושם לב"ש מובטח יתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:36 am 
Junior

נכון. התבוסה 0:3 למכבי חיפה לא רק גרמה לאובדן נקודות, אלא גם ריסקה את הפרש השערים.
כרגע ב"ש 42+ ובית"ר 38+

כדי להפוך את זה למעניין בית"ר צריכה להתפוצץ על הפועל פ"ת במחזור הקרוב.
מה שקובע לאחר מכן זה כמות הניצחונות ולב"ש יש יתרון של ניצחון אחד. מה שגם פה יביא אותנו לשיוויון (אם ב"ש עושה תיקו אחד ומנצחת ובית"ר מנצחת את שניהם). רק לאחר מכן מגיעים לפרמטר שבו בית"ר מובילה - כמות השערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 17, 2026 11:51 am 
Junior

תודה לשניכם.
אז בשורה התחתונה, כמו שכתבתי, הסיכוי של באר שבע לא לקחת אליפות מאוד נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 18, 2026 5:18 pm 
Junior

מכבי ת"א שוב בלי קהל חוץ בטרנר. זה שגם בעונות שבהם מכבי נענשה פחות, אמרתי שהגרעין בקהל שלה מפגר בדיוק כמו אצל האחרות.
זה הופך את הסיכוי שלה להוציא משהו מהמשחק הזה, גם סטט', לנמוך עוד יותר.
הייתי שמח לדרמה מטורפת במחזור האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 2:14 am 
Junior

בית"ר משלשלת נגד הפועל פתח תקווה ואפילו לא מנצחת. זה נראה לי תסריט שכמעט ואף אחד לא חזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 8:12 am 
Hall of Famer

מחצית ראשונה הזויה בין ב"ש למכבי ת"א, זלטאנוביץ' היה צריך להיות מורחק כבר אחרי 2 דקות אחרי עבירה גסה על סיסוקו וקיבל רק צהוב, שני פנדלים עם נגיעות יד מאוד מוזרות ברחבה של קמארה ושל דיופ ועוד 2 גולים של קנגווה ושל אנדרדה. המחצית השניה הייתה כבר יותר צפויה, מכבי ת"א אחרי שבליץ' הוחלף די נעלמה מהמגרש וב"ש בבליץ של 3 דקות סגרה את המשחק.

ב"ש עם אליפות מוצדקת לגמרי בסה"כ, לא הקבוצה הכי מוכשרת, אבל הכי יציבה בפער לעומת בית"ר, לקנגווה שכנראה יעזוב הגיע להיפרד מהמועדון עם אליפות ביד.

מבחינת מכבי ת"א, עונה מאוד לא טובה למרות המקום השלישי והסיכוי לגביע. למנהל המקצועי החדש יש הרבה עבודה, קודם כל לייצב את עמדת המאמן, ואז הרבה כאבי ראש בסגל עם פרץ ורביבו שמתנדנדים, עם לפחות 3 זרים חלשים שחייבים לעוף, כשכל השאר גם לא ברור אם הם מספיק טובים לרמות שמכבי ת"א מכוונת אליהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 8:38 am 
Sophomore

האמת, זה היה נראה כמו אדום של זלאטנוביץ. לא היה אפילו ניסיון להגיע לכדור.
מצד שני, ביד של דיופ נראה די ברור שדוחפים אותו- אז די התקזז.

בלי קשר, משחק שהתחיל בקצב טוב ומדגיש כמה הכושר בארץ ירוד כאשר במחצית השנייה השנים נראו פשוט עייפים, רוצים לסיים עם זה כבר וללכת לאכול איזו לאפה.

בלטקסה בגול השני של מכבי עם סגירה פשוט איומה. לא עירני, לא קורא את המהלך, מגיב באיטיות ולמרות כל זאת היה לו פור ממש יפה להגיע אל הכדור. אבל הוא רץ כל כך לאט...לא יודע איך מאריכים לשחקנים כאלה חוזה.
מצד שני בלוריאן ממש סבבה.

מכבי ת"א צריכה חריש עמוק עמוק. אבל בכל מקרה- חייבים יותר זרים בליגה. אולי לאפשר לפחות עוד זרים אירופיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 8:56 am 
Hall of Famer

שאלה לעכברים כדורגל.
עד כמה מצוי בליגה שההכרעת האליפות קורה כל כך סמוך לסיום העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 9:58 am 
Hall of Famer

אתה מתכוון בליגה בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:54 am 
Hall of Famer

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 10:56 am 
Hall of Famer

קרה רק בשנה שעברה שהאליפות הוכרעה במחזור האחרון, אבל לפני כן היה לנו משהו כמו עשור שלם של ליגות לא מאוד צמודות עד חד-צדדיות לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 11:04 am 
Hall of Famer

ב-2024 האליפות הוכרעה רשמית במחזור ה-34 מתוך 36 ומעשית ב-33 מ-36.
ככלל, לרוב האליפות מוכרעת רשמית לפני המחזור האחרון. הדוגמה הקיצונית ביותר שהייתה הייתה כמובן ב-2019, אז מכבי ת"א הוכתרה לאלופה עוד בסוף מרץ.

מקרים בשלוף בהם האליפות הוכרעה רשמית רק במחזור הסיום. יתכן שברחה לי עונה פה או שם:
2016
2010
2003
1998
1995
1991
1986 (הראשונה ערב מחזור הסיום לא זכתה)
1985
1984
1982
1979
1977 (למרות שמעשית היה ברור לפני מחזור הסיום שרק תרחיש מופרך ישנה את זה)
1976
1970 (למרות שמעשית היה ברור לפני מחזור הסיום שרק תרחיש מופרך ישנה את זה)
1969
1965 (הראשונה ערב מחזור הסיום לא זכתה)
1964
1960 (הראשונה ערב מחזור הסיום לא זכתה)
1956 (דרבי תל אביבי על האליפות!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 12:24 pm 
Hall of Famer

אגב, קצת לפני הגול השלישי של ב"ש הייתה אתמול לאופק מליקה אחת ההצלות הכי מדהימות שראיתי משוער לבעיטה של איסט מ-5 מטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 20, 2026 12:54 pm 
Hall of Famer

כן זו הייתה הצלה פסיכית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 5:37 am 
Freshman

אבו שוקרי כתב:

בלי קשר, משחק שהתחיל בקצב טוב ומדגיש כמה הכושר בארץ ירוד כאשר במחצית השנייה השנים נראו פשוט עייפים, רוצים לסיים עם זה כבר וללכת לאכול איזו לאפה.

מכבי ת"א צריכה חריש עמוק עמוק. אבל בכל מקרה- חייבים יותר זרים בליגה. אולי לאפשר לפחות עוד זרים אירופיים

לרוב השחקנים בליגת העל אין שום בעיה של כושר גופני וזה מגובה בנתונים שמושווים לליגות אחרות באירופה ומבוססים מדעית. הסטיגמה הזאת נשארת תקועה בתודעה שנים אחרי שהיא כבר לא רלוונטית ונכונה. כן, יש לא מעט שחקנים בליגה שלוקים בכושרם הגופני, אבל סגנון המשחק בליגה מאפשר להם להיות משמעותיים בה, בדיוק כמו שבליגות היוונית או הטורקית ואפילו הפורטוגלית והספרדית יש מקום לשחקנים כאלה, ואף אחד לא חושב להגיד שיש בעיית כושר גופני בליגות האלה בגלל שחלק משחקניה לא היה יכול להשתלב בליגות עם קצב גבוה כמו אנגלית או גרמנית.

בגלל ההפסקה שהייתה במלחמה, הקבוצות בארץ משחקות כבר חודש בקצב משחקים פסיכי לחלוטין. גם קבוצות בליגה הספרדית או הפורטוגלית היו נראים מותשים אחרי כמה שבועות כאלה.

יש כרגע 8 זרים בליגה, בלי הגבלה על שילובם יחד. רובן או כולן לא ניצלו את המכסה. נכון, שנת מלחמה והכל, ועדיין. שמונה זה סופט-ספוט לטעמי. 15-16 שחקנים בקבוצה משותפים בדר"כ במשחק, לאפשר לחצי מהם להיות זרים, בלי הגבלה על מתאזרחים נוספים, לדעתי זה די והותר.

לגבי מכבי ת"א - אני חושב שיש פה, ובכלל גם בתקשורת, עצימת עיניים למציאות, ושיפוט של מכבי ת"א כאילו היא צריכה להימדד לפי קבוצות העבר שלה ולא לפי המתחרות שלה. מציגים את מצבה כגרוע עשרות מונים יותר ממה שהוא באמת.
אחרי עונת נפל בסטנדרט שלה, עם חצי עונה של מאמן שאין עוררין על חולשתו, עם שערוריות סביב המאמן החדש, עם השחקן הכי טוב בסגל שלה פצוע למשך רוב העונה (עם כמה נקודות פחות הייתה ב"ש אם קאנגווה היה משחק את כמות הדקות של בליץ'?), היא עדיין בגמר הגביע והיא עדיין הייתה קרובה לפסגה עד שלב מאוחר בעונה.

כן, מכבי ת"א מן הסתם צריכה ותעשה לא מעט שינויים בסגל, וכן, סיכוי טוב ששני השחקנים הכי טובים שלה העונה, פרץ ורביבו, לא יהיו שם בעונה הבאה, והיא צריכה 5-6 שחקני הרכב חדשים לעונה הבאה.
אבל, למישהו יש ספק בכלל שהיא המועמדת מספר 1 כרגע לאליפות בעונה הבאה? אם מישהו שם לכם אקדח ברקה ומכריח אותכם לשים את הבית שלכם על אלופת העונה הבאה, מישהו בכלל שוקל ללכת על קבוצה אחרת?
כאמור, כן, למכבי ת"א יש הרבה מאוד תיקונים לעשות לקראת העונה הבאה. אבל מול מי היא מתמודדת, מול קבוצות שלמות, או כאלה שגם יצטרכו לעשות חריש בקיץ? ולמי יש את הסיכוי הטוב ביותר לעשות את החריש המוצלח ביותר, אם לא לקבוצה עם המערכת המשומנת ביותר ועם התקציב הגדול ביותר?

בבאר שבע, 99% שונטורה וקאנגווה לא ממשיכים. ידוע לכל. דן ביטון זה עוד לא ברור אם הוא יוכל לחזור לשחק כדורגל. אפילו קוזוך לא בטוח בכלל שנשאר.
מה נשאר להם? סגל של שחקנים ש-99% מאוהדי מכבי ת"א לא היו מוכנים לשמוע על אף אחד מהם כמועמד להרכב אצלה, אולי חוץ מאליאל פרץ.

לבית"ר יש פחות מחצי מהתקציב של מכבי ת"א. כן, אלמוג כהן עשה כמה ניסים עם זרים העונה, בעיקר צמד הבלמים. גם היו לו כמה החתמות ככה-ככה. אם יפגע בינגו בשניים-שלושה זרים בעונה הבאה שהם הולכים להחליף, אחלה, אולי שוב יוכלו לתת פייט. לפגוע בכל שנה בשניים-שלושה זרים תותחים בתקציב נמוך זה לא משהו סוסטיינביליטי.
הסוכנים של שועה ברגעים אלו ממש מחפשים לו חוזה גדול באמריקה, ירין לוי עוזב, על יונה יש גישושים באירופה.
יש להם כרגע חתומים לעונה הבאה ונשארים בסבירות מאוד גבוהה, בדיוק 4 שחקנים שאתה אומר שהם באנקרים לקבוצה שרוצה להיאבק על אליפות - צמד הבלמים, אינו, אצילי. זורם עם מי שיגיד שסילבה מספיק טוב, ושקאלו מספיק טוב אם הוא הרביעי באיכותו מתוך הרביעייה הקדמית הפותחת.
בערך אותו מצב של מכבי ת"א, שתיהן צריכות להשלים בערך את אותה כמות שחקני הרכב. אני לא הייתי מהמר שהכסף של אברמוב יצליח יותר הקיץ מהכסף של גולדהאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 7:43 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צריך בכל הניתוחים האלה להתחשב במכבי חיפה, שאי אפשר לדעת מה היא תביא ועדיין יש לה כיסים עמוקים, ובעיקר, לדעתי, בהפועל ת"א. אני חושב שהיא תהייה גורם משמעותי בצמרת בעתיד הנראה לעין, כל עוד ספרא נמצא שם, והמערכת שלה נראית בריאה ומקבלת החלטות טובות.
אשר למכבי ת"א, אני חושב שמעבר לעונה החלשה יחסית משהו בסיסי התקלקל שם ברמה הניהולית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 21, 2026 10:03 am 
Freshman

כן, לא אופתע בכלל אם שתיהן מסיימות בעונה הבאה מעל באר שבע ובית"ר שיירדו ל4-5. בכל מקרה, בנקודת הזמן הנוכחית, עם המידע הנוכחי שיש לנו, כל חמשת הגדולות נמצאות +- בעמדה דומה, עם מכבי חיפה כמובן רחוקה מהן קצת כי יש לה פחות עם מה להמשיך (ומצד שני, יש שם כוונה להשקעה גדולה שיכולה להצליח), ולטעמי - עם מכבי ת"א קצת לפני שלוש האחרות, אבל בהחלט אבין מישהו שיגיד שנכון לכרגע לכל הארבעה/חמישה יש סיכויי אליפות די שווים וסגל נוכחי (חתום וצפוי להישאר) ברמה מאוד קרובה. מה שאני מאוד לא אבין זה את מי ששם את מכבי ת"א בתוך איזה משבר תהומי שמציב אותה מאחורי ישראלית אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 22, 2026 2:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שזה מתחבר למה שאמרתי קודם, שנראה שמשהו נשבר במכבי ת"א ברמה הניהולית. מנספורד עוזב ואולי עוזב בזמן, נראה את מי יביאו במקומו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 23, 2026 4:17 am 
Freshman

והנקודה שלי היא שאני חושב שמגזימים מאוד בסוגיה, אני לא רואה שום משבר ושום דבר שנשבר. הביקורת הליגיטימית היחידה שאני מכיר זה שאחרי הסיפור הראשון של דיילה, היו צריכים לוודא שהוא ילד טוב אוסלו עד הקיץ, ועדיין, מדובר בבנאדם מבוגר שהנפילה שלו הייתה במונית בדרך הביתה, והוא טופל בחדות ומהירות ותוך יומיים כבר היה מאמן ראשי אחר.
אני גם לא רואה שום מצוקה מקצועית - רק שנה לפני העמידו סגל מצויין, בינגו ברוב הזרים, לקחו אליפות. כל ישראלי שהם רצו ושאר הגדולות בארץ רצו (בן הרוש, נוי, גרופר) הגיע אליהם. קמארה ובליץ' החתמות סופר מרשימות בשעתן, בטח ובטח בשעת מלחמה. גם וארלה וסהיטי.
וכן, מדובר בעונת כשלון למכבי ת"א. אבל אנחנו יכולים לראות אצל מכבי חיפה מה זה משבר ניהולי. במכבי ת"א אין משבר ניהולי, יש עונה אחת פחות טובה בסטנדרטים שלה, שעדיין מסתיימת עם גמר גביע, מקום שלישי, עם סיכויי אליפות (גם אם קטנים) בפתיחת הפלייאוף, וזה בעונה שהיא נאלצה בעל כורחה להחליף מאמנים ושהשחקן מספר 1 שלה היה פצוע כמעט כל העונה.
אנגלידיס כבר חזר לנהל באמצע העונה, מנספורד כבר הועזב בעקבות הכשלון המקצועי היחסי העונה. בספר שלי זה ניהול למופת של גולדהאר, הוא רואה שיש ירידה והוא לא מחכה שהירידה תימשך ותזעק לפני שהוא חותך עניינים ומכוונן את המערכת מחדש. אני לא רואה שום סיבה אובייקטיבית להניח שיש בעיה מובנית שצצה במועדון הזה השנה, להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 450 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: