[
shmueliki כתב:
אני חושב שנקודה חשובה לאור מה שקורה בשנים האחרונות (בירושלים עצמה, העלייה של הפועל ת"א, יציאת השחקנים למכללות וכו') היא להתחיל את העונה עם כמה שיותר ישראלים. כמובן שחשובה גם רמתם, אבל יש גם חשיבות לכמות.
בסוף חלק מהמטרות של ירושלים הן התמודדות כמה שיותר טובה מול שתי התל-אביביות (שסביר ששתיהן יפתחו את העונה עם 6-7 ישראלים כ"א), עונה יותר משכנעת בליגה (מקום 3 צריך להיות יחסית מובן מאליו, ולא הסתבכות כמו השנה) - מה שיגרום גם לרידוד הצורך בזרים במשחקי הליגה, ויתרום לעונת היורוקאפ (גם אם זו המטרה העיקרית, הרי שהליגה משפיעה עליה).
העונה למשל הארפר שיחק בליגה 30 דקות בממוצע! נח רק בשלושה משחקים. אין בזה שום היגיון (הרי אמורות להיות מספיק קבוצות חלשות בליגה שאפשר לנצח לעיתים גם עם רק 15 דקות של הארפר, אז איך זה לא קורה אף פעם?!), ופלא שגם בתנאים הללו הוא הצליח להיות MVP בשני המפעלים (אבל זה שהוא הצליח לא אומר שהמטרה לא צריכה להיות להוריד אותו נניח לכיוון 20-25 דקות בממוצע למשחק, ושינוח בעוד כמה משחקים).
בנוסף כמעט בכל עונה ירושלים מגיעה לאיזו נקודה באמצע שבקושי יש לה סגל ישראלי (זכורים ארבעת השחקנים על המגרש - המבורג זה היה? השנה אחרי הפציעה של זוסמן וכו'), והיא נאלצת ליזום העברות שחקנים מקבוצות אחרות - הובר, חנוכי, והשנה בגלל המצב הייחודי של עצירת הליגה - התאפשרו מהלכים על בורג ובן-משה.
לא הייתי בונה על זה כשיטה...
הייתי אומר לכוון לסגל של 7 שחקנים ישראלים, שכמובן השביעי יכול להיות מישהו כמו בלגה, השישי פריצקי/חנוכי (אם טרם התייאשו מהראשון) וכו'.
בגלל שקשה להשיג ישראלים בכל עמדה (למשל סנטר), אז גם אם צריך להעמיס על עמדות אחרות - הייתי הולך על זה. למשל קו חוץ של יעקב (אם זמין להגיע), הובר, בורג וזוסמן. ברור שזה לא מאוזן, אבל החבורה הנ"ל היא בדיוק מה שיכולה לאפשר להארפר את המנוחות בליגה (כמובן לצורך העניין לצד 2 זרי קו אחורי אחרים שיירשמו - נניח סמית ועוד מישהו בעמדות 2-3).
זרים תמיד אפשר להוסיף תוך כדי עונה ביתר קלות לעומת ישראלים, ולכן לדעתי עדיף להתחיל עונה עם 7 ישראלים ואפילו רק 6 זרים (מתוך כוונה להתרחב עוד לכל המאוחר בינואר נניח - סביב גביע המדינה), ולא נניח 5 ישראלים ו-8 זרים.
אני מסכים מאוד עם מה שכתבת. אבל אני חושב שהאידיאל הוא לפתוח עונה עם 7 ישראליים + 7 זרים.
בזרים ללכת על חמישה בכירים שברור מראש שהם נרשמים לרוב משחקי הליגה ובטח למשחקים החשובים, הדגש פה צריך להיות על זר על כל עמדה.
על החמישה האלו להוסיף עוד 2 זרים בעמדות 1+5 במעמד נמוך יותר כגיבוי לאירופה ולפציעות.
בישראלים גם חמישה בכירים: זוסמן, הובר או שחקן אחר בעמדה 1, בורג, לוי, צ'אצ'א או זלמנסון / שגב בעמדה 5 + 2 ישראלים לגיבוי: חנוכי ועוד ספנסר וייס / לוגשי / עמית גרשון או משהו בסגנון.
ואז יש לך זר + ישראלי על כל עמדה לליגה + 2 זרים ו2 ישראלים לגיבוי