סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' ספטמבר 17, 2026 4:14 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נז"א
הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 7:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מאד אוהב את אחמד פואז אלחטיב בתור קול עזתי מתקדם ושפוי, שלא חוטא לתיאטרליות המוגזמת של מישהו כמו נניח, יוסף חדד. אחמד פואז אלחטיב הוא בעיניי אינטלקטואלי אמיתי עם אמירה ברורה, לא קיצונית ויכולת כתיבה ודיבור נפלאים. קצת כמו ההבדל בין אייאן הירסי עלי לברידג׳ט גבריאל, נניח.

הנה מה שהוא כתב על הסרט למטה,
ולפני כן - אכן, נדמה לי שמה שהכי הפריע לי (הוא לא הזכיר את זה ספציפית אבל כן מסביב) - זה הקטע הזה של 25 דקות. אני לא יודע על יוצרי הסרט, כן או לא, ומה נכון ומה לא נכון, ולא ראיתי את הסרט, וכאמור סביר להניח שלפחות חלק נכון, אבל אני כן יודע ש 25 דקות של מחיאות כפיים, זו אנטישמיות פר אקסלנס. אין אף נושא אחר בעולם (ואכן מעולם לא היה אף נושא אחר בעולם) שיכול לקבל 25 דקות מחיאות כפיים. פשוט אין.

To all, especially those who consider themselves “pro-Palestine” and who liked the Israeli-made documentary film NAZA about the Israeli military’s use of novel AI and technological means for aggressive targeting during the war in Gaza: would you be equally enthusiastic about a Palestinian-made documentary showcasing how Hamas engaged in asymmetric warfare since October 7? Would you give a lengthy standing ovation to a documentary that detailed how the terror group abused civilian infrastructure to hide weaponry, fire projectiles, carry out ambushes, conduct hit-and-run attacks, divert aid, steal supplies, torture Gazans, hide inside schools and hospitals, and ignore Palestinian civilians’ pleas for it not to use their homes, properties, shelter areas, or humanitarian zones for militant activities? Given the danger to the lives of Palestinians who speak openly to cameras, would you be just as embracing, believing, and accepting of Palestinian voices in Gaza who would offer anonymous testimonies for this documentary, given that you’re clearly comfortable with members of the Israeli military offering anonymous testimonies and details about their army’s behavior?
To be clear, this is not a 1-to-1 comparison between the subject of NAZA and this theoretical documentary about Hamas. The point is that I strongly believe there is a greater willingness to believe Israelis when they speak out against their military and government. Could it be that when and if Palestinians do the same about the fascist terrorist group that has ruled them with an iron fist for two decades and led them to mass devastation, they aren’t actually heard? Could it be that, in fact, Israeli voices serve the narrative in ways that are more palatable to "pro-Palestine" Western audiences than actual Palestinians opposed to or living under Hamas?
If you genuinely want to understand how Hamas’s so‑called “resistance” guaranteed Gaza’s devastation after October 7, I will personally be leading an international effort to assemble the talent and resources needed to produce a documentary rooted in Palestinian self‑interest rather than Israeli state narratives and tell the hidden and untold truths regarding this terror “resistance” group.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 8:36 am 
Junior

זו טענה מאוד בנאלית ומשומשת, אבל בכל זאת חשוב להבהיר שעיסוק היתר של התקשורת העולמית בישראל ומעלליה הוא לאו דווקא "אנטישמיות פר אקסלנס". הוא מן הסתם מושפע גם מאנטישמיות. אבל יש גם מספיק סיבות טובות (ולא טובות) להיות אובססיביים כלפי ישראל שהן לאו דווקא אנטישמיות, ויש מספיק אנשים בעולם שעסוקים באופן מוגבר בישראל והם לא אנטישמים בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 8:41 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ולפני כן - אכן, נדמה לי שמה שהכי הפריע לי (הוא לא הזכיר את זה ספציפית אבל כן מסביב) - זה הקטע הזה של 25 דקות. אני לא יודע על יוצרי הסרט, כן או לא, ומה נכון ומה לא נכון, ולא ראיתי את הסרט, וכאמור סביר להניח שלפחות חלק נכון, אבל אני כן יודע ש 25 דקות של מחיאות כפיים, זו אנטישמיות פר אקסלנס. אין אף נושא אחר בעולם (ואכן מעולם לא היה אף נושא אחר בעולם) שיכול לקבל 25 דקות מחיאות כפיים. פשוט אין.
]

The Room Next Door (2024): Pedro Almodóvar's film earned an 18-minute ovation, which was the longest for a feature film at the time.

The longest standing ovation in the history of the Cannes Film Festival belongs to Guillermo del Toro's Pan's Labyrinth (2006), which received an astonishing 22-minute standing ovation.

אם ההוכחה לאנטישימיות היא ה3 דקות אקסטרה אנחנו בבעיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 9:08 am 
Hall of Famer

בהחלט הוכחה. המבוך של פאן הוא יצירת מופת. איכשהו קשה לי להאמין שהסרט תיעודי עם מרואיינים הוא מופת.קולנועי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 9:26 am 
Junior

לא צריך למדוד זמן של מחיאות כפיים (באופן כללי, זה מוזר) כדי להוכיח שישראל/פלסטין מושכת עניין עולמי חסר פרופורציות. אבל עניין עולמי חסר פרופורציות לא בהכרח שווה אנטישמיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 9:34 am 
Hall of Famer

אתמהה, מהי הסיבה, לעומת כל טבח עולמי אחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 9:41 am 
Sophomore

נורטון כתב:

שאנחנו הלבנים היחידים שעושים את זה היום, וזה מעורר רגשות אשם בלבנים שמתביישים באבותיהם שעשו את זה לא מזמן. בקיצור אין בעיה שתטבח כל עוד אתה ערבי או אפריקאי. אתה לא יכול לטבוח כיהודי. אולי הליכודניקים צודקים והדרך שלנו לתמיכה בינלאומית זה צבא שמבוסס רק על מצביעיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 9:56 am 
Junior

למשל. ואולי הטוויסט המטורף של הקורבן האולטימטיבי שהופך למקרבן (תחשוב על סמיכות הזמנים בין השואה לנכבה)? ואולי העובדה שהכל קורה בארץ הקודש והמרכזיות שלה עבור 3 הדתות? ואולי המעמד של ישראל כבעלת הברית הכי קרובה של ארה״ב? ואולי זו בכלל ״המציאות האנטישמית״ - העובדה שהלובי הפרו ישראלי בארה״ב הוא באמת חזק באופן קיצוני לעומת כל מקבילה אחרת וליהודים באמת יש דריסת רגל שאין לאף קבוצת מיעוט אחרת בצמרת הכלכלית, המדעית, הפוליטית והתרבותית בארה״ב ובעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 10:21 am 
Hall of Famer

קרטמן כתב:
נורטון כתב:

שאנחנו הלבנים היחידים שעושים את זה היום, וזה מעורר רגשות אשם בלבנים שמתביישים באבותיהם שעשו את זה לא מזמן. בקיצור אין בעיה שתטבח כל עוד אתה ערבי או אפריקאי. אתה לא יכול לטבוח כיהודי. אולי הליכודניקים צודקים והדרך שלנו לתמיכה בינלאומית זה צבא שמבוסס רק על מצביעיהם.

נשמע לי בדיוק כמו אנטישמיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 10:24 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
למשל. ואולי הטוויסט המטורף של הקורבן האולטימטיבי שהופך למקרבן (תחשוב על סמיכות הזמנים בין השואה לנכבה)? ואולי העובדה שהכל קורה בארץ הקודש והמרכזיות שלה עבור 3 הדתות? ואולי המעמד של ישראל כבעלת הברית הכי קרובה של ארה״ב? ואולי זו בכלל ״המציאות האנטישמית״ - העובדה שהלובי הפרו ישראלי בארה״ב הוא באמת חזק באופן קיצוני לעומת כל מקבילה אחרת וליהודים באמת יש דריסת רגל שאין לאף קבוצת מיעוט אחרת בצמרת הכלכלית, המדעית, הפוליטית והתרבותית בארה״ב ובעולם?

1. קרה כבר בבורונדי ובגדול גם בסוריה. לא סיבה.
2. מרכזיות שלוש הדתות.... אולי. קלוש, אבל אולי.
3. בעלת הברית של ארה״ב. אולי. קצת פחות קלוש אמנם וקצת סובייקטיבי אבל אולי.
4. ״מציאות אנטישמיות״ נשמע לי מאד כמו , ובכן, אנטישמיות. גם האנטישמיות הקלאסית תירצה את עצמה בהלוואות בריבית וב״יהודים חזקים״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 10:27 am 
Sophomore

נורטון כתב:
קרטמן כתב:
נורטון כתב:

אוקיי אני מתנצל שהשורות לפני לא הסבירו טוב יותר את השורה המודגשת.
אתה לא יכול לטבוח כיהודי, או אירופאי לבן, או אמריקאי לבן, וכנראה שגם טבח של ארגנטינאים בבוליביאנים לא היה עובר בשקט. כלומר אתה כן יכול לטבוח, אתה פשוט לא יכול לטבוח בלי שהשמאל העולמי מאוד יכעס עליך. אני לא רואה את זה מונע מישראל לטבוח בשלוש השנים האחרונות ואני גם לא חושב שהסרט הזה ו-25 דקות מחיאותיו ימנעו ממנה לטבוח בהמשך.
לא מדובר באנטישמיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 10:33 am 
Junior

נורטון כתב:
נביא בעירו כתב:

4. ״מציאות אנטישמיות״ נשמע לי מאד כמו , ובכן, אנטישמיות. גם האנטישמיות הקלאסית תירצה את עצמה בהלוואות בריבית וב״יהודים חזקים״.

נו באמת. ״קרה גם בבורונדי״? אתה ברצינות לא מבין למה סיפור כמו ״העם היהודי שקם מרצח העם הכי מזוויע בהיסטוריה האנושית, חוזר לארץ הקודש אחרי אלפיים שנה של רדיפות, מקים מדינה והופך לכובש אכזר״ זה סיפור יותר מטורף, מצית את הדמיון ואת הרגשות ממה שכבר קרה פעם בבורונדי?

אגב, הטענה שלך היא שגם פרו-ישראליות זה אנטישמיות פר אקסלנס? כי אני לא מכיר תופעה של נשיא כמו מיליי הארגנטיני והיחס שלו לישראל. הלו אדוני, למה דווקא ישראל? למה אתה לא הולך לתמוך ככה בבורונדי מכל הלב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 12:17 pm 
Sophomore

מה שקרה בעזה הוא מלחמה, לא טבח.
וזה מאוד מעניין כי רק לא מזמן במונחים היסטוריים מה שצבאות בריטניה, ארה"ב וכמדומני גם צרפת עשו והרגו באפגניסטן ועיראק חורג מהמלחמה בעזה.

מגרשים ישראלים ממסעדות וממלונות, תוקפים פיזית! מקללים. שמעתי ביומיים האחרונים על שני מקרים באיטליה ואחד בצ'כיה (דווקא מקום שמאופיין בקבלה של ישראל)
אתה ראית התנהגות כזאת כלפי האמריקאים או הבריטים? רק לגבי הרוסים אפשר להגיד אותו הדבר-וגם לדעתי בלבל אחר לגמרי.

וזה ממש צביעות שפתאום מתרגשים עליהם כל רגשות האשם- כאשר הם עדיין מחזיקים בשטחים מחוץ למדינותיהם וחיים טוב טוב על גבי הקורבנות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 12:37 pm 
Junior

אני לא בטוח אם זה נכתב בתגובה אליי או לקרטמן. בכל מקרה, בעיניי מה שקרה בעזה הוא בהחלט טבח וגם ניסיון לטיהור אתני ואפילו רצח עם, אבל לא על זה היה פה הדיון בכלל.

אני התייחסתי ספציפית לשאלה האם ההסבר היחיד או אפילו המרכזי לעניין המוגבר של העולם במה שקורה בעזה, ובישראל/פלסטין באופן כללי, הוא בהכרח אנטישמיות והסברתי למה בעיניי התשובה לשאלה הזאת היא לא. מה הקשר בין זה לבין המקרים באיטליה ובצ׳כיה? מן הסתם, חלק מהתקיפות האלה הן על רקע אנטישמי וחלק לא. אז מה? אני לא טוען שאין אנטישמיות בעולם. ברור שיש וברור שעכשיו היא בעלייה מטורפת בכל העולם, בין היתר בגלל הטבח שישראל ביצעה בעזה. אני גם לא טוען שאין צביעות בעולם. אני כן יכול לספר שב-2003 עשיתי טיול מאוד ארוך בכל אירופה. זאת היתה תקופת מלחמת עיראק השנייה ו-the war on terror של בוש והאווירה בכל אירופה היתה מאוד אנטי אמריקאית. לא יודע להגיד כמה אמריקאים הותקפו פיזית וכמה מילולית, אבל זה היה מאוד מאוד מורגש. סתם אנקדוטה, כזכור: אני לא טוען שאין צביעות או הגזמה ביחס שנותנים לישראל בעולם, אני כן טוען שהצביעות וההגזמה לא נובעות בהכרח רק מאנטישמיות. ואני גם צודק, כהרגלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 3:31 pm 
Sophomore

כן כן, אתה צודק.
ממש טיהור אתני. כרגע חיים מלא ישראלים ברצועת עזה ורק משדלים לעזוב אותם בכל רגע.
אם זה רצח עם, אנחנו ממש גרועים. אבל ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 3:56 pm 
Hall of Famer

קרטמן כתב:
נורטון כתב:
קרטמן כתב:
נורטון כתב:

אתה לא יכול לטבוח כיהודי, או אירופאי לבן, או אמריקאי לבן, וכנראה שגם טבח של ארגנטינאים בבוליביאנים לא היה עובר בשקט. כלומר אתה כן יכול לטבוח, אתה פשוט לא יכול לטבוח בלי שהשמאל העולמי מאוד יכעס עליך. אני לא רואה את זה מונע מישראל לטבוח בשלוש השנים האחרונות ואני גם לא חושב שהסרט הזה ו-25 דקות מחיאותיו ימנעו ממנה לטבוח בהמשך.
לא מדובר באנטישמיות.

לוגית, אני יכול לקבל את זה כהסבר אפשרי נוסף. בטח לא כהסבר מחליף לגמרי (ברדיו באוטו שלי, אני בדרך כלל מקבל תקצירי חדשות ב bbc. עניין של 5 דקות כל פעם. כבר שנתיים, ששמונים אחוז מזה, זה ישראל. בחיי). בכל מקרה, בשביל להוכיח את הנקודה צריך עוד מקרה מודרני כזה. רוסיה היא לכאורה אירופאית, ולא מקבלת טיפול דומה בתקשורת, ככל שאני רואה, למרות שיתכן ואני biased בשמיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 3:57 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
נורטון כתב:
נביא בעירו כתב:

נו באמת. ״קרה גם בבורונדי״? אתה ברצינות לא מבין למה סיפור כמו ״העם היהודי שקם מרצח העם הכי מזוויע בהיסטוריה האנושית, חוזר לארץ הקודש אחרי אלפיים שנה של רדיפות, מקים מדינה והופך לכובש אכזר״ זה סיפור יותר מטורף, מצית את הדמיון ואת הרגשות ממה שכבר קרה פעם בבורונדי?

אגב, הטענה שלך היא שגם פרו-ישראליות זה אנטישמיות פר אקסלנס? כי אני לא מכיר תופעה של נשיא כמו מיליי הארגנטיני והיחס שלו לישראל. הלו אדוני, למה דווקא ישראל? למה אתה לא הולך לתמוך ככה בבורונדי מכל הלב?

לא ממש. אני לא מקבל את זה שהסיפור הזה הוא כזה סיפור מעניין כבר שישים שנה (מאז 67). לא רואה במה זה באמת יורת מעניין מבורונדי, בטח כל כך הרבה שנים אחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 4:15 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
כן כן, אתה צודק.
ממש טיהור אתני. כרגע חיים מלא ישראלים ברצועת עזה ורק משדלים לעזוב אותם בכל רגע.
אם זה רצח עם, אנחנו ממש גרועים. אבל ממש.

אז אני ממש לא חושב שאנחנו עושים רצח עם, אבל אנחנו בהחלט עושים טבח חסר הבחנה ואנחנו בהחלט "מעלימים עין" בלשון המעטה של ההמעטה במקרים הרבים של חיילים שרצחו אנשים . לא חסרות עדויות לזה בתקשורת, לא רק בסרטים בונציה של חיילים בעילום שם, ואני מניח שלרובנו כאן יש חברים שבילו כמה חודשים בעזה בשנים האחרונות וחזרו משם עם סיפורים, רובם לא בוייב של שוברים שתיקה אלא יותר מור"קים וגאוות יחידה. אז לספר לעצמנו סיפורים על כמה מוסריים החיילים המתוקים שלנו, בואו נשמור את השקרים האלה לישיבות ההסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 4:18 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
קרטמן כתב:
נורטון כתב:
קרטמן כתב:
נורטון כתב:

לא מדובר באנטישמיות.

לוגית, אני יכול לקבל את זה כהסבר אפשרי נוסף. בטח לא כהסבר מחליף לגמרי (ברדיו באוטו שלי, אני בדרך כלל מקבל תקצירי חדשות ב bbc. עניין של 5 דקות כל פעם. כבר שנתיים, ששמונים אחוז מזה, זה ישראל. בחיי). בכל מקרה, בשביל להוכיח את הנקודה צריך עוד מקרה מודרני כזה. רוסיה היא לכאורה אירופאית, ולא מקבלת טיפול דומה בתקשורת, ככל שאני רואה, למרות שיתכן ואני biased בשמיעה.

אני גם לא חושב שזה טיעון יחיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 5:25 pm 
Sophomore

ברור שיש פשעי מלחמה פה ושם, ובגדול תפוחים רקובים יש בכל מקום.
מלחמה היא לא דבר מוסרי, נקי ואסתטי.
יחסית, החיילים שלנו מוסריים.

והנה, עוד מקרה בלסבוס של בר שלא מכניס ישראלים, עוד מקרה באיטליה בצפון גארדה.
זה יוצא מפרופורציה.
גיסתי התארחה ליד מינכן בדירה ללילה לפני הטיסה. קיבלה כזה מבט עוין מאחד השכנים שגילה שהם ישראלים שפשוט עזבה הכל ומצאה מלון במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 5:27 pm 
Hall of Famer

כשהממשלה שלך מתגאה ברצח עם בטוויטר פעם אחר פעם קצת קשה לשכנע את העולם שזה לא באמת קורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 16, 2026 5:36 pm 
Sophomore

יש איזה סרטון עכשיו עם 11 אלף לייקים לבינתיים, על מישהו שעומד מחוץ לבית של ההורים של היוצרת ואומר שגם להם צריך לעשות את המוות, אין ספק שאנחנו בדרך למקום טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 17, 2026 12:30 am 
Sophomore

Yuval כתב:
מה שבטוח זה שמי שיהדהד את הסרט יותר מכל אחד אחר בעולם זה ביבי ואנשיו כתעמולת בחירות נגד ה״סמול״.

באמת מטורף הרעש שעדיין יש על זה, עכשיו עם הפגנות מול ההורים שלה, הם כבר זכו באוסקר (לא סתם פסטיבל) על סרט שגם מציג את ישראל וצהל ממש רע, ולא היה אלפית ממה שיש עכשיו, כמה מתוך זה ספונטני וכמה הדהוד פוליטי מתוכנן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 17, 2026 3:31 am 
Sophomore

כבר נחשף שהשוגר דדי של אוריך זה השוגר דדי של הסרט הזה. המרוויח הגדול, או אולי היחיד, מבחינה פוליטית מהסרט הזה, הוא המעסיק המשני של אוריך, שמחלטר גם כראש ממשלה. אם יש פה מישהו שחושב שאוריך לא מעורב ולא דאג לתזמן את הסרט לזמן הנוח לו, אני ממליץ לו לעבור לטלפון כשר, כי תמימות ברמה כזו היא כר פורה לפריצות מרחוק ומגע עם סוכנים איראניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 49 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה