ארכיונים |
אפריל 2025
מרץ 2025
פברואר 2025
ינואר 2025
דצמבר 2024
נובמבר 2024
- מתכון לפסטה עם חמאת לימון
- ד' נובמבר 20, 2024 5:45 pm
- מתכון לפסטה ברוטב בטטה
- ה' נובמבר 14, 2024 2:13 pm
- מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח
- ב' נובמבר 11, 2024 3:26 pm
- מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות
- ב' נובמבר 11, 2024 2:45 pm
- מתכון לתפוחי אדמה עם כרובית מטוגנים:
- ש' נובמבר 09, 2024 2:04 pm
- מתכון למרק בטטה עם בזיליקום
- ש' נובמבר 09, 2024 11:47 am
- מתכון לאורז עם עדשים וקבב
- ש' נובמבר 09, 2024 11:16 am
- מתכון למקלובה
- ה' נובמבר 07, 2024 4:46 pm
- מתכון לפיצה עם זיתים
- ש' נובמבר 02, 2024 2:48 pm
- מדריך לבחירת חנוכיה
- ו' נובמבר 01, 2024 11:56 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום עם פלפלים קלוויים
- ו' נובמבר 01, 2024 1:16 pm
אוקטובר 2024
- מתכון לסמבוסק פטריות
- ד' אוקטובר 30, 2024 4:10 pm
- מתכון להכנת המבורגר עם מיונז ורוטב בלסמי
- ש' אוקטובר 26, 2024 8:48 pm
- חנוכיה קריסטל
- ה' אוקטובר 24, 2024 6:35 pm
- מתכון לממולאים
- ה' אוקטובר 24, 2024 4:29 pm
- מתכון לקציצות בשר כשר עם עגבניות וחרדל
- ה' אוקטובר 24, 2024 10:45 am
- חברת לומינארק
- ש' אוקטובר 19, 2024 2:50 pm
- מתכון לקציצות בשר עגל עם רוטב עגבניות וממרח אבוקדו
- ו' אוקטובר 18, 2024 4:28 pm
- מתכון לבשר טחון עם יין אדום ברוטב טריאקי
- ד' אוקטובר 16, 2024 11:37 am
- מתכון לקציצות גונדי עם רוטב עגבניות ושום ולימון כבוש
- ב' אוקטובר 14, 2024 3:02 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב שום וצנוברים עם חצילים בצד
- ו' אוקטובר 11, 2024 10:54 am
- מתכון קוסקוס עם מרק חריימה וצנוברים ברוטב שום
- ב' אוקטובר 07, 2024 3:44 pm
- מתכון לדג סלמון ברוטב צ'ילי
- ש' אוקטובר 05, 2024 10:52 am
- מתכון למרק חומוס
- ש' אוקטובר 05, 2024 9:28 am
- מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ושום עם לימון
- ש' אוקטובר 05, 2024 8:40 am
- מתכון לעוגת שוקולד עם פיצפוצים
- ה' אוקטובר 03, 2024 5:03 pm
- מתכון לבורקס תפוחי אדמה עם נענע
- ה' אוקטובר 03, 2024 3:12 pm
- מתכון לפסטה ברוטב טריאקי ושום עם אבוקדו
- ה' אוקטובר 03, 2024 10:35 am
ספטמבר 2024
אוגוסט 2024
מאי 2024
מרץ 2024
דצמבר 2023
נובמבר 2023
אוקטובר 2023
ספטמבר 2023
אוגוסט 2023
- מתכון לעוגת קינמון
- ד' אוגוסט 30, 2023 2:34 pm
- מתכון לעוגת דבש
- ג' אוגוסט 29, 2023 2:45 pm
- כוסות לקפה שחור
- ג' אוגוסט 29, 2023 12:44 pm
- בחירת מייבש כלים
- ש' אוגוסט 26, 2023 3:11 pm
- מה זה סלסלה להתפחת לחם ?
- ו' אוגוסט 25, 2023 12:21 pm
- מתכון קוסקוס
- ב' אוגוסט 21, 2023 10:55 am
- איך לעצב אירוע חגיגי
- א' אוגוסט 20, 2023 2:47 pm
- עיצוב אירועים
- ש' אוגוסט 19, 2023 12:43 am
- מתכון ללחמניות בוטיק
- ב' אוגוסט 07, 2023 4:02 pm
- בחירת צלחות זכוכית
- ב' אוגוסט 07, 2023 2:18 pm
יולי 2023
יוני 2023
מאי 2023
אפריל 2023
- מדריך קניית כלי בישול מברזל
- ו' אפריל 28, 2023 12:55 pm
- איך לנקות חלונות ?
- ג' אפריל 25, 2023 3:18 pm
- איך לבחור מגב לשטיפת רצפה?
- ג' אפריל 25, 2023 3:00 pm
- איך לבחור אביזרים למסיבות
- ג' אפריל 25, 2023 12:24 pm
- מתכון לחריימה
- ג' אפריל 25, 2023 11:06 am
- איך לבחור מתנות למסיבה ואביזרים ?
- ד' אפריל 19, 2023 3:10 pm
- בחירת מתנפחים לבריכה
- ב' אפריל 17, 2023 4:37 pm
- דג מרוקאי עם גרגירי חומוס Edit Blog Entry
- ו' אפריל 14, 2023 1:16 pm
- מרק אפונה
- ג' אפריל 11, 2023 11:39 am
- מתכון לכדורי שוקולד לפסח
- ג' אפריל 11, 2023 9:48 am
מרץ 2023
פברואר 2023
נובמבר 2022
אוקטובר 2022
|
|
פורסם: ש' דצמבר 14, 2024 10:33 pm
|
מתכון שמספק שילוב טעמים נהדר של תפוחי אדמה רכים, פטריות טעימות ושמנת עשירה.המתכון פשוט להכנה, מלא בטעמים ומרשים כל פעם מחדש. מרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה (לפי הטעם – אפשר לבחור בתפוחי אדמה אדומים או תפוחי אדמה רגילים) 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר לשלב עם פטריות פורצ'יני ) חצי כוס חלב (או יותר, לפי הצורך) 2 כפות חמאה 1 כף שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת 1 כפית טימין יבש (אפשר גם רוזמרין) מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם רבע כפית אגוז מוסקט (אופציונלים) רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לפי הטעם) 1 בצל בינוני קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות או כתושות 1 כוס שמנת מתוקה אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה וחתכו אותם לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. אם תרצו שהמנה תהיה יותר רכה, ניתן לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, מבשלים את תפוחי האדמה במשך כעשר דקות, עד שהם מתרככים אך לא מתפוררים. לאחר מכן, מסננים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להתייבש מספר דקות. במחבת גדולה ששמנו לצד מגשים לחלות מחממים את השמן זית והחמאה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומעט משנה צבעו (כ-3 דקות).מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה. לאחר מכן, מכניסים את הפטריות הפרוסות למחבת. מטגנים את הפטריות במשך חמש דקות, עד שהן מתרככות ומשחררות את הנוזלים שלהן. מערבבים מדי פעם. לאחר שהפטריות התרככו, מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ואת החלב, ומערבבים היטב. אם רוצים רוטב עשיר יותר, ניתן להוסיף יותר שמנת. מוסיפים את התיבול: מלח, פלפל שחור, טימין ואגוז מוסקט, ומביאים לרתיחה קלה. מבשלים על להבה נמוכה כ-4 דקות עד שהשמנת מצטמצמת והופכת לרוטב סמיך. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. בשלב זה, מסדרים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית אפייה, ומניחים מעליהם את הפטריות ברוטב השמנת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור במשך חצי שעה, עד שהתפוחי אדמה סופגים את הרוטב ומתבשלים עד הסוף. הגשה: כאשר המנה יוצאת מהתנור, פזרו מעליה פטרוזיליה קצוצה להגשה מרהיבה. הגישו חם לצד בשר, דגים או אפילו כארוחה קלה וטעימה בפני עצמה. טיפים לשדרוג: גיוון בטעמים: אם תרצו לתת למנה יותר עומק טעמים, תוכלו להוסיף גם מעט גבינת מוצרלה או מוצרלה מעושנת בתום האפייה, כדי שהמנה תהיה גם עסיסית וגם גבינתית. תוספת חלבון: אפשר לשדרג את המנה ולהפוך אותה לארוחה מלאה עם תוספת של חזה עוף או דגים (כמו סלמון), שיתבשלו יחד עם תפוחי האדמה והפטריות. גרסה צמחונית: אם אתם רוצים להכין את המנה גרסה צמחונית, פשוט השתמשו בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה. המתכון הזה מציע שילוב טעמים נהדר, המגיע יחד עם שמנת עשירה, פטריות רכות ותפוחי אדמה רכים וטעימים. בתיאבון
|
|
|
מי מחובר |
משתמשים רשומים: Google [Bot] |
|