סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 9:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מייקל ג'ורדן בן 50.
הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 11:36 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
שימי ריגר וונאבי כתב:
אפרופו מייקל, כתבה מרגשת על החיים שלו אחרי הפרישה, פחות על כדורסל ויותר על האדם שמאחורי האגדה והתמודדות שלו עם האנושיות שלו. לא תמיד קל להיות אגדה חיה.

http://espn.go.com/espn/story/_/page/Mi ... t-building

כתבה מעניינת מאוד.

הנה עוד אחת:
ווילבון כותב על כמה קל זה לשכוח,
http://espn.go.com/chicago/nba/story/_/ ... -dominance

האם מישהו זוכר / יודע שלג'ורדן היתה עונה בה הוא השיג 10 טריפל דאבל ב-11 משחקים? ועוד תהיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מייקל ג'ורדן בן 50.
הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 2:31 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא מבין את זה, יש מישהו שחולק על אלוהיותו של ג'ורדן? אז לא הכרתי את הנתון הספציפי על הטריפל דאבלים, אבל זה לא שחסרים נתונים אחרים.

באופן אירוני, דווקא כתבות מהסוג הזה, שהמוטו שלהן הוא "אל תשוו בין לברון וג'ורדן", מעודדות בדיוק את ההשוואה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 3:41 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
לא מבין את זה, יש מישהו שחולק על אלוהיותו של ג'ורדן? אז לא הכרתי את הנתון הספציפי על הטריפל דאבלים, אבל זה לא שחסרים נתונים אחרים.

חתיכת חור בהשכלה לא להכיר את הנתון האו כה חשוב הזה.

טוב, מה אפשר להגיד. השחקן שבגללו אני אוהד שיקגו. יומולדת שמח. :sh_ut:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 3:42 pm 
Junior

לדעתי לעולם לא יהיה מישהו שיוכל להשתוות למייקל, קצת עצוב לקרוא בכתבה (מגילה) איך החוסר ביטחון מכרסם בו. הוא יודע שהזמן עושה את שלו, יותר על הזיכרון הקולקטיבי מאשר על האוהדים המושבעים שמכירים את כל הפרטים. ובמובן מסויים זה כנראה נכון. בכלל הכתבה הזאת היתה מרתקת בעיני כי היא חושפת בדיוק עד כמה הדברים ששמענו עליו מכוננים בו עד היום, עד כמה מייקל הכדורסלן השתלט על מייקל האדם עד שהוא כמעט לא מסוגל להפריד בנהם.

מייקל לדעתי תמיד ישאר מורם מכל שאר הגדולים בהיסטוריה כי מה שמפריד אותו מהשאר זה הרבה יותר מכישרון נדיר וגדול יותר (למרות שגם זה היה לו).
יכול להיות שיגיע שחקן עם אותה רמת כישרון, שחקן של פעם ב100 שנה. אבל הסיכוי שאותו שחקן יפתח קריירה מדהימה כמו מייקל, עם שש אליפויות רצופות בקבוצה הראשונה שלו, עם הפרישה המדהימה לבייסבול, החזרה לפסגות הכדורסל, סלי הניצחון ברגעים הכי גדולים..הפרישה ברגע המושלם. הסיכוי שאותו שחקן יפתח קריירה כזאת הוליוודית הוא מאוד מאוד נמוך. הוא יוכל אולי לזכות בשש אליפויות, אבל הנראטיב, הדרך שבה מייקל זכה - היה פשוט מושלם. לא מושלם רק במונחי כדורסל או ספורט, מושלם במונחים של סיפור אנושי, של החיים. היה שם הכל.
מעבר לזה, יש עוד גורם שיבטיח שמה שמייקל עשה לא יוכל להיות משוחזר. מייקל פשוט בא ברגע חד פעמי בהיסטוריה של הכדורסל. מייקל סימל יותר מכל אדם אחר את הNBA בעידן הגלובלי שבו מאות מיליונים ברחבי העולם רואים כדורסל בשידור ישיר, רואים משחקים שלמים ונחשפים להצגה הזאת. לא רק שהוא לקח תNBA לגבהים חדשים בארה"ב, הוא שיחק תפקיד שיווקי/תדמיתי עצום בהבאה של המשחק לכל מקום בעולם (מינוס דרום קוריאה). האולימפידה עם הדרים טים זה רגע שלא ישוחזר, שחקנים מקבוצות אחרות רצו להצטלם איתו במחצית. מבחינה תרבותית מייקל כנראה גרם להכי הרבה ילדים ברחבי הגלובוס להרים כדור ולנסות לשחק כמוהו. האסתטיות הבלתי מעוררת של המשחק שלו, האישיות (השברירית והאובססיבית) שלו שדחפה אותו כל הזמן להמשיך להלחם למרות שהוא כבר השיג את הכל.
השילוב של כל הגורמים האלה הוא שיצר את המיתוס של מייקל, מיתוס שכמו שרואים בכתבה לא בא בלי מחירים שהוא משלם עד היום.

גיא פניני, קפטן מכבי, לשחקן הפועל : "אתה נאצי, שיהיה סרטן בראש לך ולאבא שלך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 4:30 pm 
Sophomore

הטריגר להשוואה היה הרצף האחרון של לברון של 30 נק' ב-60%. "מעולם לא היה..." וכו'.

ווילבון מראה שהיה. ועוד איך היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 4:55 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (2)
ראובן כתב:

באופן אירוני, דווקא כתבות מהסוג הזה, שהמוטו שלהן הוא "אל תשוו בין לברון וג'ורדן", מעודדות בדיוק את ההשוואה הזו.

אני לא חושב שיש בעייה עם הניסיון לעשות השוואות, זה טבעי, ובטוח שג'ורדן לא צריך "לחשוש" מהשוואות כאלה. לדעתי, הוא הגדול אי פעם.
הבעיה העיקרית שיש כשרוצים להשוות בין מייקל לכוכבים של היום היא שאת ההרגשה שהוא העביר כשראינו אותו משחק, ההרגשה הזאת שהוא תמיד שולט במשחק בצורה אבסולוטית, את זה קשה "להסביר" למי שלא ראה אותו משחקים שלמים באופן קבוע, אלא חיי וניזון מסטטיסטיקות, מספרים וקטעי היילייטס.
הדעה המורחבת בעניין הזה כאן.

הפוסט האחרון - הכנות אחרונות לפלייאוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 5:10 pm 
מנהל פורום

שימי, אמרתי כבר כשלברון נכנס לליגה ועמוס לב הוא עדי. אם לברון יצליח לרוץ לפחות ל-4 אליפויות, ישאר במספרים והשליטה המטורפים שמאפיינים אותו מרגע שהגיע לליגה, וגם יצליח להישאר בריא בתוך כל הסבך הזה, הוא בהחלט יוכל לאיים על מקומו של ג'ורדן כגדול בכל הזמנים, ובטוח שיקבע את מקומו בטופ2.
לברון של השנתיים האחרונות הוא מכונת התקפה כל-כך בלתי עצירה שזה פשוט טירוף. אז לפעמים זה אולי נראה קצת פחות יפה לעין מאשר דוראנט או קובי, אבל עם השיפור העצום בג'אמפ ובשלשות של לברון, הוא בהחלט בלתי עציר בעליל!

ואגב, בתוך כל בליל הדיבורים על לברון, שוכחים כמה שחקן הגנה אדיר הוא.
ההגנה שלו היום היא בטופ של הטופ של הליגה, ועדיין הוא יחסית אנדרייטד בתחום בעיקר כי ההתקפה לוקחת את רוב תשומת הלב. לברון היום יכול לשמור 4 וחצי עמדות במגרש ברמה מצויינת, ורק מול מפלצות כמו דוויט, ביינום או ברוק לופז לצורך העניין האפקטיביות שלו יורדת.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 5:41 pm 
Junior

עודד, אתה כותב "הוא בהחלט יוכל לאיים על מקומו של ג'ורדן כגדול בכל הזמנים, ובטוח שיקבע את מקומו בטופ2." אבל יש פער עצום בעיני בין לאיים על מייקל לבין להיות טופ2.

אני יכול להסכים שתאורטית לברון בשנה האחרונה עם האליפות, האולמפידה והרמה חסרת התקדים שלו השנה (42.5% מהשלוש, 57% מהשדה) באמת מראה שיש לו סיכוי להגיע לטופ2 בסופו של דבר. אולי לא סיכוי גבוה במיוחד אבל הוא קיים אם הוא יצליח להוביל לעוד כמה אליפויות וישמר על הרמה הנוכחית (המטורפת לחלוטין) מספיק זמן. אבל אין לו בעיני סיכוי אמיתי לאיים על מייקל, גם כי הוא לא ייקח 6 אליפויות כטופ-דוג אבל יותר מזה בגלל הסיבות שפירטתי בהודעה על מייקל. יש יותר מידי גורמים מעבר למספר תארים שמבדילים את ג'ורדן מכל מי שבא אחריו. גורמים שהפכו את ג'ורדן ליותר משחקן כדורסל, ושום דבר שלברון יעשה על המגרש לא יוכל לשנות את זה.

למרות זאת אני כן חושב שמייקל מרגיש מאויים ממנו, וההתבטאויות שלו גם בכתבה מראות את זה. אבל זה יותר מעיד על השדים של מייקל מאשר על האיום האמיתי שלברון מציב למעמדו כגדול בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 5:46 pm 
מנהל פורום

CP3 כתב:
הטריגר להשוואה היה הרצף האחרון של לברון של 30 נק' ב-60%. "מעולם לא היה..." וכו'.

מעולם לא היה הרצף הספציפי הזה. אבל היו הרבה רצפים אחרים מסוגים שונים ומשונים. עודד, גם ג'ורדן היה שחקן הגנה ענק, מהגדולים ביותר.

ההבדל בין לברון וג'ורדן/קובי, אגב, זה שלהם לא היה כתוב על המצח "הכי טוב בהיסטוריה וונאבי" כבר בגיל 18, ולהבדיל מאחרים, הוא עמד בציפיות. אני לא יודע איזה כדורסלנים נמצאים בקטגוריה הזו (כי פעם היו מגיעים לNBA אחרי שעשית משהו בקולג'). אולי צריך להשוות לפלה בגיל 17 (אם כי הוא כבר לקח מונדיאל בגיל הזה, אז גם בהשוואה הזו לברון מפסיד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 5:57 pm 
Junior

ראובן כתב:
CP3 כתב:

מעולם לא היה הרצף הספציפי הזה. אבל היו הרבה רצפים אחרים מסוגים שונים ומשונים. עודד, גם ג'ורדן היה שחקן הגנה ענק, מהגדולים ביותר.

ההבדל בין לברון וג'ורדן/קובי, אגב, זה שלהם לא היה כתוב על המצח "הכי טוב בהיסטוריה וונאבי" כבר בגיל 18, ולהבדיל מאחרים, הוא עמד בציפיות. אני לא יודע איזה כדורסלנים נמצאים בקטגוריה הזו (כי פעם היו מגיעים לNBA אחרי שעשית משהו בקולג'). אולי צריך להשוות לפלה בגיל 17 (אם כי הוא כבר לקח מונדיאל בגיל הזה, אז גם בהשוואה הזו לברון מפסיד).

בדיוק, ואני חושב שלאנשים אין מושג כמה משמעותית המעמסה הנפשית (והמקצועית) הזאת ואיזה הבדל עצום זה יוצר.

לבוא למועדון מצליח ובעזרת כשרון ועבודה קשה להשתלב בו ולהוביל אותו זה מאוד קשה.

לבוא למועדון כושל כשאתה מסומן מראש כפרודג'י מגיל 15, עם כל הטטרם והרעש התקשורתי שתקשורת הספורט בארה"ב מסוגלת לייצר, כשכל הציפיות מונחות על כתפייך עוד מלפני שעלית למגרש בפעם הראשונה וכשיש אין ספור אנשים ציניים עם אינטרסים משל עצמם שרק מחכים שתכשל - ובכל זאת להצליח מעבר למה שציפו ממך? זה הישג אנושי מדהים. אני יותר מעריך את לברון על החוזק המנטלי שלו ואיך שהוא התמודד עם הדרך שלו על ומחוץ למגרש מאשר כל דבר אחר.

בלי שערוריות, בלי ריבים, בלי לרמוס אנשים, הימורים, ליכלוכים. הבןאדם אשכרה בא מבית הרוס, סחב על עצמו את הציפיות הכי כבדות שספורטאי בעולם סחב על עצמו בדור האחרון, ומצליח להתעלות על הפוטנציאל שחזו לו. בעיני זה נפלא.

אגב, אם אני כבר משתפך, הסיפור של מייקל (בניגוד לקובי) כן קצת מזכיר את הסיפור של לברון במובן שהם היו חייבים להצליח, לא היתה להם ברירה אחרת. בשבילם ובשביל המשפחה שלהם. יש קטע מרגש בכתבה שמייקל כותב מכתבים להורים שלו. הוא בא מבית מאוד פשוט, מעמד הפועלים. והוא מספר להם על החיים שלו בקולג' בתמימות של נער מעיירה קטנה. בסוף המכתב הוא מבקש מהם "בבקשה תשלחו בולים".

נערך לאחרונה על ידי שימי ריגר וונאבי בתאריך ש' פברואר 16, 2013 6:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 5:59 pm 
מנהל פורום

אני לא חושב שלברון מצליח "מעבר" למה שציפו. הוא במפורש הוגדר כיורש פוטנציאלי לג'ורדן והוא עוד רחוק מזה.

בכל אופן, לא כתבתי את ההודעה כדי לפאר את לברון, כי גם שחקנים אחרים ברמות מתמודדים עם לחצים קשים ומתעלים על עצמם. סתם עוד נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 6:09 pm 
Junior

אני חושב שאם הוא הוגדר כיורש של ג'ורדן זה יותר נבע מהאובססיה התקשרותית למצוא יורש לג'ורדן ושיקולי רייטינג של כל מיני גורמים, אני לא חושב שאם היית שואל אוטוריטות כדורסל רצינות לפני 10 שנים איפה לברון יהיה היום הם היו חוזים את ההצלחה שלו. מעבר לזה שלהגשים את הפוטנציאל שלך זה כשלעצמו זה הישג שלא הרבה מצליחים להגשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 7:49 pm 
Sophomore

ג'ורדן בהחלט חושש מלברון, לכן הוא החליט להרוס את הקריירה שלו עם הכתבה הזאת.
מעכשיו כולם ידעו שהוא חודר מימין וזורק ג'אמפ משמאל והוא יהפוך לשחקן של 18 נקודות באחוז נמוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 7:57 pm 
Junior

אשמח לראות את הטקסט שמעיד על כך שג'ורדן חושש מלברון, לא מצאתי אותו בעצמי. אבל אחלה של שכנוע עצמי.
עודד וולפסון כתב:
שימי, אמרתי כבר כשלברון נכנס לליגה ועמוס לב הוא עדי. אם לברון יצליח לרוץ לפחות ל-4 אליפויות, ישאר במספרים והשליטה המטורפים שמאפיינים אותו מרגע שהגיע לליגה, וגם יצליח להישאר בריא בתוך כל הסבך הזה, הוא בהחלט יוכל לאיים על מקומו של ג'ורדן כגדול בכל הזמנים, ובטוח שיקבע את מקומו בטופ2.
לברון של השנתיים האחרונות הוא מכונת התקפה כל-כך בלתי עצירה שזה פשוט טירוף. אז לפעמים זה אולי נראה קצת פחות יפה לעין מאשר דוראנט או קובי, אבל עם השיפור העצום בג'אמפ ובשלשות של לברון, הוא בהחלט בלתי עציר בעליל!

נניח שיקרה כל מה שאמרת, למה הוא בטוח יהיה מעל נניח, קארים עבדול ג'באר? בעיני - קייס ששואף לאפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 8:21 pm 
Junior

אני לא רואה איך לברון הופך לג'ורדן. לא כי העתיד שלו לא מבטיח, יותר כי העבר שלו כבר מכיל שני הפסדים בסדרת גמר - אחד בסוויפ ואחד תוך תצוגה מבישה. מרגע שג'ורדן הפך לג'ורדן הוא כבר לא הסתכל אחורה, הדומיננטיות שלו היתה מוחלטת. ביום שהליגה נפתחה ידעת כבר שהבולס יהיו אלופים אם הוא לא נפצע. הוא נתן את אותה תחושה שמכבי ת"א של פעם נתנה, או נבחרת גרמניה - כדורסל משחקים 48 דקות, ובסוף ג'ורדן מנצח. מבחינתי זו לא שאלה של מספרים או כמויות, ג'ורדן היה הגדול מכולם גם אם היה פורש אחרי האליפות הרביעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:09 pm 
Hall of Famer

כבר אמרתי את זה בעבר ואני אגיד את זה שוב, אם לברון לוקח עכשיו עוד 4-5 אליפויות רצופות בלבל של האליפות האחרונה (ואני לא בטוח שהוא מסוגל לזה, אבל במקרה ההיפותטי שכן), אני לא חושב שאפשר יהיה לבטל את הקייס שלו מול ג'ורדן. אם כבר, אני חושב שאחרי רצף היפותטי שכזה, הכשלונות ההתחלתיים שלו יכולים אפילו להגדיל את האגדה והמיתוס שלו, של שחקן שכולם כבר חתמו את הקריירה שלו ואמרו שהוא אף פעם לא יהיה ווינר ופתאום הפך לאחד הווינרים הכי גדולים בהיסטוריה, אם לא הכי גדול. בכל מקרה הדיון הזה כרגע היפותטי לגמרי, לברון עוד רחוק מאוד מלהיות ג'ורדן ובעיני התרחיש הסביר יותר זה שהוא ודוראנט יזכרו כמג'יק ובירד של העידן הזה מאשר שמישהו מהם יהיה הג'ורדן החדש, שזה בהחלט מכובד מאוד מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:41 pm 
Hall of Famer

שימי ריגר וונאבי כתב:
הוא יודע שהזמן עושה את שלו, יותר על הזיכרון הקולקטיבי מאשר על האוהדים המושבעים שמכירים את כל הפרטים.

שאותו שחקן יפתח קריירה מדהימה כמו מייקל, עם שש אליפויות רצופות בקבוצה הראשונה שלו,

האישיות (השברירית והאובססיבית) שלו שדחפה אותו כל הזמן להמשיך להלחם למרות שהוא כבר השיג את הכל.

שימי אתה דיברת על הזיכרון הקולקטיבי בשל הזמן וההודעה שלך קצת נותנת דוגמא, אבל לכיוון ההפוך, ההאללה של ג'ורדן, שאפילו מגדילה את ההישגים שלו. לדוגמא, ג'ורדן לא זכה בשש אליפויות רצופות, כי בעונת החזרה הוא הפסיד בחצי גמר המזרח לאורלנדו. דוגמא נוספת היא ששמעתי כמה פעמים, גם מפרשנים בארץ וגם בארה"ב על המסירה של ג'ורדן לשלשה של פקסון. במציאות ג'ורדן מסר לפיפן, שמסר לגראנט מתחת לסל, שהוציא בגאוניות לפקסון. דוגמא נוספת היא הסיפור שלך על האישיות של ג'ורדן שהייתה חלק מהאגדה. ג'ורדן הוא אולי היה הסופר סטאר הראשון ללא באמת אישיות, אלא מכונת פרסום משומנת נטולת כל אנושיות, בדיוק לפי התשובה שלו כשביקשו ממנו לתמוך במירוץ לסנאט במועמד דמוקרטי פעיל מאד בנושא זכויות האדם - "גם הרפובליקאים קונים נעליים". הסיפורים על האופי (המאד לא מחמיאים) של ג'ורדן, בעזרתו של סם סמית' והספר חוקי ג'ורדן הגיעו רק אחרי שהאגדה כבר הייתה מקובעת היטב וג'ורדן נחשב לשחקן הגדול בהיסטוריה ואייר ג'ורדן היה מותג בלתי שביר.

לפי מה שאני יודע גם, אין מה להשוות בכלל בין הרקע של לברון, משפחה הרוסה, כפי שכתבת, לבין של ג'ורדן, שנולד לזוג מהמעמד הבינוני.

לגבי לברון - קודם כל, אם היית שואל אוטוריטות כדורסל רציניות לפני 10 שנים איפה לברון יהיה היום, הרוב המוחלט היה אומר לך שיש לו פוטנציאל להיות השחקן הכי טוב בהיסטוריה. הוא היה שחקן התיכונים הכי מדובר בתולדות הכדורסל מאז לו אלסינדור, הוא היה התיכוניסט הראשון ששידרו משחק שלו בשידור ארצי, הוא היה התיכוניסט הראשון מאז אלסינדור שסתם אוהדי כדורסל ידעו מי הוא. הפוטנציאל שלו בגיל 18 הצביע בדיוק על מה שאנחנו רואים עכשיו וההייפ סביבו כבר אז היה מטורף ברמות שלא היו מעולם.

האם הוא יכול להיות גדול מג'ורדן? זאת שאלה קשה. רשמו פה לפני, כשג'ורדן עלה לשחק, אתה ידעת שאם ג'ורדן יחליט, אז הבולס ינצחו ולא חשוב מה יקרה. לא היה בכלל ספק. כשלברון יגיע לרמה הזאת אז אפשר יהיה להתחיל לדבר על השוואה בין השניים ולא חשוב מספר התארים שיהיו ללברון עד אז.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 9:46 pm 
Junior

rony כתב:
כבר אמרתי את זה בעבר ואני אגיד את זה שוב, אם לברון לוקח עכשיו עוד 4-5 אליפויות רצופות בלבל של האליפות האחרונה (ואני לא בטוח שהוא מסוגל לזה, אבל במקרה ההיפותטי שכן), אני לא חושב שאפשר יהיה לבטל את הקייס שלו מול ג'ורדן. אם כבר, אני חושב שאחרי רצף היפותטי שכזה, הכשלונות ההתחלתיים שלו יכולים אפילו להגדיל את האגדה והמיתוס שלו, של שחקן שכולם כבר חתמו את הקריירה שלו ואמרו שהוא אף פעם לא יהיה ווינר ופתאום הפך לאחד הווינרים הכי גדולים בהיסטוריה, אם לא הכי גדול. בכל מקרה הדיון הזה כרגע היפותטי לגמרי, לברון עוד רחוק מאוד מלהיות ג'ורדן ובעיני התרחיש הסביר יותר זה שהוא ודוראנט יזכרו כמג'יק ובירד של העידן הזה מאשר שמישהו מהם יהיה הג'ורדן החדש, שזה בהחלט מכובד מאוד מאוד.

+1
אני גם לא מאמין שהוא מסוגל לזה, אבל אם יביא עכשיו 4-5 רצופות, כשהוא ממשיך לשלוט ביד רמה ביריבים שלו ולנפק תצוגות על כמו שהביא בגארדן של בוסטון, תוך כדי שהוא מכריע קבוצות אולסטארים של שחקן טופ 10 עתידי כמו דוראנט, אז בוודאי שיהיה לו קייס מול ג׳ורדן, כי אז הקריירות שלהם כבר יהיו דומות למדי.
ברור וידוע לכל שלמייקל לא הייתה נפילה אפית כמו הסדרה של לברון בדאלאס, אבל שבועיים מזוויעים לבדם לא יכולים להיות ה-גורם הכל כך חשוב שיעשו את ההבדל.
ההבדל בין מייקל לכל השאר זה שמייקל, בשיאו, במשך 6 עונות שלמות, היה בלתי ניתן להכנעה.
אם לברון מצליח (וכאמור, אני לא רואה את זה קורה) להיות במשך 6 עונות, ועוד רצופות, שחקן ששולט בליגה ואף אחד לא יכול לעצור, אם הוא יצליח להעביר את התחושה הזאת, אותה הוא העביר בבוסטון בעונה שעברה או בחודש האחרון, שאין שום דרך לגרום לו להפסיד מלבד לקחת מחבט ולשבור לו את שתי הברכיים, אז וודאי שיהיה לו קייס לתחרות מול מייקל.

+1 גם לעמוס.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 10:04 pm 
Senior

האמת שאם לברון יגיע ל-6 אליפויות, אין ספק שהקריסה מול דאלאס תוזכר, אבל יותר מזה אני חושב שיזכרו לו גם איך הוא לקח חבורה עלובה מאוד של קליבלנד לגמר ה-NBA, ובעיקר את המשחק הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=d1Px-jPm_TU

ההשוואה הזאת כרגע רחוקה מלהיות רלוונטית, אבל לברון מתמודד והתמודד עם לחץ מהתקשורת, דיבורי ה-"choosen one" ו"we are all witnesse" מגיל התיכון. ג'ורדן כשנבחר בדראפט נבחר אחרי האקים וסם בואי. אף אחד לא חשב שהוא יהיה כזה טוב. אצל לברון הלחץ נמצא שם מהרגע שהוא קלע את הג'אמפ הראשון בקליבלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 16, 2013 11:51 pm 
Junior

הטיעון הזה שדווקא ההפסדים בגמר יעמדו לחובת לברון די נראה לי מטומטם למדי. אם מול דאלאס עוד אפשר להבין תהגיון בגלל שהוא אכזב, אבל ההפסד מול הספרס? ברצינות? הרי מייקל הפסיד באותן שנים עוד הרבה לפני הגמר. אז העובדה שלברון הצליח לסחוב קבוצות נחותות עד לגמר תוזכר לרעתו? מטופש לגמרי.
שימי ריגר וונאבי כתב:
הוא יודע שהזמן עושה את שלו, יותר על הזיכרון הקולקטיבי מאשר על האוהדים המושבעים שמכירים את כל הפרטים.

שאותו שחקן יפתח קריירה מדהימה כמו מייקל, עם שש אליפויות רצופות בקבוצה הראשונה שלו,

האישיות (השברירית והאובססיבית) שלו שדחפה אותו כל הזמן להמשיך להלחם למרות שהוא כבר השיג את הכל.

עמוס לב כתב:
שימי אתה דיברת על הזיכרון הקולקטיבי בשל הזמן וההודעה שלך קצת נותנת דוגמא, אבל לכיוון ההפוך, ההאללה של ג'ורדן, שאפילו מגדילה את ההישגים שלו. לדוגמא, ג'ורדן לא זכה בשש אליפויות רצופות, כי בעונת החזרה הוא הפסיד בחצי גמר המזרח לאורלנדו.

זה לא שששכחתי תעונה ההיא, אבל להזכירך ההדחה ההיא באה אחרי שהוא פרש לשנה וחצי לבייסבול, לא נגע בכדורסל, ואז חזר באמצע העונה בלי הכנה רצינית לעונת כדורסל ואכן לא הגיע לגמר. בעונה שלאחרמכן שהוא לקח ברצינות הוא שוב לקח אליפות, ואז עוד אחת ועוד אחת.
ציטוט:
נוספת היא הסיפור שלך על האישיות של ג'ורדן שהייתה חלק מהאגדה. ג'ורדן הוא אולי היה הסופר סטאר הראשון ללא באמת אישיות, אלא מכונת פרסום משומנת נטולת כל אנושיות, בדיוק לפי התשובה שלו כשביקשו ממנו לתמוך במירוץ לסנאט במועמד דמוקרטי פעיל מאד בנושא זכויות האדם - "גם הרפובליקאים קונים נעליים". הסיפורים על האופי (המאד לא מחמיאים) של ג'ורדן, בעזרתו של סם סמית' והספר חוקי ג'ורדן הגיעו רק אחרי שהאגדה כבר הייתה מקובעת היטב וג'ורדן נחשב לשחקן הגדול בהיסטוריה ואייר ג'ורדן היה מותג בלתי שביר.

שלא ישתמע שאני איזה מעריץ של האישיות של ג'ורדן, כמו שרמזתי וכמו שמתואר בצורה נוגעת ללב בכתבה - מייקל הוא אדם מאוד בעייתי. אני לא רוצה להיות חריף מידי אבל יש משהו כמעט חולני באישיות שלו. זה בעיקר נוגע ללב וכמעט מעציב לקרוא כמה הוא מיוסר מחוסר היכולת להתחרות. לא היתה לו אישיות במובן הפוליטי, זה נכון, אבל במובן הספורטיבי, היתה לו אישיות כ"כ תחרותית, נחושה ורעבה להשגים שעד היום הוא נאבק בניסיון לחיות את החיים כאדם שהוא לא ספורטאי על. מבחינה רגשית הוא אדם די מיוסר ובלי להכנס ליותר מיני ניתוחים פסיכולוגים, הצורך שלו בהכרה והפגמים האישיותיים הרבים שלו סיפקו תרומה מכרעת לאיך שהקריירה שלו התפתחה, לזה שהוא תמיד המשיך להשתפר ואףפעם לא היה מסופק וכמה שהוא תמיד דרש מעצמו ומסוביבו את המקסימום בכל מחיר.
ציטוט:
לפי מה שאני יודע גם, אין מה להשוות בכלל בין הרקע של לברון, משפחה הרוסה, כפי שכתבת, לבין של ג'ורדן, שנולד לזוג מהמעמד הבינוני.

נדמה לי שההגדרה הזו קצת נדיבה מידי לאדם שגדל במשפחה גדולה בצפון קרוליינה. נדמה לי שהסיפור עם הבולים ממחיש את הצורך הקיומי שלו לגרום לקריירת הכדורסל לעבוד.
ציטוט:
לגבי לברון - קודם כל, אם היית שואל אוטוריטות כדורסל רציניות לפני 10 שנים איפה לברון יהיה היום, הרוב המוחלט היה אומר לך שיש לו פוטנציאל להיות השחקן הכי טוב בהיסטוריה. הוא היה שחקן התיכונים הכי מדובר בתולדות הכדורסל מאז לו אלסינדור, הוא היה התיכוניסט הראשון ששידרו משחק שלו בשידור ארצי, הוא היה התיכוניסט הראשון מאז אלסינדור שסתם אוהדי כדורסל ידעו מי הוא. הפוטנציאל שלו בגיל 18 הצביע בדיוק על מה שאנחנו רואים עכשיו וההייפ סביבו כבר אז היה מטורף ברמות שלא היו מעולם.

הגדול בהיסטוריה? קשה לי להאמין שאדם רציני היה אומר שהתיכוניסט הזה יכול להיות יותר טוב ממייקל. זה נכון שהייפ היה מטורף אבל יש הבדל בין תקווה, או פוטנציאל, לבין הסתברות אמיתית. אם יש לך ילד חכם יש לו פוטנציאל לזכות בפרס נובל כשהוא יהיה גדול. זה לא הופך את הרגע שהוא זוכה לפחות מדהים. מי כמוך יודע כמה "פרוספקטים" זכו להשוואות מופרכות למייקל וכמה סתם נופחו מעבר לכל פרופרציה רק כדי "לאכזב" בהמשך. יש הבדל עצום בין להחזיק בפוטנציאל היפוטתי מסויים לבין היכולת לממש אותו במציאות נוכח כל המהמורות והקשיים שבדרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 12:36 am 
מנהל פורום

בודאי שאמרו משהו בסגנון "יכול להיות טוב יותר ממייקל". זה טבע האדם. לדעתי גם את גראנט היל ואת וינס קארטר הכתירו כיורשים פוטנציאליים לג'ורדן. כמובן שזה לא קרה כי זה בד"כ לא קורה.

מה שכן, אני לא חושב שחזו שלברון יהפוך לכזו מפלצת פיזית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 1:08 am 
Hall of Famer

לברון היה מפלצת פיזית מההתחלה. אגב גם לפני הארדווי חזו קריירה גורדנית. אז חזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 1:30 am 
Junior

אני לא חושב שזו בושה להפסיד לקבוצה האדירה של הספרס, אבל להפסיד 4-0 ולא להיחשב כמועמד רציני לתואר זה לא הישג מרשים. וגם בשלוש השנים שאחרי זה, הקאבס הפסידו פעם אחר פעם לפני הגמר, לפחות פעם אחת לקבוצה לא אגדית בעליל. זה מסוג הדברים שלא קרו לג'ורדן. הקריירה שלו הלכה רק למעלה, והוא מעולם לא הפסיד סדרת גמר. אני לא מנסה להראות כאילו לברון הוא איזה צ'וקר סדרתי, רק להסביר למה בינו לבין ג'ורדן יש פער שאני לא חושב שאפשר לסגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 1:31 am 
מנהל פורום

בהתחלה הוא היה הרבה יותר דקיק לדעתי. אאל"ט גם דיברו עליו יותר כעל רכז בגובה שני מטר פלוס, ולא כעל שחקן שיכול לשחק ולשמור כל עמדה על המגרש בערך. לגבי פני, אני לא חושב שחזו לו ספציפית גדולות ונצורות, כמו שציפו שאורלנדו שלו ושל שאקיל תשלוט בליגה הרבה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 1:39 am 
Junior

אני לא מסכים לגבי ההגבלה על לברון.
נתחיל מזה כמובן שאני לרגע לא משווה אותו למייקל וגם לא חושב שהוא בדרך לשם.
נוסיף שכל מה שאני רושם רלוונטי לקיירי איירווינג, דוראנט וכל אחד אחר, בלי קשר ללברון.

ואחרי הדיסקליימר - זה שמייקל היה כל הזמן בעליה, וזה שמייקל לא הפסיד סדרת גמר לא אומר שזה הצ'ק ליסט שכל מועמד צריך לעבור.
זה שלברון הפסיד גמר, דוראנט הפסיד גמר או אירווינג באחת הקבוצות הגרועות בליגה (סתם דוגמא) זה לא אמור לשנות מדי אם החל מנקודת זמן מסוימת הם ישתלטו על הליגה ברמות ג'ורדניות. ג'ורדן אומנם לא הפסיד סדרת גמר, אבל גם לא הגיע לאחת לפני האליפות ב91, האם זה שדוראנט הפסיד סדרת גמר בגיל צעיר יותר אמור לבוא כנגדו?

בקיצור, לג'ורדן היה את המסלול של ג'ורדן , ולבחור שאולי בעתיד (באמת שאני לא חושב שלברון הוא הבחור הזה) לא צריך לעבור על הצ'ק ליסט של מייקל, אלא רק להגיע לרמות דומיננטיות ( והישגיות) כמו של מייקל .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Amos Gueta, Google [Bot], kakon3, THE G1 ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה