סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 4:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 179 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:31 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
guyancho כתב:
הקהל של מכבי משלם הכי הרבה ומקבל הכי מעט (לא מסתמך על נתונים אלא יותר על אינטואיציה וחצי ביקור בברצלונה לפני שנתיים ואשמח אם מישהו יסכם קצת נתונים ויוכיח שאני טועה) ממש כמו שאר המציאות הצרכנית במדינת ישראל.

מה שאתה אומר לא רחוק מהמציאות, בעצם זאת המציאות. עניין של חצי שעה של בדיקה באתרי הקבוצות ולהיווכח שמחיר של כרטיס בודד לפחות בנוקיה יקר פי כמה מכרטיס לפלאו בלאוגרנה או ל-O2 בברלין למשל.
אם זה ככה בכרטיסים בודדים אני מניח שזה ככה גם במנויים העונתיים, אי אפשר לבדוק את זה כרגע אבל בטרום עונה ניתן.

מועדון מכבי תל אביב מנצל את הבורות וחוסר ההבנה בכדורסל של הרוב המכריע של יושבי ההיכל וגובה מהם מחירים אסטרונומיים תמורת "ההצגה הטובה בעיר". בפועל ההצגה הזאת באמת היא הטובה בעיר, אבל בערים אירופיות אחרות הצגה כזאת שייכת ליורוקאפ.

זה לגיטימי שבעל בית ירוויח על לקוחותיו אבל ברגע שהוא משווק מוצר שהוא כביכול "מהטופ האירופי" וגובה עליו מחירי גמר המערב בנ.ב.א עליו ליישם את זה, ומה לעשות ששון ג'יימס, ריקי היקמן, דווין סמית', מלקולם תומאס וניק קיינר מדלי הם לא הטופ האירופי, אבל כפי שנדב אמר, מערכת ספינים שתספר לנו על כל מלקולם תומאס שהוא באסטון הבא זה מספיק בשביל לזרות חול בעיני האוהדים, או הלקוחות שכאמור, מדובר לרוב בבורים גמורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:34 pm 
Hall of Famer

רוני, אל תחזיר אותנו שוב להסברים הטרחניים על היותה של מכבי ת"א בכדורסל חברה בע"מ. הם לא יכולים להפסיד משיקולי פרסום שנה אחרי שנה, אלא לפעול להשאת רווחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:34 pm 
Sophomore

תוסיף לכך את דף הפייסבוק של הקבוצה. פשוט מביך לקרוא את ההודעות שמכבי מפרסמת.בייחוד זאת אחרי ההפסד ביום חמישי.
וד"א אפשר לראות מחיר מנויים
http://www.maccabi.co.il/data11.asp?id=158
ושם צריך להוסיף את המחירים של אולמות 8-9 2-3 שהם בסביבות ה6500-7000

נערך לאחרונה על ידי jack the ripper בתאריך א' פברואר 17, 2013 2:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:37 pm 
Hall of Famer

jack the ripper כתב:
תוסיף לכך את דף הפייסבוק של הקבוצה. פשוט מביך לקרוא את ההודעות שמכבי מפרסמת.בייחוד זאת אחרי ההפסד ביום חמישי.

מצד שני, מה הם יכולים לכתוב שם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:39 pm 
Sophomore

מה הבעיה לכתוב שמכבי הפסידה הערב לברצלונה.בתוספת קלעים. למה צריך להוסיף את התיאורים ההירואים על כך שהם "נלחמו" ו"הזיעו" .מעניין את הסבתא שלי ז"ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:40 pm 
Hall of Famer

זה לא מפריע לי דווקא (גם לא ממש גורם לי לשנות את דעתי לחיוב או שלילה על הקבוצה).

גילוי נאות: הכתבות שלי מפורסמות גם בעמוד הפייסבוק הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 2:48 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
רוני, אל תחזיר אותנו שוב להסברים הטרחניים על היותה של מכבי ת"א בכדורסל חברה בע"מ. הם לא יכולים להפסיד משיקולי פרסום שנה אחרי שנה, אלא לפעול להשאת רווחים.

לא דיברתי על מכבי ת"א כארגון אלא על הבעלים שלה כאנשי עסקים, אני טוען שגם כשמכבי מפסידה כארגון, כל עוד ההפסדים הם מינוריים יחסית אז הבעלות על המועדון בהחלט יכולה להשתלם לבעלים. זכותם המלאה להחליט כבעלים שהם רוצים לצאת בכל שנה ברווח מהפעילות של המועדון, אבל זה לא סותר את העובדה שיש להם עוד רווחים כתוצאה מהבעלות שלהם על מכבי שלא נמדדים במאזן של מכבי כחברה בע"מ, זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 3:21 pm 
Junior

לו הייתי אוהד מכבי ת״א -
הייתי שמח מאוד לשמוע שהבעלים מצליחים, בעקבות עונות מוצלחות, להכניס כסף לכיס.
זה מה שמוכיח גדולה של מועדון ספורט, זה ולא אחר. היכולת להתקיים בזכות עצמו, בסיס האוהדים שלו והשווי הכספי של השם עצמו של המועדון , ולא בזכות קפריזות של בעל הון אחד.

הרגע שבו הייתי מתחיל להתעצבן, למחוא, ואז לעזוב כשהייתי מבין שאני כמעט לבד במערכה כי יש אלפים שיבואו במקומי?
כשהייתי מבין שהבעלים עובדים עליי בעיניים, כי אני לא קונה מוצר משקרנים ולא מוכן לתמוך בשקרנים על ידי שימוש במוצריהם.
לא מדבר על השיווק של לוגאן ותומאס, שזו בעיה לא קטנה בפני עצמה.
אני מדבר על השקרים של פדרמן על ה״מיליונים מהבית.״
אין בעיה, תרוויחו כסף מהעסק שלכם. מקובל לגמרי. הצלחתם להגיע לאחזקה במועדון הספורט המצליח בארץ? סחטיין עליכם, קחו 10% בשנה הביתה, תממנו בעזרת זה את החובות שכולנו יודעים שצברתם מעסקיכם האחרים. הייתי מעדיף את זה , עם יציבות ניהולית, על פני כך שהייתם מוכרים את המועדון למרבה במחיר במה שיכול היה להתחיל כדור שלג של בלאגן ניהולי וחילופי בעלים ואי סדרים כספיים לאורך שנים.

אבל תהיו אמיתיים. אל תספרו ללקוחות שלכם שזה עולה לכם בבריאות ובכסף להחזיק את המועדון הזה, כאילו אתם פילנתרופים גדולים בכך שאתם מחזיקים את מועדון הספורט הגדול והחזק בארץ.
הלקוחות שלכם לא טיפשים, חלקם לפחות, והם יודעים שאתם כבר כמה שנים טובות לא מביאים שום מיליונים מהבית, וזה שאתם חושבים שהם טיפשים זה מה שייפגע בכם בסוף.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 3:26 pm 
Freshman

jack the ripper כתב:
וד"א אפשר לראות מחיר מנויים
http://www.maccabi.co.il/data11.asp?id=158
ושם צריך להוסיף את המחירים של אולמות 8-9 2-3 שהם בסביבות ה6500-7000

המחירים המופרזים של המנויים בארץ ידועים, של אלו באירופה צריך לבדוק בטרום עונה.
כפי שאמרתי, לפי מחירי הכרטיסים הבודדים ניתן להסיק שמחירי המנויים לקבוצות עדיפות על אלקטרה יהיו נמוכים בהרבה מאלו של הקבוצה מנוקיה.

עוד נקודה לגבי ההכנסות, אלו שבאות מהשידורים:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000787011
זהו סכום גבוה לכל הדעות ומכיוון שאין נתונים לגבי שאר קבוצות היורוליג לא ניתן לדעת עד כמה המונופול של אלקטרה בכדורסל הישראלי שובה את הקהל הן במחירי הכרטיסים והן בזכויות השידור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 3:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא יודע מה זה "שובה את הקהל" או "שובה את זכויות השידור". אף אחד לא חייב לקנות כרטיסים ומנויים אם הם חושבים שהם לא מקבלים תמורה לכספם. במקרה של ערוץ מסחרי שמרוויח מפרסומות על הרייטינג זה אפילו עוד יותר כך, מי שובה אותו בדיוק? חושב שהוא לא מקבל תמורה לכספו ולא רוצה לשדר - שלא ישדר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 3:58 pm 
Sophomore

איימנטס פודריס כתב:
guyancho כתב:
הקהל של מכבי משלם הכי הרבה ומקבל הכי מעט (לא מסתמך על נתונים אלא יותר על אינטואיציה וחצי ביקור בברצלונה לפני שנתיים ואשמח אם מישהו יסכם קצת נתונים ויוכיח שאני טועה) ממש כמו שאר המציאות הצרכנית במדינת ישראל.

מה שאתה אומר לא רחוק מהמציאות, בעצם זאת המציאות. עניין של חצי שעה של בדיקה באתרי הקבוצות ולהיווכח שמחיר של כרטיס בודד לפחות בנוקיה יקר פי כמה מכרטיס לפלאו בלאוגרנה או ל-O2 בברלין למשל.
אם זה ככה בכרטיסים בודדים אני מניח שזה ככה גם במנויים העונתיים, אי אפשר לבדוק את זה כרגע אבל בטרום עונה ניתן.

מועדון מכבי תל אביב מנצל את הבורות וחוסר ההבנה בכדורסל של הרוב המכריע של יושבי ההיכל וגובה מהם מחירים אסטרונומיים תמורת "ההצגה הטובה בעיר". בפועל ההצגה הזאת באמת היא הטובה בעיר, אבל בערים אירופיות אחרות הצגה כזאת שייכת ליורוקאפ.

זה לגיטימי שבעל בית ירוויח על לקוחותיו אבל ברגע שהוא משווק מוצר שהוא כביכול "מהטופ האירופי" וגובה עליו מחירי גמר המערב בנ.ב.א עליו ליישם את זה, ומה לעשות ששון ג'יימס, ריקי היקמן, דווין סמית', מלקולם תומאס וניק קיינר מדלי הם לא הטופ האירופי, אבל כפי שנדב אמר, מערכת ספינים שתספר לנו על כל מלקולם תומאס שהוא באסטון הבא זה מספיק בשביל לזרות חול בעיני האוהדים, או הלקוחות שכאמור, מדובר לרוב בבורים גמורים.

מה שכתבת כאן היה בהחלט נכון, אבל נקודת המוצא שלך שגויה. למכבי סל אין אוהדים, סורי, בכדורסל אין הפועל וזה... אבל אין להם אוהדים. קבוצה בסדר גודל כזה שמביאה 50-100 איש למשחקי חוץ (ואני לא מדבר על המקומיים שמוחאים כפיים), פשוט מוכיח את כינויי "הפרוות והרולקסים". מדובר בלקוחות, ישראלים, שקונים את כל מה שמוכרים להם. זה נכון לכל התחומים אגב, לא רק לכדורסל.

ראוי שבעל בית ירוויח במידה והמוצר שלו מרוויח. אבל אני לא חושב שמכבי מרוויחה כסף מבלי שהאנשים שמחזירים במניות הקבוצה מביאים מהבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 4:26 pm 
Freshman

ראי, קיימים בארץ רבבות אנשים שמעוניינים לראות יורוליג, חלקם סתם אוהדי כורסא, חלקם פרוות ורולקסים וחלקם אוהדים.
העניין הוא שכל הקהל הזה שבוי לקבוצה אחת בלבד שבשל המונופול הקיים מפקיעה מחירי כרטיסים, גובה מחירים גבוהים מאוד על שידור של משחק בודד ואפילו מגיעה למצב אבסורדי שחלק מהספונסרים שלה הן חברות מתחרות, לדוגמא: עמינח וסימונס, פיליפס ופנסוניק.

במצב נורמלי, בו הייתה תחרות בליגה, ותחרות בין הקבוצות על הגעה ליורוליג או אפילו מצב שבו יש שתיים או שלוש קבוצות קבועות ביורוליג (יחסית לרמת הכדורסל הישראלי באירופה זה בכלל לא דבר דימיוני) לא היינו מקבלים מצב שבו 95% אחוז מהכסף שהולך לכדורסל בארץ היה מגיע לקבוצה אחת. עמינח הייתה ספונסר של מכבי ת"א וסימונס של ירושלים, פנסוניק בהפועל ת"א ופיליפס במכבי ת"א. ה-400 אלף שקל היו 500 אלף שמתחלקים בין 2-3 קבוצות ומחירי כרטיסים היו יורדים כיוון שקיימות אלטרנטיבות.

אין צורך להכנס לנושא איך הקבוצה השתלטה על הכדורסל בארץ אבל זה הגיע למצב שקברניטי הקבוצה יושבים רגל על רגל, רואים איך הכסף נכנס מבלי להשקיע כלום מעבר לכך. אני מקווה שבאיזשהו שלב, כמה שיותר מהר שקהל לקוחות מכבי ת"א יבין את זה ויתחיל להצביע ברגליים.

סומו, איני נמנה עם תומכי הפרוות והרולקסים, אבל גם ספייק לי וג'ק ניקולסון הם כאלה, וזה לא מונע מהם ללכת לראות כדורסל.
במצב נורמלי, כמו שתיארתי, כולם יכולים ללכת לראות כדורסל, ולא רק השמנא והסלתא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 4:57 pm 
Hall of Famer

האח של סומו כתב:
איימנטס פודריס כתב:
guyancho כתב:

מה שכתבת כאן היה בהחלט נכון, אבל נקודת המוצא שלך שגויה. למכבי סל אין אוהדים, סורי, בכדורסל אין הפועל וזה... אבל אין להם אוהדים. קבוצה בסדר גודל כזה שמביאה 50-100 איש למשחקי חוץ (ואני לא מדבר על המקומיים שמוחאים כפיים), פשוט מוכיח את כינויי "הפרוות והרולקסים". מדובר בלקוחות, ישראלים, שקונים את כל מה שמוכרים להם. זה נכון לכל התחומים אגב, לא רק לכדורסל.

ראוי שבעל בית ירוויח במידה והמוצר שלו מרוויח. אבל אני לא חושב שמכבי מרוויחה כסף מבלי שהאנשים שמחזירים במניות הקבוצה מביאים מהבית.

נובמת.טענה מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:03 pm 
Junior

מה היתה הבעיה בהודעה המקורית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:05 pm 
Hall of Famer

איימנטס, בוא נתחיל מזה שלאור תוצאות הקבוצות הישראליות באירופה - בעיקר אלה שהן לא מכבי - המרחק היום בין הליגה הישראלית ליבשת התרחב מאד. וזה בהנחה שהקבוצות הישראליות בכלל משחקות באירופה, אבל מי שכן משחק מביא תוצאות עלובות למדי במפעלים נחותים מהיורוליג. זה נכון באופן עקבי לאורך כמה שנים, ומי שאומר אחרת עדיין חי ב-2004. אז לדבר היום על "כמה קבוצות ביחד קבוע ביורוליג" זה כן דמיוני, אפילו פנטזיונרי והזוי.

עכשיו בוא נמשיך. מה זה "גובה מחירים גבוהים על שידור משחק בודד"? מי החליט שהמחיר מופקע? מי אמר שלערוצים המשדרים אין ברירה? יש להם ברירה, הברירה היא לא לשדר יורוליג בכלל ולשדר במקום זה דברים אחרים. הרי הם לא ערוצי ספורט, וגם אם הם כן היו יש להם עמדת מיקוח טובה מאד מול מכבי, כי גם למכבי יש אינטרסים מסויימים בבחירת הערוץ שישדר אותה (מיקסום חשיפה וכו'). אז הם יכולים להגיד שבמחיר הזה הם לא לוקחים, ושמכבי תיתן להם הצעה יותר טובה. אם הם לוקחים את השידורים במחיר הזה, כנראה הערוץ מחליט שבמחיר הזה כן משתלם לו לקחת אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:49 pm 
Sophomore

אורן, אפשר להתווכח על זה עד מחר. ההגדרה שלנו ל"אוהד" כנראה שונה, וזה בסדר. אני מסכים עם ראי שמכבי יכולה לעשות מה שבזין שלה עם מחירי הכרטיסים וזכויות שידור. היא קבוצה פרטית, וככזו, כל אדם רשאי להחליט אם לקנות מנוי וכל ערוץ רשאי להחליט איזה סכום הוא משקיע בעבור למכור לישראלים את חלום הפיינל-פור...

איימנטס פודריס כתב:
סומו, איני נמנה עם תומכי הפרוות והרולקסים, אבל גם ספייק לי וג'ק ניקולסון הם כאלה, וזה לא מונע מהם ללכת לראות כדורסל.

לפני הכל, למרות שהוא שיחק בהכח, יש לך את הכינוי הכי מרגש בפורום. עכשיו נתחיל ככה, חברות עסקיות רוצות להיות ממותגות עם הצלחה. ומה לעשות, מעשית, אלקטרה היא קבוצת הכדורסל היחידה בארץ שמצליחה באירופה. הסיבות לזה אגב, ממש לא משנות. לירושלים גם הייתה אופציה ללכת ליורוליג ולנסות ליצור מסורת, אבל הם ויתרו והחליטו להישאר בבינוניות שלהם.

ספייק לי וג'ק ניקולסון זה אחלה, ואני בעד קהל מגוון וערב רב של אנשים שבאים ליהנות מספורט. אבל, בחייך, אתה רואה את הרכב האוהדים בקבוצות אירופיות דומה לזה של מכבי? אולי קצת בחימקי, אבל לא הרבה מעבר לזה. הקהל של מכבי בימי חמישי בערב מורכב רובו ממעמד בינוני-גבוה, קהל שבא לראות ולהיראות וממש לא כזה שמגיע לדחוף את הקבוצה שלו קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:59 pm 
Hall of Famer

האח של סומו כתב:
אורן, אפשר להתווכח על זה עד מחר. ההגדרה שלנו ל"אוהד" כנראה שונה, וזה בסדר. אני מסכים עם ראי שמכבי יכולה לעשות מה שבזין שלה עם מחירי הכרטיסים וזכויות שידור. היא קבוצה פרטית, וככזו, כל אדם רשאי להחליט אם לקנות מנוי וכל ערוץ רשאי להחליט איזה סכום הוא משקיע בעבור למכור לישראלים את חלום הפיינל-פור...

איימנטס פודריס כתב:

לירושלים גם הייתה אופציה ללכת ליורוליג ולנסות ליצור מסורת, אבל הם ויתרו והחליטו להישאר בבינוניות שלהם.

שטויות , כמובן. הויתור של הפועל ירושלים בזמנו (טעות בכל מקרה , למירב הדיעות) על היורוליג לא היה "ויתור על מסורת" , פשוט משום שגם אם היא הייתה משחקת שם באותה העונה , בעונה שאחר מכן היא בכל מקרה לא הייתה ממשיכה. בכל אופן , הפועל ירושלים היא הישראלית הראשונה ששיחקה ביורוליג , אם מדברים על מסורת 8)

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 5:59 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אורן, יפה אמרת. אין שום תקפות לנורמה כזו

ראי שעל הקיר כתב:
זה שבאירופה השתרש הדבר המעוות הזה הוא בדיוק הסיבה שמנסים להנהיג בכל מיני מקומות כללי פייר פליי פיננסי למיניהם.

אז מנסים להנהיג כללים כנגד נורמה לא תקפה (שהשתרשה רק באירופה)?

להפסיד כסף על קבוצת ספורט זה משהו ששמור לא רק לאירופאים ואוליגרכים משוגעים. גם במנש יש כמה וכמה בעלים שמקטינים את הירושה של הילדים על חשבון הצעצוע היקר.

נדב, לא היו דיבורים על ריאל ובארסה שנמצאות בחובות אדירים?

תראו, זה לא שאני טוען שהמודל הכלכלי לפיו מכבי מתנהלת הוא לא נכון, יש בו הגיון רב. יחד עם זאת, אני כן מצפה מבעלי הקבוצה "להפסיד" כסף מדי פעם, גם אוהדים מוציאים כסף על הקבוצה. לחילופין, שיבואו הבעלים ויצהירו "זה עסק לכל דבר וענין" ויפסיקו את הבולשיט. אני חושב שמרבית האוהדים יעריכו את הכנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 6:09 pm 
Sophomore

קובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אורן, יפה אמרת. אין שום תקפות לנורמה כזו

ראי שעל הקיר כתב:
זה שבאירופה השתרש הדבר המעוות הזה הוא בדיוק הסיבה שמנסים להנהיג בכל מיני מקומות כללי פייר פליי פיננסי למיניהם.

אז מנסים להנהיג כללים כנגד נורמה לא תקפה (שהשתרשה רק באירופה)?

להפסיד כסף על קבוצת ספורט זה משהו ששמור לא רק לאירופאים ואוליגרכים משוגעים. גם במנש יש כמה וכמה בעלים שמקטינים את הירושה של הילדים על חשבון הצעצוע היקר.

נדב, לא היו דיבורים על ריאל ובארסה שנמצאות בחובות אדירים?

תראו, זה לא שאני טוען שהמודל הכלכלי לפיו מכבי מתנהלת הוא לא נכון, יש בו הגיון רב. יחד עם זאת, אני כן מצפה מבעלי הקבוצה "להפסיד" כסף מדי פעם, גם אוהדים מוציאים כסף על הקבוצה. לחילופין, שיבואו הבעלים ויצהירו "זה עסק לכל דבר וענין" ויפסיקו את הבולשיט. אני חושב שמרבית האוהדים יעריכו את הכנות.

מכבי זו לא קבוצת אוהדים, וזה עניינם של הבעלים מה הם עושים עם הכסף שלהם. אם האוהדים רוצים להחליף את הבעלים אז כדאי שיתחילו לזוז במקום לעשות קליק-קליק בפורומים באינטרנט.

עופר האדום כתב:
האח של סומו כתב:

איימנטס פודריס כתב:

לירושלים גם הייתה אופציה ללכת ליורוליג ולנסות ליצור מסורת, אבל הם ויתרו והחליטו להישאר בבינוניות שלהם.

שטויות , כמובן. הויתור של הפועל ירושלים בזמנו (טעות בכל מקרה , למירב הדיעות) על היורוליג לא היה "ויתור על מסורת" , פשוט משום שגם אם היא הייתה משחקת שם באותה העונה , בעונה שאחר מכן היא בכל מקרה לא הייתה ממשיכה. בכל אופן , הפועל ירושלים היא הישראלית הראשונה ששיחקה ביורוליג , אם מדברים על מסורת 8)

וואלה. מודה ועוזב ירוחם. מישהו אמר לכם אגב שזה רק לעונה אחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 6:11 pm 
Hall of Famer

קובי, איש לא חולק על כך שיש מי שסבורים שהנורמה תקפה ופועלים לפיה. מה שראי חולק עליו (ואני הק' מצטרף) זה הרציונל, האינטרס המוגן מאחורי הנורמה אם לדבר במונח שיהיה מוכר לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 6:48 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אח של, זו השיטה. זוכת היול"ב קאפ נכנסת ליורוליג לשנה אחת על תקן הזוכה ביול"ב קאפ. לוגית אין לה אפשרות להישאר עונה נוספת.

כמובן, שאם אלופת ישראל היתה משחקת ביורוליג אז היה סיכוי להפועל להישאר עונה נוספת אחרי זכייה באליפות, אבל כידוע לכולנו זה לא המצב. לכן הדרך היחידה של הפועל דאז להיכנס ליורוליג היה דרך זכייה ליול"ב קאפ, ואתה לא יכול לזכות ביול"ב קאפ בשנה שבה אתה משחק ביורוליג. נדמה לי ששנה-שנתיים אחרי הזכייה של הפועל בדיוק התסריט הזה קרה לריטאס (זכתה ביול"פ קאפ, שיחקה ביורוליג ונתנה עונה טובה מאוד, זכתה באליפות ליטא, וחזרה ליול"ב קאפ כי ז'לגיריס היתה משוריינת, אבל אולי אני הוזה את כל זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 7:00 pm 
Hall of Famer

קובי, ריאל מדריד וברצלונה (בכדורגל אני מתכוון) הן היום קבוצות מרוויחות. הן סוחבות על הגב קוף של חובות עבר של מאות מיליוני יורו, אבל הם לא תוצר של השנה-שנתיים האחרונות (חוץ מריבית וכד'). זה לא סותר, תבדיל בין הדברים.

וכן, אני חולק על התפיסה הרווחת משום מה, לפיה חובה על הבעלים להפסיד כסף כי האוהדים דורשים.

מילה לאח שלו - אני אישית חושב שהזוהר של מכבי בתור "ה-מקום לראות ולהיראות בו" הועם בשנים האחרונות, בצורה בולטת. אבל ממש לא איכפת לי שאוהדי קבוצות אחרות עדיין חושבים שהיא כזו, או שהם חושבים שמה שקראת "המעמד הבינוני-גבוה" חושבים שהיא כזו... למה זה דומה? לזה שאנשים במדינות ערב מייחסים לישראל יכולות דמוניות שהיא לא התהדרה בהן ואת רובן מן הסתם אין לה, אבל את האפקט שישראל רוצה ליצור זה מגביר עבורה בלי מאמץ מצידה... אותו דבר בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 7:12 pm 
Hall of Famer

סומו, ההודעה שלך מגיעה ממקום מסוים שלא מעט אוהדים בצד האדום נמצאים בו, והוא לנסות להראות איך "אנחנו אוהדים אמיתיים והם לא". זה האח של "אנחנו יודעים מה זו באמת אהבה ואהדה אמיתית והם לא" ו"שם שלא הולך שורקים בוז ואצלנו תומכים גם כשלא הולך" (אה, בעצם לא נכון, אם רואים מה הלך בבלומפילד ובוולפסון לאחרונה וכמו שראינו בלא מעט משחקים במלחה, גם שם היו המיתוסים הללו בזמן שביד אליהו שריקות הבוז בהפסדים זה מצרך שכמעט לא רואים כבר שנים אם בכלל).

אני לא טוען שאין ביד אליהו אנשים שהם לא אוהדים ולא מבינים מהחיים שלהם. יש כאלו, בוודאי. המחיר של להיות קבוצה מצליחה לאורך השנים הוא כזה. לטעון שרוב הקהל שנמצא שם הוא כזה זה קשקוש, מה לעשות. עם כל ה"רולקסים והפרוות" יד אליהו נחשב לאורך שנים כאולם עם אווירת כדורסל חמה במשחקי גביע אירופה, ובטח לא קרוב מבחינת אווירה למגרשים של צסק"א וחימקי למשל. וודאי שרוב הקהל הוא לא כמו בגושי העידוד, אין שאלה בכך. ואני לא מצפה אחרת, לאור העובדה שיש גם לא מעט אנשים בוגרים ומבוגרים ביציעים שמגיעים עשרות שנים למשחקים. זה בדיוק אגב כמו שהקהל של הפועל בכדורגל שיושב ביציעים המרכזיים ובטח ובטח שלא מעודד כמו בשער 4-5 הם עדיין אוהדים,\ גם אם הם לא עומדים כל המשחק, לא שרים כל המשחק ולא צועקים כל רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 7:16 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
איימנטס, בוא נתחיל מזה שלאור תוצאות הקבוצות הישראליות באירופה - בעיקר אלה שהן לא מכבי - המרחק היום בין הליגה הישראלית ליבשת התרחב מאד. וזה בהנחה שהקבוצות הישראליות בכלל משחקות באירופה, אבל מי שכן משחק מביא תוצאות עלובות למדי במפעלים נחותים מהיורוליג. זה נכון באופן עקבי לאורך כמה שנים, ומי שאומר אחרת עדיין חי ב-2004. אז לדבר היום על "כמה קבוצות ביחד קבוע ביורוליג" זה כן דמיוני, אפילו פנטזיונרי והזוי.

מסכים איתך, המרחק בין הליגה הישראלית (מתחת למכבי ת"א) ליבשת התרחב מאוד ומדי שנה הולך ומתרחב.
אני אומר שיחסית, כמדינת כדורסל, אני לא רואה את זה כדימיוני שישראל תשלח שתי נציגות ליורוליג (השתכנעתי, 3 זה יותר מדי).

בסך הכל ישראל כמדינת כדורסל שולחת כל שנתיים נבחרת ליורובאסקט, בדומה לאיטליה למשל, שלאחרונה הישגי נבחרתה חלשים ביותר לעומת מסורת ידועה של עשרות שנים הן של הנבחרת והן של הקבוצות באירופה ובכל זאת בדרך קבע 3 קבוצות ביורוליג.
או למשל גרמניה שהינה חברה קבועה ביורובאסקט, עם כמה הישגים יפים אבל להבדיל מאיטליה או ממכבי ת"א, ללא מסורת של מועדונים באירופה, אבל בכל זאת, יש לה שתי נציגות ביורוליג, שלוש ביורוקאפ ושתיים ביורוצ'לנג'.

בארץ יש מדי שבוע 7-9 אחוז רייטינג למשחקי היורוליג, שזה הרבה. הבעיה היא שוב, שקיימת קבוצה אחת שאוחזת בכל הקהל הזה. הקהל הזה קיים, הוא מעוניין לראות כדורסל, ואם יצטרפו עוד קבוצות, יצטרף קהל נוסף, ואני בטוח שחלק גדול מן הקהל הזה היה מעוניין לבוא לראות יורוליג אבל משיקולים כלכליים או גיאוגרפיים נבצר ממנו לראות.

איפה הבעיות?
שקבוצה אחת לוקחת את כל הכסף של זכויות השידור ומתעצמת מכך.
שנוקיה הופך לסולד-אאוט כבר בחודש יולי במחירים מופקעים, כי בסופו של דבר נוצרים פה תנאים כלכליים נדירים לטובת מכבי ת"א, המון קהל שמעוניין לראות במו עיניו יורוליג אבל מעט מאוד מקומות, מה שיוצר בעצם את תופעת הפרוות והרולקסים.
קבוצה ששואבת כל ספונסר שמעוניין להגיע לכדורסל, עד מצב אבסורדי שחברות מתחרות מפרסמות אחת עם השניה.

המצב שאנחנו רואים היום בארץ הוא עגום. קבוצות חיות מן היד אל הפה, קמות, נעלמות, נבנות מחדש ושוב מתפרקות.
הפועל חולון ביורוצ'לנג' לא מעניינת אף אחד, למרות שאותי בתור אוהד כדורסל היא כן מעניינת והייתי רוצה לראות בטלויזיה משחקים שלה במפעל הזה אבל מה לעשות, אנחנו חיים במדינה שאוהדי הקבוצה של המדינה שרים "מה זה יורוקאפ" וכל הקבוצות רוצות לחשוב בגדול כמוהם. רק שמישהו יזכיר לאוהדי הקבוצה של המדינה שאלופת היורוקאפ היא חימקי מוסקבה, ההיא מה-21 הפרש לפני חודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 17, 2013 7:17 pm 
Junior

קובי כתב:
ראי, נתחיל מזה שאיבדת את הזכות לקרוא לי בייבי בשניה שלא זכרת את הוולנטיינס דיי. לא דורש הרבה, פרח, שוקולד, מילה טוב, משהו שיראה שאני לא עוד קאלימי בשבילך :cry_ing:

או סתם כמה שוקולדים בצורת לב בעטיפה אדומה.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 179 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: