ראי שעל הקיר כתב:
איימנטס, בוא נתחיל מזה שלאור תוצאות הקבוצות הישראליות באירופה - בעיקר אלה שהן לא מכבי - המרחק היום בין הליגה הישראלית ליבשת התרחב מאד. וזה בהנחה שהקבוצות הישראליות בכלל משחקות באירופה, אבל מי שכן משחק מביא תוצאות עלובות למדי במפעלים נחותים מהיורוליג. זה נכון באופן עקבי לאורך כמה שנים, ומי שאומר אחרת עדיין חי ב-2004. אז לדבר היום על "כמה קבוצות ביחד קבוע ביורוליג" זה כן דמיוני, אפילו פנטזיונרי והזוי.
מסכים איתך, המרחק בין הליגה הישראלית (מתחת למכבי ת"א) ליבשת התרחב מאוד ומדי שנה הולך ומתרחב.
אני אומר שיחסית, כמדינת כדורסל, אני לא רואה את זה כדימיוני שישראל תשלח שתי נציגות ליורוליג (השתכנעתי, 3 זה יותר מדי).
בסך הכל ישראל כמדינת כדורסל שולחת כל שנתיים נבחרת ליורובאסקט, בדומה לאיטליה למשל, שלאחרונה הישגי נבחרתה חלשים ביותר לעומת מסורת ידועה של עשרות שנים הן של הנבחרת והן של הקבוצות באירופה ובכל זאת בדרך קבע 3 קבוצות ביורוליג.
או למשל גרמניה שהינה חברה קבועה ביורובאסקט, עם כמה הישגים יפים אבל להבדיל מאיטליה או ממכבי ת"א, ללא מסורת של מועדונים באירופה, אבל בכל זאת, יש לה שתי נציגות ביורוליג, שלוש ביורוקאפ ושתיים ביורוצ'לנג'.
בארץ יש מדי שבוע 7-9 אחוז רייטינג למשחקי היורוליג, שזה הרבה. הבעיה היא שוב, שקיימת קבוצה אחת שאוחזת בכל הקהל הזה. הקהל הזה קיים, הוא מעוניין לראות כדורסל, ואם יצטרפו עוד קבוצות, יצטרף קהל נוסף, ואני בטוח שחלק גדול מן הקהל הזה היה מעוניין לבוא לראות יורוליג אבל משיקולים כלכליים או גיאוגרפיים נבצר ממנו לראות.
איפה הבעיות?
שקבוצה אחת לוקחת את כל הכסף של זכויות השידור ומתעצמת מכך.
שנוקיה הופך לסולד-אאוט כבר בחודש יולי במחירים מופקעים, כי בסופו של דבר נוצרים פה תנאים כלכליים נדירים לטובת מכבי ת"א, המון קהל שמעוניין לראות במו עיניו יורוליג אבל מעט מאוד מקומות, מה שיוצר בעצם את תופעת הפרוות והרולקסים.
קבוצה ששואבת כל ספונסר שמעוניין להגיע לכדורסל, עד מצב אבסורדי שחברות מתחרות מפרסמות אחת עם השניה.
המצב שאנחנו רואים היום בארץ הוא עגום. קבוצות חיות מן היד אל הפה, קמות, נעלמות, נבנות מחדש ושוב מתפרקות.
הפועל חולון ביורוצ'לנג' לא מעניינת אף אחד, למרות שאותי בתור אוהד כדורסל היא כן מעניינת והייתי רוצה לראות בטלויזיה משחקים שלה במפעל הזה אבל מה לעשות, אנחנו חיים במדינה שאוהדי הקבוצה של המדינה שרים "מה זה יורוקאפ" וכל הקבוצות רוצות לחשוב בגדול כמוהם. רק שמישהו יזכיר לאוהדי הקבוצה של המדינה שאלופת היורוקאפ היא חימקי מוסקבה, ההיא מה-21 הפרש לפני חודש.